Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (2) [1] 2 ( последно съобщение ) |
Моля за помощ(информация)!, Спешно
Биргюн |
Публикувано на: 21.9.2006, 21:23
|
Участник Група: Участници Съобщения: 84 Участник # 322 Дата на регистрация: 6-April 06 |
Не очаквах, че ще ми се наложи, наистина. Не очаквах и такова нещо точно от този човек - сестра ми. Проблемът е следният:
Сестра ми е ученичка в гимназията, нормално момиче. По едно време беше тръгнала християнка да става и за моя радост я спряхме и й обяснихме как се седят нещата. От време на време аз и разказвам това онова за България и историята, за политиката и така нататък - общи приказки. Всичко беше наред, докато тия дни разбрах, че заедно с една от най-добрата си приятелки, която е евангелистка, иска да отиде в тяхната църква. Тя не знае, че знам. Типично за човек на нейната възраст тя лесно приема какви ли не идеи без да си замисля. Даже чалга слушаше по едно време, но с това се справих. За Тангра мисля, че е рано да и разказвам. Ако някой по-голям опит, нека ми пише ЛС, ще обясня по-подробно как седят нещата. Молбата ми е да ме насочите към някакви материали за евангелистите, християнството(аз даже имам няколко за него) и въобще за смрадта, наречена религия. Също ви моля за съвет как да подходя към проблема. Не искам тя да стане поредната жертва на геноцида, наречен християнство. ИСКАМ НАЙ-УЧТИВО ДА ПОМОЛЯ ХРИСТИЯНИТЕ ДА НЕ МИ ОБЕСНЯВАТ КАКВОТО И ДА БИЛО ОТНОСНО УБЕЖДЕНИЯТА МИ И ДА МЕ НЕ ПОУЧАВАТ. НАИСТИНА ВИ МОЛЯ! АКО ТОЛКОВА ИСКАТЕ ДА СИ МЕРИТЕ ВЯРАТА И УБЕЖДЕНИЯТА - ВАШ ПРОБЛЕМ - НЕ Е ТУК МЯСТОТО. (С това не целя нито да подстрекавам към нещо, нито да обидя някого. ) Благодаря ВИ предварително! |
Запознат |
Публикувано на: 21.9.2006, 21:49
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 4-November 05 |
Според мен, няма нужда да се намесваш, кой знае колко. Може да поговориш с нея, защо иска да отиде именно в евангелистка църква, а не в православна например и слушай какво ще ти каже. Покажи й, че й имаш доверие и я остави да отиде. Спокойно, няма да се зарази! Покажи й все пак, че на теб не ти харесва тази идея. Тя сигурно те обича, и ако усети нещо нередно първо на тебе ще каже. Всеки млад човек търси .... и няма как да попадне в това което ще му хареса още в началото.
|
Биргюн |
Публикувано на: 21.9.2006, 22:19
|
Участник Група: Участници Съобщения: 84 Участник # 322 Дата на регистрация: 6-April 06 |
Тя не знае, че аз съм информиран какво ще прави. И за съжаление нищо, което я притеснява не го споделя с мен.
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 21.9.2006, 22:44
|
||
Админ Група: Админ Съобщения: 16 428 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
И аз съм на мнение, че въобще не трябва да употребиш насилие, само разговор, с който да изразиш своето неодобрение, като се мотивираш защо - защото нашата Изповед, най-древната и общочовешката - Тенгрианството е по-съществена. Всъщност този разговор може да е момента и то подходящия, в който да и разкажеш за Тенгрианството. Ако нищо не се получи, не я насилвай, в нея се е продбудило духовното търсене и разбира се има нужда от насока, но това, което ще определи в кое изповедание ще бъде и ще приеме е нейната духовна йерархия. Аз също съм минал през Християнството и колкото и странно да ти звучи - това ми е от полза, защото то ме доведе до Тенгрианството. Както го казват християните: "Незнайни са пътищата Божии и неговите начертания" Ако положението е безнадеждно и аз съм на мнение, че е по-добре да положиш всички усилия да я насочиш към Православието. Протестанските формации и техните разклонения са едно безобразно духовно опростенчество и чист бизнес. |
||
galabov |
Публикувано на: 22.9.2006, 1:08
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 125 Участник # 565 Дата на регистрация: 25-August 06 |
Наистина ако у сестра ти се е зародил подтика да тръгне по пътя на духовното търсене не е лошо ако премине през православието (като етап от пътя) православието може да я изведе на пътя на тенгрианството. Казваш иска да стане християнка- аз пък подозирам че се опитват в протестантска секта да я вкарат. А протестантството даже е под въпрос дали е християнство или е "назад към юдеизма". Тоест реалната опасност е да стане протестантка- този път не само не води напред ами по мои наблюдения (особено жени) след като са протестанти стигат до исляма. Православието пък е част от пътя нагоре. Най-малкото може да си сигурен че там не се стига до злоупотреби каквито има в протестантските секти. |
||
Bell |
Публикувано на: 22.9.2006, 1:13
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
Щом я влече християнството и аз съм на мнение, че най-добре е да се насочи към Православието (нашето), което е пропито с тенгриянство...
