Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5 ( последно съобщение ) |
Нещо християнско.
Petee |
Публикувано на: 4.7.2006, 22:20
|
Участник Група: Участници Съобщения: 358 Участник # 382 Дата на регистрация: 15-May 06 |
България се управлява от една малка групичка равини, които добре знаят историята, характера на българите и разбира се как да действат. Духовни хора са те, окултисти. Под тях има една добре организирана армия от евреи заели върховите места по институциите така, че да могат да влияят праяко или косвено първо на икономиката, после на политическата и социялната сфера. За да останат в сянка взимат и обучават празноглави турци и цигани. Резултата е на лице. ДПС е само лост на властта. Турците не могат да управляват собствената си страна пък камо ли чужда. Жалко е обаче, че толкова добре са се покрили истинските кукловоди та хората виждат само опаковката. Запомнете от мен, такова чудо като умен или хитър турчин не съществува. Този фалшив образ е бил добре изтъкан за да заблуди масата и скрие който трябва
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 4.7.2006, 22:45
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 384 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Има какво да си помисли човек над тези думи, както и да размисли какво да стори. Но да не забравяме , че в противовес на рязаните гнусни и миризливи равини, винаги са стояли велики колобъри. -------------------- |
||
Запознат |
Публикувано на: 4.7.2006, 22:47
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 4-November 05 |
Да наистина умни турци не съществуват, те са с робска психика, обаче тези младите са много хитри. Научи ги ДПС (Барух) на това-онова. Доста разчитат на младите турци и българи, за плана Баязит. А е друг въпроса кой точно финансира този план и на кого в крайна сметка ще послужи.
|
IYI |
Публикувано на: 5.7.2006, 0:07
|
Участник Група: Участници Съобщения: 250 Участник # 141 Дата на регистрация: 12-October 05 |
Борис с избиването на 52та Български елитни рода е обрекъл България на 500 години турско робство, което означава по 9години за всеки род, всеки, който се занимава с тълкувателство знае какви числа са 3, 6, 9, по-малко или повече няма никакво значение..
Посланниците на Християнството са облечени в черни одежди!!-Какъв коментар повече!!! Що се отнася до равините и това, че над тях винаги са стояли Колобрите, не е точно така, но за в бъдеще това твърдение ще се потвърди, имайки в предвид наблюденията ми по отношение на някои процеси и закони..., които са осезаеми за Българите-Тенгрианите.Да те са оклутисти и не само..., притежават и много ресурси, много информация, много знания, много енергийни източници, но не "притежават" едно главно нещо и то е Пътят към Тангра...и това, което успяват и то със сигурност е да прекъснат нашият "Път"-канал, но това е само въпрос на време, защото всеки един от нас търси, неосъзнато, но въпрос на време е да осъзнае "Пътя"-а това те много добре го знаят, защото Българите вече търсят и то тези, които трябва да търсят-ЕСТЕСТВЕН, ОПРЕДЕЛЕН И ПОСЯТ ПОДБОР ОТ ТОЗИ, КОЙТО ТРЯБВА, А НИЕ ЗНАЕМ...ТЕ СЪЩО! -------------------- ??? ?? ????????, ????? ?? ??????????,
??? ?? ??????????, ????? ?? ????????!
|
Иван |
Публикувано на: 5.7.2006, 9:05
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Много неясно звучи това. Я поясни какво е "колобърите стоят над равините" и "не притежават пътя към Тангра" а ще прекъснат нашия "път"-канал? |
||
SSK |
Публикувано на: 5.7.2006, 14:09
|
Участник Група: Участници Съобщения: 68 Участник # 471 Дата на регистрация: 2-July 06 |
Ник,Лето ние сме от една страна на барикадата.
