Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (15) « първа ... 9 10 [11] 12 13 ... последна » ( последно съобщение ) |
Само не разбрах,Вие отричате Христос или, се бъркам..!?
Bell |
Публикувано на: 23.3.2006, 2:50
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
Жертвоприношенията са ги правели и древните гърци които далеч не са били на едно ниво с негрите и до ден днешен не можем да ги надминем по интелектуални философски прозрения...
Аз лично се гордея с това че българинът е запазил древния обичай да споделя храната си с приятели и гости и да се събира около маса с тях... Изобилие от свастики могат да се видят в историческия ни музей в софия и то датиращи още от траките по нашите земи... А Хитлер е финансирал тайно тайна националистическа организация в България в която са членували буржоази и влиятелни личности......и това е сигурно! Едва ли ни е смятал за славянска измет!!! |
TanCron |
Публикувано на: 23.3.2006, 2:51
|
Участник Група: Участници Съобщения: 53 Участник # 293 Дата на регистрация: 15-March 06 |
Така дотук си вадя за пореден път извода че като цяло - християнството като писани и религия куца - малко по горе ти цетира а именно : "[19:16] И тогава им Го предаде, за да бъде разпнат. И взеха Иисуса и Го поведоха.
[19:17] И носейки кръста Си, Той излезе на мястото, наречено Лобно, по еврейски Голгота; [19:18] там Го разпнаха, и с Него други двама, от едната и от другата страна, а посред - Иисуса. [19:19] А Пилат написа и надпис, и го постави на кръста. Написано беше: Иисус Назорей, Цар Иудейски. [19:20] Тоя надпис четоха мнозина от иудеите, понеже беше близо до града мястото, дето Иисус бе разпнат, и написаното бе по еврейски, гръцки и латински. [19:21] А първосвещениците иудейски казваха на Пилата: недей писа: Цар Иудейски, но че Той каза: Цар Иудейски съм. [19:22] Пилат отговори: каквото писах, писах. [19:23] Войниците пък, като разпнаха Иисуса, взеха дрехите Му (и ги разделиха на четири дяла, по един дял на всеки войник,) и хитона. Хитонът не беше шит, а изтъкан цял отгоре додолу. [19:24] Тогава рекоха си един другиму: да го не раздираме, а да хвърлим за него жребие, чий да бъде; за да се сбъдне реченото в Писанието: "разделиха дрехите Ми помежду си и за одеждата Ми хвърлиха жребие". Тъй направиха войниците... " а от историческите факти е видно че : "Започнали да изобразяват Христос върху кръста след Константинополския събор през 692 година. В началото Христос не е бил съединен с кръста, бил е облечен с дълга туника, с корона на главата и разперени ръце. Брадата и голотата се появили едва през XІ век като символ на страданията. Били добавени също така и петте рани и трънения венец. Често в горната част изобразявали свитък с буквите INRI — латинската абревиатура на думите "Исус от Назарет, Цар Иудейски" - което от своя страна ми говори единствено че всеки си наглася религията според времето и мотивите с които я използва - което автоматично я прави просто един инструмент за управление - каквато е главната цел на самото християнство като релия - нещо което много пъти съм твърдял" - ив крайна сметка "вярващите , когато стане неудобно и оцевадно че писанията им куцат - винаги казват че сущността на религията не е в символите, иконите и прочие , а в самата вяра - удобно и лесно средство човек да се измъкне |
славея |
Публикувано на: 23.3.2006, 3:25
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 34 Участник # 297 Дата на регистрация: 19-March 06 |
Аз не се гордея, ако приятелите са В ТЕНДЖЕРАТА! Имаме Стар Завет и който е недоволен от него, може да види по наши земи какво е къкрело в казана, но хайде...(да не комансираме). За философските прозрения на древните гърци и тяхната ненадминатост - съжалявам, но съм на съвсем друго мнение. Като изключа Аристотел в лингвистиката, където силно бях впечатлена, то ... науката е на друго ниво сега, но да не говорим за това. Освен ако не ти се говори, де. Пак пък аристотел колко пък е навредил на физика и църква, то - отделно. |
||
славея |
Публикувано на: 23.3.2006, 3:27
|
Участник Група: Участници Съобщения: 34 Участник # 297 Дата на регистрация: 19-March 06 |
Ти остави как са Го изобразявали. И сега не Го изобразяват чисто гол.
|
TanCron |
Публикувано на: 23.3.2006, 3:31
|
Участник Група: Участници Съобщения: 53 Участник # 293 Дата на регистрация: 15-March 06 |
Не смяташ ли че символиката на кръста с христос на него е един вид идолопоклонство?и изобщо раните му изображения на него и на всякаквите му там светци на икони за идолопоклонство?
|
славея |
Публикувано на: 23.3.2006, 3:46
|
||
не знам изобщо какво е това "идолопоклонство". Никога не съм можела да разбера. |
||
TanCron |
Публикувано на: 23.3.2006, 3:57
|
Ами аз да ти кажа - за мен идолопоклонство са всичките му там светци и прочие включително и самият христос- т.е. идолизиране на даден образ с определена цел - обикновенно служеща да се установи чрез нея определен контрол и управление - издигни определена личност , опиши нейни някакви си действия, слова и я подържай чрез лековерието и нуждата на хората да следват и вярват в нещо - това за мен си е чиста проба идолопоклонство - такъв за мен е и самият христос - един идол, една фигура умело използвана за управление или по-меко казано , за направление на масите от вярващи - чрез която църквата постига свои определени свои цели!
