Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (3) [1] 2 3 ( последно съобщение ) |
Национализъм и политика?!?, конфликтна ситуация
Запознат |
Публикувано на: 26.7.2006, 11:34
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 4-November 05 |
Двете понятия се разминават доста сериозно. Не е възможно да съществува национализъм в политиката. Защо? Защото политиката не е създадена за тази цел! Национализма стои в противовес на политическата система. Ако кажем че национализма е добър за всеки гражданин и нацията, то политическата система е вредна. Националистическа политическа партия е най-голямата смешка, за която съм чувал! Все едно е да вярваме, че има честен мошенник! Не вярвайте на мен! Историята и фактите го доказват!
|
Запознат |
Публикувано на: 26.7.2006, 11:48
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 4-November 05 |
Отдавна се каня да попитам, известния български националист бай Илия Минев от коя политическа партия беше?
|
Иван |
Публикувано на: 26.7.2006, 11:59
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Точно така! Политиката е власт и безотговорност. Национализмът е отговорност и свобода. Политиката може да съществува, ако има поне двама души - единият е избирател, а вторият му е представител. Националистът и сам си е достатъчен, той представлява сам себе си, както и цялата нация. Ето защо политиката е система, която ние искаме да разрушим. Резултатът от това ще бъде поставяне на всеки човек в позиция да решава всичко сам. Това създава простота в живота, лекота в общуването, свобода на изявата. |
||
Запознат |
Публикувано на: 26.7.2006, 12:23
|
Но Ванка, всички безотговорни люде много ще се възпротивят на това!
Ето нещо по темата: Ние, народът на България |
Petee |
Публикувано на: 26.7.2006, 14:12
|
Участник Група: Участници Съобщения: 358 Участник # 382 Дата на регистрация: 15-May 06 |
Направете разбор на думите които се използват в нашето общество и по-точно на произхора им - политика, икономика (гр. ойкус номус или управление на къщата), религия (на латински легаре - свръзвам) назионализъм (лат. natio - нещо рождено)и т.н.
Та всички тия понятия идващи от гръцки и латински трябва да се отхвърлят! Човек ще се запита защо именно от латински и гръцки ни пробутват понятия в езика. Защо равините учат още от деца латински и старогръцки? Защо навсякъде илюминатските послания са на латински - novo ordo seclorum и др.? Ами защото както латинския, така и старогръцкия са първични езици и предполагат голяма чистота на мисълта. Христос е казал: "По делата ще ги познаете", а аз добавят - и по думите! |
iss |
Публикувано на: 26.7.2006, 14:40
|
||||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
-------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||||
Севар |
Публикувано на: 26.7.2006, 17:18
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Политика е имало и явно винаги ще има, въпроса е как се прави, с какви средства и с каква цел. Затова пък паразитната политическа прослойка съществува едва от Великата френска революция насам. Под политическа система разбирам републиканската система базирана на материализма и признаваща паричния знак като всеобщ еквивалент, който е способен да регулира всички човешки взаимоотношения. Това разбира се не е възможно и именно затова тази система е програмирана да се саморазруши след определен срок. Виктор Шаубергер - един австриец и забележителен гений на срещата си с Хитлер през 1934 г. му казал, че Райхът ще просъществува едва десет години, а не хиляда, благодарение на т.нар. четиригодишен план на Гьоринг, чрез който ще бъде съсипана природата на Германия. Хитлер не му повярвал и знаем какви са били последствията. Извода е, че една система, която се изгражда върху консумирането на природните ресурси, ще доведе до сериозни беди. Да не говорим, че човекът също се третира като ресурс, който е лишен от достойнство. Ето какво казва Юлиус Евола: "Компромис не съществува. Приспособяването е невъзможно. Необходимо ни е могъществото на едно ново Средновековие . Необходим ни е един коренен, дълбок преврат - един бунт на варварската чистота както във вътрешното, така и във външното. Философия, "култура", всекидневна политика - нищо от това. Няма смисъл да се обръщаме от едната на другата страна в това смъртно легло. Трябва най-сетне да се пробудим и да се изправим на крака."
|
Eлтимир |
Публикувано на: 26.7.2006, 18:53
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
СБНЛ, Съюз на българските национални легиони с водач Иван Дочев. По-късно именно Дочев го прецака и бай Илия умря в мизерия. -------------------- |
||
Запознат |
Публикувано на: 26.7.2006, 19:18
|
Благодаря ти за отговора. Това за прецакването е наистина подло. Това само доказва, колко е курвенска и подла политическата система. Някой може и да възрази, да ама СБНЛ никога не са били на власт. Ама е имало заплаха да станат! Затова се развалят хубавите работи и си отиват хубавите хора! Защото политиката е курвенска работа, измислена, наложена, бранена и държана от КУРВИ! Който иска да му сипват с големия черпак курвенски номера, нека да продължава да подкрепя полит-курвенската система!
БЕЗ МЕН ОБАЧЕ! |
Petee |
Публикувано на: 26.7.2006, 21:22
|
Участник Група: Участници Съобщения: 358 Участник # 382 Дата на регистрация: 15-May 06 |
Стефан Калайджиев (издателство Хелиопол) попита преди време: "Защо България да не е първата страна, която казва не на политическите партии?"
