Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (4) 1 2 [3] 4 ( последно съобщение ) |
Ванга, ария
Запознат |
Публикувано на: 17.9.2006, 20:20
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 4-November 05 |
Каруцар, що не каза по-рано, че си музикант бре! Малко да разведрим обстановката . Аз на барабани блъскам, обаче сега нямам и вече много ме сърбят ръцете. Народни ритми не съм свирил , ама много се кефя на тези "обърнати" тактове, дето на останалите небългарски музиканти им "забива" метронома в главата и не могат да вдянат нещо по-различно от 4/4. Искам някой барабанист дето ги чува тези работи да ме научи, щото знам че не е много лесно.
|
Запознат |
Публикувано на: 17.9.2006, 20:34
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 4-November 05 |
Да продължим в темата "Българска народна музика"? Тази тук е за друго.
|
Планинец |
Публикувано на: 19.9.2006, 15:34
|
Участник Група: Участници Съобщения: 138 Участник # 418 Дата на регистрация: 8-June 06 |
Това за 20-те песнички в руския фолклор е несериозно,Каруцарю ако качиш някаде Българска народна музика ще ти бъда благодарен.
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 19.9.2006, 21:15
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 428 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Фолклора им е по-беден и от финландския - 20тина елементарни песнички на кръст - и ги въртят като развалена грамофонна плоча през вековете.
Това също е абсолютно верно. Но важи и за финландския фоклор, особено за епоса им "Калевала", който в същността си е чиста проба усвоен орфизъм, а главния герой Вайнемьонен в този епос е тяхната персонификация на нашия Орфей. |
Agent |
Публикувано на: 22.9.2006, 13:11
|
Читател Група: Участници Съобщения: 13 Участник # 603 Дата на регистрация: 21-September 06 |
Ванга служеше на комунистите самотвержено. Даже комунистическия художник Светлин Русев изрисува онова което тя нарича църква.
Тази жена беше подвластна на сатаната и неговите протежета комунистите. |
Karutzar |
Публикувано на: 22.9.2006, 18:12
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 214 Участник # 433 Дата на регистрация: 16-June 06 |
Калевала не е само финска - естонците също имат претенции да е тяхна. Точно така - чист орфизъм. Планинец - може и да са 30тина песнички - не е въпроса в броят им а в посланието, което носят. Финландците имат повече от 1000 тяхни валса (vaalsi), чиито мелодии или са откраднали, или са изсмукали от пръстите си - при първия фински варс,у който чуеш ти се разваля настроението, при втория си със сигурна депресия, при третия става опасно - много близко си до самоубийство. Нарича се музикална (а и не само) профанизация. Бих искал да затворя темата - ако някой желае да я отвори под нов постинг активно ще се включа. За последно - Лично аз нямам много автентични (необработени) фолклорни песни. БАН в продължение на много години изпращаше свои служители да ги записват из страната - от стари хора, в затънтени краища. Записите (аудио+ноти+текст) си са до ден днешен в БАН. Веднъж завинаги се доказа, че българският фолклор е много по-стар не само интонационно от всички балкански и европейски фолклори. Като доказателство (мое лично) бих желал да ви разкажа 1 историйка. Познавам 1 кюрд - младо надъхано момче - кюрдски патриот. Слушаше само кюрдска музика. Беше ми попаднал от библиотеката 1 диск на ибряма, със български музиканти , направен в хамериката. Пуснах му го. (до този момент този Хасан (така се казваше) гледаше на всички чужденци високомерно - за него №1 си бяха кюрдите) Блокира. Просто блокира. Пита - това българска музика ли е. Да - му отговорих. Само дето не коленичи да ми се замоли като на аллах да му го дам този диск. Каза, че това е най-божествената музика, която бил слушал. От този момент нататък за България и нейната музика говореше само суперлативи. И с огромно уважение. Агент, нямаш ли други форуми да изявяваш "заключенията" на промитото си мозъче? -------------------- ??????? ?????????? |
||
TanNakRa |
Публикувано на: 24.9.2006, 0:52
|
||
Читател Група: Участници Съобщения: 22 Участник # 595 Дата на регистрация: 18-September 06 |
Хаха и аз пробвах с барабаните блъсках блъсках па ми писна, е все още ми се иска, ама като не са ми вкъщи не мога да се организирам... -------------------- "?? ???????? ??? ?????? ?????, ? ???????? ?? ???????! ?? ????????? ???? ???????, ???? ???? ???? ?? ?? ?????!???????? ?? ???? ????? ???! ??????? ????? ????? ?? ???????, ?? ????? ?? ?????? ????!"
