Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
"Мал тепе", село Маноле, гр. Пловдив, - ДРЕВНОБЪЛГАРСКИЯТ "МАЙ-ЮЛ"
Йордан_13 |
Публикувано на: 20.12.2018, 1:12
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 510 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Ааааааа, Кулаааааа И ся, кво, още ли е римска тая гробница, а Кисьов?! Ехххх, това трябваше да бъда разкопано от Българският Саракт, като Кисьов, щеше да бъде ликвидиран преди това де, за антибългарщина, проявена заради Небет тепе! Все по-загадъчни, все по-загадъчни и ВСЕ ПО-БЪЛГАРСКИ СТАВАТ РАЗКРИТИЯТА НА МАЛ ТЕПЕ!
Когато бяхме там, какво казах? Че отдолу лежи ВЕЛИК ХРАМ! И сравних могилата със Свещената Планина! Все по-загадъчни разкрития около "Малтепе" https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vse...dV9UmMzfvNoZBcU "Откритие на века" ли е пирамидалната гробница в могилата Малтепе край Пловдив Какви щети на гробницата са нанесли иманярите и коя е историческата личност, положена в нея? https://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/v...aj-maltepe.html Кисьов, засега си връщам думите назад. Така съм съгласен - няма аналог нито с Римската култура, нито с т. нар. тракийски гробници". Това е, не просто "откритието на века", вие не знаете какво сте открили. ТОВА Е ДРЕВНОБЪЛГАРСКИЯТ "МАЙ-ЮЛ" ИЛИ ДЖОК-ЙОРТИ. Но, пирамидална сграда с кула, това е "Май-юл". Относно теб, Григорова, ако не беше от БТВ, щях да ти говоря за Тенгриянството и щяхме, може би, да направим предавания за него! Дори мои близки приятели, не бяха поискали това. Те търсеха, някакви траки Ти беше първата, която го поиска. Но... Но, ние не можем да се комерсиализираме, не можем да публицизираме Свещеното Българско. Затова, сега, сама ще разбереш за Тенгриянството, ще го видиш с очите си! СЛАВА НА ТАНГРА! И сега да зачетем "фалшификатът" Джагфар Тарихи: " Той живял 300 години и бил истински праведник, за което след земната му смърт Тангра го пренесъл на осмото небе. Погребали го в седем-етажна кула- гробница. Гробниците-кули на другите владетели и знатни жители самарците наричали в памет на Мар “Май-юлъ” (“Пътят на [праведния] Мар [към небето]”), тъй като искали Всевишния да им дари същите милости след смъртта. А бедните, които не можели да построят гробници, били погребвани в планински пещери. По-късно, когато българите отишли в степите, започнали да изкопават погребалните пещери в земята… Освен това самарците издигали Молитвени Кули или “Джок Йортъ”. Тези здания имали 3 или 7 етажа… " |
Йордан_13 |
Публикувано на: 20.12.2018, 1:58
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 510 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Хайде, да го публикувам;))) Ето това е "Джок-йорти" - Молитвената Кула на нашите предци. Не се, безпокойте, тези изображения, там са повече от едно;))) Но, точно това не съм го открил. Открих други, също много интересни. Тук тя е представена като раннохристиянска черква, хахахахахаха, хихихи... Гъди, гъди, гъди, ранни християнчета;))) Открил съм ги, мисля, че знам, къде е била и кулата;))) Но... някой археолог, трябва да ми направи темане;)))
Страниците са от книгата на лилковският краевед, Ангел Личков "Лилково - камъни, богове, руни". Написаният текст в тях, също. http://www.voininatangra.org/modules/xcgal.../10544/37-1.jpg http://www.voininatangra.org/modules/xcgal.../10544/38-1.jpg |
Йордан_13 |
Публикувано на: 5.4.2021, 13:33
|
Украйна-Урус Булгар! Не е гръцка структура, а или "май -юл" или "джок-йорт"! Чисто българска постройка! Можехте да разрушите Мал тепе при село Маноле и да скриете тайната на неговата кула, но тук вече, не можете! Не можете! Аааааааааааааааааааааааааааааааааа.... В Годината Шегор, че ви йебем!;))) " Той живял 300 години и бил истински праведник, за което след земната му смърт Тангра го пренесъл на осмото небе. Погребали го в седем-етажна кула-гробница. Гробниците-кули на другите владетели и знатни жители самарците наричали в памет на Мар “Май-юлъ” (“Пътят на [праведния] Мар [към небето]”), тъй като искали Всевишния да им дари същите милости след смъртта. А бедните, които не можели да построят гробници, били погребвани в планински пещери. По-късно, когато българите отишли в степите, започнали да изкопават погребалните пещери в земята… Освен това самарците издигали Молитвени Кули или “Джок Йортъ”. Тези здания имали 3 или 7 етажа… " |