www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Рибново

Страници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Рибново, новият Тъмръшки клин
Йордан_13
Публикувано на: 23.1.2012, 19:02
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 428
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Cubeto @ 23.1.2012, 19:51 )
Аз мисля, че процента на мюсюлманите с българско съзнание е по-голям, но пък и не съм ходил по селата, където носят фесове.
Но да ти кажа пак, че тези хора са с умишлено промито съзнание и то не без знанието на "държавата", също така не ми е приятно да ме наричаш фурнаджийска лопата и тем подобни, трима мои прапрадядовци и един прадядо са дали живота, за да защитят България, от уважение към загиналите под Българския флаг поне не използвай такива епитети.
Прадядо ми, се разплакваше като разказваше за освобождението, което при нас е настъпило 12та година, "Моята майка тогава се е освободила" - така казваше.
Аз за това не обичам религиите - само разделят хората и ги кара да се трепят за глупости, но какво и защо е станало си остава в миналото, вместо да се караме, защо не погледнем напред заедно.
Винаги ще има черни овце и в едното и в другото стадо, ама от нас зависи колко, щото с агресия не става, става с разбиране и диалог.
А защо разни радикални елементи са на свобода, не питай мен, сам си отговори.
Сам си отговори защо не са в затвора за държавна измяна, сам си отговори, защо на тия дето късаха пагони на полицаи нищо не им направиха. Полицай или не - пагона е символ на България, изисква се нужното уважение.
Тези провокации са нарочни с едничката цел да се разедини народа, да се озлобят хората един към друг, аз се опитвам да гледам над тях, всеки сам си избира.

Хубаво, добре, гледаме напред заедно, само едно не разбрах, ти осъждаш ли поведението на имама на Рибново и смяташ ли неговите действия за правилни? Желателно е, вие, публично да се разграничите от него.
PMEmail Poster
Cubeto
Публикувано на: 23.1.2012, 19:14
Quote Post

Новодошъл
*

Група: Участници
Съобщения: 6
Участник # 4 406
Дата на регистрация: 19-January 12

Разбира се, че ги осъждам, казах че според мен мястото му е в съответната институция.
Кой да се разграничи, какво "Вие", мюфтийството ли, или жителите на Рибново, мен кой ме пита.
Ще ти кажа нещо на българите мюсюлмани им е наложен един срам, срам от това което са, защото всеки ни размята историята както си иска, защото ако някой каже нещо веднага бива нападнат.
За справка - сегашния разговор.
Никого не съм нападал и обиждал, но пак ми се натяква, че съм фурнаджийска лопата, е на хората им е писнало от такова отношение, писнало им е да ги питат ти турски паспорт имаш ли и какви ли не глупости, които няма да споменавам.
За тази ситуация всички сме виновни - едните защото не искат да разберат другите и другите, защото се срамуват какви са и не си казват.
PM
BalgAriq
Публикувано на: 23.1.2012, 21:40
Quote Post

Участник

Съобщения: 45
Участник # 1 361
Дата на регистрация: 25-February 08

QUOTE (Йордан_13 @ 23.1.2012, 19:16 )
Деветдесет процента от вас се определят я турци, я помаци.

Продължавай да се отнасяш така към тях, пък после иди се чуди защо не искат да се нарекат българи. Именно отношението на другите българи (вкл. и на хора от този форум) към тях е причината да се странят от нас.

На мнение съм, че променим ли си държанието спрямо тях, пак ще почнат да се наричат българи - поне голяма част от тях. Но да, продължавайте да се държите презрително, щом така си искате.

И не, не съм мюсюлманин, нито християнин, нито пък един единствен каменен надпис може да ме убеди каква е била старата ни вяра. Още по-малко смятам да отговарям отново.

--------------------
??????? ? ???????????... ?? ????? ?? :clap:
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 23.1.2012, 22:30
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (BalgAriq @ 23.1.2012, 22:40 )
QUOTE (Йордан_13 @ 23.1.2012, 19:16 )
Деветдесет процента от вас се определят я турци, я помаци.

Продължавай да се отнасяш така към тях, пък после иди се чуди защо не искат да се нарекат българи. Именно отношението на другите българи (вкл. и на хора от този форум) към тях е причината да се странят от нас.

На мнение съм, че променим ли си държанието спрямо тях, пак ще почнат да се наричат българи - поне голяма част от тях. Но да, продължавайте да се държите презрително, щом така си искате.

И не, не съм мюсюлманин, нито християнин, нито пък един единствен каменен надпис може да ме убеди каква е била старата ни вяра. Още по-малко смятам да отговарям отново.

Виж какво мойто момче, преди да защитиш отявлени сепаратисти, гледай първо филма, където ТЕ се определят като турци и помаци. Пак ти повтарям на тъпата глава ТЕ (прочете ли го добре?) се определят, не АЗ ГИ ОПРЕДЕЛЯМ.
И ако продължаваш да ми се прайш на отворен, такъв БАН ще ти отвъртя, че от БалкАрия, ще станеш Лайнария? Схвана ли?
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 23.1.2012, 22:31
Quote Post

Админ

Участник # 544

======================================================
А, ха, ти си от групичката на Пасков, ония долни прошляци. В ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ САРАКТ, ТЕ ЕКЗЕКУТИРАМ и изличавам от този форум!
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 23.1.2012, 22:39
Quote Post

Админ

Участник # 544

Балк-гаргарата бе изличен от този форум. Има ли още някой, който не е нито мюсюлманин, нито християнин, но не е и тенгрианин, а иска да присъства в тоя форум, за да сере лайна?

Паганенцето, т.е. Pagane IYI и тя потече във фекалийната яма. Ще спи с Тиквата и ще ми подлива, вода, хъ-хъ. Има ли още някой желаещ? Скоро не бях използвал тази опция.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 23.1.2012, 22:50
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (Cubeto @ 23.1.2012, 20:14 )
Разбира се, че ги осъждам, казах че според мен мястото му е в съответната институция.
Кой да се разграничи, какво "Вие", мюфтийството ли, или жителите на Рибново, мен кой ме пита.
Ще ти кажа нещо на българите мюсюлмани им е наложен един срам, срам от това което са, защото всеки ни размята историята както си иска, защото ако някой каже нещо веднага бива нападнат.
За справка - сегашния разговор.
Никого не съм нападал и обиждал, но пак ми се натяква, че съм фурнаджийска лопата, е на хората им е писнало от такова отношение, писнало им е да ги питат ти турски паспорт имаш ли и какви ли не глупости, които няма да споменавам.
За тази ситуация всички сме виновни - едните защото не искат да разберат другите и другите, защото се срамуват какви са и не си казват.

А сега да си дойдем на думата, "Вие", това означава изповядващите исляма, но определящите се като българи. Аз от имамите и от фанатягите не мога да искам това, все едно да искам от митрополитите принадлежащи към ДС да се разпопят, което както се вижда няма да стане. Вие, сте тие, дето трябва да се определите сте ли за Българската държава и осъждате "фатвата" на Рибновския имам или сте съпридружни с него и срещу дръжавата.
PMEmail Poster
Cubeto
Публикувано на: 23.1.2012, 23:24
Quote Post

Новодошъл
*

Съобщения: 6
Участник # 4 406
Дата на регистрация: 19-January 12

Аз се разграничавам, както и много други, само това с публичната част не знам как ще стане, щото не знам да има някаква организация на българските мюсюлмани, която да излезе със становище, макар според мен и мюфтийството трябва да има позиция, ама те там нещата са ясни и няма да чакаме от умрял писмо.
Мен това, кето ме дразни е факта че се позволява на радикални организации свободно да си развиват дейност на територията на България, при това никоя държавна структура не реагира.
PM
18j
Публикувано на: 24.1.2012, 12:10
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 151
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11

QUOTE (merry @ 23.1.2012, 19:01 )
Как да не е агресивен тона, Йордане! Три дни никой не реши да изтрие поста на 18j, в който си мечтае как ме набива на кол. Едно е ти да си изпускаш нервите в спора с мен понякога, друго е някой да ми обяснява точно през кои органи ще ми мине кола като ме набие на него. Това е прекалено вече, не мислиш ли? Въпреки че казах 100 пъти, че съм българка, но просто не съм християнка. Явно религията му пречи на него и тук не става въпрос за национализъм. Cubeto правилно зададе въпроса: "щом и християните и мюсюлманите българи са със сменена първоначална вяра, защо едните да са по-лоши от другите?"

"Възродителният процес" при помаците през 70-те съвсем не се е състоял в това да ги питат българи ли са или не. Той е бил насочен срещу религията на хората, с националността проблем не е имало при тях. И как да няма обида? Да отидат и да изтрият името на дядо ти от гроба, само защото не е християнско, а ти да ядеш бой, защото смяташ, че това е кощунство. Питал ли го е някой починалия дядо Хасан за бългатин ли се смята или не?

Хората са се приемали за българи, но са носели ислямски имена. Това е била цялата им вина. Днес турчеенето при българите мюсюлмани се наблюдава най-много именно в селищата, където са били най-големите гаври и побоища. Помисли върху това! И каква е разликата между османските насилствени действия за смяна на религията преди няколко века и побоищата при "възродителния процес"? Ето, някой си мечтае как ме набива на кол пред цялото село, защото не съм християнка.

