www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Проблемите на младите хора

Страници: (5) « първа ... 3 4 [5]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Проблемите на младите хора, за нас, младите
Sinclaire
Quote Post

Участник

Група: Участници
Съобщения: 230
Участник # 313
Дата на регистрация: 1-April 06

Проблемите на младите хора, които не бяха навършили пълнолетие по време на прехода е, че бяха използвани за опитни зайчета (реформа в образователната система, реформа в армията). Също така някои от нас грешно дефинираха понятието демокрация, като позволение да си правиш каквото искаш. Затова някои си платиха със здравето или техните родители сега се чудят откъде да намерят пари за наркокомуни. Лично аз сам правил и правя невероятни простотии, но винаги има една невидима граница, която достигна ли я спирам!
Да поговориме за образование! В по-горните постове пишеха, че младото поколение изпростява. Напълно сам съгласен! Допреди година и нещо ходех на уроци по математика и учителката, която е с много дълъг житейски и педагогически опит споделяше многократно, че поколенията след 1988 са мързеливи и прости, че нямат никаква амбиция, техни идоли са Слави Трифонов и Азис. Аз лично имам познати от тези поколения и мога да кажа че има мноого изключения от казаното по-горе. Но въпреки всичко се усеща влиянието на масовата зомбизация и дебилизация, на която сме подложени.

--------------------
[size=medium][color=0000FF][font=Impact]?? ????? ? ????? ????????![/font][/color][/size]
PM
SK_RaZoR
Quote Post

Участник

Съобщения: 69
Участник # 161
Дата на регистрация: 27-October 05

Относно мнението на ванката искам да кажа -

Обичам родната си земя. Естествено че няма друга като нея. Но какво лошо има в това да искам да се насладя на целия свят. Сега остава някой да се изцепи и че всичко има в българия и остатъка от света е подплънка (:
Белл най-добре го каза, навсякъде има черно и бяло.

А на останалите. Мода да кажа че просто се изразяваме различно. Това което исках да видя от вас го видях.
PM
Спорт-Здраве
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 934
Участник # 301
Дата на регистрация: 24-March 06

Нека не сменям посоката на темата към образованието,но май трябва да си поразтълкувам поста smil4334ad1724132.gif

Може би неточностите идват от това,че ту говорех за "неутралното положение" , ту за положението в момента.
Да Искрица,балансът е динамично понятие разбира се и ти сама го каза: "не може всички да имаме един и същ избор". Исках да кажа,че СЕГА (като понятие,включващо смисъла на настояще) везните са наклонени прекалено много в едната посока и всеки избор,накланящ ги още повече натам,би бил грешен от ГЛЕДНА ТОЧКА на баланса,не по принцип.

Да,права си за егоцентризма,имах в предвид да победиш някой чифутски егоцентричен с неговото собствено оръжие (и нека не се разбира "станете чифути").Ако наистина сме по-добри от тях (и нека пак никой не си помисли че казвам,че СА),а ние сме и без това,то ние няма да вредим на себе си.Когато аз говоря за човека по принцип,никога не изключвам факта,че трябва да притежава суперлативите на разсъдък и воля.Защо си мислиш,че като споменавам егоцентризъм визирам човешко същество, обладано ЕДИНСТВЕНО от това.Който владее силата на разума,той владее и проявите му.ВЛАДЕЕ себе си така,че да е гъвкав и в съзнание и телом.Не исках да кажа "станете егоцентрици".Просто исках да изкажа информация,която "временно" (нека пак някой не разбере идеологично,а в определини ситуации) да се "прибави" към основната идея и исках да си спестя 100те страници да описвам човека и тн.

Bell относно медиите - ето пак някой разбира крайност.Да,крайността е всички да сме промити мозъци,но не сме.Но нека направим "статистика" (доколкото може да се направи такава за мозъци) и да видим резултатите.

Bell относно...останалото : аз нито съм вманиячен,нито съм поставил основите на нов диктаторски режим.Но за мен да направя грешния избор,а не действието според дълга ми,означава,че избор все едно не съм направил.Рано или късно ще трябва все някой да направи правилния.(До тук предвиждам 2 основни обърквания. 1.казвам действието според дълга,не влиза в дълга ми да избирам между шоколади 2.ПРАВИЛНИЯ не означава само добро.Правилнея от ГЛЕДНА ТОЧКА на БАЛАНСА)
PM
Янга
Quote Post

Участник

Съобщения: 338
Участник # 326
Дата на регистрация: 7-April 06

"Проблемите" на младите хора, тоест проблемите, които те си мислят, че имат са:
"Уф, пак смениха модата. Трябва да се разкарвам пак до Илиенци, че розовите ботуши са демоде, а зелените са последен писък. Приятелките ми ще ми се смеят и никой пич няма да ме хареса с демоде ботушки"
"Нямам пари. Трябва да ставам сутеньор/мутреса/дилър иначе ще съм от утайките на обществото и няма да мога да кисна по цял ден в гъзарските кафенета сред другите пичове и мацки, ми трябва и нов модел мерцедес С класа или Ауди А6 иначе съм за никъде. А нали и трябва да си купя диплома за икономист/адвокат или да завърша НБУ на Сорос. За това също пари трябват...За пари всичко мога да направя- е виж го Азис- само е нужно да си покажеш/подложиш задника, какво толкова. Само така се оцелява в България и това е правилния начин... "
PM
Спорт-Здраве
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 934
Участник # 301
Дата на регистрация: 24-March 06

"Ех колко съм готина! Не мога да се нарадвам на себе си с тея готини чизми до колене,окосмени по естествен начин.Трябва да видя как се перат.Кви са ми готини Училата! Все едно си нося електрожен в миниатиурната модерно-пластмасова чантичка,но хората май не знаят,че е само за едно червило.Ако си го сложа в джоба мога да пренапъна материята и "хранителните ми подкожни запаси" да експлодират извън шевовете.Джобовете даже май затова не ги слагат вече.А колко съм крещяща (уф че сложна дума) в главата! С тези най-нови обръчи за бъчва на ушите! Иначе старата възхвала на геометрията вече се слага на пъпа.Хмм откаде ли да си намерия дори по-стегната блузка с дупка,че да си покажа калаената пирамидата на корема.Но най се радвам на четината си.Сякаш съм месила пица на главата си.То така и си беше, нали прочетох в жълтия вестник (е добре де прочетоха ми го) че тестото заздравявало кожата на главата...Хубав ден.Само да внимавам да не си устържа главата в гумата на рейса,че тия токчета...откакто счупих единия ток в пантата на колелото в 310 единия ми крак е по къс..."

Съжалявам за флуда,но трябваше да бъде придадена повече реалност на думите на Янга.За мъжете е същото,само че обувките са галоши с висок глезен,разбира се разхлабен,за да се натикат добре гащите...а потурите са от дънкова материя...за обеци изглежда още не е станало време

Нека модната госпожица/господин знае,че след като гони тролея и е ял малко сладолед,с тези късички якенца и възголи кръсчета 90% настиват бъбреците.А тогава ума наистина идва в главата...
PM
Севар
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Да, това са проблемите на едната България. Но има и една друга България, където става въпрос за други истински проблеми. А най-големият проблем може би е, че двете Българии пет пари си не дават една за друга. Някои са си въобразили, че светът съществува само и единствено да създава удоволствия за тях.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ

Topic OptionsСтраници: (5) « първа ... 3 4 [5]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020