Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (5) 1 2 [3] 4 5 ( последно съобщение ) |
Проблемите на младите хора, за нас, младите
ITT |
Публикувано на: 2.3.2006, 23:35
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 32 Участник # 264 Дата на регистрация: 26-February 06 |
Гледах Бразилия. Труден за разбиране, тъжен филм. Тъга - това е усещането, което придобих. И самота. Били ли сте някога самотни? |
||
Севар |
Публикувано на: 3.3.2006, 0:01
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Ако "Матрицата" ви е интересна, гледайте "13-тия етаж". Не мога да дам линк, защото не знам къде може да се намери. Като идея е нещо страхотно.
|
LETO |
Публикувано на: 4.3.2006, 23:40
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 |
Целта на изкуството (киното) е да предизвиква емоции. Емоциите са присъщи само на разумните същества. Враговете го знаят това много добре - и го използват. Имено заради това най-големите филмови компании за собственост на кого?...на чифути! Замислял ли си се защо? Съветът ми е - когато гледаш (слушаш) нещо изчисти съзнанието си, не се поддавай на емоции, бъди силен, преценявай със свеж ум истината във филма (книгата, картината и т.н) -------------------- ... ? ?? ?? ?????????.. ????? ?? ??????????? ?? ?????!..
|
||
volek |
Публикувано на: 12.3.2006, 14:51
|
Новодошъл Група: Участници Съобщения: 3 Участник # 282 Дата на регистрация: 11-March 06 |
Не разбирам защо мразите чифутите.Каква е причината.Сигурно съм пропуснал нещо.
|
Eлтимир |
Публикувано на: 12.3.2006, 15:32
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
Защото ме заплашват със съдебна разправа, ако откажа да обичам същества, към които аз иначе изпитвам органично отвращение. И защото има още един милион причини да ги мразя. А ти би ли ми казал поне една причина, поради която да ги обичам? -------------------- |
||
Севар |
Публикувано на: 12.3.2006, 16:07
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Обичаме ги евреите, тяхната мамица! Скоро очаквайте книгата за българския геноцид, в който най-важна роля винаги са играли евреите.
|
Иван |
Публикувано на: 12.3.2006, 18:30
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Е-еее, Волек. И ти ли идваш от форума на Новинар? Чети бе, приятелю. Чети. Дошъл си тук, където ще получиш отговор на този въпрос. |
||
LETO |
Публикувано на: 12.3.2006, 20:36
|
Участник Група: Участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 |
Само четенето... ще ви спаси от неподходящи въпроси -------------------- ... ? ?? ?? ?????????.. ????? ?? ??????????? ?? ?????!..
|
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 26.3.2006, 19:50
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 |
Ами LETO като набор 88 няма да правя обзор на връстниците ми, но ще те уверя, че надежда има.Не всички са...доста меко казано нехранимайковци...има и доста млади,които се събуждат. Преди да открия тоя сайт си бях просто един вандал,поставил себе си в позицията на гражданско неподчинение.Винаги съм се интересувал от средновековието, от историята и винаги съм бил стабилен патриот.В момента съм 11 клас, предстои ми кандидатстване и твърдо съм решил да кандидатствам с история.Понякога си имам и доста сериозни проблеми с фактологията,която се признава и с боклуците в учебниците.Любимо занимание на преподователите на кандидатстудентските курсове е първо да ме гонят от залата....но това е друга тема. Когато се зачетох в сайта сякаш въздух изпълни дробовете ми.Това бях търсил толкова време.Правя всичко възможно за (стойностна) реклама на българския национализъм и мога да се похваля,че сайта и форума вече си имат трима доста стабилни почитатели До колкото успявам да хвана начина на мислене на възрастните хора,които са присъствали поне на някакъв преход от скорошното минало на страната, смятам че все още нищо не са видели.Не това,което всички си мислят че очакват.Не мога да ви опиша драги читатели какви поколения ще дойдат съвсем скоро.Никой не си дава сметка, но когато по цял ден човек е в моята среда, у него ще се затвърди мнението,че поколение след мен сам дяволът ще посети земята.(е, ако някой държи мога да разкажа някои работи от моя свят.Сигурно се бъркам,но аз съм от многото малко, ако не и идинствения с такъв набор в тоя форум ) |
||
LETO |
Публикувано на: 26.3.2006, 22:39
|
Ами, добре дошъл XauMaHa!
