www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> "Лихвата е кражба"

Страници: (3) 1 [2] 3  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> "Лихвата е кражба", интересна книга
antijew
Публикувано на: 12.2.2008, 10:24
Quote Post

Отдаден

Група: участници
Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (Мещера @ Feb 12 2008, 12:49 AM)
Сега!
Аз ще Тегля един кредит от едни трийстина бона.Може ли някой от вас да ме спре?
НЕТ!

Тегля го,защото имам да погасям други,и да ми останат малко пари...не за пиене обаче!Трябват ми пари да си довърша крепостта в Домът си,и да направя този Дом да ми дава почти всичко за прехраната на мен и децата ми.
Понеже нищо тук не е като на "запад",и НЯМА да бъде никога,аз съм привърженик на кредитите-на принципа,когато не става с малък кредит,ооооо-става с по-голям!!!
Не бързайте да ме корите!
Аз няма да пукна,преди да си върна борчовете!!!Няма да оставя тази неприятна задача на децата си!

Не знам накъде е стъпка,АНТИЖУ,но на мен ми влиза в работа-имам пари днес и сега!
Сам си се убедил,че от много приказки -много пари не се правят!

Мещер, никой няма да те спира, нито да те кори!
"Който каквото прави на себе си го прави."
Ти например си пример за човек, който затъва в Блатото малко по малко. Ето, вземаш кредит за да си погасяваш други финансови задължения. След това сигурно ще търсиш друг заем, за да погасяваш втория, и бавно и неусетно Блатото ще те засмуква докато тинята ти достигне до устата и няма да можеш да си поемеш дъх.
Искрено ти пожелавам да не стигаш до този край, но пътя на повечето е такъв. Поне такова е моето мнение.
За да не стигаш до там е хубаво добре да си направиш сметката, но има едно "НО", което променя всичко. Сметката не можеш да си я направиш в повечето случаи, защото правилата на играта-"банка-лихва" се променят по време на "играта" и сметките излизат криви. Не забравй, че играеш по "правилата" на МОШЕ-ниците. За пример посочих по-горе в материала как
"Банките тайно вдигат лихвите
Скокът на кредита е до 1,25 процента, пощадени са добрите клиенти."

Както виждаш от тези две изречения пощадени ще бъдат добрите клиенти. А добри клиенти са тези, които са се доказали, че могат да връщат кредити на време. Големите риби с големия бизнес са това. Другите естествено ще продължават да затъват. Ти знаеш къде...
А затова кога ще пукнеш, един Бог знае. Никога не може да си сигурен...
PM
gеorgi_nz
Публикувано на: 12.2.2008, 12:07
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 386
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

Повечето хора се закачат на въдицата „ пари сега , веднага ; а после ще мислим или инфлацията ще го стопи заема ; всички теглят заеми, то цяла америка живее на заем…” и други подобни самозалъгвания. После теглят едни 20,30 – 50 хилки срещу ипотека на дома си. Обаче подсъзнателно изключват варианта, че икономиката ни за пореден път ще и се завие свят и ще се сгромоляса възнак. Случвало се е вече няколко пъти чрез любезното съдействие на жида Сорос. Лева става равен 0.001 долар и лихвите стигат 300%, понеже който е теглил заем знае, че в договора пише ОЛП + още% и лихвата е плаваща според ОЛП-то . Но никога по-ниска. Заплатите не догонват инфлацията, щото то точно това е номера на жидовете – грабежа. Заемите стават непосилни, щото за хляба в къщи не стига. Така заформилата се ситуация принуждава банките да си приберат ипотекираните неща – къщи, апартаменти и ниви. После ги продават на търг и сметката е приключена: банкерите почват да търсят нов кредитоискател, а стария си скуби косите и се пита къде е сбъркал.

Аз в живота си съм теглил един единствен път заем – едни кирливи 500 лв преди 4 години( понеже това беше минимума). И то не защото ги нямах налични. Имах ги и още от 3 места приятели щяха да ми дадат по толкова , но номера беше друг. Трябваше да докажа на баща ми, че съм решен на всяка цена да го пратя в клиниката на д-р Емилова във Варна и безсолните му оправданията , че нямало пари за това да не могат да минат. И чак тогава отиде.
От този заем от 500 лв аз получих около 450 – другото бяха необявени предварително разни такси по обслужването и други банкови цигании. И що документи събрах – докато стане работата… Накрая след 2 години като си направих сметката – върнал бях над 600 лв. След последната вноска разпечатах горните цитирани два текста за лихвата и им ги занесох на тези в банката(които познавам лично от друг случай) като подарък от мен и в знак, че никога повече няма да изтегля заем.
На мен ми беше ясно, че хора да се обуват със заеми – винаги ще има. Но поне служителите да се замислят на кого служат или тези от тях, които могат понякога да се замислят.

