www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Древни символи

Страници: (2) [1] 2  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Древни символи, Канатица
Shan_Yu
Публикувано на: 11.5.2012, 13:26
Quote Post

Читател
**

Група: участници
Съобщения: 18
Участник # 4 619
Дата на регистрация: 8-May 12

Интересува ме вашето мнение! smil4334a4c5e23b8.gif

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)
PM
Shan_Yu
Публикувано на: 11.5.2012, 13:41
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

Ще представя мои виждания по въпроса ако има интерес.Обяснение на символа издълбан на дървото.Ще съм ви благодарен ,ако видя и ваши виждания за символа...Като за начало ето малко...

PM
Shan_Yu
Публикувано на: 11.5.2012, 16:24
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

...Още...

PM
Shan_Yu
Публикувано на: 11.5.2012, 16:25
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

...Още...

PM
Shan_Yu
Публикувано на: 11.5.2012, 16:27
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

...Още...

PM
Shan_Yu
Публикувано на: 11.5.2012, 16:32
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

Коментари ???
PM
18j
Публикувано на: 16.5.2012, 14:28
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 151
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11

Много интересен анализ!

Има един Друнвало Мелхизедек и неговия труд "Древната Тайна на цветето на живота" Той се спира подробно на геометричните фигури и техния естествен природен произход и геометрия и езотерична стойност. Аз го чета ама предпазливо. И при него централно място заемат двата равнобедрени триъгълника един в друг (дето наподобява "еврейската звезда"). Дава ги като упростена схема на една фигура наречена "звезден тетраедър".
Той твърди, че това е първоначалната форма на енергийното поле на човека - все едно три звездни теаедри един в друг. Когато се завъртят при определена енергийна практика се задейства "звездната колесница на човека", която той нарича Мер-ка-ба. Тогава енергийното поле около човека започва да наподобява диск - като летяща чиния. Незнам аз! Тази практика не ми е много присърце, въпреки че нейните основни теоретически и практически елементи могат да послужат...

Кръста - е за кръста си има едно езотерично положение, до което съм достигнал с помощта на Спас Мавров, но не е нито лесно нито удачно сега да го излагам.
За трискелеста незнам - има цяла тема тук на сайта.. Нали ако се изпише върху сив камък и.т....

Аз приемам че всички подобни знаци и символи са схема за циркулация на енергията в човешкото тяло. Ако успееш да я изпълниш с усилие на волята и съзнанието и получаваш определени резултати...

PM
Shan_Yu
Публикувано на: 17.5.2012, 11:49
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

Благодаря за коментара!Имам само втори том на този автор.Видях и коментара на Спас Мавров в един друг сайт на тези драсканици,отнели ми дълги години на осмисляне... smil4334a7c1e8c32.gif

http://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=hhMw82DVNMU
PM
18j
Публикувано на: 21.5.2012, 12:19
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 151
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11

Само това е начина: лични размисли и търсения - тогава когато търсенето е упорито и целенасочено - от Горе се подават насоки, за да може търсенето да стигне до някакъв резултат.
Всичко останало е за да се подлага на съмнение и да служи като някакви насоки в търсенията, но не и като крайни изводи.

Дали е възможно да поставиш линк към въпросните разсъждения на Спас Мавров.
Има много неща в творчеството му които не пасват и човек трябва много да внимава докато ги чете. Дали самия той е подвеждан, дали целите са му мъгляви - незнам, предстои да се разбере. smil4334ad1724132.gif
PM
Shan_Yu
Публикувано на: 23.5.2012, 21:26
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

това си писахме :Shan Yu
Нямате никакво мнение,така ли да разбирам ? Щом няма мнение толкова време...

6 майSpas Mavrov
Ами едва сега ги видях. Българлски знаци и тракийски. Известни са като Канатица, Костенурки и т.н. Те са и знаци на Танг-Ра, но ние не ги познаваме, защото са крити от нас. Да, и ДНК е вътре в тези шевици. Звездата на Давид също не е еврейска, а българска, защото Давид не е юдеин. Тя е Символ на Еволюцията на половете до Пета коренна раса и се нарича още: Хармония чрез конфликт...или действие на Закона за привличане и развитие на противоположнростите. Триквестерът, най-горе е знак ползван много от траките.Той всъщност е Светата Троица днес в християнството, което 70% е Тангризъм в ритуаолизацията си.

6 майSpas Mavrov
Ще ви бъда благодарен, ако ми кажете Кой знак от къде е и мога ли да ги ползвам в едно свое изследване за Шевиците и знаците в килимарското изкуство?
Жезълът на Патриархът винаги ме е разсмивал, защото като чуят езотерика или окултизъм те подскачат като опарени, а ТОЙ държи в ръката си Символ точно от там.

