Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (3) 1 [2] 3 ( последно съобщение ) |
БЪЛГАРСКИЯТ САРАКТ СРЕЩУ, ДИРЕКЦИЯТА ЗА СОЦИАЛНА ПОДКРЕПА КЪМ МВР
Йордан_13 |
Публикувано на: 10.4.2014, 0:22
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 428 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Христина Маринова: Социалните са си свършили работата и са удовлетворили желанията на приемните семейства да получават по 500 лева на месец а майката да остане без децата си ! Това става в България пред очите ни ! А социалния работник е този който е трябвало предварително да работи а не да изисква от майката ! Работата и трябва да се състои в това дори да осигури на майката психолог и заедно да потърсят решение много преди да роди тази жена ! Има социални служби към всички общини защо тази социална служба не е алармирала Кмета и председателя на общинския съвет и не са поставили въпрос за средства от общината за тази българска жена, но се иска работа, а не да уреждат свои хора за приемни семейства ! И сега не е късно общинския съвет и кмета на Кнежа да осигуряват ежемесечни средства за майката и децата, докато малкото детенце не стане за детска ясла ! И това е, което трябва да се направи за да се върнат децата на Тереза и пак общината трябва след това да и намери работа има толкова служби към социалните дейности където тази жена може да рабати ! Ето това трябва да искаме да се направи !
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 10.4.2014, 0:35
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 428 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Жане Левендова
22 часа Искам да уточня една подробност, която ако изгледате видео материала на тв7 може би ще ви направи впечатление. Тереза е поставена пред дилема от социалните - дали заедно с децата си да отиде в специален дом за настаняване, който се намира в друго населено място, или децата да бъдат дадени в приемно семейство в Кнежа, където и тя живее. ТОВА, КОЕТО МЕ ВПЕЧАТЛИ Е, че тя избира второто, за да може да си ИЗДЪЛЖИ СМЕТКИТЕ. Т.е. оставайки в града си, се надява въпреки несгодите да намери начин да работи, за да се издължи!!! Не да живее на подаяние. Това е повече от достойно и в същото време страшно мъчително за нея. За мен тя е повече от достоен човек и за огромно съжаление абсолютна жертва на нефелната ни държава. Но от където и да погледнем нещата, правилата на т.н. ни държава са безумни. Пак се сещам за ромките...и ме хваща яд. http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D...ml#.U0Va81WSwfi |
Йордан_13 |
Публикувано на: 10.4.2014, 1:07
|
Галя Гутева: "Мисля, че вече сме успели да покрием сметките, но мен ме човърка нещо друго. До колкото разбрах, за да си върне съкровищенцата, ще и е нужно да докаже че е намерила и работа. При това мъничко бебенце за каква работа говорят тия изроди? Момичето няма кой да и помогне. Как да стане това? Хем да ходи на работа, хем да е с децата. Аз съм готова, всеки месец да и пращам, това което съм и пратила днес заедно с майка ми. Но не знам това как може да помогне пред социалните. Знам какво е да замръкваш и усъмваш без най-скъпото си. Знам как сина ми пищеше след автобуса когато заминавах. И ако успеем с Тереза(нещо в което не се съмнявам), не бива да спираме до тук. Трябва да се борим за всяка майка, за всяко дете, за БЪЛГАРИЯ!"
|
balh |
Публикувано на: 10.4.2014, 1:15
|
Участник Група: Участници Съобщения: 82 Участник # 4 823 Дата на регистрация: 1-October 12 |
Само заради уважение към майката и децата й няма да предриема нищо от това което си заслужават боклуците извършили тази гавра . Виждам че има шанс да се върнат децата . Това е добре . Но друго ме тревожи . Не ви ли прави впечатление какъв ресурс се хвърля от наша страна за такъв един единствен случай ? Колко енергия , колко време , пари , да ги вземат мътните тези пари . Толкова много сили губим за нещо което по право ни принадлижи - достоен живот в собствената ни родина . Това е нечувано и не подлежащо на осмисляне от обикновенния човешки разум . Геноцидния режим на боклуците си играе с нас , а ние вървим след него и с много труд поправяме разсипията , която те правят на поразия . С това темпо обаче в един момент няма вече да можем да смогнем ! Какво ще правим тогава ? Докато едни боклуци облечени във власт ще рушат , а ние разчитащи на собствените си ограничени възможности ще ходим по следите им да изграждаме на ново . Това е шизофрения . Няма друго решение на проблема , освен пряк сблъсък между нас и тях . На това трябва да се сложи край . Считам че и враговете ни мислят същото . На тази земя няма място и за нас и за тях . Предела вече настъпи . Или ние или те .
