Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
"Тала-Тала", Иркя Гайнемхаметова
Йордан_13 |
Публикувано на: 16.5.2023, 13:34
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 519 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
https://www.youtube.com/watch?v=usn4hfvxZKA
Кой не би искал такава мадама, хахаха? Не можах да преведа точно името на песента, нещо като "Кражба" или "Окраде ме", мисля, че е смисъла на дунавско-български, но това "толла-толла, ниге толла " (защо ме окраде или нещо от рода), ми заседна в съзнанието. Иркя изпълнява песента много добре, артистично и в един добър съвременен аранжимент. Подобни песни си заслужават, а изпълнителките им , още повече, хахахахаха.... |
Йордан_13 |
Публикувано на: 28.6.2023, 18:12
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 519 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
(Текст с произношението на дунавско-български)
I A m I САНДУГАЧЛАР ИЕЛЕШКЕН I C I СУ ЕЧЕРГЕ МИЛЕШТЕН I G I I Fm I СОГУНЛАРЪМ БЕТЕР ИЛЕ I G I I Fm I I Am I СИНЕ КУЙРЕП СИЛЕШСЕМ ПРИПЕВ: I Am I ЕХ, ТОЛА, ТОЛА, ТОЛА I C I ТОЛА ИКЕ БЮЛЕГЕМ I G I I Fm I НИГЕ ТОЛА, НИГЕ ЙОНА I G I I Am I ИКЕН МИНЕМ ЮРЕГЕМ АГЪЙЛДЕЛГЕ БАСМА САЛДЪМ КАЙЕНАН САЙЛАП КЪНА ЯННАРЪЙНА БАРЪР ИДЕМ КОШ БУЙЛЪП САЙРАП КЪНА ПРИПЕВ: ЕХ, ТОЛА, ТОЛА, ТОЛА ТОЛА ИКЕ БЮЛЕГЕМ НИГЕ ТОЛА, НИГЕ ЙОНА ИКЕН МИНЕМ ЮРЕГЕМ АГЪЙДЕЛ СУЪ ТИРБЕЛЯ УРТАСЪЙНДА САЛ БУЛСА СУГА САЛСЪН КАЛКЪП ЧЪЙГА БЕЗГЕ НАСЪЙП ЯР БУЛСА ПРИПЕВ: Мария Пономарёва преди 1 месец (редактиран) Обожаю эту песню. Очень душевная. Ещё один повод выучить татарский. Приветствую из Нижнего новгорода. zero преди 1 година (редактиран) Это эталон того, как народным песням давать новую жизнь в современном мире. И показывать новым поколениям красоту и мудрость творчества предков. Пересматриваю клип не в первый раз. Я сам артист, объездил всю страну и слышал эту песню в десятках вариаций. Браво артистке и создателям клипа! |