Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5 ( последно съобщение ) |
Проблемите на младите хора, за нас, младите
Искрица |
Публикувано на: 4.4.2006, 9:45
|
Участник Група: Участници Съобщения: 226 Участник # 243 Дата на регистрация: 26-January 06 |
SK_RaZoR, нe си мисли, че тези които вече не се числим към младите не сме виждали гнусната страна на живота в България. Развалата е започнала още преди да се родим. Деградацията си е все деградация. Важното е да търсиш смисъла на живота си и начина да оцеляваш, да се бориш и да вярваш. Може и отвяно да ти се струва, но за мен решението е това. Питаш какво да правиш ли? Ами хайде да променим обстановката, която си ни описал и която всички изпитваме на гърба си! В чужбина няма да се спасиш и ще ти споделя, че повечето българи, които емигрираха преди години и сега се връщат от време на време да си видят роднините все казват,че са по-добре. Само че... лъжат! Разкатава им се живота и на тях, но от срам или от тъпа горделивост не си го признават. Bell сподели вече как са се отнасяли към нея и сестра и в чужбина. Там ние си оставаме винаги чужденци, защото ако ние българите сме толерантни зад границата ни няма подобно чувство! Ще идеш и ще бачкаш до изнемога, и ще си изметта на обществото им, ще те смятат за втора ръка човек и ако имаш късмета няма да се разболееш от туберколоза или рак. А връщайки се от Канада да речем, ще бягаш към някоя планина с желанието да се покачиш на високо, защото ти е писнало от безктайните равни терени. А седейки ако ще и 10 години в САЩ и превъзхождайки с интелекта си дори и шефа си, пак всички колеги американци ще те мразят и ще недоумяват, защо ти ще си повишен когато си българин, а те - не, макар да са американци. Още много примери мога да давам, но те ще носят все същото послание. Не губете надеждата, млади хора, на България! Не се страхувайте от действителността и нека се борим за свободата и правото си на човешки живот тук, където е била и ще бъде нашата Родина!
|
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 4.4.2006, 9:49
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 |
Ами Bell като има толкова много на по 20 тука, не че имам нещо против да си бъбриме във форумчето и да събираме информация като невидели,но наистина искам да се направи нещо. Знам за групички с цел "търсене на неприятности" с другите етноси,по-точно разбрах като видях една.Въоръжена разбира се в рамките на 6-7 души,доколкото успях да видя имаха нещо като водопроводни детайли.В 23:10 някъде... вървяха по К.Величков и рутеха къде що видят циганска барака.Който смееше да излезе от своеобразната си къща,ако не се скриеше бързо при вида им,то биваше сериозно набит.
Няма да обсъждам морал и темподобни, проблема и ситуацията осъзнаваме всички. Аз приех идеята да наслоявам етническа омраза където и както намеря за добре,с цел да дам отпор на всякаква интеграция(явна и подсъзнателна), да им покажа,че не ги искаме и да всея страх у тях и дай боже да събудия още някой и друг българин от вековния му сън(вече 7 века).Убедих се НЕЕДНОКРАТНО,че при крезистния момент на физически сблъсък всичките отрепки бягат като стадо. На SK_RaZor вече тая мръсна гадост,в която и аз съм заровен до чЕло, му бърка в мозъка.И не сме двама,има много,много други,които са подтиснати, мачкани, манипулирани и превъзпитавани,правят неща,в които не виждат смисъл.Аз вече тръгнах на своята битка и призовавам всички от моя възрастов диапазон на борба НАЙ-СЕТНЕ !!! ВРЕМЕТО Е СЕГА ! И С ВСЕКИ ЧАС ГО ИЗПУСКАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ! |
Bell |
Публикувано на: 4.4.2006, 11:59
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
Хаймана браво е тва е духът!!! Ами ти да не мислиш, че тука сме се събрали на по лафче главно? Всеки по свое му прави нещо за нещата в които вярва и за тва което си говорим!