PMEmail PosterUsers Website
Йордан_13
Публикувано на: 12.2.2008, 12:16
Quote Post

Админ

Група: админ
Съобщения: 16 697
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Така заформилата се ситуация принуждава банките да си приберат ипотекираните неща – къщи, апартаменти и ниви. После ги продават на търг и сметката е приключена: банкерите почват да търсят нов кредитоискател, а стария си скуби косите и се пита къде е сбъркал.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Това е целта. Да се отнеме къщата и имота на Българина - последното, което го прави независим и свободен от чуфутската система. За чуфута е добре да си колониален роб, да живееш под наем и да пътуваш непрекъснато в търсене на нова работа, т.е. да си социално и обществено уязвим и винаги - нечия собственост.
Така се създават не само нео-робите, но и новите чергари. Чергаря не създава култура. Затова ние, Българите, никога не сме били чергари по бит и произход.
Току що, като си слизах сега от Планината и говорихме с другите пътници по тая тема.

Дом и земя - това са небесните стълбове на свободния човек, т.е. Българина.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 12.2.2008, 12:31
Quote Post

Админ

Участник # 544

Може да разширим още тоя въпрос за лихвата и заемите. Не ставайте и поръчители! Щото аз още духам супата от тая работа. Еврейския закон позволява взелия заем да се измъкне съвсем безнаказано, когато има "поръчители", които носят "солидарна отговорност". В крайна сметка го отнася само един и от "солидарната отговорност" не остава и следа. Защото отговорността винаги е била лична, а не солидарна.
Така се сключва един вид негласен договор между банката и този, който взема заема. Той може "законно" да обере банката, като прехвърли отговорността по плащането на "поръчителите". Банката също не я ебе кой ще плаща заема и лихвата по него. Така се сключва един извънзаконов дяволски съюз, между две лица, в който обаче потърпевшите са винаги третите.
PMEmail Poster
antijew
Публикувано на: 12.2.2008, 13:27
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

QUOTE (Jordan_13 @ Feb 12 2008, 12:31 PM)
Може да разширим още тоя въпрос за лихвата и заемите. Не ставайте и поръчители! Щото аз още духам супата от тая работа. Еврейския закон позволява взелия заем да се измъкне съвсем безнаказано, когато има "поръчители", които носят "солидарна отговорност".

Точно така, и аз си мислех да засегна този въпрос с поръчителите. В доста случаи поръчителя нагълтва вода...Преди месец мой приятел ме помоли да му ставам поръчител за кредит, но аз му отказах. Изложих му аргументите си защо не искам, и той ме разбра. Излезе човек и не се нацупи като разсърдена мома. Приятели сме си и сега.
Не така е обаче е случая с мой съсед, който решил да направи добро на приятеля си ставайки му поръчител. Всеки месец получава "честитки" от банката кредитор. А с приятеля си едва ли вече са приятели...
НЕ СТАВАЙТЕ ПОРЪЧИТЕЛИ !!!
PM
gеorgi_nz
Публикувано на: 12.2.2008, 14:08
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 386
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

Относно световните паразити – банкерите , вчера случайно попаднах на интересен материал за връзките им с Кръстьо Ръковски, Сталин и Хитлер.
Колко са верни – не знам, щото са от форума на в. Сега.
Свързаното с темата съм го боядисал червено. Пущам целия текст, щото някой може да се интересува.

http://forum.segabg.com/topic.asp?whichpage=6&topic_id=55273

Автор: dosie

КРЪСТЬО РАКОВСКИ – “Ротшилд измисли червената симфония”
Българинът Кръстьо Раковски е един от лидерите на Коминтерна и е разстрелян през 1938 г. на 65-годишна възраст, по заповед на Сталин, заради „заговор за свалянето на вожда на народите".
Стенограмата на разпита на Раковски в ареста, възлизаща на 50 страници, озаглавена „Червената симфония" никога не е била предназначена за широката общественост. Защото разкрива заговора, наричан „теория на конспирацията" за войните, депресиите и геноцида през XX век, ръководена зад кулисите от мафията на Ротшилд и така наречените Илюминати, които „чрез комунизма планираха да установят единна световна диктатура на супербогатите", т.е. на тях.
„Червената симфония" е един от най-укриваните и най-експлозивни политически документи в съвременната история, който потвърждава, че появата и финансирането на Хитлер е плод на Ротшилд, който след това се опитва да го унищожи. Тя обяснява и защо Сталин подписа пакта Рибентроп - Молотов с Хитлер през 1939 г., който след това не беше спазен.
Въпреки общоприетото мнение, Кръстьо Раковски не е българин. По-точно той е български евреин с името Хаим Ракеовер, роден през 1873 г. Заминава да следва във Франция, където става комунист и революционер, и лидер на терористична група, атакуваща правителствени служители.
През 1919 г. Ленин го постави начело на правителството на Съветска Украйна, а Сталин през 1925 г. го назначи за руски посланик в Париж.
Раковски принадлежи към фракцията на Лео Троцки, която получаваше заповедите си от Ротшилд. Повечето й членове са ликвидирани от Сталин през 1937 г., когато вождът започна да схваща истината или когато счете, че е дошло време да се отърве от марионетките на световната плутокра-ция и ционизъм.
Обстоятелствата' на разпита на Раковски през нощта на 26 януари 1938 г. от НКВД в Москва са драматични. Какво може да каже за да спаси живота си?
Внимателният анализ показва, че Раковски избира тактиката на „лъжа чрез истината", т.е. да печели доверие чрез казването на истината, но не цялата. Опитва се да впечатли разпитващия го Гавраил Кузмин (Габриел), който е един от най-умните агенти на Сталин, с това, че Раковски и Троцки представляват „непобедимата сила" на онова, което нарича „капиталистическо-комунистически фи нансов интернационал". Раковски потвърждава, че „революционното движение" е създадено, за да разцепи „всички общества и структури, и да създаде единно тоталитарно управление по целия свят".
„Християнството е единственият ни реален враг, тъй като всички политически и икономически явления на буржоазната държава са негови следствия. Мирът е „контрареволюционен", тъй като войната прокарва пътя към революцията".
Раковски постоянно споменава Илюминатите като „те" или „тях", и обяснява, че са масонско тайно общество, искащо „да установи комунизма на цялата планета", като неговият основател - Адам Вайцхопф е взел наименованието им от „втората антихристова конспирация - гностицизмът".
Освен Кузмин и скритият техник, правещ записа, на разпита на Раковски присъства и д-р Хосе Линдовски, обучен от НКВД да „развързва езиците на задържаните". Но разпитът на Раковски е изключение. Не е използвана даже напитката, предизвикваща еуфория.
Воден е на френски език - от полунощ до 7 часа сут ринта. След това Кузмин нарежда на Ландовски да преведе стенограмата и да направи две копия. Съдържанието й е толкова опасно, че Ландовски прави трето копие за себе си. „Не съжалявам, че се осмелих да направя това, пише той по-късно. Испански интербригадист намира записа в шапката на мъртвия Ландовски на фронта до Ленинград през Втората световна война и го занася в Испания, където е публикуван под заглавието „Червената симфония" през 1949 г.
Раковски дава на следователя изненадващ вътрешен поглед към съвременната история, за да докаже, че спонсорите му контролират „целия свят". Парите са основата на властта - казва Раковски, и Ротшилд ги произвежда благодарение на банковата система". Революционното движение беше опит на Мейер Ротшилд и неговите съюзници да защитят и разширят този монопол чрез установяването на “нов световен ред".
Според Раковски, „кланът Ротшилд не бяха ковчезниците, а началниците на първия таен комунизъм. Маркс и другите членове на Първия интерна ционал бяха контролирани от Лионел Ротшилд, чиито портрет беше описан от Дизраели - еврейският английски премиер, също използван от Ротшилд. Синът на Лионел -Натан (1840 - 1915 г.) трябваше да свали християнската династия на Романови в Русия. Чрез своите агенти - Яков Шиф и братята Варбург, Ротшилд финансираше японската страна в руско-японската война и неуспешното въстание в Москва през 1905 г. След това те подпалиха Първата световна война и финансираха болшевишката революция през 1917 г. Раковски признава, че лично е участвал в трансфера на пари в Стокхолм.
