Движение "Воини на Тангра" - Начало |
![]() ![]() ![]() |
Страници: (2) 1 [2] ( последно съобщение ) | ![]() ![]() ![]() |

18j |
Публикувано на: 8.6.2012, 16:38
|
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 151 Участник # 3 534 Дата на регистрация: 3-May 11 ![]() |
Аз лично гледам да търся простите обяснения.
Това ми казва: каквото отгоре, такова и отдолу. Търси баланса. Не е добре да летиш нагоре, както не е добре да ровиш надолу. По този повод сме коментирали дори тук из темите, че Тот-Атланта препоръчва да не се рови човек в дълбините, ако не е достигнал също такива висини. Според мен този принцип важи и обратно, съотнесено към различните периоди и различните доминации на енергиите. Ако приемем че централния елемент е централната енергийна система - 1-ви до 7-ми чакрък и точно в центъра ти е 4-ти: все едно приемай каквото идва отгоре и отдолу и го обработвай със сърцето. Известно убеждение в езотериката е, че сърцето трябва да контролира работата на 2-3-та и 5-6-та чакра. Инак се получават дисбаланси. Затова са избразени въпросните на едно ниво и не по-нагоре или по-надолу от централното звено. Първа и си е заземяване - приема долните енергии, седма си е изход към Небето - приема горните енергии. Това че са избрали триъгълник също не е случайно - то показва посока на движение. А това че околните елементи са в контраст с централния също не без значение. Според мен това означава, че това което постъпва горе и долу - се трансформира в центъра, в нещо различно - когато има хармония, баланс. Оттам страничните елемети представят периферията на енергийното тяло - онова с което човек твори. И то пресъздава елементите които идват от горе и отдолу по подобие на същите обаче в баланс, симетрия между двете. Това си е лично моя трактовка на начинаеш семиотик-анализатор - първосигнално писах каквото ми дойде. Даже да си призная преброих централните елементи, че са 7 след като написах, че централната фигура символизира 7-те чакръка. Отчитам в анализа факта че тези елементи са типични за битовото творчество повече отколкото за обектите на които се е провеждала ритуална обредност. Следователно този символ е подходящ, за да внася нещо в ежедневието на хората. В ритуалите човек често излиза от баланса - в една или друга посока, докато в ежедневието най-важното е да се пази баланс. Според мен това си е символ на баланса с две думички. |
Shan_Yu |
Публикувано на: 10.6.2012, 8:19
|
![]() Читател ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 18 Участник # 4 619 Дата на регистрация: 8-May 12 ![]() |
нищо не разбрах
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=86gLlHNICJ0 |
18j |
Публикувано на: 11.6.2012, 11:46
|
Отдаден ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 1 151 Участник # 3 534 Дата на регистрация: 3-May 11 ![]() |
Не съм много сигурен дали Кантицата има толкова общо със "звездата на давид"..
|
Shan_Yu |
Публикувано на: 12.6.2012, 14:37
|
![]() Читател ![]() ![]() Група: участници Съобщения: 18 Участник # 4 619 Дата на регистрация: 8-May 12 ![]() |
|
Shan_Yu |
Публикувано на: 22.6.2012, 14:33
|
|
Shan_Yu |
Публикувано на: 22.6.2012, 14:37
|
![]() Плоча от църквата "Св.Георги" с.Младо Нагоричане,Кумановско.Със знаци от старата вяра.Вляво и дясно е знака на Тангра. http://www.youtube.com/watch?v=I7GJ-8SY068...layer_embedded#! http://www.youtube.com/watch?v=Bbr_6JfbNhQ&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=9PrlM7kcj-g...layer_embedded#! Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) ![]() |
Shan_Yu |
Публикувано на: 21.7.2012, 12:42
|
|
Shan_Yu |
Публикувано на: 14.12.2012, 13:29
|
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |