Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (3) 1 2 [3] ( последно съобщение ) |
Мадара
Йордан_13 |
Публикувано на: 1.8.2010, 21:27
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 442 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Пръстена с Жар птицата. За съжаление, такава миниатюра, трудно се снима,с какъвто и да е фотоапарат, при лошото осветление.
За разлика от този от Елова могила, край Трявна, с надпис "Сито", който бил някъде на експозиция и забравил да се върне в музея и не се знае кога ще се върне, този все пак е в наличност |
iss |
Публикувано на: 2.10.2010, 14:21
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
-------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||
iss |
Публикувано на: 2.10.2010, 14:31
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Пътешествие по линиите на Дракона Адриана Вотей
-------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||
Einherjer |
Публикувано на: 23.10.2010, 16:56
|
Участник Група: Участници Съобщения: 50 Участник # 1 689 Дата на регистрация: 9-November 08 |
в персийката митология има такава птица Симург или Синмурф.
|
antijew |
Публикувано на: 16.6.2011, 21:47
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 195 Участник # 747 Дата на регистрация: 10-January 07 |
-------------------- www.xnetbg.com/ne.swf
|
anti666 |
Публикувано на: 17.6.2011, 10:06
|
||
|
И да си дойдем на думата;
Представете си, довлечен от Сибир бурят като панаирджийска мечка изпълнява всяка събота вечер пред тълпа туристи тенгриански ритуали. Как с тъпан в ръка уморено подскача около огъня, а дебелите германци с автобуси от Златните щракат с фотокамери след 20 лв. вход за шоуто. (За българи - 15лв). Чак настръхнах от това видение. Масон, какво да го правиш, заедно с шуменския кмет и олигарх само пари и Бафомета са им в кратуните. Знаете ли на какво е заприличал Перперек? Входна такса за паркинг, събира я хасковския кмет с някакво джангалско име. Асан Азис или нещо подобно. На входа пък се върти алъш-вериш на някакъв кич по сергийките. Когато се качвахме горе на колобърското светилище някакви кинаджии правеха тъп филм за еврейското киностудио Бояна. Точно на хълма срещу Перперек пък джангали от ДуПиСето са направили от храсти надпис "ДПС", нагло демонстрирайки, че това е тяхна територия. Как да не благославяме любимия ни темплиер Овчаров. И да не ни е яд, че Калоян не ги е изсякъл докрай при Одрин навремето. |
||
|
Necromant1 |
Публикувано на: 20.6.2011, 16:25
|
Участник Група: Участници Съобщения: 55 Участник # 2 584 Дата на регистрация: 28-November 10 |
Българските шамани като се крият като мишки, ще ни внасят чужденци. Де ги нашите колобри на Спас Мавров? Ми нема ги! Потънали са в дън земя. Ако имаше нашенски си се съмнявам, че щяхме да докарваме от майната си.
Мишки бол, а къде са котките? -------------------- ?????????? ????? ?? ????? ? ??????? ????? ??????, ?????? ??? ??????????. ????? ????????? ?????? ?? ???????????? ?? ????... :/
|
anti666 |
Публикувано на: 21.6.2011, 14:47
|
|
На Овцата ще му излезе по-евтино наместо да им плаща пътните от Бурятия, да облече няколко гладни студентчета от НАТФИЗ като шамани да думкат с тъпаните за атракция на туристите. Както "нестинарите" по крайбрежните курорти правят шоуто на зачервените от бирата и слънцето скандинавци. К'во пречи. Акъл или образование? Щом ще има пачка, проблем нема за масона.
Некроман, как мислиш, що не се показват колобЪрите наяве? Ако беше попрочел малко тука, щеше да си чувал и за Забранените години. А що са забранени? Ами щото си избрахме (или по-точно византийците ни го избраха) да си имаме попове-мутри, попове-ДС агенти, масони, хомосексуалисти, ядрени попове, бизнесмени. Каквото пръкне от Семинарията. Истински вярващите свещеници са натикани в 10-та глуха поради силно йерархичната структура на БПЦ. Няма какво да се оплакваме. Докато не изтече Проклятието, не очаквай някаква намеса, освен в изключително възлови моменти и дори тогава чрез посредници. А дали ги има? Интересно например, кой ли си е правил труда да реди тези каменни кръгове по абсолютно неизвестни светилища. Или пък прясно засадена трепетлика из Балкана. Кромлех |
|
Necromant1 |
Публикувано на: 21.6.2011, 21:47
|
Участник Група: Участници Съобщения: 55 Участник # 2 584 Дата на регистрация: 28-November 10 |
Виж сега анти666. Аз съм чел достатъчно този форум тук и не ми пука особено кой как тълкува историята. За едни колобрите липсват от 1200 години , за мен липсват от 15 трилиона. Така че си е малко въпрос на гледна точка.
