Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (4) « първа ... 2 3 [4] ( последно съобщение ) |
Махат от учебника Вазовия “Кочо”, Четивата за зверства и насилие отиват
Гост |
Публикувано на: 10.5.2006, 4:03
|
Новодошъл Група: Участници Съобщения: 5 Участник # 366 Дата на регистрация: 9-May 06 |
Корените ми са от град Перущица.Горд съм с това.
Нима подрастващите не трябва да знаят геройте на своя народ?Нима не трябва да знаят за какво са се борили и за какво са загинали? Чел съм с интерес "кървавата" литература като ученик,но не смятам че ми е повлияла агресивно или нещо подобно. Като Българи,мисля,че именно това са нещата,които трябва да знаем и с които трябва да се гордеем.Нещата които ни изгравдат като истински Българи. Срам и позор за управниците които подкрепят тези промени... Направо ме е страх,че ще дойде време когато децата ми(евентуалните) ще знаят В.Левски и Хр.Ботев само като имена на футболни клубове. Може да прозвуча малко не на място,но ние си споделяме мненията,а кервана си върви...Как да спрем тази машина която ни гази... -------------------- "??? ????????, ??? ??????..?? ??????? ????? ????? ? ?????? ?? ?? ???? ????? ?? ? ??? ??? ????!"??.?????
www.rezervaciq.com
|
Севар |
Публикувано на: 10.5.2006, 11:49
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Да й пуснем една гайчица между зъбчатките.
|
Гневен |
Публикувано на: 10.5.2006, 12:01
|
Читател Група: Участници Съобщения: 23 Участник # 363 Дата на регистрация: 6-May 06 |
Не знам, Гост. Но ще ти кажа, че откакто открих този сайт, съм по оптимист отпреди. Аз пък съм от Плевен, въпреки че отдавна живеем в София. Всеки път, когато имам възможност, водя детето си там, обикаляме музеите (които в Плевен дал Господ), това ми дава повод да й разказвам за турското робство, за историята ни. Мисля, че София отдавна няма нищо общо с България. Искам да кажа, че по живота и настроенията тук не трябва да се съди за цяла България. Вярно, смачкан е народът и то това е и целта на управниците, но като цяло имам впечтление, че извън София българите по са запазили бойния си дух. Дано да не греша. Иначе се справям с проблема самостоятелно - ходим на концерти на ЕПИЗОД, гледаме "Под игото" (истинският, не онзи скапан сериал от телевизията), ходим на народни танци (аз също играя), покрай които научава за традициите ни - в читалището, където ходим, задължително се отбелязват всички големи български празници - от Герьогвските люлки и лазаруването, до прескачането на огньове. В резултат преди една година тя сама пожела да се научи да свири на гъдулка. Малко множко ми идва като задължение, но ходим! Само че тук говоря за мойто дете, а другите? А училището? А улицата? Не знам.
-------------------- ?? ??? ?, ??? ? ??????????? ???,
??? ??? ? ???-?????? ?????? ?????
? ???? ??? ??? ??? ????? ???????!
??? ? ??????????? ???!
|
Гневен |
Публикувано на: 10.5.2006, 12:06
|
||
Читател Група: Участници Съобщения: 23 Участник # 363 Дата на регистрация: 6-May 06 |
-------------------- ?? ??? ?, ??? ? ??????????? ???,
??? ??? ? ???-?????? ?????? ?????
? ???? ??? ??? ??? ????? ???????!
??? ? ??????????? ???!
|
||
Страници: (4) « първа ... 2 3 [4] |