Доста млади хора посетиха сайта и не се задържаха. Може би защото не е за всеки, а може би не е от най-лесните за смилане информационни потоци (като киното и телевизията) Елена ти препоръча да прочетеш някой материали в сайта. Аз ти препоръчвам да прочетеш всичките... ако искаш разбира се. Ще ти онтеме около месец и половина. Личи, че си умен човек, така че сматам толкова време да ти стигне. А за обкръжението ти и за впечатленията относно бъдещите поколения можеш да опишеш нещата в статия в сайта - ще ми бъде интересно, а и на останалите също, предполагам. -------------------- ... ? ?? ?? ?????????.. ????? ?? ??????????? ?? ?????!..
|
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 30.3.2006, 10:26
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 934 Участник # 301 Дата на регистрация: 24-March 06 |
Темата е "проблемите на младите", затова ,ако скотското съществуване вече някой го счита за проблем, мога да кажа 2 думи.
Всички живееме така,но за младите не пишат във вестниците.Никой не обръща сериозно внимание или просто се прикрива истината, но нашето всекидневие си е чисто военно.Ще изброявам факти,защото са много.Ако някой желае подробности разбира се ще разкажа: 1.вече никой не споменава, че са го джобили - ще му се смеят,че не е свикнал 2.никой не казва защо има нов GSM - всички се сещат защо 3.никой не закача малките циганета - ако малко циганче ти иска пари, трябва да бягаш 4.ако не се харесаш на "твоите хора" - намери си други,защото скоро ще те посети неприятна групичка: 79-то СОУ София - по време на час (даскалката е със синьо око) влизат трима ученици с тояжка или пръчка.Преподавателката не прекъсва обучението.Като призраци те изваждат ученик от редицата и след кратко мълчаливо сдърпване въпросният е на земята и понася ритници и специално избраната пръчка.Напускат.След като дава заданието за домашно,даскалката излиза и всичко си продължава по своему. Разбирате как стоят нещата на улицата,а не в класните стаи, нали? Но най-интересното е, че мен такива събития ме избягват.Сигурен съм,че е заради по-внушителния ми ръст,който бие на очи.Но всеки ще се сети,че ако ми се случи,ще си имам работа с някой,който не мога да изплаша.Поради тази причина ходя на тренировки 4 пъти седмично,но не от страх разбира се.Та аз съм възпитан в квартал Люлин (съседен на всеизвестния Филиповци). Всеки има нож, бокс за ръце, палка....пеперудките и осите наистина са най-разпространени.Хахаха дори като се замисля, човек трябва повече да се пази от някой, който няма. Ние, малките хора от училищата сме си готови за фронта.Поне няма да се чувстваме много по-особено. Ако сте склонни да приемете съвет от ученик - пращайте децата си да спортуват бойни спортове-бокс, кикбокс, агресивни форми на карате.Целта разбира се не е само цялостно развитие на личността, внушаване на дисциплина и ред.Силно съм убеден,че буря наближава и за пример айкидо, нама да даде нужната за СЕГАШНИТЕ българчета представа за света. |
Иван |
Публикувано на: 30.3.2006, 12:06
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
XauMaHa,
това което описваш, е сюжета на повечето филми в САЩ. И тези филми са както за малки, така и за големи. Такъв живот ни предлагат. Искаме ли го? Да те питам някои неща: - Не съзират ли младите, че това е Матрицата. Това не е действителността, а една от многото възможни действителности. Осъзнават ли това младите? - Хрумвало ли е на някой, че София е гетото на България? Разбира ли се, че цялата извратеност, към която вървим, намира почва в София поради следните елементарни причини: Пренаселеност, Омесване на видове (хора предимно за сега), Историческа обремененост (синдромът на столичанина). - Осъзнават ли живеещите при тези условия влиянието си и последствията за България. - Няма ли желание у младите, живеещи в такива ужасни условия, да излязат от Матрицата? Недоумявам, защо продължават да прииждат хора в този град, и защо стоят там