Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (3) 1 2 [3] ( последно съобщение ) |
Бакарната книга
anti666 |
Публикувано на: 13.8.2011, 8:17
|
|
Нека някой ако има време и желание да го преведе на новобългарски и да го качи тук като материал. Сведенията за падането на тракобългарите под римска власт идват от самата Римска империя и макар тенденциозни, са неизвестни за обикновения българин. Доскоро въобще историята на България започваше от лето 681-о според заповедите на Щуката (разбирай комуноидните манипулатори)
|
|
Канатица |
Публикувано на: 13.8.2011, 14:15
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 920 Участник # 1 054 Дата на регистрация: 26-July 07 |
-------------------- "?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
|
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 3.9.2014, 18:25
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 427 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Снимка на корицата на Медната книга от царската могила в местността Топ Кория, махала Брезовица между селата Ситово и Лилково. Копната от иманярски форум. Снимката е правена в домашния условия с изключително добро качество, поради, което се вижда уникалните й писмени знаци, кото са инстински рай за лингвистите. Ако се направи съпоставка на знаците от неолита и каменно-медната епоха, с тези в началото на римското владичество на Балканите, ще се открие не просто "писмеността на траките", но и древните извори на Българският език. Само вижте в долния десен ъгъл как е изписана думата "богатство" - на родопският диалект, от което се вижда, че той почти не е търпял промени хилядолетия! "Богатство" е написано на чиста кирилица(!) като "богутоство". Днес дори се е запазило в Родопите село с такова име Богутево! Заглавната страница на книгата, обаче носи нови изненади. Ангел Личков, краведът от Лилково е скрил част от надписите и не ги е посочил в книгата си 'Камъни, богове, руни". В левият ъгъл на книгата е написано "Антика (предмет) на Александър Базилевс (Василевс)"... Хоп, спираме дотук. Каква е връзката на Александър Македонски с превода на Личков " Аз Тарзос, от Лалку село, на Дионосий жрец съм..."? Връзката сочи къде е търсеното светилище на Дионис в Родопите. Книгата вероятно е била поднесена като подарък от Александър Македонски на светилището и е била съхранявана като ценен дар от жреците, като е била препредавана. Това лято, Господ ни даде възможност съвсем малко да ходим, многобройните лични проблеми и иманярски набези на важни светини ни възпрепятсваха. Въпреки това, обаче, едно от големите според мен разултати бе откриването на основите на кръглата сграда на светилишето на Дионис, описана от различни антични автори. Вероятно бъдещите изследвания ще докажат нашата правдивост, но засега приемаме, че точното място на светилището на Дионис е коригирано и доуточнено и то не е далече от мястото, на което преди предполагахме, че е. Ако има интерес от научните среди, лично ще ме търсите и аз ще реша, кой учен заслужава да го посети. Искам да не е от известните и наложили своите виждания. Искам да е учен от младите, дори от "ъндърграунда", ако така мога да се изразя. Не смятам, че "старите лъвове" трябва да се окичват с незаслужена слава от телевизионните екрани. Те и предната си "слава" е съмнително, че я заслужават. |
Йордан_13 |
Публикувано на: 3.9.2014, 18:28
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 427 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Впрочем участниците в иманярският форум твърдят, че тая книга била обратно в България и била закупена от Васил Божков Черепа, който и търсел едни милиони лева пара Впрочем те твърдят, че тази книга е била тиражирана в древността и че има не един екземпляр от нея.
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 3.9.2014, 18:47
|
Искам да се обърна и към осиковци във връзка с тарашуването им из планинските върхове. Стига, холан, видяхме следите на мулето ви, айде стига, от глад не сте умрели! За да не си разваляме добрите отношения, да оставите старините там (знаете къде) на мира. Там няма имане! Тарашували сте, видели сте, хайде стига толкоз, холан, нека оставим нещо читаво за бъдещето на децата ни!
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 4.9.2014, 21:04
|
Тук съм направил малка сборка от снимки на могилата при Топ кория, Меремус (Старо село) при махала Брезовица, от която е взета Медната книга. Според А. Личков, това е царската гробница на Тарзос - един от водачите на дедите ни, родопчани, въстанали срещу римските нашественици. В горния десен ъгъл се вижда, как могилата е разрязана на кръст в 2-3 метра дълбочина и триангулачната точка, която е била върху могилата е паднала в центъра на кръста. Другите снимки показват какво представлява могилата от всички посоки на света. Там вече няма нищо. Архитектурата на гробницата, която е била от камъни и тикли е напълно разрушена, изгребана и разпиляна. Това най-вероятно е станало с багер. По време на социализъма, тази могила е отбелязана на картите като важна историческа могила и по сведения на човек от рода Вангелови от махала Брезовица, там е било забранено тогава да се копае. Веднага след настъпването на демокрацията могилата е атакувана и ограбена, като по сведения в този погром са участвали и хора от село Лилково. Това мисля, че трябва да се знае за бъдещите поколения. Ако по време на соца, археологическата наука имаше правилното отношение към тази могила, сега Медната книга щеше да е в НИМ. Но то човек не знае, кое е добро, кое зло, в случая. |
Ванина |
Публикувано на: 7.9.2014, 20:54
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 556 Участник # 5 217 Дата на регистрация: 27-January 13 |
"Богутоство" Бог-атство. За Дедите ни види се че да си богатъ, не е означавало притежание на хартийки кои въ планината може да послужатъ само за мигновенно стопляне на пръстите. Не е означавало притежание отъ каквото и да е естество. Означавало е БОГЪ... Вероятно Боговъплъщение.