„Ротшилд използваше и еврейското лейбъристко движение Bund, чиято секретна фракция успя да проникне във всички социалистически партии в Русия и да поеме ръководството на руската революция. Меншевикът Александър Керенски, който стана и премиер, беше член на тази фракция".
„Лео Троцки трябваше да стане лидер на СССР. Троцки (чието име беше Бронщайн), се ожени за дъщерята на един от сътрудниците на Ротшилд - банкера Аврам Животински, и стана част от „клана".
За изненада на Ротшилд обаче национал-ко-мунистите, начело с Ленин (четвърт евреин) провалиха тези планове. Ленин отстрани Троцки и подписа Брест-Литовския мирен договор с Германия през 1918 г. „А това не беше в плановете на Ротшилд."
Първата световна война трябва да завърши по начина, по който завърши Втората. През 1918 г. Русия трябва да разгроми Германия и да помогне на местните „революционери" да изградят „народни републики". „Троцки беше отговорен за опита за убийство на Ленин през 1918 г., в който използва еврейката фаня Каплан. Когато Ленин получи през 1922 г. удар, Троцки нареди на д-р Левин - личният доктор на Ленин, да го довърши. Но в този момент се случи неочакваното. Троцки се разболя и Сталин успя да вземе властта. В избухналата криза троцкистите получиха указание да подкрепят Сталин и да инфилтрират неговия режим."
Раковски описва Сталин като бонапартист и националист, който е бил категорично срещу интернационалните комунисти като Троцки. „Сталин беше убиец на революцията на Ротшилд, той не й служеше, а я използваше за своите цели, като представляваше древния руски империализъм и национализъм, както Наполеон се идентифицираше с галите".
Изплашена от Сталин и опитвайки се да го спре, международната еврейска финансерия, начело с Ротшилд, е принудена да роди Хитлер и нацистката партия. Раковски потвърждава, че еврейските банкери са подкрепяли нацистите, въпреки че Хитлер не е знаел за това. Така например Варбург се среща с Хитлер под фалшиво име и фюрерът не разбира с кого говори. „Нашата цел беше да започнем война, Хитлер беше война. Нацистите получиха милиони долари, изпратени им от Уолстрийт в Ню Йорк, и милиони марки от немските финансисти чрез Шахт, който изгради SA и SS и финансираше изборите... За изненада на банкерите, Хитлер се оказа неконтролируем в най-опасния аспект - започна да печата свои пари. Той си присвои привилегията да произвежда пари не само физически, но и финансови. Възприе фалшифицирането, което започна да работи за държавата. Можете да си представите какво щеше да се случи, ако беше заразил и други държави да въведат автархия, т.е. самостоятелност, и да изхвърлят международните банкери. Хитлер също изпълняваше контрареволюционни функции спрямо плановете на Ротшилд и стана по-голяма заплаха даже от Сталин, който поне не се бъркаше в парите."
Мисията на Раковски е да убеди Сталин да сключи договор с Хитлер и да насочи неговата агресия срещу Запада, като Германия и западните държави се изтощят напълно. Раковски съветва Сталин да използва тактиката на „лъжа чрез истина". „Руснаците трябваше да убедят Хитлер в откровените си намерения, така че да не подозира, че го очаква война на два фронта. Сталин имаше избор. Ако се съгласеше да раздели Полша с Хитлер, Западът щеше да обяви война само на единия агресор - Германия. Ако откажеше, банкерите щяха да позволят на Хитлер да го нападне."
Следователят Кузмин иска потвърждение на тази хипотеза от високо равнище. Раковски му казва да се срещне с Джозеф Дейвис, тогавашния посланик на САЩ в Москва, също свободен масон и „представител на международните комунисти в администрацията на Теодор Рузвелт". Кузмин изпраща свой човек при Дейвис, който заявява, че „много ще се спечели, ако Раковски бъде амнистиран".
На 2 март 1938 г. Москва получава шифрограма от своето посолство в Лондон. „Амнистия, или опасността от нацистите ще се увеличи" - се казваше в нея. Освен това Дейвис присъстваше на процеса на Раковски и го поздравява като масон.
На същия ден - 12 март 1938 г., Хитлер нахлу в Австрия.
Смъртната присъда срещу Раковски е изпълнена, въпреки че има хора, които са убедени, че е живял до късна старост под чуждо име.
Сталин започна тайни преговори с Хитлер. През август 1039 г. беше подписан пакта Рибентроп -Молотов, само седмица преди атаката срещу Полша.
Разпитите на Раковски вероятно създават връзка между Сталин и Илюминатите, които „вождът" започва да използва.
Втората световна война нямаше да се случи, ако не беше Ротшилд. Много хора са убедени, че и 11 септември 2001 г. нямаше да се случи, ако не беше подпечатан от клана Ротшилд. Логиката е една и съща. Целта е непроменена.

