www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Само не разбрах,Вие отричате Христос или

Страници: (15) « първа ... 6 7 [8] 9 10 ... последна » ( последно съобщение ) Closed TopicStart new topicStart Poll

> Само не разбрах,Вие отричате Христос или, се бъркам..!?
славея
Публикувано на: 21.3.2006, 19:22
Quote Post

Участник

Група: Участници
Съобщения: 34
Участник # 297
Дата на регистрация: 19-March 06

сигурно е така. Доколкото поддържате атака, нормално е православни елементи да се мотаят с иконите си във форума и да вземат отношение по въпросите за вярата. Туй не значи ми се е причуло вик за помощ по верските въпроси.
PM
Eлтимир
Публикувано на: 21.3.2006, 21:27
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

А защо, о, християнино не се мотаеш из сатовете на юдействащите деструктивни секти? Или заповедта на НСС е да бъде ударен единствено сайта на Българската Вяра?

--------------------
PM
Azerath
Quote Post

Участник

Съобщения: 428
Участник # 9
Дата на регистрация: 9-July 05

QUOTE (славея @ Mar 21 2006, 04:58 PM)
QUOTE (Севар @ Mar 20 2006, 03:01 PM)
славея, защо ни я навираш тази икона? Може би за да кажат утре, че понеже не сме я изтрили, сме християни.

че трийте каквото искате. Защо, какъв е проблемът да сложа икона не мога да разбера.
не се разбра отричате ли Христос.

Дай и по една еврейска звезда да си сложим, както сме тръгнали!

Ако сме Българи нека вярваме в Българското! Това е моята скромна позиция.

--------------------
“???????? ??????? ? ??????? ? ??????? ????? ?? ?????????.” (???????? ????). ???????, 6774 IYI "??????? ?? ??????? ??????????? ?? ??????????? ?? ??????? ???????? ?????? ????????." (????? ??????) 1941
PMEmail PosterUsers Website
славея
  Публикувано на: 22.3.2006, 4:17
Quote Post

Участник

Участник # 297

ако преча, трябва да знам.* Тогаз няма да пиша, а иначе ще си пиша - вижте колко съм жизнерадостна! smil4334a43204b20.gif

------------
* Иже ти повеленна, сия разумевай: несть бо ти потреба тайных. smil4334a43204b20.gif
PM
славея
Quote Post

Участник

Участник # 297

QUOTE (Azerath @ Mar 21 2006, 11:29 PM)
Ако сме Българи нека вярваме в Българското! Това е моята скромна позиция.

не съм дошла да дразня или да откривам християнски теми, друг ги е открил. Но да се вярва в българското - това ми прилича все едно на чакаме българин да направи научните открития, които са направени не от българи велики, кой знае защо, даже често именно от гадни, мръсни чифути, а дотогава да живеем като шебеци по дърветата.
PM
TanCron
Публикувано на: 22.3.2006, 12:54
Quote Post

Участник

Съобщения: 53
Участник # 293
Дата на регистрация: 15-March 06

QUOTE (славея @ Mar 22 2006, 03:25 AM)
Но да се вярва в българското - това ми прилича все едно на чакаме българин да направи научните открития, които са направени не от българи велики, кой знае защо, даже често именно от гадни, мръсни чифути, а дотогава да живеем като шебеци по дърветата.

Извинявай , били ми изредила тези така наречени от тебе чифути които са направили научни открития?
PMEmail PosterICQ
славея
Публикувано на: 22.3.2006, 16:04
Quote Post

Участник

Участник # 297

чифути и масони, колкото и да ни е тъжно.
Бях подготвила линкове, но за какво...
Достатъчно сте го дъвкали по форумите това нещо - то не е болна моя тема, а го цитирам като факт, свързнан с познанието, което е нещо добро, само по себе си, независимо кой му е приносителят.

Тук съм направила паралел с вярата. Прочетох малкото, което може да се изтъкне за тангра - е, дивашка работа, какво да се лъжем. Човешки жертвоприношения, негърска история. Откъде пък лингвистични основания за "ден грее", това са думи със славянски произход, не прабългарски.
PM
Eлтимир
Публикувано на: 22.3.2006, 16:17
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

"славея", не разбрах какво търсиш при нас, щом сме ти толкова противни. Нали сме диваци, не те ли е страх, че ще те принесем в жертва и ще те изядем? А по повод на Ден Грее ще уточня за нашите хора, не за теб.
Според Петър Добрев, ние, българите до голяма степен сме двуезични. Тоест ние често ползваме по две думи за едно и също нещо: куче - пес, бягам - тичам и т. н. Топло и грейно са типичен пример за това двуезичие. В ботевградския диалект думата грейно замества топло. В славянските езици доколкото ми е известно тази дума липсва. В руския има производни на нея, но самата дума липсва, което красноречиво говори, че е заемка от старобългарския.

--------------------
PM
Иван
Публикувано на: 22.3.2006, 16:37
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

QUOTE (славея @ Mar 22 2006, 03:04 PM)
...
Тук съм направила паралел с вярата. Прочетох малкото, което може да се изтъкне за тангра - е, дивашка работа, какво да се лъжем. Човешки жертвоприношения, негърска история. Откъде пък лингвистични основания за "ден грее", това са думи със славянски произход, не прабългарски.

