www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Древни символи

Страници: (2) 1 [2]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Древни символи, Канатица
18j
Quote Post

Отдаден

Група: участници
Съобщения: 1 151
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11

Аз лично гледам да търся простите обяснения.

Това ми казва: каквото отгоре, такова и отдолу. Търси баланса. Не е добре да летиш нагоре, както не е добре да ровиш надолу. По този повод сме коментирали дори тук из темите, че Тот-Атланта препоръчва да не се рови човек в дълбините, ако не е достигнал също такива висини. Според мен този принцип важи и обратно, съотнесено към различните периоди и различните доминации на енергиите.
Ако приемем че централния елемент е централната енергийна система - 1-ви до 7-ми чакрък и точно в центъра ти е 4-ти: все едно приемай каквото идва отгоре и отдолу и го обработвай със сърцето. Известно убеждение в езотериката е, че сърцето трябва да контролира работата на 2-3-та и 5-6-та чакра. Инак се получават дисбаланси. Затова са избразени въпросните на едно ниво и не по-нагоре или по-надолу от централното звено. Първа и си е заземяване - приема долните енергии, седма си е изход към Небето - приема горните енергии. Това че са избрали триъгълник също не е случайно - то показва посока на движение. А това че околните елементи са в контраст с централния също не без значение. Според мен това означава, че това което постъпва горе и долу - се трансформира в центъра, в нещо различно - когато има хармония, баланс.
Оттам страничните елемети представят периферията на енергийното тяло - онова с което човек твори. И то пресъздава елементите които идват от горе и отдолу по подобие на същите обаче в баланс, симетрия между двете.

Това си е лично моя трактовка на начинаеш семиотик-анализатор - първосигнално писах каквото ми дойде. Даже да си призная преброих централните елементи, че са 7 след като написах, че централната фигура символизира 7-те чакръка.

Отчитам в анализа факта че тези елементи са типични за битовото творчество повече отколкото за обектите на които се е провеждала ритуална обредност. Следователно този символ е подходящ, за да внася нещо в ежедневието на хората. В ритуалите човек често излиза от баланса - в една или друга посока, докато в ежедневието най-важното е да се пази баланс.
Според мен това си е символ на баланса с две думички.

PM
Shan_Yu
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 18
Участник # 4 619
Дата на регистрация: 8-May 12

нищо не разбрах smil4334a4c5e23b8.gif .Защо не ги казвате нещата с по две изречения,кратко и ясно.Това за горе-долу ми е известно от много време както и чакрите.Но май никой не улавя моята мисъл smil4334aa05d5cb2.gif .

http://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=86gLlHNICJ0
PM
18j
Публикувано на: 11.6.2012, 11:46
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 151
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11

Не съм много сигурен дали Кантицата има толкова общо със "звездата на давид"..
PM
Shan_Yu
Публикувано на: 12.6.2012, 14:37
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

smil3dbd4e398ff7b.gif

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
PM
Shan_Yu
Публикувано на: 22.6.2012, 14:33
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

smil4334a7c1e8c32.gif
Кан Тервел(Тарвил) и знака на Тангра от лявата му страна.
Обр. 9.1. Оловен печат на Тервел като кесар.

Обр. 9.2. Шестолъчна звезда от изображението върху стената на Дворцовата църква в Преслав (X-ти век).

PM
Shan_Yu
Публикувано на: 22.6.2012, 14:37
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

smil4334a5f2e45cb.gif

Плоча от църквата "Св.Георги" с.Младо Нагоричане,Кумановско.Със знаци от старата вяра.Вляво и дясно е знака на Тангра.

http://www.youtube.com/watch?v=I7GJ-8SY068...layer_embedded#!

http://www.youtube.com/watch?v=Bbr_6JfbNhQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9PrlM7kcj-g...layer_embedded#!

PM
Shan_Yu
Публикувано на: 21.7.2012, 12:42
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

smil4334a5a360a6a.gif

Берлин, „Altes Museum”, „Изложба на тракийска култура”, 2008г., Снимки от Интернет на sum.

PM
Shan_Yu
Публикувано на: 14.12.2012, 13:29
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

smil4334a87ce0a9c.gif

PM

Topic OptionsСтраници: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020