Движение “Воини на Тангра” | Помощ Участници Календар |
Българите в Казахстан
Йордан_13 |
Публикувано на: 19.1.2025, 1:32
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 564 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
1. https://www.youtube.com/watch?v=SFWSAzprAkQ...cwyxncQTIsg1iEg
2. https://www.youtube.com/watch?v=HubbSLmUvSg...uNaRN9XdDGGfjxQ Гулмира, ти си хиляди пъти по-българка от 90% от днешните българки!;))) (То и името ти е българско, но на един друг български език. Днешните българи в България, не знаят за него ) Защо? Защото носиш българско самосъзнание и си ревностна в него! Затова, света на аруахите, както казахите наричат света на предците, те е избрал, а това е българският свят на предците, не казахският! Твоето преживяване свързано с раждането на сина ти и името му Телериг е уникално, това е Събитие! Такова преживяване и изживяване на Българското, едва ли го е имала някоя българка в днешна България!;))) Вервай ми! Днешните българки са или гъркини или ромейки или туркини или циганки или еврейки или европейки. Абе, сичко, квото се сетиш, само не, тва дето трябва да са. Уникално ! Аз, целият настръхнах! 3. https://drive.google.com/file/d/12kjgBikUfa...?usp=drive_link Eто такива моменти във физическият свят наричаме събитие, а в духовният - откровение;))) А, да получиш откровение за Българското, днес, в този 21 век, това е като да търсиш и получиш Видение в североамериканското тенгриянство, някога;))) Уникално е и забележете, Света на прадедите, Света на българската небесна общност, как си подбира хората! Определено, обаче, той работи с много малка част от днешните българки и те трябва да се замислят защо. Не, аз;))) Аз живея с тази Общност и знам защо;))) Ма, кат го кажа, уаааааааааа.... |
anti666 |
Публикувано на: 19.1.2025, 10:50
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 392 Участник # 700 Дата на регистрация: 22-September 06 |
Ми щом са опрели до жени от стария ареал на Велика България, работата е ясна и за съжаление тъжна. И това е отпреди 20 години, след като репортажа е правен 2017г. Може да си представя сега пък какво е положението.
-------------------- Ротшилд; “През 2030 година няма да има нито държава България, нито живи Българи"
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 19.1.2025, 11:42
|
||
Админ Група: Админ Съобщения: 16 564 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Те там са малко. Дори в село Болгарка в Казахстан, за което чух за първи път, че го има, българите вече са съвсем малко. Има сякви други. Казахстан бил палитра от 120 етноса. Да съхраниш Българското в такава среда е голямо постижение. Ние в нашата си среда го загубваме, какво да говорим за разнородна среда. Но, именно, както се вижда разноетносната среда стимулира в редица българи ревност към българското. Инак в нашата си среда, то се губи и размива с времето. И исторически, ако проследиш е така. Много често българите са вземали жени от други народи. Дори в епосите е описано. Родените деца, обаче се водят българи, както в случаят с Гулмира и тя казва: родих българи! Докато, ако наша жена вземе чужденец, детото й ще е с име Гюнтер, например и ще е германец с български корени, абе чист немец Те така. При нас, етносното определение, явно се носи от мъжете. Но, като цяло, за българите тук и българите по света е налице липсата на Кут. От това идва чуждопоклоничеството, политическата, икономическата и държавна немощ, както и демографската катастрофа. Понеже душата Кут е носител на жизнената сила, а тази жизнена сила захранва с енергия всички останали души на човека. Всичко това е липса на Кут или откраднат Кут, все тая. Затова, в годината Дилом, наричането на Огнището бе свързано в подтекста и контекста именно с този Кут и неговото прецизно приложение. |
||