SK_RaZoR в България има всякакви забавления и ако имаш някой излишен лев винаги можеш да се насладиш било то на спортове , културни прояви театри опери изложби...и тн и тн. Да си купуваш книги, да събираш за пътувания (това поне на мен ми е страшно любимо занимание)! Въобще не е само киното и клубовете. Но всеки си прави избора разбира се, ако нямаш интереси, желания и фантазия нормално е всичко да ти изглежда монотонно. А ако си меланхолична натура по принцип и в рая да се узовеш пак ще ти се набиват кусурите в очите! Това което си описал за училището ми е адски познато...само че като обстановка, иначе спецялно на мен училищните години ми бяха много щастливи и бих казала мнооого полезни за изграждането ми! Разбира се всеки преживява нещата по различен начин. Не съм съгласна и че у нас хората работят къртовски, ако отидеш в чужбина тогава ще видиш кво значи това и как хората си мечтаят да отидат на едно кино в края на седмицата а при нас си ходим където си искаме когато си искаме и заведенията са пълни всеки ден от седмицата...познавам чужденци които искат бизнес тук да развиват и все имат проблеми с работната ръка- а хората в чужбина като си намерят местенце работно си го кътат и са още по-голями мишоци щото няма алтернатива. Верно е че тука няма кой знае ква реализация като кариера и тн...има разбира се но не е както в капиталистическите държави които ни насаждат тая идея че точно това е за което трябва да мечтаем, да се борим цял живот за някви кариери и признания, може да печелят пари, да , но живеят постоянно в финансови задължения и не си ги помирисват парите макар и обградени от дрънкулки....в крайна сметка интелигентността се измерва и по това колко добре живееш живота си! Разбира се аз не съм човека дето ще дава акъли за тея неща...но казвам това което знам от опит! Просто зависи как искаш да живееш и кое е по-ценно за теб. Тук вече си е на индивидуално ниво, за мен лично е адски ценна свободата и със сигурност я чувствам много повече в бг колкото и странно да звучи. Тук има вратички за всичко а там си като мишка в капан и тва е.... А че е пълно с боклуци в бг кво да ти кажа....и на мен не ми понася тая работа, но като цяло има и много стойностни хора ! Аз лично не си губя времето с хора, които не струват...просто ги игнорирам! |
SK_RaZoR |
Публикувано на: 4.4.2006, 22:10
|
Участник Група: Участници Съобщения: 69 Участник # 161 Дата на регистрация: 27-October 05 |
Хъммммм ....
Вярно проблема си е мой. Трябва да се науча да плюя по малко чернилка. Защото виждате само едната страна на монетата. Тук съм. Не ме е срам но би трябвало, след като английският ми можеби е на по добро ниво от българския. Можех да гризна един тоефел и да съм някъде зад граница. Но някакси не съм длъжен да харесвам факта че сме заобиколени от пумия и трябва да се омажем до уши в лаина за да намерим нещо стойностно. Също така ми е по угодно да го изразявам остро от колкото да се опитвам да извъртам чистата истина само за да звучи хубаво. Можеби единственото забавление стойностно което предлага българия това е самата земя, да се възползваш от нея по какъвто начин можеш. Но ако опрем до техничека база и дух съм говов да споря с вас. Твърде малко хора у нас знаят как да живеят. Как да работят, как да разпускат, как да се веселят, как да тъгуват, как да се изразяват и всичко останало. Вие някога били ли сте в усвеселителен парк в чужбина ? Настроението на тези места можеш да си го щипнеш с пръсти, толкова е усезаемо. Дори продавача да му се ще да е някъде другаде той прави всичко възможно хората да се чустват добре, дали защото му харесва или защото му плащат няма занчение. А у нас забавлението сравнява хората с развързани кучета. Намират за забавно да простеят. Не че съм големия ценител на културата, но съм бил на изложби, картините бяха хубави, на някакъв начинаещ художник. Но пък това което запомних е че беше пълно с дебили и изложбата приличаше на аптека препълнена със свине. Театър ? - Да има, проблема е че трябва да го следиш и да има с кой да ходиш и пак не ти пречи от дясната ти страна да има някоя свиня която да дъвче чипс и хората да го търпят защото са свикнали да живеят като диваци или ако това