7 майShan Yu
Здравейте!Ами първите три са мои драсканици,опитвайки се да разбера символа посредством Кабала и др.Четвъртата е от вестник Труд.А останалите са от мрежата.За моите драсканици няма проблем,използвайте ги!
Наистина крити са нещата от хората но рано или късно нещата ще си дойдат на място.Много се надявам!!!

Поздрави!!!

7 майShan Yu
Много ви моля ,ако срещнете други хора които се интересуват и имат мнение относно Канатицата или там както я наричате да ми предоставите тяхното виждане или да ме свържете с тях...

9 майSpas Mavrov
Добре, ще ви свържа ако се появи някой! Благодаря за отговора. Истината рано или късно излиза на бял свят!

10 майShan Yu
vigte i oshte neshto koeto mi se vurteshe iz glavata .Vtoroto e praveno ot narodnosta navaho,dali ne izrazqva sushtoto kakto pri Kanaticata.Predstavete si samo gornite i dolnite triugalnici.Sory za latinicata!
PM
Shan_Yu
Публикувано на: 26.5.2012, 16:38
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

Моля изгледайте цялото видео !!!

http://www.youtube.com/watch?v=jQeGmsZ2T54&feature=related

за тези които не искат ,нека до погледнат само от 6:43 до 6:48мин.
PM
Сакар
Публикувано на: 27.5.2012, 14:12
Quote Post

Участник

Група:
Съобщения: 371
Участник # 2 033
Дата на регистрация: 10-October 09

А сега, потопете се в магията, която нашите ‘примитивни’ праисторически предци от Хаджилар са сътворили преди 7 000 години:

User posted image

User posted image

User posted image

User posted image

User posted image

PM
Сакар
Публикувано на: 27.5.2012, 14:13
Quote Post

Участник

Група:
Участник # 2 033

User posted image

User posted image

User posted image

User posted image

User posted image

User posted image

User posted image

PM
Сакар
Публикувано на: 27.5.2012, 14:14
Quote Post

Участник

Група:
Участник # 2 033

Разбира се, Канатицата и други орнаменти от Хаджилар не се срещат само в Дунавска България:

User posted image
Канатицата, изобразена на тенгрианско светилище в земите на … Волжка България, дн. Татарстан/Чувашия.

Важни за нас обаче са два факта:

1. Най-трайна и системна употреба от древността до наши дни този символ намира в българската традиционна орнаментика: везмо, шевици, килими. В България също така има огромно многообразие от различни орнаменти, които имат за своя основа класическата и най-проста Канатица, която намираме в Хаджилар.
2. Най-ранната, открита засега Канатица, е засвидетелствана в Хаджилар, Мала Азия - кътче от люлката на българската цивилизация (Балканите и Анатолия).[B]

Тези факти са само малка част от планината от информация, която се натрупа в последно време, за да докаже, че [B]именно българите са преките приемници на великата праисторическа цивилизация на Европа.

Вместо заключение ще илюстрирам твърдението на Мелаарт, че орнаментите от Хаджилар приличат на индиански такива:

User posted image
Килим на племето Навахо, Сев. Америка

User posted image
Килим на племето Апачи, Сев. Америка

User posted image
Символът ‘Пеперуда’ при индианците Навахо, означаващ ‘Вечен живот’

Предполагам, мнозина са силно озадачени че разновидности на нашата Канатица се използват (явно от незапомнени времена) от индианците в Америка (Алеко Константинов споменава в "До Чикаго и назад", че на българите, посещаващи изложението в Чикаго, не им били интересни килимите на индианците, защото приличали "досущ на чергите на нашите шопи"). Любознателните могат да намерят отговор на въпроса си какво общо биха могли да имат българите с индианците в популярното изследване на Гр. Хенкок "Следите на боговете".

Литература:

Mellaart, J. Excavations at Hacilar, vol.I. Edinburgh University Press, 1970.
Mellaart, J. Excavations at Hacilar, vol.II Plates and figures. Edinburgh University Press, 1970.
Станков, Д. Чипровски килими. БАН, 1960
Танев, Т. Българското везмо и Изтокът. В: сп.Авитохол, 1995 № 4 (първо издание – София, 1941)

http://crazy2002-tcvetelinka.blogspot.com/.../blog-post.html
PM
Shan_Yu
Quote Post

Читател
**

Участник # 4 619

Всичко това е ОК,но никой не дава коментар или обяснение на символа ?!
PM

Topic OptionsСтраници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020