www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Кой е построил пирамидите в Босна

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Кой е построил пирамидите в Босна
Севар
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Кой е построил пирамидите в Босна

3/5/2006 13:44

User posted image
Само 20-ина дни след началото на тазгодишните археологични разкопки на т.нар. Босненска пирамида на Слънцето вече са налице изключителни резултати.

Ключови доказателства за съществуването на каменни блокове, от които са били построени стените на пирамидата, са открити на всички места, където се провеждат разкопки – от източната, западната и северната страна на пирамидата.

В официално съобщение се казва, че теглото им е от 5 до 30 тона и в това отношение те са напълно идентични с използваните при строителството на пирамидите на ацтеките в Мексико и пирамидите в Древен Египет. Босненският селянин през Средновековието, както и пещерните хора от неолита не са разполагали с технологии и знания за обработката и транспортирането на тежките 30 тона каменни блокове, се казва в съобщението. В него се посочва, че просто трябва да се признае фактът, че блоковете съществуват и всички досегашни научно обосновани доказателство сочат само една възможност – босненските пирамиди наистина съществуват.

Правилната геометрия на Пирамидата на Слънцето, съвършената ориентация спрямо посоките на света, което е характерно при изграждането на пирамидите, сателитните, термалните и радарните изследвания, геодезическите и топографските доказателства, геоложките доклади, астрономичната и геометрична корелация на трите босненски пирамиди – на Слънцето, Луната и Змея, независимите потвърждения на геодезическия институт на Босна и Херцеговина и на Кадастралното бюро на община Високо – всичко това не оставя място за съмнение, че в Централна Босна под земята се крие величествен комплекс от пирамиди от далечното минало.

Дори подписалите се под петицията, с която беше поискано спиране на работата, признаха, че не са били прави. Археологът Мирко Бабич, директор на музея Семберия, каза след първото си посещение на разкопките на Босненската пирамида на Слънцето, че “няма унищожаване на средновековен град или неолитен некропол” и че към проекта е подходено професионално, който заслужава пълна подкрепа.

Информацията е на БГНЕС.

http://www.dnesplus.com/publication.asp?pubid=125376

Тази май е по-голяма и от Великата бяла пирамида край Xian в Китай.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Sinclaire
Quote Post

Участник

Съобщения: 230
Участник # 313
Дата на регистрация: 1-April 06

Тази пирамида доказва само едно - света не е от вчера, имало е цивилизации, за които не знаеме дори, че са съществували. Още древните шумери определят "големия полуостров на запад от тях" като енигматично място, място от където идват техните богове. Най-вероятно това е Балканския полуостров. Но вижте и по-съвременната история! Всеки велик лидед е мечтаел да владее тези земи. И това не е случайно. По-красива природа едва ли има някъде другаде, а и положението е стратегическо.

--------------------
[size=medium][color=0000FF][font=Impact]?? ????? ? ????? ????????![/font][/color][/size]
PM
Иван
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

Във връзка с древността и владеенето на тези земи ми се ще да кажа следното:
Много пъти сме чували за "стратегическото положение на България, като крастопът". Но никой от папагалите повтарящи тази фраза не я е доказал или обяснил по някакъв начин. В момента не виждам какво толкова се пресича тук. Говоря за света, в който живеят папагалите. През България сега не минава нито петрол, нито електричество, нито някакъв поток от стоки и хора.
Големият трафик за/от Евразия е с кораби и самолети. И е насочен от/към Китай. Е, да, сега ще стрелят по Ирак, Иран, Русия и т.н. от тук, но те не ни говорят за това. Защото преди 60 или 100 години не е имало план да се стерля по Ирак, но пак ни е повтаряно, че сме на "кръстопът".
Идеята за кръстопътя е допълваща и също толкова недоказана теза, както стратегическото положение. Повтаря ни се, че от тук били минали не знам колко си народи, всеки бил оставил по нещо и пр. И кои са тези народи питам аз, освен Българите? Живял ли е някога някой друг освен българи на Балканския полуостров?!

Та мисълта ми е, че се целят две неща:
- Със "стратегическото" ни положение да ни бъде отвлечено вниманието и да бъдем заблудени, че ламтят за нашата земя от някакви комерсиални подбуди. Истината е, че където и да бяхме, пак щяха да искат да ни превземат и унищожат. Целта е не толкова територията ни, а ние самите - като дух, като род, като територия, като всичко.
- С идеята за многото народи "минали" от тук ни карат да гледаме на нас като на някакви мелези, толкова омешани, че да не знаем какви сме. Целта е отново същата - да забрави българина, че е най-древният народ на нашата цивилизация и че е Божият народ.
PM
Севар
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Пирамидите са ги строили древните протоевреи, smil4334a43204b20.gif Съмнявате ли се!?
Сега сериозно. В Древен Шумер е било престижно да си с обръсната глава. С обръснати глави са били най-издигнатите. На кого са подражавали? Нормално ли е този обичай да е възникнал в тези горещи области, където ще слънчасаш за минути? Според мен не. А територията на България наистина е на стратегическо място. Все пак тук е възникнала човешката цивилизация и има големи златни залежи, но тези неща ги премълчават.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Sinclaire
Quote Post

Участник

Съобщения: 230
Участник # 313
Дата на регистрация: 1-April 06

QUOTE (Иван @ May 3 2006, 09:01 PM)
- Със "стратегическото" ни положение да ни бъде отвлечено вниманието и да бъдем заблудени, че ламтят за нашата земя от някакви комерсиални подбуди. Истината е, че където и да бяхме, пак щяха да искат да ни превземат и унищожат. Целта е не толкова територията ни, а ние самите - като дух, като род, като територия, като всичко.

Сър Уинстън Чърчил е оценил стратегическото ни положение за разлика от тебе. За него е било по-важно да се направи десант на Балканския полуостров през Втората Световна война и да се пресече пътя на руснаците. Десанта в Нормандия го е считал за излишен. Но тука Рузвелт се намесва с идеята, че десанта на Балканите ще се забави с няколко месеца, докато се пренесе техниката в Египет, а Нормандия е много по-близка до Англия.

--------------------
[size=medium][color=0000FF][font=Impact]?? ????? ? ????? ????????![/font][/color][/size]
PM
gеorgi_nz
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 384
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

Иване, аз мисля, че не само заради духът български е ламтежа за нашата земя. Мисля, че тази земя не е случайо място от гледна точка на енергия и висши сили. Точно това е истинската цел да искат да ни я отнемат. Затова езотеристите я наричат символично кръсто-път. Та дори и кръста да е "пречупен".

--------------------
????? ????????? ????, ????? ? ???????????!
?????? ?? georgi_nz
PMEmail PosterUsers Website
Иван
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

QUOTE (georgi_nz @ May 3 2006, 10:44 PM)
Иване, аз мисля, че не само заради духът български е ламтежа за нашата земя. Мисля, че тази земя не е случайо място от гледна точка на енергия и висши сили. Точно това е истинската цел да искат да ни я отнемат. Затова езотеристите я наричат символично кръсто-път. Та дори и кръста да е "пречупен".

Ама естествено, че знам колко е стратегическо положението на България!

Тъй както всеки орган от тялото си има предназначение и е незаменим, еднакво важен за цялото тяло, така и всяка територия е важна. И е важно отношението на човека към тази територия да е съответно на предназначението и. Например не може да се отнасяме към Руската тайга, която представлява белите дробове на планетата, като към дебело черво!
По същия начин Дунавска България е много важен орган на Земята. Спас Мавров беше писал малко по този въпрос, а Петър Дънов доста повече. Мавров в своята книжка "Балканите - жлеза на времето" ни определя като черен дроб на Земята, а Дънов по-скоро като СЪРЦЕ. Мисля, че и двамата имат право, но Дънов е по-близо.

Та да се върнем на въпросите.
Важността ни като кръстопът, стратегически плацдарм и т.н. е само проекция на същността в комерсиалните и болни мозъци на търговци и военачалници. Исках да посоча колко ми е противно да продължаваме да гледаме на България и на нас по този начин. Време е да се отърсим от тези наслоения и да разглеждаме стратегическото ни положение като хора на знанието, мъдреци и учители, каквито е отредено да бъдем.
Сърцето гори с огъня на съзнанието. Идва огнена епоха. Тя ще започне от тук - и физически и духовно!
PM

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020