не ти стига от лявата ти страна да има лелка на 70 години която има повече червило по нея от колкото в магазина за козметика и смърди толова тежно на нещо подобно на евтин руски одеколон такъв че най-малкия ти проблем са сълзите в очите ти ( : Не съм казал че чужбина е рай, но със сигурност мога да кажа че предпочитам лицемерите пред откритите дебили. Пък и хората отдавна са изгладили нещата в социалния живот и някакси се държат по различно от диваците у нас. Финансовата страна на живота е ясна, завъртиш ли се в кредитната клопка може и да не излезеш цял живот. Та споменахме духа. Ами нивото на развитие. Нещо оправдава ли ни че живеем като животни и се отнасяме с родната си земя като с кофа за боклук. И едва ли някой може да отрече че в онез така наречени цивилизовани страни хората ще ти предложат милион неща само и само да ти вземат парата, пък и на всичко отгоре ще се стараят да ти угодят толкова колкото могат само и само да се върнеш пак при тях. Да съм казал че го правят от топли чуства - НЕ ? Не се опитвам да осъждам, просто посочвам разликите. Много неща ни липсват. И хич не съм задължен да се примирявам с това което има. За мен изхода е един. Да съм гражданин на света. Днес искам да ям пица в италия, ям пица в италия, утре искам да се щракна пред свинкса, шраквам се в другиден искам да гледам залеза на рила с приятелката си, правя го. Не мога да се ограничавам нито с българското малоумие нито с чуждото. Единственото спокойтвие към което се стремя е да бъда гражданин на света. И ако някой продължава да ми казва че не ни липсват много неща само да каже кога и къде с голямо удоволствие ще го наплюя ( : А това което в последно време ме забавлява не са нито компютрите нито театрите нито културата нито земята, до лудост ме забавлява болезнената ирония. И едва ли някой може да отрече че цялата тази пумия не ни се отразява. Някакси няма как да си заобиколен от пумия и да не се оцапаш независимо дали се опитваш да я почистиш или само пребиваваш сред нея. Дори да си най-добрия балетист и да се носиш във въздуха може и да не се оцапаш но поне ще засмърдиш на нея (: А това което ме прави толкова бесен колко съм е простия факт че почти всички търпят цялата тази помия и вместо да се стараят да я поправят те продължават да се свиват. Вместо да огънат неправдата към правда, те огъват себе си към неправдата. Ае стига толкова (; Със здраве! Рейзър |
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 4.4.2006, 23:18
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 |
Рейзъре, недей да се хвалиш с иронията си в този форум и в мое присъствие !
Не че те заплашвам, а защото ще те бия Преди да открия движението изпитвах същата отврат и мен също ме бе обладал "гиният на метафорите". Мога да ти кажа сега,че единственото нещо,което ме кара да изтръпвам, което ми вдъхва такова желание,енергия,физическа сила и устрем,недостоен за плътската ми форма....е образа на модерен еврейн,внедрен в обществената система. Когато чета за евреи,когата ми се напамня тяхното съществуване,ако да не би вече невъзмажно да изстържа знанието за тях от мозъчната си кора...сещам се и за единствения ритник,който попадне ли в прасец -обръща го, попадне ли в коляно -чупи го, попадне ли в бедро -разкъсва влакната, попадне ли в таза -вади ставата,попадне ли в трупа -съсипва го, попадне ли в раката -надробява я и попадне ли във врата и главата -разкасва вътрешните им връзки с тялото. Библията на всеки боен спорт,а именно "метлата" , "косата" , "тоягята" , мавашито или по-известният лоу-кик (нисък ритник). Краката ми почервеняват,изтръпват,засърбяват ме при мисълта за еврейн,чувство ме обвзема,че в мен ще възникне толкова съвършен и мощен съюз на биофизика,физическа мускулна енергия, съсредоточена до материализиране мисъл и воля,въплатила в себе си самия фанатизъм.Ще възпроизведа такъв ритничен удар,щото да бих изтрил спомена във времето и пространството за еврейския род. Но не това е най-удивителното.Най прекрасното за мене,е че не съм сам. |
SK_RaZoR |
Публикувано на: 4.4.2006, 23:37
|
Участник Група: Участници Съобщения: 69 Участник # 161 Дата на регистрация: 27-October 05 |
XauMaHa, просто споделям с какво се забавлявам.
