Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (3) 1 2 [3] ( последно съобщение ) |
Ботев!
Иван |
Публикувано на: 13.7.2006, 14:22
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Аз също имам такава информация - за убийство на Ботев от свои.
Причините мисля, че са именно нежелание на четата да става камикадзе. Включително съм съгласен с оценката на Ботев като емоционален, чувствителен и т.н., а на Левски като професионалист. Левски и Ботев винаги са ми харесвали като нагледен пример за "единодействие, но не единомислие". В крайна сметка Ботев постига целите си. Просто не всички са били съгласни с методите му. Днес положението е същото. Отново има хора, като Ботев, отново е очевидно, че ефект от тяхната борба има, но не всички са склонни да се борят по този начин. И затова ние казваме, че търсим единодействие, а не единомислие. |
Bell |
Публикувано на: 13.7.2006, 15:53
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
Това го осъзнават всички "лидери на дребно", както му се казва, повели своя кръг от националисти-последователи.... Основен проблем и пречка за такова обединение е това, че всъщност всеки от тия иска да е този един ЛИДЕР! Като кучета над мърша вместо истински националисти........ Никой "изявен" "лидер на дребно" не е готов да даде в "саможертва" собственото его и разбира се привилегиите и облагите на апетитния пост да си ЛИДЕР, за това те залагат на сигурното в изграждането на своята лидерова кариера и не се обръщат официално към хора като Елтимир, които са извън тези мераци и съответно са неконтролируеми и потенциално вредни за лидеровите кариери!......това са ми наблюденията за съжаление.... -------- Да живее паметта на Ботев и примера му за Саможертва, на който се възхищавам смирено!!! |
||
iss |
Публикувано на: 14.7.2006, 8:28
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
"Аз съм готов за целта да употребя всичките страшни средства освен подлоста и лъжата,защото преди всичко трябва да сме човеци,после българи и патриоти!"- 26 юни 1875г. Ботев -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||
ime |
Публикувано на: 14.7.2006, 9:33
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 556 Участник # 484 Дата на регистрация: 10-July 06 |
"Пък който иска, та тегли -
тежко му нима ще кажа? Юнакът тегло не търпи - ала съм думал и думам: Блазе му, който умее за чест и воля да мъсти - доброму добро да прави, лошия с ножа по глава, - пък ще си викна песента!" "Подкрепи и мен ръката, та кога въстане робът, в редовете на борбата да си найда и аз гробът!" "Дружина тръгва, отива, пътят е страшен, но славен: аз може млад да загина... Но... стига ми тая награда - да каже нявга народът: умря сиромах за правда, за правда и за свобода..." -------------------- "????????? ?? ?? ?????? — ???? ?????????"
|
Страници: (3) 1 2 [3] |