Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (3) 1 [2] 3 ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

БРАНЪ |
Публикувано на: 16.5.2006, 20:44
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 315 Участник # 383 Дата на регистрация: 15-May 06 ![]() |
Забелязал съм, че като стане дума за работа започват да се скатават, но като няма накъде повече(на село като не прекопаеш стоиш гладен после!) се хвърлят като щурмуваци и свършват всичко. Пък даже и да е напусто. Пак ще кажа, че тия амуджи не са неземни чудовища - яко са си дръпнали български ген. Ама са супер прости и по това може да се съди, че Дарвин не е писал за еволюцията като е бил на почивка в анадола. Най-големите им придобивки са:
1. Броеницата - основа на бройните системи по целия свят 2. Баклавата - основа на... съвремената баклава 3. Шалварите - тоалетна, панталон и турчин в едно(3 в 1) |
Искрица |
Публикувано на: 16.5.2006, 20:57
|
||
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 226 Участник # 243 Дата на регистрация: 26-January 06 ![]() |
![]() ![]() ![]() |
||
Севар |
Публикувано на: 16.5.2006, 21:12
|
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 ![]() |
Относно плоската тиква. Сещам се за един Цветомир Йолов с такава една квадратна кофа. Сигурно затова му викат Главчо градските му... Май теорията ми за него почна да получава и аргументи.
|
Bell |
Публикувано на: 16.5.2006, 21:23
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 ![]() |
Севар и аз за него се сетих....поне на снимката в сайта яко си личи.
Но има и друго, те като са се смесили с нас при някои от тях може този ген за сплесканата глава да не се прояви .... друг отличителен белег е типичния нос наподобяващ сплескан и увиснал член (сходен с еврейския нос)......виждала съм много такива българи с тази типична турска физиономия а ако го докарват и на лайнян цвят е тогава вече няма грешка. Най-куриозно е, че един такъв столичен известен скинар (видите ли) прилича баш на чистокръвен турчин! |
Янга |
Публикувано на: 16.5.2006, 21:43
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 338 Участник # 326 Дата на регистрация: 7-April 06 ![]() |
Мисля, че говорите за Туранския (Turanoid) тип, който е смесица от Европеиден и Монголоиден и са характеризира точно с тези черти - брахиоцефален череп (повечето европейци и българи сме с долиоцефален или мезоцефален - това се определя от отношението дължина на черепа/широчина=> долиоцефалния е с по-голяма дължина, по-издължен, нормален тил, мезоцефалния също е нормален, а брахеоцефалните са със сплескани глави), бадемовидни очи, нисък ръст, трътлесто тяло, широка челюст, кафеникав тен и нос, който не прилича на нищо. Странното е, че в Европейска Турция този тип не се среща много често - може би поради смесването им с европейци.
В България Туранския тип също е много малко - само 5 % и то се среща предимно при най-изпадналото селско население от Югоизточна България, т.е. при турците. В Унгария, обаче, той е 25%. Добре, че всички от семейството ми са с нормални черепи:) За скиновете - и аз съм виждала разни скинчета, които си приличаха откровено на турци или циганета. Bell, такива индивиди са много. И после някой да не тръгне да ми говори, че расата нямала значение:) П.С. Не мисля, че много са се смесили с нас. Иначе доста щеше да си личи. |
БРАНЪ |
Публикувано на: 16.5.2006, 22:29
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 315 Участник # 383 Дата на регистрация: 15-May 06 ![]() |
За цвета на кожата. На село хората си работят работата на нивата. Така почерняват, че погледнати отдалеч в съчетание с одрипаните дрехи повдигат съмнения за произхода си. Но е достатъчно да ги погледнеш отблизо, още повече да им засечеш погледа и те обзема вътрешно спокойствие. Чувстваш се като при свои
![]() (Извинявам се на момичетата във форума ако съм ги обидил) Предлагам да се отвори отделна тема за расовата хигиена, расата, генът на нацията и т.н. |
Bell |
Публикувано на: 16.5.2006, 22:31
|
![]() Често пишещ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 ![]() |
Ами аз мисля, че на тях им личи колко са се смесили с нас, както казваш в Турция се срещат и доста светли люде.......което направо ми обръща червата!
При нас обаче е модерно, толкова момичета се хващат с разни турци и гърци, че направо лошо да ти стане......пък и тяхното нашествие продължава както в Европа така и при нас, но това вече е друга тема! Това за скинарите го казах, защото ми се струва смешно един неосъзнат турчин да се прави на ариец и на незнам си какво, но то по ориенталския манталитет също си проличава.......но хайде това е друга тема, аз нямам нищо лично към скинарите, това е просто мнение по наблюдение! ![]() Аз се улавям, че напоследък страшно се оглеждам в морфологичните черти на хората, нещо съм почнала страшни предразсъдъци да развивам в това.....може би трябва да поукротя топката, защото ако трябва така да разделяме всички българи ....се опасявам, че резултатът може да се окаже плачевен! |
Гневен |
Публикувано на: 16.5.2006, 22:47
|
||
Читател ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 23 Участник # 363 Дата на регистрация: 6-May 06 ![]() |
Бел, по-добре недей, защото аз тия дни имах една много интересна среща. Случайно се запознах с една мадама, която знае турски (чиста българка си е иначе) и почна да ми славослови какви превъзходни хора били, докато най-накрая не рипнах. Разговорът ни приключи малко преждевременно, след като тя с възмущение ме обвини за върла националистка. Като че ли това може да е обида, но нейсе. Както и да е, тя най-отговорно ми заяви (като човек, изучавал турска история и т.н.), че истинските турци всъщност били РУСИ със СИНИ ОЧИ. После се били омешали с араби (поради което и досега има много турци с арабски фамилии)...и по-нататък теорията, за съжаление, не можах да я чуя поради гореспоменатия инцидент. Между другото, тази теория за русите турци не я чувам за пръв път. ![]() |
||
Янга |
Публикувано на: 16.5.2006, 22:49
|
![]() Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 338 Участник # 326 Дата на регистрация: 7-April 06 ![]() |
Bell, най-висшите османски военни и елитни части са били все българи и други бели хора. Турците са знаели за скапания си ген и затова са си взимали европейски жени, както и кръвен данък. И досега тази практика е често срещана сред арабите и други подобни народи, които явно знаят за слабата си кръв.
