Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (2) [1] 2 ( последно съобщение ) |
Елхово - нова база за пране на пари или нещо друго
TanCron |
Публикувано на: 15.3.2006, 20:55
|
Участник Група: Участници Съобщения: 53 Участник # 293 Дата на регистрация: 15-March 06 |
Така Имах "Удоволствието" да полежа известно време в най-модернията арест на България и изобщо на балканите в гр. Елхово и от тогава не ме оставя на мира въпроса - защо там, защо подяволите точно там бе построен?
Та ако някой може да ми каже ще се радвам> Пук и друго не ми дава мира - нормално ли е издръжката на един арестант да е 1.45 лв. на денонощие? - защото там в Елхово толкова беше Пък и ми стана интересно - как така от бившо "ВКР" се става началник на полицията и как от водопроводчик се става капитан - дознател? Някой може ли да ме светне по тези въпросчета? |
Eлтимир |
Публикувано на: 15.3.2006, 21:00
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
ВКР-тата бяха едно с Държавна сигурност. Изглежда в Елхово или някъде край града има секретна база на ДС. Все пак повече сведения по въпроса няма да ни навредят. Ако някой знае нещо по въпроса - да се обади. Въпросът наистина е любопитен.
Само ще добавя, че откакто министър Гумен Петков пое МВР, започна възстановяване на старата база на ДС. Матераилна и агентурна. Този път под егидата на НСС, което си е все същото. -------------------- |
TanCron |
Публикувано на: 15.3.2006, 21:06
|
Участник Група: Участници Съобщения: 53 Участник # 293 Дата на регистрация: 15-March 06 |
Между другото да кажа за "новият" арест че - по моя лична оценка само камерите за наблюдение които са между 20-30 са на стойност за около 100000 лева, а там има още много чудесии - СОТ, климатизация + аспирация и тем подобни! - Та според мен това е струвало не по малко от 1,5 млн. лв. на данакоплатеца - и за какво е всичко това?
Пък и не смятате ли че за едно градче не повече от 25 000 души - около 10-15 агенции за недвижими имото са малко множко? Какво толкова има там дявол да го вземе , че и ново КПП отвориха - КПП Лесово! |
blag009 |
Публикувано на: 15.3.2006, 21:23
|
Участник Група: Участници Съобщения: 234 Участник # 49 Дата на регистрация: 27-July 05 |
Да кажем нещо от рода:
-След Пампорово,Боревец и Банско се търси СЛЕДНОТО модно ЗИМНО ГРАДЧЕ???Из весниците четох за един ФЕОДАЛ в Елховският Балкан.Нищо не казваш ЩО ЗА БАЛКАН Е ТОВА-имали удобни места за спускане и т.н.??? -------------------- ???? ?????? ??? ???????? ????? ??????? ??, ?? ?????? ?????????!"
|
TanCron |
Публикувано на: 15.3.2006, 21:27
|
балкан е много силна дума за Елхово и околията - там най-високото място едва ли надхвърля и 700 метра надморска височина - не това не е заради балкана - според мен е нещо друго - това ново КПП си ми е доста подозрително! Все пак от там е по лесно да се стигне до турция от колкото през да кажем Малко Търново!
Пък и тези агенции - пф.. както вече казах за 25000 души - 10 и повече агенции са твурде много! Не знам какви са интересите за там и точно това се опитвам да разбера! |
LETO |
Публикувано на: 15.3.2006, 22:02
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 |
Другата седмица ще съм в този район и ще се опитам да разбера за какво става дума.
Това е абсолютно вярно. Очаква се НСС да излезе от ДНСП и от РДВР. Ще са си отделно и необезпокоявани от полицията. -------------------- ... ? ?? ?? ?????????.. ????? ?? ??????????? ?? ?????!..
|
||
TanCron |
Публикувано на: 15.3.2006, 23:22
|
LETO ако ти се удаде възможност поогледай ареста - нова сграда непосредствено зад РПУ - то! Поогледай какви ти камери какви ти чудесии са слижили - като че ли ще държат там особенно закоравели и опасни престъпници !По охранявано е дори и от някои от затворите ни - не че съм ги оглеждал от вътре ама така си мисля!
|
LETO |
Публикувано на: 16.3.2006, 0:12
|
Участник Група: Участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 |
Ще го огледам.