Но ето каква е типичната ни българска слабост:състрадателноста Това е което другите не проявяват към нас. Срещу нас се действа с варварска жестокост,защо не им я върнем двойно? Вместо да сме състрадателни и да съчустваме на турците заради Възродителния процес,защо те не ни съчустват за Баташкото клане? Защо ние едвали не трябва да палим свещи за няколко си умрели небългарина а няколко турски пишлемета да се отварят на българи и да ги заплашват с "ново баташко клане"? Тук вече не става въпрос за Бог и за Вяра а за човешко достойнство и почитане на тези който са загинали за да живеем ние. -------------------- ?? ????? ??? ?????? ????????,
??? ?????-??? ??????,
????????? ??? ?? ????????,
???????? ??? ?? ? ???
|
antijew |
Публикувано на: 10.3.2008, 16:49
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 195 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
"Нещо християнско" ми попадна в една книга, която скоро започнах да чета. Книгата е на Карл Сейгън и се казва "КОНТАКТ". Цитата, който си направих труда да препиша показва сблъсъка на Ели /главната героиня/ с християнството. Не ми е целта да предизвиквам буря от спорене, за и против християнството, а само размисъл у лутащите се като Ели...
..."Един ден, видимо развалнувана, майка й я помоли да направи нещо за всички тях: да изкара курс по Библия. Докато баща й, резервиран към всяко проповядване на религия, беше жив, никога не бе ставало дума за курс по Библия. Как можа майка й да се омъжи за Стотън? Въпросът изплува в съзнанието й може би за хиляден път. Курсът по Библия, продължи майка й, щял да й помогне да възпита у себе си общоприетите добродетели. А още по-важно, това щяло да покаже на Стотън, че Ели има желание да се приспособи към нормалния свят. От любов и съжаление към майка си тя отстъпи. И така, всеки неделен ден, в продължение на почти цяла учебна година, Ели трябваше да посещава редовната дискусионна сбирка в една съседна църква. Беше една от сериозните протестански деноминации, неповлияна от безразборния евангелизъм. Групата включваше неколцина ученици от горните класове, много възрастни- предимно жени на средна възраст-водещата, съпруга на свещенника. Преди това Ели никога не беше чела сериозно Библията и бе склонна да приеме може би нетактичната преценка на своя баща, че тя съдържала "наполовина варварска история, наполовина детски приказки". Ето защо, седмица преди първото си посещение на курса, тя седна и внимателно изчете най-важните части от Стария завет, мъчейки се да вникне в тях без предубеждение. Веднага установи, че в първите две глави на Битие се съдържат две различни и противоречащи си версии за Сътворението. Не можеше да проумее как така е имало светлина и дни, преди да бъде създадено Слънцето. И така не разбра за кого точно се е оженил Каин. Когато прочете разказите за Лот и неговите дъщери, за Авраам и Сара в Египет, за обучението на Дина, за Иаков и Исав, беше напълно удивена. Тя разбираше, че малодушието и подлостта съществуват в реалния свят-че синове могат да измамят и ограбят престарелия си баща, че е възможно един мъж мерзко да се съгласи жена му да бъде преластена от Царя и дори да подкрепи обезчестяването на собствените му дъщери. Но в тази свята книга не се срещаше дори и намек на протест срещу подобни издевателства. Напротив, изглежда в нея престъпленията се одобряваха, дори се възхваляваха. Когато курсът започна, Ели изгаряше от нетърпение да обсъди с останалите тези смущаващи несъответствия, за да може без усилие да се посвети на Божия промисъл. Или най-малкото да и обяснят защо тези престъпления не са осъдени от автора, или Автора. Но само се разочарова. Жената на свещеника несръчно се опитваше да печели време. По неясни причини тъкмо тези разкази никога не се обсъждаха сериозно. Когато Ели попита как слугините на дъщерята на Фараона са могли само с един поглед да разберат, че бебето срад тръстиките е еврейче, учителката се изчерви и помоли Ели да не задава неприлични въприси. Тогава отговорът я осени веднага. Щом стигнаха до Новия завет, вълнението на Ели се усили. Матей и Лука бяха изредили родословието на Иисус до цар Давид. Но според Матей между Давид и Иисус имаше двадесет и осем поколения. За Лука те бяха четеридесет и две. Имената в двата списъка почти не съвпадаха. Как тогава беше възможно и Матей, и Лука едновременно да представляват Словото Божие? Противоречивите генеалогии, според нея, бяха прозрачен опит да се постигне съвпадение с пророчествата на Исайя, след като събитието беше станало. В химическата лаборатория това се наричаше "преваряване на данните". Тя дълбоко се развълнува от Словото на планината, силно се разочарова от заръката да даваш Кесаревото Кесарю и насълзена се развика, когато водещата курса на два пъти отклони въпросите й относно значението на "Не ви нося мир, а меч". След всичко това заяви на отчаяната си майка, че е направила каквото е било по силите й, но повече и диви коне не могат да я завлекат на курс по Библия."... -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
Ник |
Публикувано на: 10.3.2008, 20:22
|
Участник Група: Участници Съобщения: 380 Участник # 219 Дата на регистрация: 26-December 05 |
С риск да бъда разтълкуван погрешно,пак ще напомня,че хората са носители на негативите,а не религията и в частност, християнското учение,което е съществена разлика!Факта,че аз като християнин,а и не само аз, никога не съм си позволил да се изказвам неодобрително по въпроса за Тенгрианството е показателен за нашата толерантност! Отношението ми е доброжелателно,приемам тази част от историята ни и уважавам позицията на привържениците му!Гледам на тях преди всичко,като Българи!Такова отношение очаквам и аз и мисля че,взаимно да се разбираме и уважаваме е задължение на всички националисти,а ако се намалят емоциите,само ще спечелим от това!Всички!
|
Пламен Пасков |
Публикувано на: 11.3.2008, 1:07
|
||
Често пишещ Група: Изгонени Съобщения: 663 Участник # 883 Дата на регистрация: 17-March 07 |
Заставам зад всяка дума на ник! Много пъти съм подчертавал, че няма нищо по-лесно и ефективно, когато искаш да унищожиш дадени народи или даже и един народ, да наблегнеш и подчертаваш разликите между неговите компоненти. Най-могъщ и ефективен лост досега се е оказвало (проверено през вековете) религията. Защото тя е нещо много лично, връзката и космогонията на всеки човек. Религията е в състояние да изправи не само българин против българина (в баташкото клане предводител е бил Ахмед Ага Барутинлията, а Барутин е българско помашко село, а останалатаму орда пак е била от съседните помашки (български) села, гарнирани с озверели цигани). Религията е в състояние да изправи роднини един срещу друг. И не случайно се подгряват и умишленно, и организинано, всичко, което ни разделя: славяни, траки, българи, сърби, власи, македонци, черногорци, хървати, православни, мюсюлмани, атеисти, зороастрийци, католици...бахайци... Няма никакъв проблем да вкараш един народ в братоубийственна война. Това, че сме воювали с т.н. сърби, и те са избивали (командвани от комунистическата идеология и от хърватския евреин Йосип Броз Тито обаче) българи в Западните покрайнини и в Македония (над 120,000) за бугарския им корен и идентичност за мен все още нищо не означава. Най-малкото което е, не означава да вярвам, че сърбите като православен народ са го направили по някакъв техен си етнически подтик, от което да следва да развивам истерична сърбофобия и/ или русофобия. Още котрагите са воювали (подбудени от византийска интрига) с оногундурите и с други български племена, и то жестоко, продължително и кръвопролитно. Както Елтимир каза, може би единственния народ, който не е воювал със съседите си, са австралийските аборигени. Дали са воювали помежду си обаче, аз лично нямам данни. Но не вярвам копията и бумерангите им да са влизали в действие само за да поразяват щрауси ему или казуари или кенгуру, за да осигурят прехраната си. За тях Мулдашев твърди, че са потомци на вторично регресивно подивели лемурейци (същите лемурейци, които са били учителите на атлантите), както например нашите братя и роднини пущуните в Афганистан са вторично регресивно подивели българи, напук на великата ни някога цивилизация. Който не си знае историята или не учи уроците и и не прави изводите - това ни чака! Вижте какво стана с поколенията, израстнали и създадени само за последените 18 години? Не ви ли напомнят