Коренното население на Турция също е било от индоарийски (щом така ви харесва повече) типове. Тюрките в случая се явяват само едни късни нашественици, които явно не са могли докрай да скапат местния генофонд. Това обяснява европеидния вид на някои турци. За тена : някъде гледах снимки на едно интересно племе в Пакистан, за което се смята, че е остатък от войските на Александър Македонски. Хората бяха със светли коси и светли очи, абсолютно европейски черти, но с тен. И чисти скандинавци да се бяха родили и живяли там, и те щяха да са с толкова тъмна кожа. Оттенъкът на кожата се сменя в зависимост от слънчевото греене и натрупването на пигмент в следствие от него. Той няма много общо с расата. Не е случаен фактът, че за истинския цвят на кожата се съди по този на подмишницата на дневна светлина - там слънцето не огравя. Наистина няма да е лошо да се създаде отделна тема за расология, евгеника и т.н. Напоследък и аз много се интересувам от физическа антропология и се ровя постоянно по разни сайтове по въпроса, както и много се вглеждам в чертите на хората, което вече е "професионално изкривяване" от моя страна ![]() |
Bell |
Публикувано на: 16.5.2006, 22:51
|
Да бе много интересна теория само дето както вече споменаха по-горе само в европейската част на турция се наблюдава тоя куриоз........защо ли
![]() |
Bell |
Публикувано на: 16.5.2006, 22:55
|
по тоя случай да ви питам знаете ли защо турците отменят кръвния данък накрая? Ако не знаете поразровете се отговорът е доста интересен!
|
Гост |
Публикувано на: 17.5.2006, 4:31
|
![]() Новодошъл ![]() Група: участници Съобщения: 5 Участник # 366 Дата на регистрация: 9-May 06 ![]() |
Севар,дали има начин да се качи на някой торент сайт който да работи и за чужбина...дата.бг не ми отваря...
Гледах и двете части по СКАТ но много бих искал да ги гледам пак... |
kardama |
Публикувано на: 17.5.2006, 13:47
|
Участник ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 39 Участник # 82 Дата на регистрация: 15-August 05 ![]() |
браво на бран,отдавна се каня да го напиша това за главите и копелетата.даже са правили често аборти при нежелана бременност,защото най-често срещаният брой деца при българите е 4-5,като всяко е било наричано скришом,за война,за болест и т.н.
относно черепите забелязвам,че нашите са доста по-изпъкнали на тила от повечето европейци,включително славяните. за турците,каракачаните и сърбите-вгледайте се и в челата им |
stoiank |
Публикувано на: 17.5.2006, 16:58
|
Читател ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 14 Участник # 384 Дата на регистрация: 17-May 06 ![]() |
Чета разните писаници и........
![]() На калпавия...космите му пречели !!! Дами и господа ! Вярно е ,че всеки има право на мнение и на изказа му,но -Вашето такова е РАСИЗЪМ и Пълна ГЛУПОСТ !!! С уважение |
БРАНЪ |
Публикувано на: 17.5.2006, 17:14
|
||
Докато е гледала няколко деца на веднъж, българката е носила следващото в себе си. По онова време, а и не толкова отдавна - може би век и половина назад, жена която не е била с корем е била необичайна гледка - предполагало се е че е раждала наскоро и затова. Много от децата не са доживявали поради ред причини от природен характер - болести и др. като част от естествения подбор. Но по-голямата част са израствали и на свой ред са давали поколение. Жена без мъж и обратното не е било възможно - условията са били естествени, а не либерални. Единия изкарва прехрана, другия ражда децата. Какви изводи правя аз: 1. Едно дете повече или по-малко не е "болка за умиране". Ако е от Осман занчи старите баби ще дадат горчива билка, за да го изкараме от корема навреме! 2. Кой мъж-българин ще го храни и пази рапончето, след като дахлията отскочи до Сърбия(примерно) да прави зулуми и там?!? За какво му е? 3. Ако турчинът иска за жена българка, той я краде!!! Потурчва я! И насила я кара да му ражда рапончета! Ето така са "окрали" от гена ни! А не като са оставяли семенце насам-натам(пак се извинявам на момичетата във форум, не зная как по-меко да се изразя). Става въпрос за турците на наша територия, а еничарите са ги вземали в империята си и техния ген е там. Може да се допълва още... Не искам да звуча като академик, като да съм бил свидетел. Обаче вярвам в това, което съм написал. А ако съм се объркал - заповядайте да опровергаете. |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |