Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Песен за Ангел войвода
Йордан_13 |
Публикувано на: 22.4.2023, 21:00
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 427 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
На 24 март 2023 г., просто ми зазвуча в главата и я изсвирих на китарата си. Не знам, дали точно тази песен за Ангел войвода, известна и като "Дали си имаш, Ангеле", има своята музика, записана някъде нотирана, но на мене тази мелодия ми дойде.
ПЕСЕН ЗА АНГЕЛ ВОЙВОДА Автор на музиката: Йордан Стайков I Am I I C I - Дали си имаш висока кукя, I GI I Е I I Am I Ангеле бре, войводо де? I Am I I C I - Мойта йе кукя зелена бука, I G I I Fm I I Am I дружино бре, юнаци бре! I Am I I C I - Дали си имаш стара майчица, I G I I E I IAmI Ангеле бре, войводо де? I Am I I C I - Мойта йе майка гора зелена, I G I I Fm I I Am I дружино бре, юнаци бре! ( Ритъм IAmI 1,2,3,4) I Am I I C I - Дали си имаш млада булчица, I G I I E I I Am I Ангеле бре, войводо де? I Am I I C I - Мойта йе булка дългата пушка, I G I I Fm I I Am I дружино бре, юнаци бре! I Am I I C I - Дали си имаш дребни дечица, I G I I E I I Am I Ангеле бре, войводо де? I Am I I C I - Мойте са дяца дребни куршуме, I G I I Fm I I Am I дружино бре, юнаци бре - I F m I I G I където ги прата, работа ми вършат, I E I I F m I I Am I дружино бре, юнаци бре, I Fm I I G I работа ми вършат, назад се не връщат, I E I I F m I I Am I дружино бре, юнаци бре! |