www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Да ви се представя

Страници: (20) « първа ... 7 8 [9] 10 11 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Да ви се представя
Skarlet
Публикувано на: 28.9.2006, 10:25
Quote Post

Читател
**

Група: Участници
Съобщения: 20
Участник # 532
Дата на регистрация: 2-August 06

Здравейте, и аз съм отскоро тук, сайта го открих случайно, обаче още от първото ми посещение бях доста заинтригувана от материалите, въпреки че, доста от тях ми звучат страховито и нереално.
С много от вас сигурно имаме различни мнения за нещата от живота, но и аз като вас обичам Родината си и искам да я видя богата и преуспяваща, с щастливи и доволни хора. Разбира се, нямам точна идея, как може да бъде постигнато това, но като за начало и желанието е достатъчно.

А сега искам да коментирам това:

Мамо мила ,каква злоба, какви нападки.... smil3dbd4d99c6eaa.gif
Така и никой нормален не се намери да ме подкрепи ?!
Пълно с злобни фашисти сбъркали с ориентира- май някой именно от вас беше писал за истинските българи- "силни,благородни и умни люде "! Тук май такива......НЯМА !

Никулинке, мила, ти още с първия си пост провокира хората да се държат така, но не само, защото си циганка - ако вярно това, което си писала за себе си. Искам да ти разкажа една история - преди много години, още като студентка имах колежка - циганка, съпругът и също беше студент - ветеринарна медицина, те двамата бяха сред най-добрите студенти. После, след завършването, заминаха за малък планински град, далеч от гетото, където бяха израстнали, веднага си намериха работа и заживяха като нормални хора - плащаха си данъците, сметките, родиха само 2 деца, които пращат на училище, и всичко, което са постигнали, е благодарение на двете им ръце, без да претендират и настояват за някакви привилегии или толерантност, само защото са цигани. Та, ако това, което си писала за себе си, че имаш 2 висши образования, защо, по дяволите, не зарежеш тази паплач, от която си произлязла, и не се установиш някъде далеч от тях и да си уредиш живота? Явно имаш способности, поздравления, но не можеш да направиш нищо, за да помогнеш на циганите, защото 90% от тях са полуживотни и не заслужават никакво съжаление? Забеляза ли, че теб не те включвам към тях, затова нямаш причина да се чувстваш засегната. Съветът ми е искрен - забрави ги и гледай себе си, те са обречени!

--------------------
??????? ??, ???????? ?? ????????? -
??????? ???? ???? ????????.
???? ?? ?????. ?????? ?? ???????.
??????? ?? ?????? ??? ??????.
????? ?????? ? ???? ?????? ?????,
??????? ?? ??????????? ?? ????.
?? ?????? ? ???? ???-???????. ????? ???
?? ????? ? ????????????? ??????.
PM
Bell
Публикувано на: 28.9.2006, 18:24
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 861
Участник # 101
Дата на регистрация: 5-September 05

Да, добре, късно видях, че сте преместили заформилата се дискусия!

Това съобщение е редактирано от Bell на 28.9.2006, 18:26
PM
Публикувано на: 12.10.2006, 13:54
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Здравейте! Искам да ви поздравя за трезвото мислене! Действително нацията ни е в упадък. Навсякъде зомбирани лица, които сякаш не осъзнават какво им се готви близките години... Бях в Родопите доста време и там на юг повечко ако се разходите и изобщо 2 думи на български не могат да вържат. и то елементарни неща. Джамии строят като щурави, по 5 пъти на ден се молят, станаха по праведни и от мухамед... а циганите още крадат на хората реколтата, някъв беше извадил чифтето, гръмнал 1 - затвор 10 години, затва, че си е пазил нивата... а в градовете - мравки, на светофарите - термити...
PM
Йордан_13
Публикувано на: 13.10.2006, 23:22
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 428
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (josh @ Oct 12 2006, 12:54 PM)
Здравейте! Искам да ви поздравя за трезвото мислене! Действително нацията ни е в упадък. Навсякъде зомбирани лица, които сякаш не осъзнават какво им се готви близките години... Бях в Родопите доста време и там на юг повечко ако се разходите и изобщо 2 думи на български не могат да вържат. и то елементарни неща. Джамии строят като щурави, по 5 пъти на ден се молят, станаха по праведни и от мухамед... а циганите още крадат на хората реколтата, някъв беше извадил чифтето, гръмнал 1 - затвор 10 години, затва, че си е пазил нивата... а в градовете - мравки, на светофарите - термити...

Аз съм в Родопите половината време от седмицата..., другата - в града.

