Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (11) « първа ... 3 4 [5] 6 7 ... последна » ( последно съобщение ) |
Медальони разни
ime |
Публикувано на: 28.9.2007, 21:17
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 556 Участник # 484 Дата на регистрация: 10-July 06 |
Според мен вярата е важна. Ако вярваш че една пръчка ти носи късмет, щастие, здраве или каквото там искаш, то това е вярно. Особено руните имат много голяма сила и енергия. Тези форми са свещени и от човека зависи за какво ще използва тази енергия - за добро или лошо. Най-важното е разпространението на Българските символи и както Миро каза "което пък от своя страна води до търсене на Истината.". Както е записано: "Който търси истината, Бог вижда. И който лъже, Бог вижда."
-------------------- "????????? ?? ?? ?????? — ???? ?????????"
|
Миро |
Публикувано на: 1.10.2007, 11:23
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Работя по въпроса |
||
WhiteKNght |
Публикувано на: 3.10.2007, 10:31
|
Участник Група: Участници Съобщения: 170 Участник # 1 172 Дата на регистрация: 15-September 07 |
Искам да споделя как се "разбрахме" с моята розетка. Първият ден се усещаше напрежение... някаква борба а следващите направо я чувстваш като част от тялото си...има положителност определено. жена ми също много я хареса като излъчване! сега изобщо не ми се сваля, къпя и се и спя с нея.
|
Фaнaгория |
Публикувано на: 3.10.2007, 10:45
|
Участник Група: Участници Съобщения: 101 Участник # 840 Дата на регистрация: 24-February 07 |
Аз пак да питам... Миро, от злато можеш ли да я направиш? Питам тук, а не в ЛС, защото видях, че има и други алергични като мен
-------------------- ?????? ??????????????????.
?? ?????? ????????????????. |
Миро |
Публикувано на: 3.10.2007, 15:29
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Ще може, Фанагория Нека да я завърша на сребро и чак след това ще мога да кажа колко ще тежи и колко ще струва, разбира се.
|
Миро |
Публикувано на: 11.10.2007, 20:03
|
Ето какво се получи Кажете си мнението.
Само да поясня, че конусът си е бял, но така се получи на снимката. |
anti666 |
Публикувано на: 11.10.2007, 21:35
|
|
Бронзова ще има ли? Ако си я направил - имаш ми заявката.
|
|
Публикувано на: 11.10.2007, 21:53
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
Това в средата камък ли е?
Харесва ми,ще си поръчам! |
Миро |
Публикувано на: 12.10.2007, 11:05
|
Бронз ... ще питам тези дни в КЦМ-Пловдив дали имат.
Това по средата не е камък, пак сребро си е |
Миро |
Публикувано на: 12.10.2007, 12:17
|
Оказа се, че не мога да намеря бронз на лента, затова ще трябва да потърся някой, който лее Ами...ще търся...
|
antijew |
Публикувано на: 12.10.2007, 16:37
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 195 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
Незнам дали е правилен въпроса ми,но има ли значение горната част на знака- IYI,към кой от Лъчите на Розетата сочи?Имам в предвид руните,които са на него.Защото от снимките на оригинала,които Анти666 беше пуснал в галерията не може да се види.Със снимка просто няма как да се разбере,а сигурно това е важно.
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
anti666 |
Публикувано на: 12.10.2007, 16:56
|
|
Миро, когато намериш - тогава. Дори и да го оскъпи, пак си зазлужава. От моя страна заявката я имаш. Като гледам, май си спазил и размерите. Антиджу, въпросът ти е уместен, но единственият начин е да видиш оригиналната розета, която според източници не е вече в Археологическия музей (вероятно този до президенството). Доста време прекарах да търся на коя страна съответства и никъде няма информация. Интуицията ми, а и не само на мен, като гледам и на Миро, както и майстора направил тази на Елтимир говори, че ориентировката е точно както на снимката. Всъщност то си е и най-логично и единствено място. Ако се носи на гърдите соларния равнораменен символ така ще е нагоре (самият конус отива единствено към този лъч, другата страна идва между лъчите), така че ако IYI не е към този лъч (от обратната страна), той ще бъде изкривен като се носи, а трябва да е също нагоре (ако е във вертикална позиция).
Древният майстор го е премерил всичко удивително добре и всеки детайл си има точното място. |
|
anti666 |
Публикувано на: 12.10.2007, 17:05
|
|
Надявам се Миро в прототипа си го е ориентирал точно така, макар да съм почти сигурен, че го е направил именно тъй.
|
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 12.10.2007, 17:10
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 384 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Миро, ако бронза не е на лента а на шайби (които могат да се отлеят или както предложи Мещера да се режат от заготовка на струг) не би ли могло да се ползва за заготовка?
Има и една друга работа - бронзите са много видове. А диаграмата му е по сложна и от желязо-въглеродната диаграма. То по принцип бронза си е сплав на калай и мед , но в промишленоста слагат вътре какво ли още не. В зависимост от процента на калай температурата на топене е между 800 и 1000 градуса. Поне така гледам на диаграмата е дадено. -------------------- |
antijew |
Публикувано на: 12.10.2007, 17:58
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 195 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
Анти666,зададох въпроса по-горе,предвид това,което беше казал в един твой поуст:
"Свещенната розетка не е предназначена да виси на гърдите на човек, иначе халката щеше да е на някой от лъчите. Тя е така направена, че свещенният символ IYI да гледа към майката Земя. Руническите символи да са насочни пък към Отключеното Небе. Окачена на връв (като радиостезично махало), тя започва да се клати в присъствието на природен дух (онгъл) или друг вид енергия, което казва на притежателя (колобъра), че не е сам и може да започва свещенодействието." И затова за което казваш,че е служила в миналото сигурно е важно към кой Лъч ще сочи горната част на IYI,а не как ще стои естетически като накит.Аз бих Я носил дори и "накриво" да е IYI,но да е както оригинала.Това на къде е насочен едва ли ще разберем,щом не си Я намерил в музея,а и да е там,едва ли биха дали на всеки да Я огледа обстойно в ръце,защото само така можем да разберем,а не като е легнала. -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
Страници: (11) « първа ... 3 4 [5] 6 7 ... последна » |