Създадено: 01.3.2004 г. 05:06:20
PMEmail PosterUsers Website
bokovskii
Публикувано на: 12.2.2008, 14:24
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 19
Участник # 1 336
Дата на регистрация: 9-February 08

И въпреки всичко заемите са необходими. За предприемачеството най-вече. При всички случаи ти трябва стартов капитал и в повечето случаи става дума за непосилна сума, която обаче ако вземеш от банка ще можеш да върнеш ако си си направил качествено плана. Риск има само от това дали банката ще промени правилата.

В момента, както казахте, много хора взимат кредити. Всички познаваме такива. Някои изгарят, а при други - всичко е по план. Човек трябва да разучи на кои банки може да разчита повече. Разбира се, мога само да се надявам, че не всички банки са еднакви и, че хората, които са нямали проблеми не са извадили късмет просто.
PMEmail PosterICQ
antijew
Публикувано на: 12.2.2008, 14:52
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

QUOTE (bokovskii @ Feb 12 2008, 02:24 PM)
И въпреки всичко заемите са необходими. За предприемачеството най-вече. При всички случаи ти трябва стартов капитал и в повечето случаи става дума за непосилна сума, която обаче ако вземеш от банка ще можеш да върнеш ако си си направил качествено плана. Риск има само от това дали банката ще промени правилата.

В момента, както казахте, много хора взимат кредити. Всички познаваме такива. Някои изгарят, а при други - всичко е по план. Човек трябва да разучи на кои банки може да разчита повече. Разбира се, мога само да се надявам, че не всички банки са еднакви и, че хората, които са нямали проблеми не са извадили късмет просто.

bokovskii, не съм съгласен с теб. Аз например без нито един лев заем от банка съм достигнал до положението да съм на доста добро ниво според разбиранията на повечето Българи. Единствената помощ която съм получил е много, ама много малка помощ от роднини. Могъл съм и повече да постигна, но не това ми е била целта. Не искам да навлизам в подробности поради ред причини...,че ако почна да ти говоря в цифри, ще прибелиш очи.
Банките са чифутска измислица за да смучат жизнените сокове на човека. Материала на Георги потвърждава това, че чифутите дърпат конците на всички политици, а какво остава за обикновения човек.
Едва ли някой с ръка на сърцето би казал, че не е в по-голямата си част, ако не в целия си живот кукла на конци! Включително и аз. Признавам си.
PM
antijew
Публикувано на: 12.2.2008, 15:17
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

Да допълня само за тези, които мислят да ходя за подаяние при банкерите-лихвари, че сметките могат да им бъдат объркани и по друг начин.
Буковски преди мен говори за планове някъкви. Такааа, кредитополучателя си прави план. Тегли кредит примерно с мисълта да започне бизнес. Обаче и правилата на бизнеса се менят в движение както забелязвате и сметките пак могат да излязат криви. Мислиш, че нещата/бизнеса/ ще протекат по определен начин, но не, правилата се менят от кукловодите, защото ако не се менят ти ще си сигурен, а не трябва да си.
Получаваш както се казва-двойно проникване! Един път с променената лихва, която ти го набива по-надълбоко, и втория път, че вече не можеш да въртиш бизнеса си както си решил, защото законите в бизнес насоката ти вече не са такива, каквито са били...
PM
Йордан_13
Публикувано на: 12.2.2008, 17:03
Quote Post

Админ

Участник # 544

Я, каква, направо телевизионна реклама, направи на банките: "Елате в правилната банка". М-да, май си имаме "чи-фи", еврейче или шабец-гойче.
И къф е тоя аватар, момче? Това мадам Йехова ли е на него, щото много ми прилича на вътрешния свят на едър чифутски банкер, доволно ухилил се след поредната порция грабеж, изнасилване и плячкосване на бедния гой.

Съвсем ясно е, че когато се вземе кредит от банка, то въобще не може да се говори за самостоятелно развитие (думата "бизнес" е доста тъпа), защото имаме една наша приказка: "който плаща музиката". Капиталът не е твой, оттук нататъка и работата, която ще подхванеш с него, е зависима, тъй като зависи от това дали ще успееш да върнеш капитала.
И тогава , естествено, тези, които искат да станат шабец-гои се развиват по "правилния" начин и правят "правилния" план.
Това са инструменти, с които чифитата установяват своя "Нов световен ред" - правилна банка, правилния заем, правилния план. Остава само да въведат и петилетката...