Приветстваме те! Добре дошъл (ла)!
PMEmail Poster
Ernike
  Публикувано на: 4.1.2007, 18:54
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 11
Участник # 739
Дата на регистрация: 2-January 07

[B]Здравейте. Честита 2007 г. на всички.Аз съм нов участник и се радвам, че попаднах на този сайт, а знам че случайни неща няма. Дано осъзнаването ни като БЪЛГАРИ да расте лавинообразно. Четейки нещата тук се чувствам обнадеждена от това, че има толкова пробудени хора. Дано това осъзнаване да става все по-бързо и с все повече хора. Колокото повече помагаме на зомбираните около нас да се пробудят, токова по-бързо ще се възроди силата на Българския дух и тогава няма да има сила която да ни спре!
Желая успех на всички, които водят тази борба всекидневно!
PM
Иван
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

Добре дошъл, Ернике!
Нека да бъде, казаното от теб! smil4334ad1724132.gif
PM
Севар
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

За много години и добре дошла в различния форум!
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
hebigatsu
Публикувано на: 19.1.2007, 13:17
Quote Post

Новодошъл
*

Съобщения: 6
Участник # 765
Дата на регистрация: 19-January 07

Здравейте! Привет на всички участници в този форум!

Привествам идеята за възраждането на българския дух, но в широк смисъл. Колкото и да се упражняват в замаскиране и неглежиране на произхода на българите някои люде, наричащи себе си утвърдени специалисти (историци и археолози) все повече факти ще продължават да изкачат от небитието на "забвението" в което те се мъчат да ги държат и ще излезе наяве истината за величието на българския род.

По отношение на постнатите по-горе провокации на тема: българи - роми(цигани)- Определено не мисля, че следва да им се обръща внимание, по следните причини:
1. В културните традиции (установени вече по безспорен начин с множество доказателства) на българите е принципно заложена етническата толерантност(в смисъл на търпение, маловажност на етнически различия и приемане на различното, доколкото то не вреди на общите интереси). В това отношение основание за толерантността към различното е според мен вродената изключителна практичност на българина. Щом нещо може да е полезно (примерно- занаятчийските умения на циганите) защо да се отхвърля. Но всичко има граници.
2.За мен проблема с това противопоставяне идва от вродената непоносимост на българина към всичко, което е безсмислено и не носи практическа полза за всички. Така, че противопоставянето не е провокирано от българите, а от тези които искат да ползват привилегии от различността си и да бъдат третирани с "разбиране" когато не желаят да дадат приноса си за развитието на общото благополучие. За това за българина е безсмислено разграничаването на етноси в държавата му, тъй като опасността разделението да препятства общото развитие е реална(което и става на практика). За това в момента няма организации на българи на етническа основа и няма и да има.
Мисля, че с това достатъчно ясно заявих отношението си към "провокирания" проблем.

Дано да се оттърсим от дребните проблеми, за да можем да си решим големите - ОПАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ И КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ И ТЯХНОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ ПРЕД СВЕТА.
В тази връзка има да се работи много - трудно е да припомниш на този, който ти дължи благодарност, че трябва да я засвидетелства, ако той е положил неимоверни усилия да го забрави.
На "европейците" трябва да им припомним, че ако не е била БЪЛГАРИЯ, те все още нямаше и да имат идея да имат самостоятелни държави, камо ли да се обединяват в съюз.

НЕКА СИЛАТА Е С ВАС!!! smil4334a5a360a6a.gif
PM
Дари
Публикувано на: 19.1.2007, 16:20
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 782
Участник # 766

Здравейте.
Впечатлена съм от движението Ви.
Мисля ,че намерих себеподобните си тук.
Останаха много малко хора,които използват мозъците си по предназначение smil4334aa44c7e89.gif
Има някой неща,които не мога да си изясня. Надявам се с ваша помощ да ми светне.

PM
Иван
Публикувано на: 19.1.2007, 17:43
Quote Post

Често пишещ

Участник # 80

QUOTE (hebigatsu @ Jan 19 2007, 12:17 PM)
Здравейте! Привет на всички участници в този форум!

Привествам идеята за възраждането на българския дух, но в широк смисъл. Колкото и да се упражняват в замаскиране и неглежиране на произхода на българите някои люде, наричащи себе си утвърдени специалисти (историци и археолози) все повече факти ще продължават да изкачат от небитието на "забвението" в което те се мъчат да ги държат и ще излезе наяве истината за величието на българския род.