други, които имат чудесни условия да го напуснат. Например, който има жилище в София, може след като го продаде, да си направи палат за целия си род в кое да е красиво селце. Защо не заселим отново нашата България? Защо я подаряваме на цигани, турци, евреи и свякакви бледи кренвирши от западна Европа? Имало е такова време, когато цели родове, са слезли от Балкана в равнините, за да търсят препитание и по-добър живот. Днес не е ли дошло време за това? Нашата България е достатъчна за нас българите. Имаме си всичко в нея и го имаме навсякъде - не в София и не в големите градове. Науката и технологиите позволяват да се чувстваме задоволени, спокойни и уверени. Не да живеем в кутийки, смачкани от крясъци, мръсотия, безсмислено напрежение, породено от съжителството с несъвместими с нас същества! И не да учим карате, за да се бием с циганите в техния цигански свят. Да изградим наш свят и да не пускаме там грозното. Но това недопускане трябва да започне от ума. Там живее Матрицата. |
Спорт-Здраве |
Публикувано на: 31.3.2006, 10:22
|
Отговорът ще те разочарова:
- за днешните млади има две измерения на действителността.Това са телевизията и дискотеките. - всеки софиянец ще ти каже,че София е най-голямата кочина,която е виждал.Проблемът според мен е да спрат да идват хора.Не познавам кореняци в тоя град.Аз съм роден в София,първо поколение в рода ми,обичам го,но истината е,че е пълна дупка. - впечатленията ми за младите са точно обратните: ако някой въобще мисли за последствия от каквото и да е естество (най-рядко национално), то те са свързани с личността. - де да бяха толкова прости нещата.Ще говоря лично за себе си - вече уча в София, родителите ми работят тук,тук са и приятелите ми.Разбира се с удовалствие бих си отишъл в любимия ми край,но аз съм от тези,които не подкрепят идеята за матрицата.Малкото достойнство,което ми е останало не ми позволява някой да ме гони от кадето и да било.Може и да нямам нито средствата,може и да нямам силите,може и смешно да звучи,но бих се постарал да оправя нещата преди да вдигна слушалката и да изляза от матрицата.Никой не се е опитвал да оправи града.Нека бъда един от тези,които чакат своето време и час,за да се борят за своето. Да,кутийките са отвратителни.Свързан съм и с една друга земя,различна от цимента и бетона,земя,за която се грижа няколко пъти в годината и която чувствам по-близка от което и да било.Имам и хора,чиято кръв нося и които също жевеят далече.Но моите родители са избрали този фронт,преди да бягам съм длъжен да се опитам.Докато дойде това време се старая опитът ми да бъде достоен.Идеята за обезлюдяване на София също е добра. Грешно си ме разбрал.Споменавайки тези спортове исках да наблегна на възпитателните им постижения,свързани със самата личност и мислене.За да се даде отпор на превъзпитателните манипулации.Исках също да наблегна,че грижата за дадения храм на човека не е само външна. |
SK_RaZoR |
Публикувано на: 4.4.2006, 1:52
|
Участник Група: Участници Съобщения: 69 Участник # 161 Дата на регистрация: 27-October 05 |
Аз пък така като спадащ в тая латегория "млади хора" ще взема да ви питам всички вас които не сте млади хора -
Вие в последните 3 години, били ли сте сред групи млади хора, сигурен съм че повечето от вас не са. Да разминавате ги по улицата и навсякъде където ги срещате но задържали ли сте се на място където има 10-20 човека, дали там където се забавляват, събират или в някое заведение в което си прекарват времето. Били ли сте в някое училище, не колкото за родителската среща ... Вземете прекараите 1-3 часа между голяма група млади хора и може да говорим пак... П.С. Но пък нека ви дам и малко история. Кога да започнем ... Аде нека да е когато бях фастък ... Предимно живеех близо до лъвов мост. Детска градина ? Аз не съм бил на детска градина повече от 1 месец но все пак и това ми беше много ... И какво става вътре. Персонала вътре не гледа деца а гледа стадо кучета или свине. Не че имам ясния спомен но ми се е отпечатал образа че вътре човешките отношения се губят. Едва едва понасях детската градина и през повечето време си седях навън и се разхождах из двора, рядко ядях в детската градина и рядко спазвах обедното спане, просто ме оставяха там и аз седях в двора докато не дойдат да ме вземат. А това беше по мое време. Имайки предвид колко са освирепели времената ме е страх да си представя какво се случва с подрастващите там сега. Аре малоумните родители дето могат да си гледат децата но вместо това ги дават на градина те са ясни. Но факта е че повечето хора се бъхтят като грешни дяволи за да оцелеят и нямат особен избор освен да си заточат децата там.След времето за деткска. Бях диво хлапе, в пълния смисъл, често посещавах пирогов, не съм чупил нищо но за сметка на това в момента главата ми е като релефна карта на българия. Имаше деца в раиона и се шляехме да дивеем. Дойде ми времето за даскало. Бях страшен ученик до четвърти клас не ми стигаше бележничето за шестици. И какво стана, смениха ни учителката. Нейното хлапе го преместиха в нашия клас и какво - Тя прегазваше всеки който го бива повече от нейното дете. Със класа понеже бяхме деца беше весело, през цялото време се гонехме в междучасията и лудеехме колкото сили имаме ... Дойде пети клас и вече учител за всеки предмет. И какво стана. От 10 учителя 3ма катили, 3ма невменяеми 3ма които са там само защото заплатата им е последния избор и 1 човек който е там за да бъде Учител в истиския смисъл. Какво става. Близо до даскалото имаше електронни игри. Със сигурност беше по приятно от колкото да седиш в час и някой да ти казва че си тъпо добиче. Или да дойде пияния ти учител по математика и да те хвърли буквално в кошчето за боклук защото не си си написал домашното. - почваш да клинчиш от час за да разтоварваш с електронните игри. Минават няколко години и ставаш 6-7ми клас. Младите и глупави момичета почват да пушат или да козят за да може някой от големите да ги чука. Е разбирасе малка част от тях привличат окото но едва ли има много "хубавелки" който са минали по друга патека. Така решиш да отидеш на училище защото си отсъствал седмица две. И какво влизаш в час и виждаш че сте пет човека от 30 защото другите са избягали от час за да пушат цигари зад даскалото или да вършат каквито им доидат на акъл малоумнотии. И ако пияния учител по математика забрави да те метне в кошчето, в класа ти идват 1-3 мангали които са повтаряли класа 1294871297 пъти и са 5 години минимум по големи от теб и почват да се гаврят със който и както си пожелаят. Набъбват годинките малко и се озоваваш във не стария ти клас със весели хлапета а със новия ти клас от значително количество оформени изроди които едва можеш да гледаш. И какво отиваш в час и си си сам. Гледаш блееш, скучаеш. Я научиш нещо я не. И си търсиш всичко друго за правене но не и да си в даскало. Минава ти тоя период и те викат в казармата така вече да ти покажат какво е истинска гавра ... Аз лично не съм бил все още там но доста приятелчета са били. И какво става, идват ти годинките и малко по малко започваш да осъзнаваш къде се намираш. Чуваш нещо да се тропа около 12 часа отиваш на балкона и виждаш как някакъв мангал се е качил на козирката на блока и е строшил джама на втория етаж и изнася телевизора. Чуваш още един шум които се оказват съседите ти на горния етаж които също са видяли но се покриват като мишки. Викаш полиция и им разкаваш. И им разказваш какво е станало и че си оплашил бандюгите и са зарязали телевизора на козирката. Идват няколко полицаичета да пазят мястото докато дойдат следователите. И по телефона им се обажда шефа и пита каква е ситуацията те му обясняват и той им вика "стойте там и НИЩО НЕ ПИПАИТЕ ДОКАТО НЕ ДОЙДАТ СЛЕДОВАТЕЛИТЕ" ама го казва така че на теб ти светва че ако не си там и не го гледаш сигурно ще приберат и телевизора и каквото намерят в апартамента и ще го пишат откраднато. Идват следователите след 4 часа не за друго просто защото има още 12789412897 случая и какво, вършат рутинната работа и междувременно те забавляват със истории които човешкия ум не може да роди и ти се чудиш дали да плачеш или да се смееш на хорските несгоди... Започваш да ставаш голям човек и ти иде времето да започнеш да си изкарваш хляба. Какво виждаш майка ти учила хотелиерство, баща ти металургия но пък за сметка на това издават книги. Съседите ти инжинери вишисти и една крушка не могат да завият. И си викаш аз ако уча више я си загубя времето я не. Гледаш тия около тебе. Някой се уреждат ... Защото са учили ?. Да бе друг път. Защото чичо им има връзки еди къде си. Казваш си бах мене ме влече психологията а пък може и културология. И си викаш. Ако завърша културология после на къде ? На строителния обект или на бензиностанцията ? А психология ? - Да, можеш да станеш специалист и да брулиш големите пари но си задаваш въпроса "искам ли да се обременявам с чуждите мозъчни проблеми ?" Оглеждаш се по улицата и виждаш нормалните хора от които ти призлява и се питаш как ли ще се чустваш ако работата ти е да се занимаваш с ненормалните ? И какво записваш право защото повечето това са записали ? И така малко по малко всички нелепи малоумнотии във всекидневието на българина ти се стоварват на главата и се питаш аджеба кой е виновен ние защото се държим като мелези от мишки и офци или защото някой по хитри хора се възползват от мишо/офчата ни психика ? Запознаваш се с момиче. Вече ти е минало времето за лятни закачки. Но какво виждаш че жените са объркани ? Да, по принцип на жените им се полага да са объркани или поне според мъжете но виждаш че с повечето от тях се отнасят като с кучета и едва се намират хора с които можеш да говориш за нещо повече от това с кой се е наебала пенка кварталната, колко е готин новия мотор на пешо тариката или от къде да намерим пари да си купим трева или да ходим да си промием мозъците в някоя лайнотека. И това във времето в което не сме изцяло погълнати от това да попиваме пумията от шит брадър. Но родителите ти са твърде заети да блъскат за да забележат че губиш контакт с човешкото ... Та въпреки всичко си намираш момиче, което все още не е изгубило способноста да си ползва мозъка. Да но през времето толкова са я наранявали че е станала развалина. Въпреки това караш някак. И какво виждаш че за да се гъделичкате по бельо трябва да притеснявате или техните в нейната стая или ваще в твойта стая, просто защото живеете в панелка за която хората преди 50 години са остановили че влияе зле на психиката на хората. И какво осъзнаваш. Минава време опознавате се. И разбираш че ти ако изкарваш пари повече от тези които ти трявбат за оцеляване няма какво да ги правиш у нас ? Какво е забавлението което ти се предлага ? Да си промиваш мозъка в киното ? Да деградираш в някое заведение ? Да искаш да се разходиш с приятелката си в парка под луната но да те е страх някой наркоман или мангал да не ти тегли ножа ? Или просто да тръгнеш по течението и сърбаш шкембе чорба между цигарите и неспирния поток от водка и лайна. Колко ти е избора ? Как точно ще водиш нормален живот измджду изродени хора ? Какво правиш ? Махаш се. Знаеш че на вън е по зле, но поне знаеш че за същия къртовски труд който полагаш тук, може и да ти промиват мозъка но със сигурност ще се чустваш малко по спокоен и по сигурен някъде другаде. И със сигурност искаш да видиш нещо повече в живота си от спринцовиките на ъгала на порутения ти блок. Или цялота мизерия и цялото страдание изписано във всеки сантиметър от всяко населено място в българия ? КАКВО ПРАВИШ !??!?!??!? КАКВО ПРАВИШ !??! КАКВО ПРАВИШ ??? |
Bell |
Публикувано на: 4.4.2006, 2:13
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
Ама ти не знаеш ли че тука половината сме на по двайсе-двайсе и няколко! Да...има и някои тинейджъри даже!
|
Страници: (5) 1 2 [3] 4 5 |