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 10.4.2014, 1:34
|
||
Времето за въстание не е дошло, за да има въстание с успешен край, трябва да има консолидация на огромна част от народа, около една Идея или Идеал. Само тогава, едно въстание, може да има успешен край. И най-вече трябва да бъде водено от Българският Цар, който идва за да послужи, а не да царува. В момента те си играят с нас, да, но едно не са взели впредвид - Българският Цар, който извършва една невидима, тиха консолидация. Както ми казва една дама от Кнежа: "Ти заповядваш това-онова, ама Българският Саракт не дошъл още в Кнежа" - "Е, казвам й значи това е повода, който го вика да дойде". Повечето хора схващат Саракта като външна формула, а той е първом вътрешна формула и основата му е именно тази тиха консолидация, която създава чувството за Взаимност, чувството за Единство, чувството за Заедност. Всичко това ни сплотява и споява - обшата беда, общият враг, общата безизходица. Тях ги наричам добри гости, които ще ни послужат да се намерим. |
||
Канатица |
Публикувано на: 10.4.2014, 10:53
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 920 Участник # 1 054 Дата на регистрация: 26-July 07 |
Конктерно за случая няма как да не възроптая срещу Системата: Отнето е детото на безработна с предписание да си намери работа, от която й се полагат две години майчински. Нефелната ИМ държава обаче предпочита да разхищава по 595 лв за приемни родители, които ще се сметят като мръсни чорапи, за да не свиква детето към домашния уют. Логиката значи е другаде. За мангалята, "бъдещето на България" според един добронамерен към българите чичко отвъд океана се харчат по 2 млрд. евро за всякакви субсидии.
http://www.vlastta.com/displaynews/68824 Може да е клише, но за мен си има мъдрост: "Не е познал сладкото, онзи който не е изпитал горчивото." Тоест колкото е необходимо пъти всеки един българин ще трябва да се изправя пред такива предизвикателства, чиято цел е да го изкарат от пасивното му състояние. Едва тогава ще започне да търси, да мисли... Тъй като си падам малко по етимологията, ми прави впечатление интересната дума заедност. Сърбите казват заедница за същото на което ние казваме общност, община в тесния смисъл на думата. -------------------- "?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
|
anti666 |
Публикувано на: 13.4.2014, 20:20
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 320 Участник # 700 Дата на регистрация: 22-September 06 |
Преди няколко дни по разказ очевидец до кварталното кафе отсреща станало меле. Две мангусти с каруца - гледка обичайна, решили да понабият едно българско момче. Вероятно им е викнало нещо или пресекло пред каруцата, или просто ей тъй - за кеф, да си уталожат животинската агресия. Груба грешка обаче. За секунди, без някой да ги организира всички българи, които седели и кротко си пиели сутрешното кафе скочили и опухали мангалята. За добро утро. Целият екшън - не повече от минута, две. Няма тяхна полиция, няма евророма или хелзински комитет. Така че има някаква надежда, преди време при аналогичен случай мой приятел ми се оплакваше, че само той се е намесил, а другите са се правели на разсеяни. Така и в Кнежа, тия дето са наредили отнемането на децата й, сега са седнали на много горещ стол. Защото в циганската маала там половината къщи са без ток, а другите с жици направо към трафопоста и никой не им закача чаветата. Доколкото разбирам, зора им е да отнемат новороденото от Тереза. Може и осиновител да са му намерили вече, както писах и преди, за здраво българско бебе листата за чакащи е голяма, някои я прескачат с връзки, а други с парички към правилния човек от социалното. |
||
anti666 |
Публикувано на: 13.4.2014, 20:41
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 320 Участник # 700 Дата на регистрация: 22-September 06 |
По този начин ботевградската община изрекетира семейството на Елтимир. Той също беше в общинско жилище и когато стана особено неудобен на кмета, общината ги застави или да се изнасят от него или да вземат заем и да го купуват за безумна сума и лихва. Едностаен панелен апартамент в краен квартал на провинциално градче точно в пика на имотния балон преди 6-7 години. Май че имаше още 20 хиляди да изплаща Ваня по главницата, която беше и основната причина за мизерията в която живееше Елтимир. С две думи, както много пъти сме казвали тука. Когато живееш на държавна копанка и чакаш пастиря да те подслони в кошарата, не забравяй че ще си поиска своето. |
||
Канатица |
Публикувано на: 15.4.2014, 13:11
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 920 Участник # 1 054 Дата на регистрация: 26-July 07 |
Една преводна статия от Русия. С различни темпове, но положението описано в Западна Европа бива насаждано и в България. Случаят с Тереза от Кнежа е показателен в това отношение. Преди 5-6 години чипирането беше само мираж, а днес домашните любимци масово се чипират. Колко му е да се направи следващата стъпка - микрочипирането на деца.