По отношение на постнатите по-горе провокации на тема: българи - роми(цигани)- Определено не мисля, че следва да им се обръща внимание, по следните причини:
1. В културните традиции (установени вече по безспорен начин с множество доказателства) на българите е принципно заложена етническата толерантност(в смисъл на търпение, маловажност на етнически различия и приемане на различното, доколкото то не вреди на общите интереси). В това отношение основание за толерантността към различното е според мен вродената изключителна практичност на българина. Щом нещо може да е полезно (примерно- занаятчийските умения на циганите) защо да се отхвърля. Но всичко има граници.
2.За мен проблема с това противопоставяне идва от вродената непоносимост на българина към всичко, което е безсмислено и не носи практическа полза за всички. Така, че противопоставянето не е провокирано от българите, а от тези които искат да ползват привилегии от различността си и да бъдат третирани с "разбиране" когато не желаят да дадат приноса си за развитието на общото благополучие. За това за българина е безсмислено разграничаването на етноси в държавата му, тъй като опасността разделението да препятства общото развитие е реална(което и става на практика). За това в момента няма организации на българи на етническа основа и няма и да има.
Мисля, че с това достатъчно ясно заявих отношението си към "провокирания" проблем.

Дано да се оттърсим от дребните проблеми, за да можем да си решим големите - ОПАЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ И КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ И ТЯХНОТО ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ ПРЕД СВЕТА.
В тази връзка има да се работи много - трудно е да припомниш на този, който ти дължи благодарност, че трябва да я засвидетелства, ако той е положил неимоверни усилия да го забрави.
На "европейците" трябва да им припомним, че ако не е била БЪЛГАРИЯ, те все още нямаше и да имат идея да имат самостоятелни държави, камо ли да се обединяват в съюз.

НЕКА СИЛАТА Е С ВАС!!! smil4334a5a360a6a.gif

Здравей!

Толерантността ни не е самоцел и си има ясно определени граници. Прекаленото твърдене, че сме толерантни намирисва не на констатация, а на препоръка. Нека си спомним колко толерантен е бил Крум през 811г., когато избива до крак армията на противника.

Нашето не е търпимост пред мръсотията и простотията, а разбиране.
Така и действията на Крум не са жестокост, а воля за ред и справедливост.

Популяризирането на величието ни не може по магически начин да ни донесе нужните в момента неща. Нещо повече. Осветляването на нашето минало и потенциал може да ни стовари много повече беди.
Така, че не преподавайте нашите знания и история на враговете ни, а се учете самите вие и другите българи. Използвайте знанията, за да ни има. Времето не е много пред нас.

Твърде дълго изказване направих, като за добре дошъл. smil4334ad1724132.gif
PM
Иван
Публикувано на: 19.1.2007, 17:45
Quote Post

Често пишещ

Участник # 80

QUOTE (dary @ Jan 19 2007, 03:20 PM)
Здравейте.
Впечатлена съм от движението Ви.
Мисля ,че намерих себеподобните си тук.
Останаха много малко хора,които използват мозъците си по предназначение smil4334aa44c7e89.gif
Има някой неща,които не мога да си изясня. Надявам се с ваша помощ да ми светне.

Здравей, Дари и добре дошла!
smil4334ad1724132.gif

PM
Karutzar
Публикувано на: 22.1.2007, 22:09
Quote Post

Участник

Съобщения: 214
Участник # 433
Дата на регистрация: 16-June 06

Ernike и dary Добре дошли.
Случайно не сте попаднали в този сайт - случайноста като термин е несъстоятелен, а като съдържание - несъществуващ.
Случайни неща няма.

--------------------
??????? ??????????
PMEmail Poster
Запознат
Публикувано на: 22.1.2007, 23:44
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

Тук искам да поздравя Вотан с добре дошъл на форума Воини на Тангра.
Едно вещо мнение, на човек отдал значителна част от жовота си в изследване на българската история, ще много полезно за всички ни.

На Данчо, също искам да благодаря за постоянните усилия, които полага в събирането и анализирането на информация за останалите знайни и незнайни исторически паметници на Българщината.

Вие момчета вършите неоценима работата за, която всички сме ви задължени!
Надявам се някой ден да бъда полезен за народа си, колкото вас.
Ден грее!
PM
Севар
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Чудя се дали да приветствам dary и hegibatsu. Който приветстваме и повече не пише! smil3dbd4d99c6eaa.gif Хайде, няма страшно, не ядем хора.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Дари
Публикувано на: 23.1.2007, 11:03
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 782
Участник # 766

QUOTE (Севар @ Jan 22 2007, 11:57 PM)
Чудя се дали да приветствам dary и hegibatsu. Който приветстваме и повече не пише! smil3dbd4d99c6eaa.gif Хайде, няма страшно, не ядем хора.

Благодаря на всички за топлото посрещане smil4334ad1724132.gif

Севар не съм си помислила че ядете хора особенно съидейници.
;-
За сега отделям повече време за четене на материалите/които никак не са малко/
за да не отекчавам съфорумците с въпроси,които вече са били разисквани.
PM

Topic OptionsСтраници: (20) « първа ... 7 8 [9] 10 11 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020