Между другото и аз не знаех какво е гъжва.

Абе мери кво си тъпо ама тъпо!

Айде сега да ти цитирам собствените си думи - написани черно на бяло дето изопачаваш по този ченгеджийски начин! МЕРИИИ МЕН ЧЕНГЕДЖИЙСКИ ЕВРЕЙЩИНИ НЕ МИ МИНАВАТ! ТОЛКОВА СТЕ ТЪПИ ВСИЧКИТЕ...

А яллла - мери - ако сънуваш тия дни как те набиват жив на кол в името на яллла, пред цело село, понеже не искаш да издадеш Българския Бог. Как колеца се отрива о всичките ти вътрешни органи, ама да не вземеш да издъхнеш преди да те изправят набит на кола да висиш...!! Тогава ще разбереш разликата между Тангра и алах и какво става когато не Го зовеш по Име!

В това изказване не виждам да се казва "искам да те набия на кол", но то е препратка към онуй което се е случвало на Българите в продължение на 500 години в името на бога на който се гъзурчиш. Грозно ли ти се струва? Е това е лицето на твоя бог - виж го добре насън и повече не го поменувай на глас! Гледай "Време разделно" за да видиш цветно как се случва набиването на кол! Аз съм го гледал и тази картинка не мож ми я изтри от съзнанието с ченгеджийски помиарщини - ясно?!
И именно тази картинка ти приведох като пример каква е разликата между алаха ти и Тангра! Щото през цялата многохилядна история през която отвъд периодите на различните цивилизации Българите са изповядвали Тенгрианството никога не са били изкормвани бременни жени и хора не са били набивани на кол нито обезглавявани в името на Тангра! За сметка на това от деня в който е измислен ялла - преди има-няма 1000 годин - хора са страдали и гинали преждевремнно че да може да цъфти царството му на земята. Свърши се тая!

Така че аз не мечтая да набивам никого на кол - понеже енергията която търся и допускам в себе си не ми внушава такива идеи - ясно?!
Срам за тебе който славиш името на бог за който твойте сънародници са били набивани на кол, а бремнните ти сънароднички са били изкормвани и плодовете им газени пред цяло село на площада!

Ама всичкото това можеше да го подразбереш от раз както ти го бех писал бе мери! Ама че си тъпо ама тъпо!

PM
merry
Публикувано на: 24.1.2012, 15:43
Quote Post

Участник

Съобщения: 73
Участник # 1 119
Дата на регистрация: 31-August 07

Жал ми стана вече, 18j. Вижда се какви "енергии допускаш в себе си". Определено комунистическата пропаганда си е свършила добре работата с теб.

BalgAriq, каза една болезнена истина: "Именно отношението на другите българи (вкл. и на хора от този форум) към тях е причината да се странят от нас."
То пък бива, бива омраза и яд, ама това твоето 18j е прекалено. Как понася "извисената" ти душа такива деструктивни чувства, не знам.

Нека администраторите ако преценят да ни изтрият коментарите с 18j. Просто много се е разпенил и се принуждавам да му отговарям.
PMEmail Poster
merry
Публикувано на: 24.1.2012, 15:51
Quote Post

Участник

Съобщения: 73
Участник # 1 119
Дата на регистрация: 31-August 07

Сега... Аз не само се разграничавам, но и винаги съм била силно анти-уахабитски настроена. Тази позиция я изразявам където и както мога. Тези хора са вредни, факт е. И не само аз и Cubeto мислим така. Време е хората настроени срещу българите мюсюлмани и тези дето искат да ни използват за политически и геостратегически цели, да разберат, че ние не пасем трева.

За имама на Рибново не съм сигурна, вече казвах, че според мен играта там е друга и не знам дали той и изучаването на религия в училището са проблема всъщност. Но ако той наистина използва позицията си, за да защитава чужди интереси, то моята лична позиция би била против него. Сигурна съм обаче, че дори рибновския имам да е най-големия фанатик в България, никой няма да го пипне. Правила съм си труда да се ровя в информацията за случаите на арести на хора, проповядващи радикален ислям в България. Какво излиза – че май само един от случаите е реално срещу такива хора. Всички други са поръчка поради една или друга причина. Например в един от случаите задържат един ислямски проповедник (беше май районен мюфтия навремето), който може да се каже, че е най-светския и модерен човек в мюфтийството. Дори на някои хора им идва прекалено модерен. Задържат го като това семейство в Мировяне – с бой, драма и показност, предствят го като Бен Ладен на България, раздуват го по медиите. После, разбира се го пускат, защото няма за какво да му повдигнат обвинение. Оказва се, че човека е участвал в някакъв антиеврейски сайт, срещу агресията на евреите в Палестина. Това му било прегрешението. Или пък случаите в Сърница – оказва се, че местния имам, българин мюсюлманин, е един от най-образованите ни имами и се ползва с голямо уважение в България. А мюфтията (по това Генджев, който си е старо ДС и дружка на Доган) се притеснил, че може да му заеме мястото и се погрижил да го очернят. Интересно е, че един друг от задържаните в Сърница тогава казва "Аз не проповядвам радикален ислям, но има такива. Ако ме бяха питали щях да им ги кажа кои са, ама не ме питаха." А к‘во са го питали? Излиза, че задържани ислямски фанатици не само че реално няма, но и нямат намерение да го направят. Когато правят такива акции то те са разчистване на неудобните. Раздуват ги по медиите за да ни залъжат, че нещо се прави по въпроса, а всъщност... нищо.