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2014/0...k-moroz.1256399 -------------------- "?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 15.4.2014, 13:40
|
В дома й вече има условия за отглеждането им
Хепи енд ще има драмата с 23-годишната Тереза Коцева от Кнежа, чиито две деца, включително новородено, бяха отнети и дадени на приемни семейства. След излъчването на серията репортажи за драмата в ефира на NEWS7, много добри хора се притекоха на помощ на младата жена. Домът й вече е пълен с дрешки, сметката й за ток е оправена и в къщата вече е светло и топло. Още днес Тереза ще подаде молба до социалните за връщането на двете й дечица. "Чувствам се в приповдигнато настроение. Нямам търпение да си дойдат децата. Всеки ден ходя да кърмя малкия", казва Тереза, която събира всяка касова бележка от средствата, които е получила от добродетелни хора, за да се отчете пред дарителите. "Вече имам толкова много колички, че не знам какво да ги правя. Вече съм се договорила с 2-3 жени, на които ще им ги дам, защото имат нужда", добавя Тереза, за която сега най-важното е отново да започне работа. Тя е получила няколко обаждания, но засега няма нищо твърдо. Единственото сигурно е, че когато децата се върнат, домът ще е ремонтиран и те ще попаднат в една добра среда. В кухнята й вече има най-необходимите електроуреди, които също са й дарени. Адвокат Пламен Димитров, който помага на Тереза с юридически съвети, обясни предстоящите стъпки по връщането на децата. Неговата прогноза е, че в най-кратки срокове те ще й бъдат върнати. http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D...ml#.U05dHKJkV2B |
trak |
Публикувано на: 15.4.2014, 21:09
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 690 Участник # 1 912 Дата на регистрация: 21-June 09 |
Случая може да стане основоположен за следващи подобни, когато деца се вземат, за да се дадат на ромски приемни семейства, чиито проект е спуснат и платен от брюкселските ЕС умници. Ще интересно някой да покаже в Брюксел аккво се прави с парите им, да видим какво ще отгорят. Обаче може да трябва да се изготви няколко точки или каталог, как може да се помогне на самотна майка, какви действия може да предприеме държавата, какви противодействия българската майка. В също време е интересно как една от многото организации като Каритас, Червения кръст, SOS Детски селища България и още десетки не взе да се обади и да вземе да помогне.Или въобще да се помага , за да не стига изобщо да такива случаи. Примерно SOS Детски селища България имат множество финсирани проекти като „Стъпки към самостоятелност" на самотни майки ( http://sosbg.org/2012/02/489/ ). Или Каритас с награда „Шофар” от организация Шалом за ужким нейната грижа към нуждаещите се, без оглед на религия и националност. http://www.caritas-bg.org/web/bg/caritas-b...ka-tolerantnost
Или къде се е покрила Националната антибедност мрежа (ЕАPN)? |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 15.4.2014, 23:51
|
Или Каритас с награда „Шофар” от организация Шалом за ужким нейната грижа към нуждаещите се, без оглед на религия и националност.
====================================================== А, мерси Помощ от евреите не щем. Това е все едно да искаш милост от палача си, след като ти е отрязъл главата. Шалом, пфу... |
trak |
Публикувано на: 16.4.2014, 14:33
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 690 Участник # 1 912 Дата на регистрация: 21-June 09 |
Зад Каритас е католическата църкава, която събира дарения главно от католици и поема работата в различни сектори чрез доброволци, които помагат на стари хора, инвалиди, деца в неравностойно положение, самотни майки, бащи или всеки изпаднал в беда. За да си доброволец или дарител няма нужда да си католик или религиозен.