|
||
TanNakRa |
Публикувано на: 24.9.2006, 0:59
|
||
Читател Група: Участници Съобщения: 22 Участник # 595 Дата на регистрация: 18-September 06 |
Тук братле ти ме удари 5 пъти от земята с това изказване! -------------------- "?? ???????? ??? ?????? ?????, ? ???????? ?? ???????! ?? ????????? ???? ???????, ???? ???? ???? ?? ?? ?????!???????? ?? ???? ????? ???! ??????? ????? ????? ?? ???????, ?? ????? ?? ?????? ????!"
|
||
Petee |
Публикувано на: 25.9.2006, 13:30
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 358 Участник # 382 Дата на регистрация: 15-May 06 |
aaaaaaxaxaxaxaxaaaaa aaaaxaxaxaxaxaaaaa Откъде ги намирате тия образи бе, тенгрияните аахахахаа |
||
Севар |
Публикувано на: 25.9.2006, 13:45
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Не ги намираме, те ни намират.
|
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 4.1.2007, 15:10
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 |
Скулпторът Иван Варчев я пита такъв ли е Бог, какъвто ние си представяме и го рисуваме по иконите, тя отговаря: "Не, няма такъв Бог. Аз 40 години изпадам в транс и не съм видяла ни Господ, ни Христос. Огън и светлина - това е Бог."
|
anti666 |
Публикувано на: 6.1.2007, 18:41
|
|
Тя Ванга и друго беше казала, че ще дойде на света най-старото учение. Забележете, учение а не религия. Кое ли ще да е то? А Светлин Русев е масон, който изрисува стените на подигравката, наречена църква в Рупите с изроди. (т.е., изпълни молбата на жената да направи храм, само че малко по-различен). Нейното изображение е зазидано по стар масонски обичай там, а дочувам че и тя е положена в бетонен саркофаг. Малко странно нали!
И не по темата, но подобен храм пак със стенописи на масона-художник се издига на върха на древния Царевец. Пак случайност, предполагам. Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) |
|
DragSShaN |
Публикувано на: 6.1.2007, 19:11
|
Участник Група: Участници Съобщения: 392 Участник # 421 Дата на регистрация: 9-June 06 |
Аз съм от Петрич , храма на Ванга е на 20 км от града . Докато беше жива Ванга не съм чул някой да се оплаква от нея . Аз лично не съм ходил там , но от моя край много хора бяха ходили и единственото , което съм чувал е , че тя наистина има дарба да вижда в бъдещето .
Междодругото местото около храма беше купен и искаха да правят джамия там въпреки, че в нашия краи мюсюлманите са нищожна част от населението и в Рупите никакви ги няма -------------------- ??? ?????????,
??????, ??????, ??????!
???????? ????????!
??????, ??????, ??????!
|
anti666 |
Публикувано на: 7.1.2007, 22:20
|
|
Ванга е една от малкото съвременници, която е истински обичана от българите. Помагала е на много, включително и на родители ми. Най-гадното в случая е, че "приятелите" й като Св. Русев се овъртаха покрай нея с надеждата да научат нещо, а след смъртта й направиха всичко възможно за да затворят духа й с масонски ритуали като зазиждането и бетонния саркофаг. От какво се срахуват поклонниците на Бафомет/Сат/Яхве? Още приживе, тя беше казала, че духа й ще се пренесе в момиче, много по-силна от нея. Такива предсказания има не само от Ванга и това е истинския им страх. Защото преди Ванга имаше Преподобна Стойна, а наследничката й може да се окаже не само знахарка, но и войн. И тогава отиде коньо у ряката!
А масоните, знае се много добре, че са се наврели във всички възлови духовни точки на България - Царевец, Арбанаси, Рупите, с пирамидка над Мадарския Конник, с наводнено светилище до Градище, взривена скала с тангриански символ до Ситово или масонски ритуали в Рилския манастир. За Рила монасите в манастира дори ги е страх да говорят за мутрите в черно, които се изсипват с лимузините по нощите. Знаете, там са мощите на св. Иван Рилски, за повечето пазител на България, а за запознатите и върховен тангриански колобър. Може само да си представим сатанинските ритуали, които се вихрят на това свещенно място. |
|
Запознат |
Публикувано на: 7.1.2007, 23:34
|
||
Спокойно приятел, няма да се размине ни на едните, нито на другите. Който каквото прави, двойно му се връща. |
||
Страници: (4) 1 2 [3] 4 |