все повече за Содом и Гомор? Какво българско освен омраза и ксенофобия, и то налудничаво избирателна, е останало в тях? Те даже отбягват да пишат вече на кирилица! Вторичното подивяване е налице, развива се в реално време, пред очите ни, не смо в собственната ни страна, но и със собственните ни деца!. Които ще тябва да станат наши потомци и продължители на рода и народа ни, ако запазят изобщо някаква идентичност! Изводите, които правя, и които се опитвам да пропагандирам, са следните - колкото и да е трудно и колкото и спонтанно да ни подтиква егото към друго, трябва да не обръщаме внимание на различното (особенно на религията) а на общото: български корен, български език, българи, обичащи и милеещи за България. Това е важното, това е основното, и само този приоритет, тази ценностна система могат да ни спасят и възродят. Циганите и турците впрочем го умеят... или им го организират... И от малцинства, които бяха там, където им е мястото, станаха наши господари! В собственната ни държава! И прокудиха българите от земите и домовете ни! И станахме хъшове - немили-недраги по света... И раждаме и отглеждаме децата си друга езикова и културна среда, която със сигурност ще затрудни реинтеграцията им в България, когато (ако успеем) да се върнем. А тези от нас, които се върнат, или си отглеждат децата в България, все повече се хващат за косите и не могат (защото са индивидуалисти) да противостоят на изтриването и подмяната на ценностната система, която се попива от децата ни. Ако ти се отдаде да ги възпиташ, направиш нормални хора, с нормална ценностна система, рискуваме да ги направим бели врани за техните среди и да бъдат изкълвани от връстниците си. Ако се интегрират в тяхното си общество на чалга-идеология и чалга-ценностна ситема, нас ще ни е срам да ги наричаме свои деца и българи (те ходят подръка и си хващат цигани за гаджета вече) и да живеем с тях. Заради дезорганизирания ни народностен индивидуализъм не само ни превзеха и изгониха от България собственните ни малцинства, но и даже Българията ни промениха и направиха неузнаваема като среда на хората за живот. Отхвърлете различното между нас, Уважавайте човека затова, че е човек, Обичайте българина, за това, че ви е сънародник, и го приемета такъв, какъвто е, даже и само заради това, защото именно и единственно това е истински важното. Време разделно, дни на проверка... -------------------- ? ????????: ?????? ??????
?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140 ???????: +38 0679863269 ????????: 0887 814 925 ICQ: 237712745 skype: plamen_paskov |
||
antijew |
Публикувано на: 11.3.2008, 11:23
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 195 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
Ник, Пламен, не ми е била целта, както казах да противопоставям Българите по религия. Незнам защо забихте и двамата натам?! Къде видяхте противопоставяне на религиозна основа в текста? Просто с този цитат от книга исках да покажа колко объркани неща има в Библията-Християнството. Не съм я чел, но съм чувал, че в по-голямата си част е такава-неясна, объркана и трудна за четене.
Ник, ти би ли отговорил на въпросите на разочарованата и ядосана Ели? Пламен, споменаваш за аборигените. Според мен те са на доста по-високо ниво от което сме в момента ние, макар доста хора като Мулдашев да ги използват като пример за деградирали същества. Може сами да се уверите от книгата на Марло Морган, която е живяла няколко месеца сред тях. "Най-накрая Марло Морган получава и ... името „Две сърца", защото става мост между две цивилизации - едната нашата, на Мутантите, както ни наричат австралийските коренни жители, която е наблегнала, на материалното развитие, и другата, тяхната, посветена единствено на духовното усъвършенстване." http://www.yogabg.net/sav/Zaslushani_v_mol...a_vselenata.htm -------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
Пламен Пасков |
Публикувано на: 11.3.2008, 14:24
|
Често пишещ Група: Изгонени Съобщения: 663 Участник # 883 Дата на регистрация: 17-March 07 |
Материалът на Марло Морган наистина е много силен. Отдавна бях отвикнал да приемам, че сред американците има малко, но все пак наистина качественни и ценни хора.