Пък не се чуствам задължен да мразя евреите. Опитват се да се домогнат над господство над всичко и какво от това. Могат го правят го. Това все ме навежда на мисълта кой е по виновен - тоя дето дава баницата или тоя дето я взима. Честно казано предпочитам да си харча времето в стремежа да се развивам от колкото да си го губя да мразя евреите. И аз да можех щях да се възползвам съмнявам се че няма някой за който да не се отнася ... Така че чифутите са долни гадни мазни хитри кенефи ? Да и кво от тва, трябва ли да си губя времето в обсебващи мисли които не ми помагат ... |
Севар |
Публикувано на: 5.4.2006, 0:56
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Ами направи си сюнет и стани чифут. Така ще се възползваш от техните облаги. Нали каза, че го искаш? Защо не го направиш?
|
SK_RaZoR |
Публикувано на: 5.4.2006, 2:41
|
||
Севар това че ти вриш и кипиш язвителност и се заяждаш със всичко което ти падне е съвсем друга тема. Но щом ти харесва да ме тълкуваш както ти е угодно честно казано си е твоя работа. Ако исках да стана еврейн някакси нямаше да ми е мястото да се подвизавам тук.. Юруш с омразата напред и успех. Гледам гледам гледам и не виждам да съм казал че искам да съм чифут или че искам да се възползвам от техните облаги. Ама теб явно толкова те друса бяс че ти се привиждат разни работи... Или ще ме баннеш пак че си давам мнението ? |
||
Иван |
Публикувано на: 5.4.2006, 10:01
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Гражданин на света! Тинтири-минтири.
Всеки, който може да плати билета си до някой град и пообиколи малко, започва да си мисли, че може да живее навсякъде. Нарича се гражданин на света. След като се излюпи в инкубатора, всяка кокошка носачка би могла да заяви, че е гражданин на света, защото на третия ден идват клиенти и си купуват кокошки. В резултат на това е напълно верятно всяка от кокошките да попадне както във Варна, така и в Дулово или в с. Пъдарево. На кокошката и е все едно в коя ферма ще снася - тя така или иначе през целия си живот ще вижда едно и също - задника на кокошката, намираща се в клетката пред нея, хранилката с фураж и съдинката за вода. Така наречените граждани на света си представят, че могат да пият кафе в Париж, да хвърлят фас в Темза, да слушат обясненията на някой педераст за последната му картина и т.н. Повечето от тях наричат това същото лайна до шия и пр., когато става дума за изпълнението му на родна територия. Но когато правят това някъде другаде, то става космополитен живот. Къде тук е животът? Няма живот без любов към тайната, към безкрая на съзнанието. Многообразието на проявленията на съзнаннието изисква различни и най-подходящите условия за това проявление. Ако условията са еднакви, то проявленията няма да са многообразни. Ако целият свят говори английски, пие уиски и мисли за пари, то не ние сме станали граждани на света, а света сме свели до най-обикновена ферма. |
Искрица |
Публикувано на: 5.4.2006, 10:49
|
Участник Група: Участници Съобщения: 226 Участник # 243 Дата на регистрация: 26-January 06 |
"Но някакси не съм длъжен да харесвам факта че сме заобиколени от пумия и трябва да се омажем до уши в лаина за да намерим нещо стойностно."
