Движение “Воини на Тангра” | Помощ Участници Календар |
Пръстени от град Болгар, Волжка България
Йордан_13 |
Публикувано на: 15.12.2011, 23:33
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 564 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Пръстен от град Болгар, Волжка България. Находката е от 18 юни 2009 г. За да спрат тукашните интернет и фейсбушки христиен-сифилистици с техните спекулации относно произхода на този символ! А това е последното намерено в Булгар. Това изображение на животно, много тъпите и алкохолизирани руснаци, не знаели какво е, та щели да се обърнат към нашите чукундури, те да им кажат. Нашите чукундури, пък ще им кажат, ама... Това е Великият Барадж! Барадж да бди над вас, Българи! Че тежко ви и горко с Тиквата! |
merry |
Публикувано на: 16.12.2011, 20:23
|
Участник Група: Участници Съобщения: 73 Участник # 1 119 Дата на регистрация: 30-August 07 |
Някъде в галерията под тази първата снимка бях писала, сега пак ще кажа. Това не е пръстен, а гривна и не е никаква находка от Волжка България, а е направена от ковача Игнат Игнатов. Аз имам същата, подариха ми я декември 2008 г. Ако това е находка, открита юни 2009 г., то Игнат кан явно е пророк, щом е направил същата гривна през 2008 г.
http://ignat-khan-art-design.com/bg/index_files/Page1813.htm Истината е, че този знак – ıYı – ще ти е трудно да го намериш във Волжка България. |
Йордан_13 |
Публикувано на: 17.12.2011, 1:31
|
||
Админ Група: Админ Съобщения: 16 564 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Не пречи да го открием IYI и във Волжка България, някой ден, когато отидем там. Просто не сме отишли да оръчкаме руините на Болгар, от които са изследвани нищожните 3%. Под гаджалския пласт стои съвсем друг от времето, когато не са били мюсюлмани. Не бъди толкова нагла и толкова самоуверена, че този знак го няма там. Да, туй се оказа изделие на поредния малоумник, който е тръгнал да печели от древните ни символи. Като дойдем на власт, ще забраня всякакви самоинициативи за правенето на такива знаци и продаването им, за да се печели. Само недоумявам защо е разпространен в нета с такова обяснение, че е от град Болгар. Подобна дезинформация е меко казано вредна. Поне ние, никога не сме си позволявали такава. |
||
anti666 |
Публикувано на: 17.12.2011, 13:15
|
||
|
Че как да е трудно? Ами ТАЗИ снимка къде е правена, това не е ли Волжска България? Ще кажеш, ама тя е отсега. Но все пак, защо именно този символ са избрали? Дали са го взели от нас, дунавските българи или си го имат отпреди. Как мислиш? Аз съм сигурен, че iYi им е запечатан в родовата си памет и изборът им е неслучаен. Въпрос на време е да открием и артефакти. Както казва и Йордан, не сме отишли там, не сме ги намерили. Или просто да вземем да ги попитаме дали нямат такива. Какво ще кажеш? |
||
|
stonetales |
Публикувано на: 17.12.2011, 21:07
|
Участник Група: Участници Съобщения: 149 Участник # 3 529 Дата на регистрация: 3-May 11 |
Стига бе, Мерри:)
Дай поръчка и ще ти направя бройки такива гривни - от камък, метал или друг материал, в различен мащаб и ако искаш ще ти ги състаря "достатъчно". От 2008 год, от 2000 год, от 1567 год - само кажи от коя год. ги искаш:) Със "печат", със "знак" - ако искаш и със "Слово" от Господа ще ти ги докарам! Боооожеееееее................. Стига бе , хора - не разбирате ли, че вече му е свирено на старото време?:) Или държите да си останете в него??? |
merry |
Публикувано на: 17.12.2011, 23:07
|
Участник Група: Участници Съобщения: 73 Участник # 1 119 Дата на регистрация: 30-August 07 |
Йордане, анти666, не казвам, че ıYı със сигурност го няма във Волжка България. Не съм археолог от Татарстан, за да си позволявам такива твърдения. Може и да го има, не знам. Но аз не съм чувала знака да е открит там. Изображения на Барадж – да, канатици – да, но ıYı не съм срещала като находка от Волжка България – нито в книги, нито в интернет. Ако някой докаже обратното, много ще се радвам.
Не бъди злоблив, Йордане, не обиждай мен и ковача, заради това че те е яд, че си се подвел по лъжлива информация в интернет. Не знам какво смяташ да правиш "като дойдеш на власт" и не искам да знам, но сега "не убивай вестоносеца"! Наистина ли недоумяваш как се появява такава информация в интернет? - Както се появяват купища книги с "конспиративни теории", за да заглушат истинската информация, която изтича за плановете и действията на т. нар. елит, така и е пусната лъжата за "пръстена от Болгар". Защото рано или късно ще се появи някой като мен, който ще разпознае гривната, ще го каже и оттук нататък, когато някой покаже новооткрит артефакт в интернет, страничния човек ще си помисли "Ама дали е истински или някой пак си прави майтап?..." Кофти номер, нали? Много е гадно като се замислиш, но ние играем тяхната игра в момента и им правим услуга. Нито ти си виновен, че си повярвал на лъжливата информация, нито аз мога да замълча и да не изоблича лъжата след като я виждам. 1:0 за тях. Пак ти казвам, не бъди злоблив или си насочи това чувство към лъжеца, към прецакващия, а не към прецакания! |
merry |
Публикувано на: 17.12.2011, 23:21
|
stonetales, не съм много сигурна какво се опитваш да ми кажеш, но май си приел думите ми буквално. Това, че Игнат кан е пророк щом е направил гривната през 2008 г. беше шега. В горния пост се бъзикам с лъжата, че това е артефакт от юни 2009 г. Не говоря сериозно. Моля те!
Но това, което казваш ме подсети за един репортаж, който излъчиха наскоро (май по бтв). Беше за иманярите, търговията с антики и фалшификаторите. Та в него един фалшификатор на археологически разкопки, който добре разпознава фалшификат от оригинал между другото каза, че е виждал Панагюрското съкровище няколко пъти и то не е истинско. Това, което виждаме по музеите у нас и ни се представя като Панагюрското златно съкровище е всъщност негово копие, а не оригинала. |
Йордан_13 |
Публикувано на: 18.12.2011, 12:04
|
||
Ще чукаш камъни в някоя каменна кариера за фалшификации на свещени символи, вервай ми, дойдем ли на власт, много хора ще чукат камъни целодневно, щото ще ни трябват за въстановяването на някои храмове, а кандидати за каменари - бол, прегрешния спрямо Небето - всякакви. Та не знам на кого е свирено, но само знам, че бъдещето с днешното настояще е напълно отсвирено! |
||
stonetales |
Публикувано на: 19.12.2011, 12:30
|
Участник Група: Участници Съобщения: 149 Участник # 3 529 Дата на регистрация: 3-May 11 |
Е де, Йордане:)
Замисли ли се какво исках да кажа, изобщо, преди да ме наплюваш?:) Или го караш по "дифолт"?:) Аз и сега си чукам камъни - няма да ми се промени много житието - битие и после!:) А от Властващи Посредници с небето ми е писнало!!! |
Йордан_13 |
Публикувано на: 19.12.2011, 13:28
|
||
Ще те сложим отговорник на бригадите каменари, занаят да вземат;))) Власт? Ех, да имах власт, ама нямам;))) Това е просто визията ми за някои групи хора от политическата върхушка и подопечните им кръгове. Един вид мечта, ама то не се знае. Тъй, че всичко е в проект:))) Щото нали знаеш лафа: "На бодлива крава, Господ рога не дава";))) |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 19.12.2011, 13:50
|
Йордане, анти666, не казвам, че ıYı със сигурност го няма във Волжка България. Не съм археолог от Татарстан, за да си позволявам такива твърдения. Може и да го има, не знам. Но аз не съм чувала знака да е открит там. Изображения на Барадж – да, канатици – да, но ıYı не съм срещала като находка от Волжка България – нито в книги, нито в интернет. Ако някой докаже обратното, много ще се радвам.