Между другото, тази ценностна система на тези Истински хора практически не се различава по нищо от същата на индийските и тибетски йоги и мъдреци. Сам Йешуа Помазаният, техният ученик, е пристигнал във Витлеем (ако не ме лъже паметта) на магаре, и независимо, че е възкресявал и лекувал, и е правил чудеса и е донесъл на човечеството (или народа си...въпросът е спорен) велико учение, до края на живота си е нямал нищо, освен дрехите на гърба си. -------------------- ? ????????: ?????? ??????
?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140 ???????: +38 0679863269 ????????: 0887 814 925 ICQ: 237712745 skype: plamen_paskov |
Иван |
Публикувано на: 11.3.2008, 15:14
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Към добрия нагледен материал, подаден от Antijew бих добавил следното. То е насочено към българите, които се чувстват разделени и противопоставени по религиозен принцип. Искам да им кажа да не държат у себе си нещо, което може да бъде използвано за противопоставяне. Нека осъзнаят своята отговорност и змията, която носят в пазвата си, защото те донасят тая змия сред нас, техните братя. Вместо да благодарят на свой събрат, който търси истината, те хленчат, че ги закачал на религиозна тема. В случая аз вземам повод от думите на Ник и казвам това, осъзнавайки, че попадам в същото положение като Antijew.
Ама няма какво да крием помежду си. Ние сме си братя. Нима искате враговете ни да говорят за нещата, които ни противопоставят и да ги използват срещу нас?! Нима не е по-добре ние да обсъждаме това, за да го изчистим. И така, кое е туй нещо, което противопоставя едни българи срещу други? Фалшификацията, наречена библия ли? Как може така? Аз ще кажа тогава на засегнатите, че те засягат останалите българи, като им нареждат какво да мислят и какво да говорят. Ако нещо ви притеснява, драги българи, то проучете самото нещо, а не се сърдете на човека, който ви го е посочил. Ако имате убеждението, че знаете всичко по даден въпрос, тогава никой не може да ви обиди със своите разсъждения, защото той би бил във вашите очи един незнаещ човек. В такъв случай бъдете търпеливи с него и му покажете къде бърка той. И така един друг ще си помагаме напред. Това важи от най-малкото ежедневно спречкване до въпроси от национално значение. Antijew задава невинен въпрос, чрез устата на едно дете, а вместо да се помисли и да се даде отговор, някой се оплаква, че му е нарушено спокойствието. Нима има теми табу между нас? У кого е топката? Аз мисля, че у този, за когото темата е табу. |
Пламен Пасков |
Публикувано на: 11.3.2008, 15:52
|
Съгласен с Иван, с едно изключение. Според мен вие неправилно приехте или разбрахте позицията на ник. Именно с това опасение започва и неговия постинг. Той не е хленчил, и още по-малко, не е пропагандирал и търсил съмишленници за религиозните си убеждения. Нито ги е натрапвал.
Затова смятам упрека към него за неоснователен. -------------------- ? ????????: ?????? ??????
Иван |
Публикувано на: 11.3.2008, 16:03
|
Ник не е натрапвал никакви убеждения. Видя ми се, че се присъедини към обидените от търсенето на истината, затова взех повод от думите му. Не искам да се обяснявам и да се извинявам на тези, които ще вземат лично принципните въпроси. Естествено е да ги вземат лично. Всичко, което правим минава през личността ни. Но ги приканвам да ги вземат въпросите и да ги разгледат лично - вътре в себе си. Ако искат да ги споделят, ние сме тук, ще ги чуем. Ако не искат, нека нищо не правят. И нека не се оплакват. Никой нищо не прави на никого.
|
iss |
Публикувано на: 11.3.2008, 19:00
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Много хубав цитат...Точно така се чуства всеки който като чете или му се проповядва нещо , се опитва да асимилира, да разсъждава...и когато не получи нужните разяснения да ги потърси другаде. antijew,аз съм я чела и съм задавала въпроси на завършили семинария - или ти отговарят с цитат от Библията,който в никакъв случай не е отговор на въпроса ти- ли се измъкват с констататцията че е грешно и Богохулно... -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||
Страници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5 |