Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (15) « първа ... 7 8 [9] 10 11 ... последна » ( последно съобщение ) |
Само не разбрах,Вие отричате Христос или, се бъркам..!?
Eлтимир |
Публикувано на: 22.3.2006, 19:33
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
Те се позовават на една фалшификация. Някога Лео Троцки казал, че славянството трябва да послужи като тор за световната революция. Но тъй като Троцки е евреин, наложило се думите да бъдат приписани на Хитлер в малко видоизменен вид. Не съм адвокат на Адолф Хитлер, но съм прочел както "Моята Борба", така и всичките му речи и никъде не съм срещал тези думи. Някои обаче вярват в еврейската лъжа. И как няма да вярват, щом лъжата е еврейска? Нали неотдавна бившият папа нарече евреите "нашите по-големи братя". Абе колко са ни братя, толкова да са живи!
-------------------- |
славея |
Публикувано на: 22.3.2006, 19:54
|
Участник Група: Участници Съобщения: 34 Участник # 297 Дата на регистрация: 19-March 06 |
Щом лингвистичните уточнения не са за мен, то мисля, че нямам право да се намесвам, макар да бях написала доста. Как точно възникват синонимите и защо да може да се говори за двуезичност или многоезичност на който и да било език по тоя признак - само за това ще се изкажа, че е несериозно от страна на петър добрев. за другото пък други неща бях написала, но трябва да се води този разговор на неутрална територия и по неутрален за чиято и да било вяра и убеждения начин.
Защото мен не ме е страх от това да бъда сготвена и принесена на бесовската трапеза, защото всякога смъртта на изповядващите Христа е само в Негово име при такива случаи, ако и извършителите да са обладани езичници; а и от смъртта не ме е страх въобще. Може да ме е страх да не огорча, да не дразня, да не прегреша по този начин, а други страхове от участието си тук нямам. Нито пък сте ми противни, ами питам дали сте отворени за диалог добронамерен и дискусия. За жертвоприношенията в православието - е, всякакви кланета на гергьовски агнета на мен ми напомнят за селяния и комунистически банкети. Жертвоприношение с отнемане на животински живот в нашата обредност просто не търсете по такива смешни начини, може би Музикалната жертва на Бах, но той е лутеранин, затова в наглостта си е писал музика и я е принесъл со все фуги и полифонични вътрешни разговори - противоречиви и задушевни - със себе си самия. Надявам се да проведем лингвистичната дискусия някъде, доколкото съм на тоя свят още дълго, де. Много имам да кажа, много ще ми е приятно. |
Eлтимир |
Публикувано на: 22.3.2006, 20:03
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
През време на петте века робство Българската духовност и Българските обичаи са били съхранени именно в селата. В селата са се съхранили и остатъците от старата българска аристокрация. Онова, което през тези векове е било по градовете, не е било много българско. Всеки историк ще го потвърди. Така че да се отричат българските традиции, само защото било "селяния" е оскърбление към целия български народ. А пък да се твърди, че коледното прасе и гергьовското агне са комунистическа работа е израз на невежество. Да не употребявам по-силна дума... Също така държа да напомня, че само до преди 100 години, 90% от българите са живели в села.
-------------------- |
славея |
Публикувано на: 22.3.2006, 20:03
|
Участник Група: Участници Съобщения: 34 Участник # 297 Дата на регистрация: 19-March 06 |
ИЗказването на папата е скандално и отвратително. То няма нищо общо с вярата Христова и говори само за гадната ерес, каквото е католицизмът, но има и по-гадни и антихристови неща, дай да не се сещам за тях.
Клането и концлагерирането на поляците е било именно подплатено с това идеологическо небесно вдъхновение, на крилете на което се е носил Хитлер и няма какво да му адвокатстваме сега и да се излагаме. Да, славяните са кал и тор за любимия ви фюрер. Може много да го обичате, но без взаимност. Наново се извинявам, ако обиждам нечии чувства и нарушавам нечий комфорт. Винаги мога да бъда банната. Това е истината обаче и следва да я приемаме, а иначе тука си участвам като самотен воин и ничие влияние и вдъхновение не черпя, освен от Бога. |
славея |
Публикувано на: 22.3.2006, 20:09
|
||
да се пък твърди, че колим агне в името Господне или за да чуе Свети Георги нашите молитви, е дваж повече обида към българския народ и вярата му през тия години, КОЯТО НЕ Е БИЛА И НЯМА ДА БЪДЕ ТАНГРАИЗМЪТ. А сме съхранени от вярата си православна и това даже комунистическите учебници го признаваха. И не става въпрос за живеене в село, а за животинско съществувание, еднакво присъщо и на граждани, и на селяни, независимо дали ще се плюска банкетски или на селска софра. Пълно е със семейства, на които сядането около масата е най-прекрасният момент от съществуванието и връх на духовността и удоволствеността. |
||
Eлтимир |
Публикувано на: 22.3.2006, 20:13
|
Онези от Варшавското гето са били толкова поляци, колкото мангалите от Столипиново са българи. И пак ще кажа: чел съм всичко от Адолф Хитлер и никъде не съм срещал онези думи. При Лео Троцки обаче съм ги срещал. Фалшификаторите разчитат на илюзията, че такива като мен не четат комунистически автори. Аз обаче съм чел даже Мао Цзе Дун. Също и Йосиф Джугашвили - Сталин. А, да, също Кашел Мордохай - Карл Маркс, който пък отрича правото на съществуване на българския народ и оправдава турските зверства над нас.