=========================================== Да поживеем, да даде Господ да отидем и ще видим. Принципно археолозите показват това дет им отърва. На един обект между Стрелча и Копривщица който едсвам намерихме, но който не е просто от национално, а и от световно значение, беха писали едно и показали едно, а на терен се намери още едно, за което не беха писали и показали. Та тъй със знака IYI. Кога ти не отидеш с очо да го видиш и рука да го пипнеш на археологията не бива се надяваш за пълна достоверност. Сега политиката е такава. Публикува се, квото е удобно на официалната доктрина, другото минава в графа "фалшификат" или "изчезнало". След време го откриват в някое мазе на някой музей, примерно след 50 години или никога не го намират. Та квото толкова се чудиш за Панагюрското съкровище. Оригиналът най-вероятно е заминал за СССР или е продаден от БКП, а в България добри имитатори, колкото щеш. Лошото е, че не са Творци, а само имитатори. |
anti666 |
Публикувано на: 22.12.2011, 12:55
|
||
|
Merry, не бъде толкова самоуверена. Пръстен си има от Болгар и е този на снимката със защитника на Волжска България - бараджа. Под чийто знак току що влязхоме. А първата снимка вече си е фалшификат. За твое сведение, аз поне лично имах връзка с откривателя на въпросния пръстен, Раф Шарифулин още през 2009г. На една от снимките, които ми прати се виждат и други находки от района на Болгар, за които обаче беше доста пестелив и след това не се чу нищо. Предполагам, че е имало "неподходяща" символика и татаристите, заедно с хазарските им таварищи от Масква са го натиснали да си трае. Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите) |
||
|
anti666 |
Публикувано на: 22.12.2011, 13:15
|
|
Вижте, майтапа настрана, но в Саракта за фалшификация на сакрална символика наистина ще се наказва. Така е било, така и ще бъде. Защото проблема е не само самата фалшификация, колкото това, че един сбъркан знак или символ променя енергетиката на самата гривна/пръстен. Писали сме много по тоя въпрос и въобще носенето на такива предмети за украшение, без приносителят му поне донякъде да е наясно със значението на символиката, е меко казано глупаво. Ако той си има дори бегла представа, няма да я носи в ежедневието. Мога да те уверя, stonetales, че един от малкото хора, които са наясно малко повечко за значението например на ıYı е Йордан. Затова и реагира така остро.
А за властта - дали е грандомания, просто мечта или нещо друго - въпрос на гледна точка. За един властта е привилегия и лапачка, за друг - отговорност пред народа си. Мисля, че сме го обсъждали с теб и не е по темата. |
|
stonetales |
Публикувано на: 2.2.2012, 10:33
|
Надявам се, че и Мери ме е разбрала така добре, както и вие:)
Но, ако нея я радва липсата на Дух в подаръка, който е получила - това е друго. (ако изобщо го е получила де) Там вече помощ няма как да се даде. |
Йордан_13 |
Публикувано на: 19.1.2025, 0:11
|
https://drive.google.com/file/d/1Gk5S3q5Mqz...?usp=drive_link Нa мен честно казано ми омръзна вече 20-сет години да се занимавам с фигурите на Първо управление на ДС и техните млади наследници като Гошко Владимиров. Бушувам целият от гняв и ярост и ако го набарам жив бих го одрал, но това едва ли ще реши нещата при продължаващото съществуване на Първи отдел на ДС или Историческият отдел. Значи, как да се осъществи сътрудничеството между научните ни среди и техните, когато, те се обръщат за мнение към нас и възпитаниците на ВТУ им отговарят с яростно антитенгриянство? Това със сигурност не прави никак добро впечатление на волжкобългарските учени и те просто се отдръпват. Целият коментар върху пръстена като артефакт е с цел да се извадят от 10-сет дерета вода, само и само, да се обори Шарифулин и неговото твърдение, че това е бог Тангра;))) При все, че, става въпрос за журналистическо подаване на информация и публикации. Със самият Шарифулин, едва ли е говорено, за да се види защо смята така! А, Шарифулин е археолог, не историк и то археолог с 30-сет годишен стаж. Това, означава, че, когато каже нещо, явно има някакво сериозно основание да го каже! Тук нашите двамка тузари от ВТУ проявяват и липса на колегиалност! А, защо Шарифулин като археолог, смята, че пръстенът е от доислямският период. Защото той го намира в омешани археологически пластове, т.е. този пръстен не е попаднал по пътя на късната търговия през 13 век. Ето, какво казва той: "Животът тук не е прекъсвал. По-ранните слоеве са преработвани от следващото население. Те са живеели, строили, сеели. Затова много находки, които ясно са датирани отпреди монголското нашествие, се намират в слоя на Златната орда или даже в по-късен". Мога да кажа на г-дата историци, с моят опит на терен, че, това е точно така и аз съм го виждал това омешване на пластовете върху много от нашите тука праисторически селища, защото върху тях непрекъснато има ниви, които се сеят поради богатата почва!;))) Другото, което искам да кажа, че вече адски ми писна е, че на пръстена е стилизирано изобразено животно и то дракон;))) Стилизирано изображение на дракон, много характерен символ за волжките българи и днес, сиреч Барадж на техният език или Трек/Трьок (радост за тракизиращите серафимци и фолисти) Това е родов пръстен с родовата тамга на българи почитащи алпа Субан Барадж Трек Верени. Те, най-вероятно са били скотовъди (или пък земеделци). Фамилията им вероятно е била Барадж или нещо подобно. Може да не е пряко свързан с Тангра, Владимиров, но е свързан със системата и пантеона на българското тенгриянство! |