|
славея |
Публикувано на: 23.3.2006, 4:03
|
||
Значи е трябвало да има момент, в който някой идва, зарибява ме и почва да ме използва. Прочети Писанието и тогава ще говорим. |
||
TanCron |
Публикувано на: 23.3.2006, 4:15
|
кога и от кого е написано то? а и самият факт че се водиш по едно писание - чиято да кажем "достоверност" е повече от съмнителна , което е пълно с повече противоречи отколкото което и да е друго и което е взето и събрано от много по стари даже древни учения и преиначено с цел да служи за управление - е за мен всичко това говори че макар и не директо чрел дадена личност си била зарибена! това си е моето лично мнение , гледище , с което в никакъв случай не искам да те обидя или нещо от този род - просто изразявам мнението си и това което аз виждам!
|
Eлтимир |
Публикувано на: 23.3.2006, 7:58
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
Писна ми от теософски спорове, пълни с талмудизъм, полуистини или откровени лъжи. Нека християнските проповедници да кажат какво правят, за да спрат геноцида над българския народ. Това е истински важното сега. Нас, българите ни изтребват и заселват земята ни с всякаква небългарска измет. Ние искаме да спрем този процес, борим се да го спрем. Какво прави православната църква по въпроса? Нищо. Залъгва хората с някакво въображаемо спасение, отклонява вниманието им, докато злите сили си вършат своето зло дело.
Как да спрем нашествието на враговете и как да превърнем тази земя отново в Българска - ето го основният въпрос. Религиозната принадлежност е нещо вторично и подлежи на промяна. Непроменима е етническата. Християните приемат за по-близък до тях циганина християнин, отколкото българина помак. Или Волжкия българин. Или Балкареца. Аз мисля, че независимо от тяхното вероизповедание, нашите български братя са наши братя. За разлика от паразитните племена Чандала, които никога не могат да ми бъдат братя. Това е същинският въпрос, останалото е прах в очите. Останалото е юдейско отрова, отслабваща нашите сили пред лицето на смъртната опасност. Моят народ загива, топи се като пролетен сняг. България бързо и съвсем не полека се превръща в турско-циганска държава. Времето е за борба в защита на Българското, а не за безмислени спорове какво точно е казал Христос и какво е значението на едно или друго юдейско писание. И нека не забравяме, че някога българската държава бе унищожена от православния Василий II Българоубиец, докато дойдоха братята Тенгриани Асеневци и я възстановиха отново. -------------------- |
Bell |
Публикувано на: 23.3.2006, 13:25
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 861 Участник # 101 Дата на регистрация: 5-September 05 |
и аз мисля че спорове като този се оказват абсолютно безмислени. Хора като славея си знаят своето и аз не искам да я обиждам разбира се. Но виждам че тя не може да се аргументира по несъответствията в библията и тогава спора няма смисъл. Каза някакви неща за жертвоприношения и негри а после възхвалява стария завет в който всъщност действително можем да видим прилика между негрите и евреите но не и да говорим за цивилизация каквато е била нашата пра-българска ! А за древните гърци по-точно елини все пак на тях лежи днешната цивилизация и наука и термини и философски принципи и това е смешно да се отрича.
Опитайте се да убедите съботянин че на госпот не му е нужен неговия десятък-аз съм се опитвала...лелеее не правете тази грешка става страшно! Та в този смисъл спора е абсолютно излишен! |
blag009 |
Публикувано на: 23.3.2006, 23:29
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 234 Участник # 49 Дата на регистрация: 27-July 05 |
Бел,извинявай ЧАДО , но ОТ кога българските летци са бомбандирвали Ирак????? -------------------- ???? ?????? ??? ???????? ????? ??????? ??, ?? ?????? ?????????!"
|
||
Bell |
Публикувано на: 24.3.2006, 3:59
|
Аз не мога да ти кажа какво точно са правели там защото това само те си знаят аз не съм била в Ирак. Казвам само това което един такъв (наш летец) е казъл. Сега дали те точно са бомбардирали или участвали косвено в такава мисия незнам, знам че са имали заповед да пазят музея....и после са били свидетели на това което се е случило след тая атака...Можеш да избереш да не вярваш на тази история никой не те кара, това което казвам е само за тези които ги интересува!
Не ми казвай че мислиш че всичко това което правят нашите войници там се съобщава офицялно от нашите медии.....защото просто не е така! Съобщава се само това което е удобно... |
blag009 |
Публикувано на: 24.3.2006, 8:38
|
Участник Група: Участници Съобщения: 234 Участник # 49 Дата на регистрация: 27-July 05 |
Бел,не се сърди , НО това не отговяря на ОФИЦИЯЛНАТА логика.Иначе наемници има , може и български летци да има-защо не?!?!
Колкото до НАЦИОНАЛНИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ НА ИРАК, във весниците срешнах изрази от рода - НОВА АЛЕКСАНДРИЯ,намек за изгарянето на библиотеката в Египет!!! Колкото до слуховете,по вероятно е ИСТИНАТА да е в Иран-една от версиите е че АЗЕРИТЕ са преки потомци на прабългарите.Това е , МОЗЕ И ДА ВЕРВАШ - нямаш проблем!!! -------------------- ???? ?????? ??? ???????? ????? ??????? ??, ?? ?????? ?????????!"
|
Bell |
Публикувано на: 24.3.2006, 13:46
|
Не ти се сърдя но не разбирам за каква логика ми говориш като аз това нещо го знам от наш летец който е бил там и е бил очевидец на това нещо......
|
Страници: (15) « първа ... 9 10 [11] 12 13 ... последна » |