Колко от нас дето сме тук в този форум харесват помията, в която са обърнали Родината ни?!!! Нали затова сме се събрали - да я променим!!! Всеки има право да прави с живота си какво сметне за правилно. Който иска става гражданин на света. Пък ако може някой да ми обясни този тъп израз, "гражданин на света", ще го черпя. Обикаляш света и никъде нямаш дом. Това ми звучи като да се разпилееш и като дух, и като душевност. Който се понапъне малко в мисленето ще разбере какво имам предвид. Та на мен понеже ми пука за душевността ми и народа ми, за това което българите са били, което са и което искам да бъдат ще си седя в помията, защото това е помията на моя си народ. И хич не ми пука как се веселят в Дисни Ленд или където и да е по света, защото знам как могат да се веселят в България. Забравил си традициите ни, SK_RaZoR. Знанието не се дава само в училище, че да се жалваш все колко зле са те учили там. А сега когато всеки може да се докопа до Интернет и може да намериш почти всичко, което те интересува е направо непростимо да опяваме колко малко можем да научим. На училище се ходи за да се научиш общо коя наука какво изучава и кое къде да намериш. За съжаления тази информация дава образователната ни система в момента. Пак казвам, че всеки има свободната си воля да реши какъв смисъл на живота си ще предаде. И когато се вбесяваш от "простия факт че почти всички търпят цялата тази помия и вместо да се стараят да я поправят те продължават да се свиват. Вместо да огънат неправдата към правда, те огъват себе си към неправдата." предпочиташ да тръгнеш по света избора е твой. Аз лично не те съдя. Само ми е омръзнало от хора, които все плюят действителността ни без и капка желание да я променят към по-добро. Колко лесно само! Теглиш една майна на ежедневието си, слагаш два парцала в сака и се изнизваш зад граница като пръдня из гащи! Паметта на всички умрели за тази страна това ли заслужават!?? Материалното, SK_RaZoR, не струва и пукната пара. Духовното ни е заплашено и това вече е голям проблем! Я кажи пък какво ни липсва и ела да ме заплюеш, че да видиш какво ще последва! Когато намериш Дух по-силен от Българския, се обади! А пък ако си мислиш, че чифутизмът ще ти позволи да ходиш да си ядеш пица в Италия ей така, без да ти стъпят на врата... Късмет! Може и да минеш между капките. |
Севар |
Публикувано на: 5.4.2006, 11:40
|
||||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Ти май си загубил връзката с хумора, а? Човек да не си направи един майтап и скачаш! Че и психоанализ ми дръпна даже. Ти си този, който го критикуват, че само чернилка плюе. П.С. Противоречиш си, първо казваш, че ако имаше възможност, щеше да станеш като тях, после казваш, че НЕ искаш да си един от тях. Дойде време за самоопределяне. Това съобщение е редактирано от Севар на 5.4.2006, 11:44 |
||||
Bell |
Публикувано на: 5.4.2006, 13:12
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
Рейзър, знаеш ли много неща мога да ти кажа които опонират твоите тези....ноняма смисъл. Приличаш ми на човек който има нужда сам да си вади изводите....
Поне държа да кажа,че в Щатите в един град известен със забавленията си като отидеш на кино може да ти се доповръща от мръсотията и мизерията и хората които те заобикалят - такова шоу правят на кино, че там преди да започне филма им пускат всеки път спецялна реклама която завършва с лозунга - Не добавяйте и ваш саундтрак към филма! А ти ми говориш че у нас всички са прасета.....не че голяма част от хората не са страшно изрпостяли. Но не съм останала с впечатлението че в чужбина са супер издигнати - те са просто лицемери и прикриват същността си на пръв поглед щото системата им го налага. Колкото процента хора у нас са прости и невменяеми толкова там са просто едни фасади под които няма да намериш нищо смислено и близко до човещината и духовността!!! Освен това аз пътувам много, обожавам да пътувам и да разглеждам света защото не ме свърта много на едно място и имам нужда от промяна. Независимо от това моят дом си е тук и не бих живяла никъде другаде...но съм видяла доста свят. Навсякъде си има хубави и лоши неща. Но все ми се струва, че с тва понятие гражданин на света искат да ни превърнат в такова разтройство като американският народ където всички култури са смесени...на мен си ми харесва по света да има различни култури всяка със своите перли и лайна....а не да се превръщаме в една маса народ дето не си знае корените и където се губят ценностите! Тва са си мои възгледи разбира се. Прав си за мого неща които казваш самоче ги доукрасяваш а други не са верни ама карй са неми се спори излишно. Основният ми извод до който стигнах е, че в крайна сметка ти си различен и виждаш нещата различно, живота и съдбата ти са различни - от моите! На мен ми харесва да живея в БГ защото си харесвам живота тук ....аз нямам право да ти налагам своята гледна точка като настоявам. Ако ти мислиш, че ще си по-щастлив в чужбина никой не може да ти каже да не опиташ. Даже бих ти препоръчала да го направиш и то за някоя и друга година....определено имашнужда от подобна съпоставка (какъвто и да е резултатът)! |
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 5.4.2006, 13:37
|
Рейзър (дай и аз да се включа в кръга на обсъждащите те), Bell и всички други,които все още защитават тезата за "свободата на личността" или "свободата да избираш". Положението,в което настоящето като цяло (не визирам определена територия) е изпаднало,не предоставя избор."Свободната воля" е понятие,съществуващо само в утопичната идея за постоянния баланс и дори да просъществува,то ще е за миг,докато балансът не бъде нарушен от самото "избрано действие".
