Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Индиански правила на живота
Eлтимир |
Публикувано на: 7.9.2009, 17:57
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
http://erigkan.ucoz.ru/news/indianski_prav.../2009-09-06-324
Не са нужни много думи, за да кажем истината. Какво е животът? Това е светлината на светилника в нощта. Това е дъхът на бизона, когато идва зимата. Това е сянка, лежаща на тревата и стопяваща се при залез. Обичай земята. Тя не ти е наследство от твоите родители, тя ти е дадена назаем от твоите деца. Когато бъде отсечено последното дърво, когато бъде отровена последната река, когато бъде хваната последната птица – едва тогава ще разберете, че парите не стават за ядене. В първата година след женитбата младоженците гледат един на друг и си мислят дали ще са щастливи заедно. Ако не – те се разделят и си търсят нови съпрузи. Ако бъдем принудени да живеем заедно в несъгласие, ние бихме били глупави като белите хора. Великият Дух е несъвършен. Той има тъмна и светла страна. Понякога тъмната страна ни дава повече знания, отколкото светлата. Даже твоето мълчание може да бъде част от молитвата. Знанието е скрито във всяко нещо. Някога светът е бил библиотека. Ние не искаме църкви, защото те ще ни научат да спорим за Бога. Когато умира легендата и пропада мечтата, тогава в света не остава никакво величие. Едно „вземи” е по-добро от две „аз ще ти дам”. Не върви след мен – може би няма да те поведа. Не върви пред мен – може би няма да те последвам. Върви до мен – и ние ще бъдем едно цяло. Истината е това, в което хората вярват. Даже малката мишка има право на ярост. Аз страдам, когато си спомня колко много хубави думи бяха изречени, и колко много обещания бяха нарушени. На този свят прекалено много говорят тези, които изобщо нямат право да говорят. Нека моят враг е страшен и силен. Ако го победя, аз няма да чувствам срам. Този, който разказва истории, той управлява света. Стреми се към мъдрост, а не към знания. Знанията са минало. Мърдростта е бъдеще. Когато си се родил, си плакал, а светът се е смеел. Живей така, че когато умираш, ти да се смееш, а светът да плаче. -------------------- |