Вътре, разбира се, нямам намерение да влизам, колкото и да е луксозно обзавеждането -------------------- ... ? ?? ?? ?????????.. ????? ?? ??????????? ?? ?????!..
|
TanCron |
Публикувано на: 16.3.2006, 0:17
|
Не ти и трябва, ако те интересува ще ти го опиша накратко!Иначе наистина си е лукс в сравнение с която и да е подобна институция!
Просто много ама много пари са вкарани в него и така и немога да си обясня защо! |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 16.3.2006, 11:54
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 384 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Относно многото агенции за имоти - обяснението ми е , че Странджата е най-девствената планина и чиста природа в България. Навремето се мъчиха да я заселят и привлечат хора, ама не успяха. Сега явно продават земя и къщи на чифути , турци, англо-саксонци и разна друга сган.
-------------------- |
Иван |
Публикувано на: 16.3.2006, 12:50
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Има и друго.
Да не забравяме експедициите на Людмила Живкова в Странджа. Христо Мутафчиев беше писал за тия неща. Не знам на него колко може да му се вярва, защото може точно ключова част от разказа му да е лъжа, но там е много вероятно да има входове, както за други измерения, така и за подземните складове на "неща" от предчовешкия период. Говорим за входове към "долната земя", към помещения подобни на описваните от Мулдашев. Поне на мен на такова ми мирише |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 16.3.2006, 13:22
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 384 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
В мулдашевите истории, не е възножно да влезе случаен човек в пещерата поради психичната непреодолима защита. И по думите на пазителя на пещерата сам той не винаги е допускан вътре.
Дори и да има нещо такова в Странджа, мисля че ще остане недосегаемо и неразбираемо като Царичина. Такива неща са надежно пазени от зложелатели и случайни минаващи. -------------------- |
Иван |
Публикувано на: 16.3.2006, 13:50
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Така е Георги, разчитаме на Небето да пази това, което ние не можем да опазим.
Аз само споменавам, че интересът точно към такива места е най-голям. Погледни не са ли осрали всички свещени места: Царевец в Търново и Арбанаси са превърнати в сараи само за такива като Илия Павлов, на Рупите вършеят разни печалбари, из Родопите пък строят джамии и въобще ти казват да си търсиш работа и дом другаде, ако говориш български. |
Николай |
Публикувано на: 17.3.2006, 1:31
|
Новодошъл Група: Участници Съобщения: 7 Участник # 252 Дата на регистрация: 14-February 06 |
Доколкото знам в Елхово е щаба на Гранична полиция за Южна България ,е само турския сектор -от ГКПП "Кап.Андреево" до Резово... Та като добри комшии със страна извън ЕС трябва да сме "представителни" Освен това знаете какъв трафик се осъществява през Турция та лукса си е "оправдан"...
Източването на фондове е другата причина -предишния шеф на ГП ген.Григоров го "освободиха" заради липса на 14 млн.евро... Точно го освободиха от отговорност -за съд и дума не "обелиха" Агенциите за имоти в по-голямата си част са филиали на Бургаски такива -девствена природа (като бивша гранична зона),безработица-бедност-евтини имоти,доста англичани са накупили имоти и привличат и други,практически липсва турско население та свинете от ДПС и господарите им трябва да сложат ръка на чисто Българска собственост... Все такива гадости! |
Искрица |
Публикувано на: 17.3.2006, 11:32
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 226 Участник # 243 Дата на регистрация: 26-January 06 |
Така е, само че Мулдашев споменава как в една от пещерите китайците успяват да проникнат и да избият (дали не ги бяха обесили не мога да се сетя точно) обитателите и. Невежеството води само до разруха. А за англичаните ще добавя, че те не търсят само чистите от турчолящина райони. При нас изкупуват къщи и в села, в които съседите им ще са я Асан, я Мюмюн. Търсят природни дадености, истирически местности и автентични архитектурно къщи, от които после запазват само фасадите. А ако случайно има легенда за заровено съкровище в местността на някое селище да видите само каква надпревара за собственост на имоти следва. |
||
Страници: (2) [1] 2 |