Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (15) « първа ... 13 14 [15] ( последно съобщение ) |
Само не разбрах,Вие отричате Христос или, се бъркам..!?
Bell |
Публикувано на: 1.6.2006, 0:24
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
Тук не ни обединява религиозното призвание а национализма.....ако мислиш, че можеш да сложиш българския национализъм над своите религиозни пристрастия тогава си попаднал на подходящо място.
Нормално е да има остри реакции към теб, защото от известно време тук идват разни "пришълци" и се опитват да четат религиозен морал на останалите потребители без дори да са запознати с позициите на всеки един от нас...и някак си се обезсмисля цялото "тръбене", което вече е предостатъчно! Няма база дори за реален спор след като, както казах, позициите, доводите и аргументите ни се подминават с лека ръка от тея дето ни критикуват без да има реално за какво дори! Първо се запознайте с мненията във форума и различните теми, както и с материалите на сайта - после размахвайте пръст, но поне на някаква база... |
Petee |
Публикувано на: 1.6.2006, 0:49
|
Участник Група: Участници Съобщения: 358 Участник # 382 Дата на регистрация: 15-May 06 |
Някъде четох из форумите на вестниците съобщението на един господин, което гласеше, че е намерил България в Библията. България ще бъде спасена отвътре, от своите чета. Българите ще минат през големи премеждия и ще станат първи от шестата раса... Следваха усмивки :)
|
LETO |
Публикувано на: 1.6.2006, 1:23
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 356 Участник # 154 Дата на регистрация: 22-October 05 |
Тъй като реши, че трябва да адресираш първия си постинг във форума на този сайт към мен. Редно е аз да ти отговоря. Въпреки, че с втория се обърна към Елтимир. Няма отново да ти напомням, че Господ се пише с голяма Г (както и Бог)! В тази връзка и Христос се пише с голямо Х. На тема Християнство можем да поспорим винаги, но бъди сигурен, че ще е в моя полза! Много бих искал, сега регистрирани, като теб в тоя сайт да имат някаква представа за истинското Християнство и за отношението на Тенгриянството към тази религия. ..Но за съжаление, пишещи много... четящи малко! Както и да е, драги ми nik, остава въпросът, ти прочете ли ми постинга добре? Или се задоволи само с първите няколко изречения, зада си направиш окончателното заключение, че не съм българин. Или трябваше да ти цитирам слова от евангелията на Марко, Лука, Матей и Йоан, за да те уверявам в това? Или може би Стария завет, където се подвизава вездесъщия Йехова? Или може би е нужно да ти обясня как египетския свещенослужител Моисей е решил да си направи собствена държава? Ако искаш знания... добре си дошъл! Ако търсиш отговори ... добре си дошъл! Ако си пратен за друго ... по-добре си тръгни! -------------------- ... ? ?? ?? ?????????.. ????? ?? ??????????? ?? ?????!..
|
||
Ник |
Публикувано на: 2.6.2006, 0:17
|
Участник Група: Участници Съобщения: 380 Участник # 219 Дата на регистрация: 26-December 05 |
за лето.от мен по добронамерен няма да намериш.благодаря ти за посланието-излъчва и сила и добронамереност.тук съм защото ми е интересно и научавам много неща.може да не се съмняваш.просто вие сте тенгрианци,а моите убеждения са на православен християнин.не виждам място за спор,по скоро за уважение,основата ни е българия.и не ме яжте за главните букви,така съм свикнал за по-бързо.
|
Запознат |
Публикувано на: 2.6.2006, 0:23
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 4-November 05 |
Ще те гризна леко по крачето:
Тенгриани! А не Тенгрианци (Марсианци), Тангристи (Щангисти) Християни! А не Християнци! Делфинариум! А не Делфинарник (Свинарник)! |
Ник |
Публикувано на: 2.6.2006, 0:26
|
Участник Група: Участници Съобщения: 380 Участник # 219 Дата на регистрация: 26-December 05 |
за бел.има време,ще разберете,че не съм това от което се опасявате.не съм се стреснал толкова,дори се забавлявам,но наистина голяма част от вас са със сериозни познания и има какво да се научи.човек не може да бъде навсякъде и да знае всичко.аз съм се научил да уважавам чуждото мнение и да се уча от всички,когато преценя това.фактът,че съм спрял тук е показателен за одобрението ми към това,което правите.а иначе съм националист и ми се иска да ПРАВИМ повече за България.възприемам ви главно,като БЪЛГАРИ,а за мен това значи много!успех!