Виж, ако ти е трудно да намериш в Тенгрианството основа за живота си, за миналото и бъдещето, то не се отчайвай, пък и не се презорвай! Разбирам, че не желаеш или не можеш да вникнеш в това. В такъв случай не виждам как ще си пълноценен събеседник по въпросите на Тенгрианството. Можеш да ни осветляваш единствено по отношение на Християнството, с което надявам се, си наясно.

Какво е дало и може да даде Отключеното Небе е написано достатъчно в материалите на сайта. Предлагам ти да натиснеш върху линка http://www.voininatangra.org/modules/xfsec...php?category=19 който се намира още на началната страница - За Движението "Воини на Тангра"
Там много ясно е описано какво е Движението, какво искаме, как ще го постигнем и защо. Всичкото това е стъпило именно на Тенгрианството. Прочети и кажи има ли там нещо за човешки жертвоприношения, за "негърски работи" и пр.
Така, че хайде щом си в нашия форум, направи това за нас - представи ни какво може да даде на България, на Българите и на света в момента Христовото учение или Българската православна църква? Какво конкретно за днешния ден би ни препоръчала Църквата да правим? И какво прави тя?

Прости въпроси и очакваме прости отговори!
PM
Eлтимир
Публикувано на: 22.3.2006, 16:45
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Май е наш ред да запитаме Православната църква защо признава "езическите" жертвоприношения. какво, ако не жертвоприношение е клането на свиня на Коледа? Или агне на Гергьовден. Тук не говоря за клането на петел на Петльовден, което си е чисто Тенгрианска традиция. И никой, извършващ тези ритуали не мисли, че се приравнява към негрите в Африка. Впрочем негрите далеч по-малко са привързани към жертвоприношенията. Единствено семитският мозък може да измисли да принесе в жертва собственото си дете. За справка четете Библията. Как Авраам искал да заколи сина си Исаак, защото така му наредил неговия бог Йехова. Жертвоприношенията на деца са били твърде разпространени и сред финикийците, също семитски народ. Та християните да послушат съвета на своя Учител и първо да видят гредата в своето око, преди да посочат сламката в нашето.

--------------------
PM
Севар
Публикувано на: 22.3.2006, 17:17
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Мисля, че по времето на древната държава Самара (Шумер по семитски) не е имало такова нещо като славяни или склавини, но е съществувала думата Дингир. Това е само една от десетките и стотици разновидности на думата Тангра, разпространени по света. Склавините ли я разпространиха? Кога, как? Смешно е.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ
Eлтимир
Публикувано на: 22.3.2006, 17:27
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

На китайски пък Небе е Тян /или Т,ен/. Доколкото мога да преценя, китайците не са нито тюрки, нито славяни.

--------------------
PM
Севар
Публикувано на: 22.3.2006, 18:05
Quote Post

Отдаден

Участник # 13

QUOTE (славея @ Mar 22 2006, 04:04 PM)
чифути и масони, колкото и да ни е тъжно.
Бях подготвила линкове, но за какво...
Достатъчно сте го дъвкали по форумите това нещо - то не е болна моя тема, а го цитирам като факт, свързнан с познанието, което е нещо добро, само по себе си, независимо кой му е приносителят.

За какви негърски жертвоприношения говориш? В ред ли си? Христос като се е пожертвал, той негър ли е бил? smil4334aa44c7e89.gif
Когато нас ни жертват чифутите и масоните и ни пекат на бавен огън, твоите кумири от православната църква твърдят, че геноцид срещу България няма и, че всичко било ОК. Ето какво казва един архимандрит, доцент и доктор:

"Не може да се отрича несъмнения факт на нацисткия холокост не само на евреите, но и циганите, хомосексуалните, йеховистите и много други. Яко Хитлер беше победил, щеше да дойде и нашият ред. Да се пише за "български Холокост" е пресилено и невярно."

Кратко, ясно и категорично. Вие сте гои, раби божии, пасторални единици и по дефиниция нямате право да надигате глас. славея, като си изчистите вашия клозет (църквата) от подобни изроди, тогава елате да говорим.
Azerath
Публикувано на: 22.3.2006, 19:22
Quote Post

Участник

Съобщения: 428
Участник # 9
Дата на регистрация: 9-July 05

QUOTE (Севар @ Mar 22 2006, 05:05 PM)
"Не може да се отрича несъмнения факт на нацисткия холокост не само на евреите, но и циганите, хомосексуалните, йеховистите и много други. Яко Хитлер беше победил, щеше да дойде и нашият ред. Да се пише за "български Холокост" е пресилено и невярно."

Може ли да попитам, кой го е казал това? Какво ще рече това "нашият ред", кои са те ми е интересно. Явно има предвид някакви висши ционисти, защото на мен не ми е познато някога Германия да е смятала България и българския народ за враг. smil4334ad8a149e0.gif

--------------------
“???????? ??????? ? ??????? ? ??????? ????? ?? ?????????.” (???????? ????). ???????, 6774 IYI "??????? ?? ??????? ??????????? ?? ??????????? ?? ??????? ???????? ?????? ????????." (????? ??????) 1941
PMEmail PosterUsers Website
Севар
Публикувано на: 22.3.2006, 19:32
Quote Post

Отдаден

Участник # 13

Виж първия коментар.
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=18960

Topic OptionsСтраници: (15) « първа ... 6 7 [8] 9 10 ... последна » Closed TopicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020