Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (2) 1 [2] ( последно съобщение ) |
Джагфар Тарихи, том 3, извадки на български
Йордан_13 |
Публикувано на: 15.1.2018, 22:21
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 427 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Преводът е много ценен. Той не е задължително да послужи на сегашните евроатлантически българи, но ще послужи като оръжие в нашите ръце в борбата срещу тях и срещу чуждите.
Слава на Тангра! Затова и преводът на "Нариман Тарихи", ще е безценен, първом за нас, защото ще даде още сили в нашите мищци. |
Йордан_13 |
Публикувано на: 16.1.2018, 14:44
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 427 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
" Средноазиатските билсага след това преминали през Афганистан и Пакистан и завоювали Индия/те останали в паметта на индийците под името „петте братя –Пандави”/. "
Дайте да видим, единият от Пандавите, Арджуна, дъл наистина е българин "Арджуна стреля по окото на риба, за да се ожени за Драупади", картина Калиът Иначе, въпросните Пандави, са доволно циганизирани в индийската иконография И сега да видим, какво казва "Сказание за Чулман", за този интересен предсватбен (годежен) обичай (30) Съжалила се Турун-Умай, превърнала се в прекрасна девойка и като се явила пред Лаиш, ласкаво му казала: (31) “Чувала съм, че си точен стрелец. Така ли е наистина? Ако улучиш окото на една риба, ще стана твоя!”. (32) Хвърлил се Лаиш към реката... А той не бил лош алп, но любовта към девойката го заслепила – за нея той бил готов на всичко. (33) Тогава Турун-Аби издигнала Байгал на една вълна и стрелата на Лаиш тутакси пронизала очите на Байгал. (34) Блеснала Байгал на слънцето със своите люспи и се скрила от поглед в тъмната речна вода. (35) Изчезнала и девойката, разсмивайки се на прощаване, а Лаиш се втрещил като биргюн, потресен от изчезването на красавицата... (36) Лаиш бил тъй безутешен, че Умай-биче го съжалила: създала от дървото Апсак красива алп-бика и го оженила за нея... |
Йордан_13 |
Публикувано на: 16.1.2018, 14:57
|
Сега, кажете, че "Джагфар Тарихи" е доказан фалшификат, м-да. Е, не отговаря на академичните представи за българската история, но ние не можем да помогнем на академичното съсловие в тази посока. Щото, където Господ е взел нещо, ние не можем да запълним получилото се празно пространство, този безграничен вакуум...
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 21.1.2018, 20:32
|
Митко Станчев: Ген. Мухаммад беше съветник на Саддам Хусейн по въпроси, свързани с броневата защита.
По време на ирано - иракското сдавичкване за известно време му бях преводач и освен по технически въпроси, доста сме беседвали за историята на техния район. Генералът прекрасно знаеше, че днешните територии на Ирак и Сирия са били част от Българската империя. Той също така знаеше, че древните шумери са Българи и ми е казвал, че Саддам Хусейн винаги се е отнасял с уважение към нашите прадеди и техния творчески гений, засвидетелствуван в Ирак с хиляди наземни и подземни паметници и съоръжения. Негово Превъзходителство също така е бил добре запознат, че Българи и перси създават Персия. Подобно беше отношението и на Хафез Ал - Асад, който назначи за лични съветници по различни въпроси 121 Български експерти. =============================================================== Gavaevodata. Тъй като ми се наложи да погледна различните концепции за първичният бик/вол/бивол и чета в зороастрийската концепция, как са нещата, чета, чета, превеждам си от гнусният английски и пак поглеждам думата Gavaevodata. На български ми звучи, за днешната дума "говедо", и то отсейде, ами просто, членувана за мн. ч. "Говедата". И такова си е и значението на думата, като се абстрахираме от езотеричното й разбиране. |
Страници: (2) 1 [2] |