Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Кой е построил пирамидите в Босна
Севар |
Публикувано на: 3.5.2006, 15:41
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
http://www.dnesplus.com/publication.asp?pubid=125376 Тази май е по-голяма и от Великата бяла пирамида край Xian в Китай. |
||
Sinclaire |
Публикувано на: 3.5.2006, 21:04
|
Участник Група: Участници Съобщения: 230 Участник # 313 Дата на регистрация: 1-April 06 |
Тази пирамида доказва само едно - света не е от вчера, имало е цивилизации, за които не знаеме дори, че са съществували. Още древните шумери определят "големия полуостров на запад от тях" като енигматично място, място от където идват техните богове. Най-вероятно това е Балканския полуостров. Но вижте и по-съвременната история! Всеки велик лидед е мечтаел да владее тези земи. И това не е случайно. По-красива природа едва ли има някъде другаде, а и положението е стратегическо.
-------------------- [size=medium][color=0000FF][font=Impact]?? ????? ? ????? ????????![/font][/color][/size]
|
Иван |
Публикувано на: 3.5.2006, 22:01
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Във връзка с древността и владеенето на тези земи ми се ще да кажа следното:
Много пъти сме чували за "стратегическото положение на България, като крастопът". Но никой от папагалите повтарящи тази фраза не я е доказал или обяснил по някакъв начин. В момента не виждам какво толкова се пресича тук. Говоря за света, в който живеят папагалите. През България сега не минава нито петрол, нито електричество, нито някакъв поток от стоки и хора. Големият трафик за/от Евразия е с кораби и самолети. И е насочен от/към Китай. Е, да, сега ще стрелят по Ирак, Иран, Русия и т.н. от тук, но те не ни говорят за това. Защото преди 60 или 100 години не е имало план да се стерля по Ирак, но пак ни е повтаряно, че сме на "кръстопът". Идеята за кръстопътя е допълваща и също толкова недоказана теза, както стратегическото положение. Повтаря ни се, че от тук били минали не знам колко си народи, всеки бил оставил по нещо и пр. И кои са тези народи питам аз, освен Българите? Живял ли е някога някой друг освен българи на Балканския полуостров?! Та мисълта ми е, че се целят две неща: - Със "стратегическото" ни положение да ни бъде отвлечено вниманието и да бъдем заблудени, че ламтят за нашата земя от някакви комерсиални подбуди. Истината е, че където и да бяхме, пак щяха да искат да ни превземат и унищожат. Целта е не толкова територията ни, а ние самите - като дух, като род, като територия, като всичко. - С идеята за многото народи "минали" от тук ни карат да гледаме на нас като на някакви мелези, толкова омешани, че да не знаем какви сме. Целта е отново същата - да забрави българина, че е най-древният народ на нашата цивилизация и че е Божият народ. |
Севар |
Публикувано на: 3.5.2006, 22:45
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Пирамидите са ги строили древните протоевреи, Съмнявате ли се!?
Сега сериозно. В Древен Шумер е било престижно да си с обръсната глава. С обръснати глави са били най-издигнатите. На кого са подражавали? Нормално ли е този обичай да е възникнал в тези горещи области, където ще слънчасаш за минути? Според мен не. А територията на България наистина е на стратегическо място. Все пак тук е възникнала човешката цивилизация и има големи златни залежи, но тези неща ги премълчават. |
Sinclaire |
Публикувано на: 3.5.2006, 23:18
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 230 Участник # 313 Дата на регистрация: 1-April 06 |
Сър Уинстън Чърчил е оценил стратегическото ни положение за разлика от тебе. За него е било по-важно да се направи десант на Балканския полуостров през Втората Световна война и да се пресече пътя на руснаците. Десанта в Нормандия го е считал за излишен. Но тука Рузвелт се намесва с идеята, че десанта на Балканите ще се забави с няколко месеца, докато се пренесе техниката в Египет, а Нормандия е много по-близка до Англия. -------------------- [size=medium][color=0000FF][font=Impact]?? ????? ? ????? ????????![/font][/color][/size]
|
||
gеorgi_nz |
Публикувано на: 3.5.2006, 23:44
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 384 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Иване, аз мисля, че не само заради духът български е ламтежа за нашата земя. Мисля, че тази земя не е случайо място от гледна точка на енергия и висши сили. Точно това е истинската цел да искат да ни я отнемат. Затова езотеристите я наричат символично кръсто-път. Та дори и кръста да е "пречупен".
-------------------- |
Иван |
Публикувано на: 4.5.2006, 10:02
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Ама естествено, че знам колко е стратегическо положението на България! Тъй както всеки орган от тялото си има предназначение и е незаменим, еднакво важен за цялото тяло, така и всяка територия е важна. И е важно отношението на човека към тази територия да е съответно на предназначението и. Например не може да се отнасяме към Руската тайга, която представлява белите дробове на планетата, като към дебело черво! По същия начин Дунавска България е много важен орган на Земята. Спас Мавров беше писал малко по този въпрос, а Петър Дънов доста повече. Мавров в своята книжка "Балканите - жлеза на времето" ни определя като черен дроб на Земята, а Дънов по-скоро като СЪРЦЕ. Мисля, че и двамата имат право, но Дънов е по-близо. Та да се върнем на въпросите. Важността ни като кръстопът, стратегически плацдарм и т.н. е само проекция на същността в комерсиалните и болни мозъци на търговци и военачалници. Исках да посоча колко ми е противно да продължаваме да гледаме на България и на нас по този начин. Време е да се отърсим от тези наслоения и да разглеждаме стратегическото ни положение като хора на знанието, мъдреци и учители, каквито е отредено да бъдем. Сърцето гори с огъня на съзнанието. Идва огнена епоха. Тя ще започне от тук - и физически и духовно! |
||