А за въпросните камъни дето са наредени е ясно и се вижда, че са от тях, както се виждаха и на снимките от темата за едно от светилищата в Родопите с промушвачка, където на околните дървета си личаха достатъчно добре накичените парцали. Виж аз не съм сляп, просто се питам къде им е дейността в нашето общество и пак ти казвам за това проклятие, малко е спорен въпроса, какво, кога, как и за колко. Виж може да съм склерозирал и да не помня някои подробности от миналото си, ама не чак толкова много. -------------------- ?????????? ????? ?? ????? ? ??????? ????? ??????, ?????? ??? ??????????. ????? ????????? ?????? ?? ???????????? ?? ????... :/
|
anti666 |
Публикувано на: 22.6.2011, 18:04
|
|
Тия парцалки там са накичени от помаци, които са толкоз мюсюлмани, колкото и турци. Просто светилищата са останали от древността в паметта им като място за преклонение.
Иначе за другото - има ли въобще в момента общество в България? Иначе казано, организирано национално-отговорно самосъзнание? По-горе един от нашите пусна един зов за помощ, да видим колко хора ще се включат. Разбирам ти и упрека, но не очаквай ТЕ сега да бият тъпана (и в буквалния и в преносния смисъл). Когато трябва, ще се чуе. А дали ги има или няма - твое право да си мислиш каквото искаш. Нали сме демокрация все пак. Всеки най-знае. |
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 22.6.2011, 21:32
|
||
Админ Група: Админ Съобщения: 16 442 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Мисля, че в този сайт бе дадено достатъчно познание, достатъчно напътствия, дори указания, какво да се прави, така, че нямате нужда от клоуни с дрънкащи звънчета и опулени очи да ви посочат "светлото бъдеще". Особено с "Ода за Светия Дух" бе казано много. Толкова много, че дори аз самия се учудвам, че трябваше да се каже толкова много за една такава инертна маса, наречена днес "български народ". |
||
anti666 |
Публикувано на: 23.10.2011, 19:18
|
||
|
Николай Овчаров - темплиер или тенгрианин? Едно интервю с него след завръщането му от Бурятия. В казаното не намирам нищо лошо и донякъде променя поне за мен отношението ми към археолога Явно престоя там и познанствата му с тенгриански шамани добре се е отразило. Сега за себе си трябва да разреши това раздвоение на личността - темплиерство или тенгрианство. Кои сме ние да го учим, разбира се
|
||
|
РонинА |
Публикувано на: 29.3.2014, 18:10
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 154 Участник # 35 428 Дата на регистрация: 7-March 14 |
Йордан_13 това в десният ъгъл долу на снимката с кожата от змия,глава на змия ли е или така ми се струва-вижда се че не е част от кожата-или.... |
||
anti666 |
Публикувано на: 26.10.2015, 23:45
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 322 Участник # 700 Дата на регистрация: 22-September 06 |
През септември ми се случи да мина през Мадара. Не бях сам, качихме се горе до крепостта. Гостът ми потвърди това, което знаех отдавна. Че мястото навява на тъга, на много тъга и на смърт. Именно там, на Мадарското плато, а не на Шуменското както казваше Елтимир, е произнесено Проклятието при вида на изкланите българи - от старци до пеленачета.
Случаят ме свърза с една пенсионирана екскурзоводка. Която седеше от другата страна, до оброчището. Заприказвахме се и тя ми разказа няколко любопитни неща от миналото й като ексурзовод на Мадара. Защото е призвание да си такъв точно там, а и от няколко приказки разбрах, че просто искаше да сподели с някой, а нямаше с кого. Случайности на това свещено място няма, отдавна го знам това. Та стана дума за Мадара и конника. Първото и най-важно нещо е, че Конника на Хърса, Слънчевия син е изследван от много учени, включително и коневъди. И е установено по категоричен начин, че става дума за български кон или по-точно прабългарски (скитобългарски), от съвременната порода източнобългарски. А е български (не тракобългарски) по простата причина, че има стреме. За сведение, нито тракобългарите, нито римляните са използвали стремето. То идва с нахлуването на скитите и освобождението на България след 6-ти век. Другото, което ми каза е за нейната среща с изтъкнат китайски историк, който минавал от някакъв симпозиум в Унгария. Разговора беше предимно за него. Когато тя започнала да му говори заучените истории за Мадара, той я прекъсва със следното "Вие българите не знаете собствената си история. Не знаете, че вие сте били един от трите най-стари и велики народи. Не знаете, че Мадара е посветена на Слънчевия Бог и великата Майка, откъдето идва името му. Не знаете, че вас бавно ви унищожават. Вие не помните, че някога сте имали империи и сте стигали до нас, китайците". Това донякъде не е вярно, защото всичко е писано тук, в нашия скромен сайт. И има българи, макар да се броят на пръсти, които са наясно с тези неща. Но е добре да се знае, че някои от древните знания за нас са известни и в Китай. Не само в Русия, Ватикана и Израел. За тази лелка, вече пенсионерка съм сигурен, че е наясно с материала, след като знаеше за Даул таш и дори ми посочи височината на менхира, преди да бъде начупен от фанариотите. че е бил 8 метра. Тя също потвърди и че Колоната с надписа Тангра, която сега е в НАИМ е открита именно където е тенгрианския храм. Нещо, което до ден днешен учените се свенят да го признаят. В интернет, освен в нашия сайт няма да намерите откъде е преместена тази Колона. Неслучайно мълчат като партизани, защото името на Българския Бог е забранено да се споменава сред научните среди. |
Страници: (3) 1 2 [3] |