|
Ник |
Публикувано на: 2.6.2006, 0:30
|
до запознат.добре де - Тенгриани! направо ме изгризахте!
|
Севар |
Публикувано на: 2.6.2006, 1:21
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
nik, ние на първо място гледаме добронамереността при новите посетители на сайта. По думите ти мога да съдя, че си тук с добра умисъл, за това ти казвам Добре дошъл и дано ти хареса сайта, идеите и вижданията ни. Пълното съгласие по въпросите е вредно, защото няма да има никаква корекция. А кой от коя религия не е чак толкова важно, въпреки че тук господстващия възглед е Тенгрианският. По-важното, което гледаме е, дали човек вярва истински в своя Бог и дали държи на Вярата си и Нацията си. И едно пояснение. Ние не сме тенгристи както християните не са христисти или православнисти. Наставката "-ист" показва принадлежност към някакво съсловие, но не и към религиозно такова, макар да има изключения. Важното в случая е, че враговете ни нарочно употребяват изкуствената дума "тенгрист", за да ни поставят под общ знаменател с разни временни течения и ционистки идеологии.
|
БРАНЪ |
Публикувано на: 2.6.2006, 12:02
|
Участник Група: Участници Съобщения: 315 Участник # 383 Дата на регистрация: 15-May 06 |
Добре дошъл, nik!
При мен правилото е "Първо-Човек, после-Българин и след това -християнин, мюсюлманин и т.н." Основата е България. Нашата България. Родината на Българите. -------------------- ???? ????????? ???????? ???, ?????? ????? ???? ?? ???? ?????!
|
Бранникъ |
Публикувано на: 2.6.2006, 13:41
|
Читател Група: Участници Съобщения: 12 Участник # 401 Дата на регистрация: 26-May 06 |
Ще е хубаво да има в България тангрианство истинската вяра на българите.
-------------------- ?? ??? ?????? ??????? ?? ????, ???????? ?? ???? ????? ???, ??????? ????? ????? ?? ??????? ?? ????? ?? ?????? ????!
|
Bell |
Публикувано на: 2.6.2006, 15:19
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
Бран, е това е приказка! Стига сме делили България на две въображаеми българии - тази на християните и тази на тенгрияните...а има и българи мюсюлмани и тн.... Официялната религия в България е православието и е нормално повечето хора да го почитат, тъй като почитат семейството си, традициите си и това, на което са били научени от малки.... Защо трябва да се нападаме в името на Универсалния бог, който всеки назовава с различно име и някои по-хитри в негово име правят пари и войни ... Тангра е слънцето и небето и тн....а "другите" богове какво са?? Култът към слънцето го има навсякаде защото това, в което виждат хората божественото е същото навсякъде.....Какво духовно има в това да нападнеш някой казвайки му-ти си изрод аз съм тенгриянин? Или обратното......наистина....няма нищо духовно, религиозно, мъдро и боговдъхновено в това... За това се съгласявам с това, че важното тук е добронамереността и национализма. Поне аз така ги виждам нещата и ми се струва примитивно и тъпо да се борим в името на богове дори срещу самите нас - българите! Важно е национализма да ни обедини, защото той е единственото лечение срещу новия световен ред! Нека "изповядваме" ценности, а не религии!!! Духовното, който го има си го носи у себе си и го припознава там където си иска....и никой няма фактическото право да определя къде да търсим божественото! За това нека не се нападаме помежду си!!! |
||
Севар |
Публикувано на: 2.6.2006, 19:09
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Значи време е да заключим темата и да се прекрати тази безсмислица. Който разбрал - разбрал. Който не - да побърза. Много дребни и жалки изглеждат философстванията ни на фона черните облаци, които се задават, по-точно които са вече над нас.
Вчера, на Деня на детето камион прегазва бебе. Днес на деня на Ботев бандата изроди в парламента решават да премахнат наборната служба 8 години преди официалния срок! Последният наборник ще влезе на 1 октомври тази година! Турският хомосексуалист, самонарекъл се "Таркан" ще пее на връх ботевите чествания! |
Страници: (15) « първа ... 13 14 [15] |