|
artemis |
Публикувано на: 14.4.2016, 10:43
|
||
Новодошъл Група: Участници Съобщения: 3 Участник # 35 991 Дата на регистрация: 14-April 16 |
Здравейте! Страницата от книгата я публикувах аз в иманярския форум. Според мен книгата има доста добри показатели да е автентична. Когато видях автора кой е онемях ...... Разбрах че си заслужава да се изследва и го направих като сравних всичко писано от стари източници и сведения от археологически разкопки. Най- интересното е че от този автор всичко е загубено, а той се посочва от старите автори като хроникьора на Александър. В книгата има схема на могила ,описана е областта в която е , македoнския герб..........,слънце с 12 лъча и т.н. |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 15.4.2016, 22:15
|
Ще се радваме, ако споделиш изследванията си с нас, както съществено би било да се запознаем с останалата част от книгата. За мен тя си е автентична, още повече че е свързана и с миналото на района, който обитавам.
|
artemis |
Публикувано на: 18.4.2016, 10:34
|
||
Новодошъл Група: Участници Съобщения: 3 Участник # 35 991 Дата на регистрация: 14-April 16 |
Не мисля че е редно тази книга да се разпространява ,но на драго сърце ще ви споделя за какво става на въпрос. Авторът е ....... За тези които не знаят кой е малко информация. https://en.wikipedia.org/wiki/Cleitarchus По темата мога да кажа че се описва местоположението на могила която е в колония Бизалтия която e срещу Тракия .Написан е и град който според нашите археолози се намира около Петрич. Има описание на нещо като мазе или подземие.Интересно е че има няколко думи писани с кирилски букви на български език. Според мен книгата е писана от човек с отлични познания за древната история или е преписана от по-стара което според мен е по-вероятното. Народният латински и присъстващите български думи с кирилски букви ме карат да мисля,че книгата е преведена , преписана заедно с оригиналните текстове ,или към нея е прибавен превод на vulgaro, някъде около четвърти век . Също по темата ........,превода който видях от краеведа ,няма нищо общо с бакарната книга която обсъждаме. |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 18.4.2016, 17:27
|
Тя книгата вече е известна, така да се каже, в Македония има публикации за нея, само при нас, в останалата България нещата винаги са доста спечени, когато стане въпрос за писменост преди установената и посочената от официоза дата Ангел Личков, кареведа от Лилково е публикувал, както си разбрал ксерокопието на заглаванта й страница в книгата си "Лилково - камъни, богове, руни". Катои гледам ксерокопието и твоята снимка, става въпрос за една и съща книга, но Личков е притежавал само ксерокопие на заглавната страница. Но защо е направил такъв превод, не мога да ти кажа, може да не е верен, да е натаменен към местните условия Но става въпрос за една и съща книга, или поне една и съща заглавна страница, но то няма логика, книгата да е различна.
Относно могилата, такава срещу Тракия е и могилата на Топ кория/Старо село, откъдето се твърди, че е изровена. Второ, това град с подземие ми звучи много познато, от региона на Ситово и Лилково. Според теб, защо археролозите смятат, че града е около Петрич и как се казва той? Защото казваш "Назован е град". Тук също имаме град с подземие, по-скоро подземен храм, който местните наричат "Стаята с момичето". Неслучайно, най-вероятно става въпрос за храм на Сито/Деметра/Изида свързан с Елевзинските мистерии. Така, че написаното в тази книга за подземие или мазе, (най-вероятно храм) е верно и за тукашните условия. Подочувам, че помашки иманярски бригади се скъсват вече 2 години да го търсят. https://en.wikipedia.org/wiki/Cleitarchus Е, значи загубеният му труд е намерен Възможно хипотеза е книгата да е преписвана от оригинала с добавки от преписвача. |
artemis |
Публикувано на: 21.4.2016, 14:14
|
||
Разбирате,че не е добра идея да назовавам града. Това за "Стаята с момичето" и аз го мислих много ,защото има и други тайни книги в които се говори за това момиче,но не е това.За съжаление се говори за град който е в Гърция Интересно ми стана и това, което ме накара да си задам и други въпроси и да търся отговорите им.Кои сме,какъв е бил езикът ни и кога сме започнали да пишем с кирилските букви? |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 29.4.2016, 14:17
|
||
Понеже файловете бяха изфирясали, сега ги публикувах вече в Галерията на Форума - Метална антична книга, с. Устина http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...s.php?album=448 |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 29.4.2016, 14:21
|
Въпросните кирилски букви, намираме по съдове още от неолита, т.,е. писането им или изобразяването им е откакто се помним, друг е въпроса вече, кога са се превърнали в система, т.е. в азбука, която е ползвана. Определено това е много преди Кирил и Методий. Успоредно с това, обаче на наша територия са развивани и други системи от буквени знаци, т.е. тук е нещо като древен писмен център, от който после всеки си взема за да оформи своя национална идентичност. Находки, колкото и оскъдни да са, именно това показват. |
Страници: (3) 1 2 [3] |