Сега аз те питам Йордане, ние обикновените хора ли сме виновни? Ние ли да ги арестуваме? Ние ли да ги накажем и как? Не е ли достъчно, че мюсюлманите не им се връзват на приказките, а и какво друго можем да направим. Да се разграничим от тях? Добре! Е, и?

PMEmail Poster
18j
Публикувано на: 24.1.2012, 17:55
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 151
Участник # 3 534
Дата на регистрация: 3-May 11

коя комунистическа пропаганда бе тавариш офицер от службите с псевдонима мери, я се върни в оная другата дискусия където пак ми отстояваше исляма да видиш - италианец ли беше онзи който след клането в Батак беше описал ужасиите на които се е натъкнал?!?! Йордан го беше публикувал! И той ли е бил комунист - няколко века преди юдея да измисли комунизма! Уахабити муахабити! Факт ли е че алаха е избивал Българи! Факт! Какво има повече да ми наглееш наглецо - засрами се и се извини или си носи наказанието което ше ти донесат новите вибрации!

Още като му отрежат чурката и гущера му влиза и почва да му шета чакрите! После децата му директно се раждат със съществото вътре и като му отрежат и на него чурката та стават две. А сега сме колко поколения по-нататък! Обсебени сте всичките в тая култура морят ви мафлоци в най-добрия случай! Мислиш че тая злоба ли?! Нямаш си идея колко съм спокоен докато ти ги пиша тия неща че да се усетиш - както си нямаш представа какви енергини същности допускате в себе си по време на ритуалите си! Българите не правят такива работи - традиции какво да ги правиш! Ай много поздрави и без това не ви остана много.

PM
Pirin240
Публикувано на: 26.1.2012, 14:43
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 26
Участник # 4 411
Дата на регистрация: 23-January 12

c. Aбланица smil4334a580902ca.gif smil4334a580902ca.gif smil4334a580902ca.gif
http://youtu.be/enuLTgog2p4
PM
Йордан_13
Публикувано на: 26.1.2012, 14:55
Quote Post

Админ

Участник # 544

Сега аз те питам Йордане, ние обикновените хора ли сме виновни? Ние ли да ги арестуваме? Ние ли да ги накажем и как? Не е ли достъчно, че мюсюлманите не им се връзват на приказките, а и какво друго можем да направим. Да се разграничим от тях? Добре! Е, и?
======================================================
Много е важно да се разграничите. Актът направен гласно и публично е от голямо значение. Той има силен психологически ефект. Мълчанието в случая е знак на съгласие. Колкото повече не се мълчи и се осъжда едно или друго радикално действие, толкова повече влиянието на подобни "дейци на ислямската просвета" намалява.
PMEmail Poster
Йордан_13
Публикувано на: 26.1.2012, 15:01
Quote Post

Админ

Участник # 544

QUOTE (Pirin240 @ 26.1.2012, 15:43 )
c. Aбланица smil4334a580902ca.gif  smil4334a580902ca.gif  smil4334a580902ca.gif
http://youtu.be/enuLTgog2p4

Много добро попадение. Сега искаме да запитаме Мерито и Кубето. Това ли са изконните танци на българомохамеданите и техните "носии"? Въпроса е пряк. Това българомохамедански носии и танци ли са или не са, защото аз мисля, че въобще не са, това е някакъв саудито-турски безобразен кючек.
Най-лошото е, че цялото население е събрано, барабар с малките деца и гледа. След време тези малки деца, ще знаят, че това са техните "народни танци" и че те са мюсюлмани, каквото и да значи тази дума, и както видяхме, тя не означава "българи" в съзнанието на доста интервюирани из Якорида и Рибново.
PMEmail Poster

Topic OptionsСтраници: (5) « първа ... 2 3 [4] 5  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020