Искам да ти кажа, че според мен най-разумно е да седнеш и да поговориш с нея (естествено), но да направиш следното нещо - Събери информация за всички "разклонения" на християнството. Синтезирай информацията за православието, католицизма, протестантството и всички техни деноминации както и разните секти... Мисля, че това ще е от полза да и разшири хоризонтите и така да прецени с какво даденото разклонение я привлича и тн. Аз мисля, че е много важно човек да има цялостна представа! Когато човек не е добре информиран се хвърля през глава на първото нещо, което докосне душевността му... Също така едва ли ще помогне да и кажеш- виж, това е лошо, защото това е твоята гледна точка! По-добре е просто да я информираш по-обстойно и без да натрапваш своето отношение прекалено осезаемо! И като цяло да наблегнеш на това, че с каквото и да се захване човек най-лошото е да се фанатизира! |
iss |
Публикувано на: 22.9.2006, 9:34
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Мненията и съветите дадени до тук се отклоняват от основния проблем.Моля да ме извините за тази забележка,но най-важното в случая е че:
....наблегни на това...помисли защо не споделя с теб...постарай се да станеш най-добрия и доверен приятел...ще ми се още много да ти напиша по въпроса,който е един от основните проблеми с подрастващото поколение- не само със сестра ти.В една друга тема бях писала,че късаме връзката с децата малко след прекъсване на пъпната връв...защото сме заети...намираме време само за критика и назидание,без да вникнем какво става в малката душица...така тя може да се обърне само към ПРИЯТЕЛКАТА която е със същия проблем и двете ще го решат....а ние късно след това ще се чудим и косим как и защо са попаднали в някоя секта ,наркоманско общество и т.н.
-------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||
Биргюн |
Публикувано на: 22.9.2006, 11:03
|
Благодаря за съветите! Най-вероятно тази вечер ще седнем да си поговорим(налага се)... Сега бихте ли ме насочили към материали?
|
galabov |
Публикувано на: 22.9.2006, 11:48
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 125 Участник # 565 Дата на регистрация: 25-August 06 |
Tъй като сестра ти очевидно е на път да попадне в мрежите на протестанти то тия трябва информация и критика на протестантите. Ще се наложи да разчиташ предимно на православната критика но трябва да ти кажа че тя е достатъчно обективна и подходяща за случая (не случайно точно православните богослови са много класи над католическите а то за богословие в протестантството е излишно да се говори- протестантството по принцип е отхвърляне на духовността и възхвала на материализма- т.е. си е юдаизъм). Затова ето малко материал подходящ за подготовка за спор: Ловът на души:книга за сектите: http://www.pravoslavieto.com/inoverie/kniga_za_sektite.htm Природа на сектантското съзнание: http://www.pravoslavieto.com/inoverie/shto_e_sekta.htm#1 Ако ваш близък попадне в секта: http://www.dveri.bg/content/view/702/139/ Още материали: http://www.pravoslavieto.com/docs/vjara_ili_dela.htm http://www.pravoslavie.domainbg.com/02/sola-scriptura.html Критика и на католицизма: http://www.pravoslavieto.com/interviews/20...noy_Andonov.htm http://www.pravoslavieto.com/docs/zashto_n...imokatolici.htm http://www.pravoslavieto.com/books/luzheuc...tvoto/index.htm И да имаш отрицателно отношение към християнството се налага да се подковеш с аргументи. Степенувай опасностите! Най-опасната ситуация е сестра ти да се увлече по мормони или свидетели на йехова но и всякакви други като петдесетници, адвентисти и какви ли още не уроди чиито мисионери са от сащ и всъщност целта на мисионерстването ти е ясно каква. Тоест протестантство и секти е голямата опасност. Ако сестра ти е решила да е християнка то православната църква ще я запази докато самата тя израстне достатъчно от влиянието на горепосочените. Освен това свещениците много често са истински родолюбци (а протестантски пастори родолюбци- е такова животно нема). Православието не заплашва сестра ти със загуба на българското й съзнание а останалите деноминации и секти точно дебългаризация целят. |
||
galabov |
Публикувано на: 22.9.2006, 12:06
|
А за да илюстрираш и с картинки как протестанти набират верващи:
Гледай как (тая картинка говори достатъчно): |
Хунор |
Публикувано на: 22.9.2006, 12:31
|
Участник Група: Изгонени Съобщения: 491 Участник # 14 Дата на регистрация: 13-July 05 |
АААААААААААААААААААААААААА
-------------------- "???????? ?? ???????? ???? ?? ??????,
?????????? - ??? ?????????? ? ???. ????????? ???????? ? ????????". ??? ??? |
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 22.9.2006, 18:02
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 |
Ахах Честито на печелившите!
|
Севар |
Публикувано на: 22.9.2006, 18:21
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Ицо, може да пробваш да й помогнеш индиректно. Да събереш информация за конкретните методики на психо-манипулациите - разните му там техники от рода на НЛП, хипноза, зомбиране. После да й подхвърлиш тези неща уж случайно и ненатрапчиво и тя сама ще открие съвпадението между техните действия и зомбирането. Поне в началото не й говори директно срещу тях, най-вероятно още повече ще я настроиш в тяхна полза.
|
Биргюн |
Публикувано на: 22.9.2006, 20:12
|
Нещата вървят добре. Намерихме общ език и се разбрахме да поговорим. Благодаря на всички, които се отзоваха и ме посъветваха. Големият разговор предстои, но съм обнадежден. Голямо благодаря! Пак ще пиша.
Сега не по темата: Защо оставяте разните провокаторчета да ВИ късат нервите (знаете за какво говоря)? |
Eлтимир |
Публикувано на: 22.9.2006, 20:17
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
"Защо оставяте разните провокаторчета да ВИ късат нервите (знаете за какво говоря)?"
Оставяме ги, за да разблерат нашите приятели и съмишленици колко са долни провокаторите, и че с тях компромис не може да има. Нито, че може да се води нормален човешки разговор. Защото те не търсят истината, а предизвикват. На тяхното се казва "активно мероприятие на ДС". Та не е зле нашите хора да посъберат малко опит. -------------------- |
Страници: (2) [1] 2 |