Това, че евреи дават нагарда на Каритас България е вероятно свързано с българската почва и обстоятелства, особено с ромския и мюсюлманския проблем и тяхната роля в него. Но че тези организации (католически, лутариански, анти-бедност и десетки други) са уж, за да помагат на бедните и онеправданите по света и по цял свят го правят активно с каквото могат и както го разбират, а в България са шушумиги, трябва да има причина. Иначе, ако такива като Каритас няма да помагат на българска територия и са водени от корумпирани български лица, да върнат парите на дарителите и да затварят офисите в България. Има информационно затъмнение и при всичките подобни организации почти не излиза информация за истинската обстановка в България. Не казвам, че трябва да помагат, не са длъжни, но щом са отворили офиси с цел да помагат, понеже са доброволчески организации, а не помагат, трябва да има причина, защо точно в България пасуват. Обаче едва ли централата им знае, че нищо не вършат. Може да им се обадя във Фрайбург да ги питам знаят ли какво правят питомците им от "Каритас България" в България или да ги отсвирват. Просто е жалко да се мърси идеята за доброволчество и помощ за хора в беда и че не трябва да чакаш някой от горе да помогне, а сам запретваш ръкави и помагаш без пари. В България има много хора без работа, в процес на търсене на работа, ученици, пенсионери,домакини, други...Всичките представляват неизползван потенциал, не само за физическа, а и умствена работа - с хрумване на нови идеи и мисли по реализирането им. При доброволческата идея е също важно, че те изкарва от къщата и апартамента, събира те с хора с подобни или други интереси и заедно може да обедините идеи и опит и да се създаде нова идея или подобрение на друга идея, предмет, състояние. Не ви трябва да чакате някой отвън да ви помага. Запалва се искрата на едно място, после на друго и така до безкрай. Новите идеи не се изчерпват , а се обединяват, уголемяват или възникват на ново място. В случая, ако сам не ти хрумне, че може чрез доброволчество също да си полезен, може една организация като Каритас да ти даде начален тласък, на втори ранг е, че е католическа и дали обичаш или мразиш католиците, хубавите идеи нямат цвят и мирис. Вземаш есенцията, която ти е нужна. |
Йордан_13 |
Публикувано на: 16.4.2014, 18:14
|
Според мене такива организации имат две цели в България - перат пари, служат за параван за други дейности (наркотици, оръжия) или цоцат пари от държавния бюджет на държавата като Отровено общество. Нищо няма да затворят. Голяма далавера е да имаш офис в България, в тия времена
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 26.4.2014, 20:56
|
Защо моето дете е по-маловажно от това на една циганка?
Писмо на Ива Ничева от Добрич, в което тя се обръща към президента, премиера, министрите на финансите и социалните въпроси, както и до лидерите на политическите партии, отговарящи за управлението на страната. Уважаеми, след множеството отворени писма, които съм ви писала и не получих отговор, се обръщам към вас пак по същия проблем. Вече е налице дискриминацията към децата на България. Тези, на които гласувахме доверие, тези, които стоят в парламента благодарение на данъкоплатците, сложиха граница и изкараха моето дете без нужди, моето дете е по-маловажно от детето на една ромка, която ражда по 3-4-5 деца и живее от помощи, детски и майчинство, без да има и един ден работен, без да е платила и лев данък в тази държава. Една непълнолетна и неработеща 17-годишна майка на три деца (обикновено това може да се случи при ромите), може да достигне месечен доход от около 1100 лева, като тези пари идват от джоба на всеки съвестен данъкоплатец. В същото време една работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. хем плаща данъци, хем не може да разчита на помощ от държавата за отглеждането на своето дете. Излиза на практика, че децата на работещите родители са дискриминирани. С това прага за получаване на помощи да остане 350 лв., считам, че с това се лишават една голяма част от бедните работещи хора от достъп до социални услуги. Пред семейството на една работеща българка очевидно има само две перспективи: мизерия или емиграция. Коя майка ще остави детето си да мизерува? Остава да емигрираме … Това ли целите, уважаеми? България обеднява ежедневно, младите напускат страната и търсят по-добър живот навън, далече от дом и родина. Правителството дискриминира образованите и работещи хора в полза на необразованите, неработещите и паразитиращите. Искам да ми кажете защо моето дете да е по-долу стоящо от детето на една ромка да кажем? Защото съм била така наивна да се образовам, да работя и да създам един що-годе нормален живот… защо детето ми да се чувства в собствената си държава като емигрант??? И след всичко това питам (но НЯМА кой да го прочете или чуе) какъв стимул имат българките да раждат повече от едно дете и какъв стимул да излезе човек от сивата икономика? Намерете начин да спрете тази дискриминация, докато в България все още има хора, които ви вярват и които да гласуват за вас. Искате електорат….създайте си го… Защото с всяко ваше решение и действие Вие губите. Осъзнайте се. |
Страници: (3) 1 [2] 3 |