Аз добавям, а защо да не е и първата страна, която казва НЕ на паричната система? Само енергия ни липсва, другото го има. |
Запознат |
Публикувано на: 26.7.2006, 23:03
|
Да бе Пете, и аз това исках да попитам ама ти ме изпревари. Защо винаги трябва да се сравняваме с най изостаналите? Толкоз ли сме тъпи, неграмотни и прости, че да чакаме албанците като го направят предпоследни и ние Българите вече последни да се замислим и евентуално, ако ни дойде кефа да го приложим на практика. Нали Българската държава е най-великата? Нали ний сме дали първи в света форма на държавност. И какво се оказва малко по-късно? Че българия е пълна с олигофрени, педераси, прости чутури и неграмотни простаци, които на две магарета сламата не могат да разделят? В това ли искате аз да вярвам? А вие в това ли вярвате?
|
Севар |
Публикувано на: 27.7.2006, 1:35
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Петьо, стига с тая парична система. Сигурен съм, че може без нея ама кажи какво ще я замени или как трябва да бъде променена? Защото това прилича на пробиване на дупка във водата. Без пари според мен може при условие, че няма пренаселване на Земята и, че благата са в такова изобилие, че да няма нужда от размяна. Парите стават зло, когато държавата отстъпи задължението си да ги управлява и печата на частни организации. Иначе парите са просто сила (пасивна) попаднала в зли ръце. По тази логика би трябвало да отречем и електромагнитните вълни, защото чрез тях се разпространяват вредни внушения.
|
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 27.7.2006, 11:47
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 |
На лице имаме факт: България е била ВЕЛИКА и БЕЗ паречна система! Какво повече може да се каже? Много правилно беше обвинението на nik,че общество,което има безкрайна енергия,без употребата на каквито и да е ресурси,няма нужда от пари и политика,си е чиста утопия.ВСЯКА една идея може да се нарече утопия,преди да се осъществи.
Но факта си е факт.С "резки",без пари,без система на религия,сме били самото превъплъщение на мощ и мъдрост сред народите. Факта си е факт.Превъплъщение на мъдрост и мощ в едно никога не се появи отново,откакто светът бе покварен. |
Bell |
Публикувано на: 27.7.2006, 22:02
|
||||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
... П.П.: малко силно се изказах, но наистина мисля, че тоя тип свобода е нещо като анархична утопия. Бих се изкефила ако тва беше възможно, но не виждам как може да стане...
Запознат, всичко това е напълно обяснимо....моята любима теория за скапването на генофонда ни! Като се почне от хиледите велики родове избити от Княз Борис, които ако не бяха избити нямаше да допуснат последвалото ни падение и робуване! От там вече можем да броим векове на избиване на стойностните горди българи - Личностите на България....та чак до сега (включително и сега). Ти какво очакваш - от свинята да се роди жребец? Не става..... Това съобщение е редактирано от Bell на 28.7.2006, 2:09 |
||||
Иван |
Публикувано на: 28.7.2006, 10:28
|
||||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Бел, преди доста време бях писал за Матрицата и ти тогава за миг усети, е си в нея. Даже спомена "цялата съм вътре, ама не знам как да изляза" До колко всеки живее в реалността и кое е утопия (нереалност)? Ако вемат един бял човек от Ню Йорк и го сложат на екватора в Африка, той би възкликнал "Сякаш съм в друг свят!". И няма да сбърка. Представете си този човек без елементите на своя свят - той няма GSM да се обади да му донесат минерална вода, няма му я колата да иде да разгледа наоколо и да потърси извор. Дори и да имаше кола, няма кой да му налее бензин. Няма супермаркет и следователно няма какво да яде. Неговите знания по право, икономика, политически науки и дори медицина не могат да му послужат за нищо. Този човек най-вероятно ще умре, така както една антилопа би умряла в Ню Йорк. Поучителното в случая е че на човекът няма да му хрумне да отрича реалността, в която е попаднал, няма да я нарече утопия. И ако е що годе здрав и с разсъдъка си, ще разбере, че или започва да учи незабавно новата реалност и да живее в нея или ще умре. Е, може също така да хвърли силите си и да се върне в реалността, от където идва. Както му харесва. Реалността се променя - условията за живот, знанията, отношенията. Можем да наречем това утопия и да си затворим очите, докато един ден умрем и се зачудим защо умряхме всъщност? Защо умря народа ни, знанията ни, отношенията. А можем да приемем промените не за утопия, а за реалност. Идва една стабилна и голяма промяна. Дали поради обръщане на полюсите, дали поради появата на второто Слънце или пристигането на гости отдалеч, но всичко това вече се проявява. Аз предпочитам да не си затварям очите и да не отричам новата реалност. И смятам, че много сигнали ни казват да се откъсваме от сегашната реалност, защото скоро нея няма да я има. Понеже не искам да изпадам в ролята на учуден безпомощен бледолик в екваториална Африка, предлагам да се заемем с неща, които имат бъдеще, които са приложими в новата реалност. Нима не е очевидно, че нашите "знания" в момента са нищо. Нашето физическо и астрално състояние зависи от знанията ни, а те за сега ни обричат на смърт. И тук не става дума за нас българите. Говорим за цяло едно човечество. |
||||
Страници: (3) [1] 2 3 |