Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (11) « първа ... 6 7 [8] 9 10 ... последна » ( последно съобщение ) |
Медальони разни
iss |
Публикувано на: 20.6.2008, 21:36
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Tiwaz обърнат или в странична позиция: Блокирана е личностната енергия и творческия устрем. Блокиране на умствената дейност, прекалено анализиране, прекалена саможертва, несправедливост, дисбаланс. Борба, война, конфликт, победа на конкуренцията. Угасваща страст, проблеми в общуването и възможна раздяла.
Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
Миро |
Публикувано на: 20.6.2008, 21:44
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Е тя си е така, де - със стрелката нагоре Както и втората, както и третата руна. Не разбирам кое не му е наред, освен, че след третата трябва да има още някаква според теб.
|
iss |
Публикувано на: 20.6.2008, 21:52
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
"Стрелкичката" е в странична позиция...Тази в средата мисля че е неправилно разположена ,но преди това бих искала да се убедя коя от двете руни е М или П?На снимката не е много ясно.
-------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
anti666 |
Публикувано на: 20.6.2008, 21:58
|
||
|
Заги, няма да ти разрешат да я снимаш, ако въобще има нещо там. Бъди сигурен в това. По същите причини, по които няма актуални снимки от този най-важен символ за Българската държава. Който ходи там все пак, нека да си отпечата с добър принтер снимите на оригиналната Розета. Публикуваните тук черно-бели за възможно най-доброто, което може да се намери. Нека да я сравни на място с това, което ще види в НАИМ. Да обърне особено внимание на отчупените крайчета в резултат на годините, които са видни по снимките. Досещате се, че повечето български артефакти, които са по музеите са копия. Оригиналите отдавна са зад граница или в частните колекции на братя Бобокови и Черепа. |
||
|
Публикувано на: 20.6.2008, 22:30
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
Може да опиташ с молбата до директора,но дублирай с някой твой човек с мощен телефон с камера или малък цифров апарат без да е в режим светкавица.
|
Миро |
Публикувано на: 20.6.2008, 22:44
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Тук погледни формула номер 4. Сега си представи, че плъзгаш по кожата на самата гривна крайните две към средната, за да ги събереш една до друга. Нищо не е завъртяно или обърнато, iss |
||
Миро |
Публикувано на: 20.6.2008, 22:44
|
||
Заги, това е добра идея от страна на anti666 |
||
iss |
Публикувано на: 20.6.2008, 23:08
|
||||
Това което виждам там няма нищо общо с руната Уруз и ето защо аз оставам с впечатление че това е неправилно разположена Perthro ... Уруз изглежда ето така: Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||||
Богатир |
Публикувано на: 21.6.2008, 8:37
|
Участник Група: Участници Съобщения: 204 Участник # 1 356 Дата на регистрация: 20-February 08 |
iss ще се радвам, ако направиш тема свързана с руническите символи, обяснения на техните значения, препратки към подобни сайтове и т.н. Това е интересна област от знания, която не съм срещал
|
Публикувано на: 21.6.2008, 9:59
|
|||
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
Присъединявам се към Богатир.Има и още доста навътре в темата хора,които считам ще се почувстват провокирани да изкажат мнение. |
||
iss |
Публикувано на: 21.6.2008, 19:43
|
||
С удоволствие бих направила тема,защото това е интересна и полезна информация...за съжаление повечето материали в интернет са на английски...ще помисля как да го оформя,ако не ме изритат до тогава от тук...(току що ме пратиха :"да бъркам руни",но такъв израз смо глупак би използвал...) Искам да се извиня на Миро,че му обещах информация,но така и не намерих време да я систематизирам за да му послужи за изделията... Ако пусна тема за руните ,ще споделя с вас личния си опит и преживявания...ще ви разкажа как руните ме "доведоха" в този сайт...Всеки би могъл да опита,но не е безопасно... -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||
Богатир |
Публикувано на: 21.6.2008, 19:50
|
Участник Група: Участници Съобщения: 204 Участник # 1 356 Дата на регистрация: 20-February 08 |
О аз няма да опитвам! Просто искам да знам повече за символиката, която ни обгражда и да я разчитам по-добре. Защото много хора сигурно знаят, че символиката е едно от кодираните послания отправени към човечеството, чрез различните медии и реклами. Просто искам, като видя някоя позната руна да ми светне червената лампичка и да съм запознат какви послания ми се втълпяват. Англоезичните сайтове да не те притесняват, помествай ги. Аз поне проблеми нямам с тях, а сигурен съм и много други.
|
Заги |
Публикувано на: 23.6.2008, 13:58
|
Участник Група: Участници Съобщения: 62 Участник # 1 342 Дата на регистрация: 15-February 08 |
Къде на шега, къде на истина, но подготвих следния текст, озаглавен "ИСКАНЕ" специално от името на Мещера:)
Прикачен файл ( : 62 ) ______.doc |
Миро |
Публикувано на: 23.6.2008, 18:58
|
Е защо ще го разкарваш Мещера чак до София, нали ти си там? Мисълта ми е-ще рекат от когото е молбата-той да дойде...
|
Заги |
Публикувано на: 24.6.2008, 9:39
|
Участник Група: Участници Съобщения: 62 Участник # 1 342 Дата на регистрация: 15-February 08 |
Миро, не си ме разбрал:)
Молбата ще я подам аз и от мое име, просто я нарекох "Искане" по настояване на Мещера:) И той си е напълно прав - няма какво да се молим да ни пускат, ние ИСКАМЕ, защото сме в правото си на българи:))) Да разбирам, че нямате препоръки по текста и да я пускам, нали така? |
Страници: (11) « първа ... 6 7 [8] 9 10 ... последна » |