Може ли да вярва ВСЕКИ от нас в своите спонтанни решения,при тази медийна завеса и контрола на вече подведеното мнение на мнозинството? Не представлява ли "свободата на избор" точно тази свобода,която ти дава възможност да направиш единствения ПРАВИЛЕН избор? Ако е така,то изборът на свободната воля би съвпаднал с решението да останеш и воден най-малкото от краен егоцентризъм,да отстояваш стабилно своите позиции.Чак твърдо убеден в правотата на действията си,човек трябва да помисли и за контраатаката. |
Искрица |
Публикувано на: 5.4.2006, 15:09
|
XauMaHa, я ми дообясни, моля те постинга си, че нещо се обърках.
" "Свободната воля" е понятие,съществуващо само в утопичната идея за постоянния баланс и дори да просъществува,то ще е за миг,докато балансът не бъде нарушен от самото "избрано действие"." Свободната воля и равновесието съществуват и в Тенгрианството. И то ли е утопия? А баланса (равновесието)? Защо гледаш на него като постоянна величина? Равновесието е динамично понятие мен ако питаш. Изборът е към коя везна ще наклониш. На какво ще вярваме и какъв ще бъде пътят ни зависи от мирогледа и ценосттната ни система, от гена, от закона на кръвтта. Моят избор няма да е правилен за комшията както и неговия за мен, защото той иска нещо друго от живота. Не може всички да имаме един и същ избор. Къде остава баланса тогава? "Ако е така,то изборът на свободната воля би съвпаднал с решението да останеш и воден най-малкото от краен егоцентризъм,да отстояваш стабилно своите позиции." Какви позиции по-точно ще отстоиш с егоцентризъм? Егоцентризмът може да те главозамае и да ти създаде мания за величие, да те изкара от реалната действителност и да се отзовеш в "свят", в който си убеден, че всички се въртят около теб. И ако крйният егоцентризъм е най-малкото, коети ни е необходимо, какво ли ще е най-голямото? Едва ли тези са твоите позиции, които искаш да отстояваш. |
Bell |
Публикувано на: 5.4.2006, 15:42
|
Може би Хаймана просто не се е изразил добре. Защото и аз намирам противоречив постинга. Ако свободния избор нарушава баланса то той НЕ би бил утопично понятие. Освен това се вижда че ние не живеем в утопичен баланс...най-вероятно има някакъв баланс но той далеч не е утопичен и както каза Искрица зависи на къде клониш....както и да е.
А ако медията беше чак толкова въздействаща върху нашия свободен избор то ние не бихме били тук да обсъждаме различни гледни точки а бихме правили един и същи избор едва ли не....... Освен това аз наистина обичам свободата и макар и да имам чувство за дълг ако някой ми каже че нямам право на избор то тогава нещата заемат съвсем други измерения спецялно за мен! Не мога да търпя диктаторски режими и настроения и за това не обичам хора които се вманиачават в такива..... |
Страници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5 |