Да не изпадаме в положението на Алберт Айнщайн, за когото пише по енциклопедиите, че през втората половина на живота си е работил над эЕдинната теория на полето и е правил изказвания против нацизма. Тук, в тоя сайт обаче няма германски нацисти. Тук всичките сме български националисти. Пак ще повторя за по-трудно възприемащите: Ние сме български националисти. -------------------- |
славея |
Публикувано на: 22.3.2006, 20:15
|
||
абсолютно сте прав. Само не сте прав, че можем нещо да направим с клириците по ред причини. Написаното от Георги Войнов подкрепям сто процента от това, което прочетох в линка. |
||
Eлтимир |
Публикувано на: 22.3.2006, 21:40
|
Самото Православие е толкова много повлияно от Тенгрианството, колкото православните изобщо не подозират. Дори "техният" кръст е наш, Тенгриански символ. Навремето християните го приемат с едничката цел да не бъдат смазани от армиите на Кан Атила. За справка - трудовете на Мурад Аджи. Сега ще опитам да намеря една снимка на такъв кръст, изобразен в християнски ръкопис и на всички ще стане ясно какъв е произходът на тая фигура. А за празниците да не говорим. Дори Рождество Христово е преместено от март на 25 декември, за да съвпадне с нашата Нова година. Та и първите православни български светци са тенгриански колобъри от високо посвещение. Като Св. Иван Рилски, например. Ако има нещо неразумно и дори идиотско, то е в опитите на православните да отричат Тенгрианството.
-------------------- |
Eлтимир |
Публикувано на: 22.3.2006, 21:48
|
Ето ви го "християнският" кръст: http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...stup&pos=0&cat=
Вижте цветовете му - червено и бяло и ще разберете също какъв е истинският произход на мартеницата. Впрочем поповете защо не анатемосат нашите мартеници? Или и тях ще обявят за християнски? Или пък за селяндурски, може би. Вярвам, че като погледне средновековния хрисстиянски манускрипт, "славейчето" ще проумее защо толкова държим на нашия си символ - Свастиката. И защо не се уморяваме да твърдим, че този древен символ няма нищо общо с Адолф Хитлер. Дори по простата причина, че ние сме го използвали хилядолетия преди Хитлер да го нарече "мотикообразен кръст" и да го сложи върху партийното си знаме. Задачата на Движение "Воини на Тангра" е да се бори с невежеството. Явно на някои това изобщо не се харесва. Но моля - който предпочете да си остане тъп - да си остане. Те и мангалите мразят просвещението. И ние изобщо нямаме намерение да плачем заради тяхната тъпотия. -------------------- |
Севар |
Публикувано на: 22.3.2006, 22:12
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Тенгрианството е едно свещено познание за Вселената и законите й. Дадено е в прадревни времена от нашите небесни учители - алпите, като пътеводител и за ускоряване на развитието на човечеството. Сещате се за елфите от скандинавската митология, за планината Алпите, за реката Елба, за върха най-високия връх Елбрус в Кавказ. Християните ли ги нарекоха така?
|
Севар |
Публикувано на: 23.3.2006, 1:07
|
||||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
"От кланетата в Бояджик по чудо оцелява Иван Атанасов - баща на световно известния по-късно в САЩ Джон Атанасов -създателя на компютъра. Турският ятаган само резнал челото на Иван (бебе тогава!), а баща му Атанас бил убит. На 13 години Иван Атанасов емигрира в САЩ заедно с буйчо си Константин. Ако ятаганът (или по Божията воля!) не го беше пощадил, как ли щеше да изглежда днес светът без компютри?!..." - из книгата "Геноцидът и Холокостът над българите" от Г.Войнов |
||||
славея |
Публикувано на: 23.3.2006, 1:15
|
Съжалявам, но съм длъжна да отговоря.
Кръст - това е геометрия на две отсечки. Могат даже да не са под прав ъгъл, а защо това да е християнският кръст, това не можах да схвана. Не разбирам, претендирате, че тенгрианството е пророкувало кръстната смърт на Бога чрез някакъв символ? защото тя е пророкувана в смисъл на страданието и саможертвата Христови в Стария завет, а кръстните геометрични фигури не виждам какво общо могат да имат преди Бог да умре и възкръсне, за да ни спаси от греховете. Православието пък воюва срещу простотията именно не канонизирайки някакъв конкретно кръст - шестконечен, осмоконечен или друг - за единствено правилният. Защото без смисъл, всяка геометрична фигура просто си е това и нищо повече - геометрия. Песнописца и честнаго Богоглагольника, Церкве наказателя и учителя и врагов сопротивоборца Иоанна воспоим: оружие бо взем - Крест Господень, всю отрази ересей прелесть и яко теплый предстатель к Богу всем подаёт прегрешений прощение. |
славея |
Публикувано на: 23.3.2006, 1:20
|
syglasna sym напълно с написаното от Войнов. Джон атанасов, да, но никой друг. Нямаме даже ни един нобелист.
|
TanCron |
Публикувано на: 23.3.2006, 1:26
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 53 Участник # 293 Дата на регистрация: 15-March 06 |
Извинявай - ама доколкото си спомням от това което съм чел - не ми е останал спомен в стария завет да пише нещо за христос, и ако се не лъжа за него са писали само в разните му там евангелиета - които стават основа за така наречения "нов завет" - интересно определение за нещо от което така и не разбрах какво е "завещано"! |
||
славея |
Публикувано на: 23.3.2006, 1:31
|
||||
шегувате ли се? |
||||
Страници: (15) « първа ... 7 8 [9] 10 11 ... последна » |