Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (2) 1 [2] ( последно съобщение ) |
За чалга-борците и историческата правда
anti666 |
Публикувано на: 6.8.2011, 11:29
|
||||||
|
Аз не разбрах от тоя ферман по-горе каква точно теза застъпваш, но да ти напомня, че ние не дискутираме хипотези и това е сайт за тенгрианство, а не философско-езотеричен подобно на Xnet.bg. Смешно е да се изжвяваш като последна инстанция, защото срещу себе си нямаш лапетии. Йордан ти е цитирал "Сказание за Чулман" и не знам с него ли спориш или с древния автор на епоса, който си го е написал пределно ясно. Неслучайно оттогаз българите се зовем ХОРа. А това "Орендата си е оренда" е направо бисер или другяче казано, словесна тафталогия. От сорта на "Това е така, защото е така" А дали няма общо с Тангра - аз пък ще ти кажа че има, и още как!. Има толкова общо, колкото Светия Дух с Бога в светата Троица. Ако имаш някакви проблеми и с това, не го е измислил Йордан, спори с Йоан Богослов и Благовестието. Добре си решил да не пишеш повече по темата, щото не знам дали има някой, който да те разбира какво искаш да кажеш. Съмнявам се и ти самия да се разбираш. |
||||||
|
Necromant1 |
Публикувано на: 7.8.2011, 23:44
|
Участник Група: Участници Съобщения: 55 Участник # 2 584 Дата на регистрация: 28-November 10 |
Надявам се само един ден да прогледнете, че вие живеете за Боговете (алпите), а не те за вас. В човека няма Бог. Човека е Бог в някои видове атеистичен сатанизъм. Ако си мислите, че боговете не могат да творят, просто се огледайте в цялата природа на Земята, какво е било, какво е сега и какво ще бъде... Тая природа е цялта изтъкана от божественото творчество на множество богове. Изобщо не сме единствените дето свирим, пеем, рисуваме и ваем скулптури. Нещо сте се объркали.
Почвайте да проглеждате по-рано, че пътя ви свършва така много бързо... дечица... -------------------- ?????????? ????? ?? ????? ? ??????? ????? ??????, ?????? ??? ??????????. ????? ????????? ?????? ?? ???????????? ?? ????... :/
|
Канатица |
Публикувано на: 8.8.2011, 11:57
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 920 Участник # 1 054 Дата на регистрация: 26-July 07 |
"И Бог създаде човека по свой образ и подобие" какво е според теб? В случай, че не се приема буквално, а на едно макрониво не е ли божествения дъх или дух това подобие?
И всъщност алпите като духовно по-еволюирали същества не се помагат ли, служат ли те за духовното издигане на останалите? Тогава кой на кого служи? "Тая природа е цялата изтъкана от божественото творчество на множество богове." И как стигна до извода, че са много или малко? И въобще що за прякор е това Призоваващ мъртъвци? В страницата посветена на монотеистична слънчева вяра ми се струва крайно неуместно. -------------------- "?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 22.8.2011, 11:28
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 428 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Един добър отговор на въпросното писмо от човек на име Петър Танов. Групата създала въпросното писмо е във Фейсбук и се нарича " 5-те лъжи за историята на България и Българите". Явно, за тях, Тенгрианството е една от тях
==================================================== Съгласен с няколко забележки! Началото на "Българите" не трябва да се обвързва с толкова късен исторически период и още повече с християнството и процесите в Рим и Европа! Те не ни трябват за да доказваме идентичността си ! Както и Иран, Ирак, Авганистан...Второ ако има ПРИЗИВ и се очаква да се получат градивни резултати то какво прави например отричането на Тангризма? Това ли е най-голямата "лъжа"? Какво се цели с тази цел? Да се налива вода в мелницата на съвременото християнство? Според мен "вкарването" на негативизам по този начин само отклонява вниманието от по-важните проблеми. Въпросът наистина е дискусионен и не е толкова елементарен! В подобен Призив не трябва да се "вкарват" проблеми на космогеничните учения, религиозните практики и религиозноте противопоставяния. Достоина "лъжа" е 1300 годишната история на Българите ! Но дайте да видим как например Ганчо Ценов защитава тезата за 13 000 годишна история! Дайте да "натискаме" да се УТВЪРЖДАВАТ безспорни исторически истини - да се акцентува на РЕАЛНИТЕ, излезли от Земята, факти! Някой ми каза, че в Гърция изучават много подробно и дълго Омир! Макар, че там за гърци не се говори....Дайте да искаме нещо конкретно! Например децата ни да знаят наизуст предметите в тракийските "съкровища"....В учебниците да се описват всички значими открития по земите ни от последните години....И най-важното да не се допуска догматизма в образователния процес, колкото и да е опасна плоскостта....Иначе идеята за Призив ми харесва! Дори предлагам да "отворите" текста и Администраторите да съберат и отсеят мнения и от другите 600 и кусур членове на групата...Още веднъж - харесва ми идеята!!! |
Страници: (2) 1 [2] |