Така че, Антиджу е прав.

Срини банките и ще видиш как евреите потъват в Ада. Тях, както Георги показа в предния материал ги интересуват само паричните потоци, да са в техни ръце. smil3dbd4e5e7563a.gif
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 12.2.2008, 17:05
Quote Post

Админ

Участник # 544

, каква, направо телевизионна реклама, направи на банките: "Елате в правилната банка". М-да, май си имаме "чи-фи", еврейче или шабец-гойче.
И къф е тоя аватар, момче? Това мадам Йехова ли е на него, щото много ми прилича на вътрешния свят на едър чифутски банкер, доволно ухилил се след поредната порция грабеж, изнасилване и плячкосване на бедния гой.

Съвсем ясно е, че когато се вземе кредит от банка, то въобще не може да се говори за самостоятелно развитие (думата "бизнес" е доста тъпа), защото имаме една наша приказка: "който плаща музиката". Капиталът не е твой, оттук нататъка и работата, която ще подхванеш с него, е зависима, тъй като зависи от това дали ще успееш да върнеш капитала.
И тогава , естествено, тези, които искат да станат шабец-гои се развиват по "правилния" начин и правят "правилния" план.
Това са инструменти, с които чифитата установяват своя "Нов световен ред" - правилна банка, правилния заем, правилния план. Остава само да въведат и петилетката...

Така че, Антиджу е прав.

Срини банките и ще видиш как евреите потъват в Ада. Тях, както Георги показа в предния материал ги интересуват само паричните потоци, да са в техни ръце. smil3dbd4e5e7563a.gif
PMEmail Poster
bokovskii
Публикувано на: 12.2.2008, 17:25
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 19
Участник # 1 336
Дата на регистрация: 9-February 08

Антиджу, определено "качествен план" е много относително понятие. Повечето промени са лесно предвидими. Радикалните промени не са много често май. Както и да е, не споря. Ще ти се доверя до тук. Имаш повече опит.

Йордан 13, да, точно така. Мисля, че всичко зависи от правилния избор.
Щом се интересуваш, извън темата, аватарът ми е от тук: http://www.youtube.com/watch?v=9KW8DRSvEoQ
PMEmail PosterICQ
iss
Публикувано на: 13.2.2008, 17:43
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

QUOTE (georgi_nz @ Feb 11 2008, 05:47 PM)
Всеки си има мнение и преценка за нещата.

За мен лихвата си е нищо повече от кражба. До този извод достигнах след като прочетох следния материал, който съм си качил тук за да ми е под ръка:
http://georgi-nz.blogspot.com/2007/12/blog-post_16.html

Надявам се описания експеримент в малкия австрийски град Вьоргл описан в статията да ти допадне.  smil3dbd4dbc14f3f.gif

А статията на Свинтила е наистина по-обширна и описва доста неща - заслужава си да бъде прочетена на спокойствие.

Гоше,много ми се искаше към статията за малкия Австрийски град да те подкрепя и с няколко снимки ,но тези които имам май не отрязяват добре това което е там.Всъщност този "експеримент" е оставил трайно отражение и до днес ...

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
PM
iss
Публикувано на: 13.2.2008, 17:55
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

...там всичко е природосъобразно ...екологично чисто...съхраненини традиции и празници ,които много от нас биха нарекли "езически"...

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
PM
antijew
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

QUOTE (iss @ Feb 13 2008, 05:55 PM)
...там всичко е природосъобразно ...екологично чисто...съхраненини традиции и празници ,които много от нас биха нарекли "езически"...

iss, и на мен ми харесва градчето и "експеримента" на кмета. Даже в друга тема от подобно естество/икономика-пари-лихва/наскоро го бях дал за пример. Лошото е, че аз и повдигналия темата Астрономер, бяхме обвинени в проповядване на комунизъм от вещи икономисти! Така, че внимавай и теб да не те обвинят в това smil3dbd4dbc14f3f.gif Иначе снимката на "комуната"-градче в Австрия е доста карсива и привлекателна. Красива природа са си избрали "комунистите" експериментатори smil4334ac775281d.gif
PM

Topic OptionsСтраници: (3) 1 [2] 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020