www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Последният

Страници: (5) « първа ... 3 4 [5]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Последният
Eлтимир
Публикувано на: 26.7.2009, 18:54
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

ЗА ИДЕЯТА

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

--------------------
PM
Eлтимир
Публикувано на: 26.7.2009, 18:55
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

ЗА ИЗПИТАНИЯТА

--------------------
PM
Eлтимир
Публикувано на: 26.7.2009, 18:56
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

ЗА КАПАНИТЕ

--------------------
PM
Eлтимир
Публикувано на: 26.7.2009, 18:57
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

ЗА НЕНУЖНОТО

--------------------
PM
Eлтимир
Публикувано на: 26.7.2009, 18:58
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Никого от нищо не лиших. Дадох възможност. Донесох делвите с вода до мястото. Едни ритнаха поднесена им делва, други отпиха и се намръщиха, поискаха Кока-кола. Трети май отпиха, не видях добре. Опитах се да им кажа, а дали ме разбраха, то не зависеше от мен. Още веднъж го казвам, нека си спомнят.

НЕПОЗНАВАЕМОСТ

Твърдя. Не доказвам нищо. Оставям доказателствата за друг. Тълкуванията - също. Изричам. Какво? Каквото е нужно. Защо? Защото е нужно. Истини ли изричам? За някои да, за някои - не. Приелите, че изреченото е истина ще имат една съдба; неприелите - друга. Кой измежду родените ще отсъди?

Осветлявам. Но светлината може и да затъмни. Какво става със звездите след изгрева на Слънцето? Слънчева ли е моята светлина? Преценете по затъмнението, предизвикано от нея. Не съм ли твърде самоуверен? Не. Аз съм само вестител. Не са ли твърде самоуверени моите послания? Нима твърдя, че съм първоизточникът на посланията?

Променям ли? Всяко слово променя. Към добро ли са насочени предизвиканите от мен промени? А какво е добро?

Твърдя, защото зная. Част от знанията оставям неизречени, неизписани. Не всичко може сега да се съобщи. Не доказвам. Защо да доказвам? Доказва се пред съд. Кой ще ме съди? Кой е годен да ме съди? Ще ме съди Врагът. Ако победи - бездруго ще ме осъди. Ако бъде победен - осъденият ще бъде той. Не тълкувам. Процесът на тълкуване засилва могъществото. Оставям ви го. Не отнемам, а давам. Не тълкувам. Защо? Свети Йоан Богослов не разтълкува своето Откровение. Защо?

Променям. Желателно е дори най-малкото изменение. Блясъкът на Огъня се усилва с всяка прибавена Искра. Не подценявам. Но нямам и време. Нима започвам, без да зная дали ще завърша? Не, има и скрито време. То се дава за нуждите на човешкия дух. Раздава го Владетелят на Времената. Ето, ще кажа как става това. Започвам работа над текста през 1.48 през нощта. Текстът е завършен. Отново е 1.48. Не, часовникът ми не е спрял. Време е дадено.

Защо ви уча? Не уча, а насочвам. Показвам възможностите. Кои възможности показвам? Тези, които сте способни да проумеете. Кой е източникът на Учението? Ако някой не разбира - и милион пъти да повторя, пак няма да разбере. Пък и време няма. А скритото време? То е от Бог и в името на Бога. Заради частицата от Тангра, скрита в нас. Малко време, прибавено към Вечността. Неразбиращите са мъртви духом, те не носят Тангра в душите и сърцата си. Смъртта няма бъдеще. Тя остава извън Движението. Не участва в Баланса, на нея нищо не се дава.

Не обяснявам. Нима вече не обясних?

Какво ви давам? Компас. А посоката? Дарени сте със свобода на волята. Всеки избира сам. Какво прибавям? Частица духовност към човешкия дух. Дали наистина прибавям? Ще оцените по настъпващите последици. Ще научите от своята човешка същност. Нали тя е част от диханието на Тангра? Проверете.

Но помнете, че времето за проверка също е ограничено.

--------------------
PM
Eлтимир
Публикувано на: 26.7.2009, 18:59
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

ЗА ДРЕВНИТЕ ЗНАНИЯ

--------------------
PM
Eлтимир
Публикувано на: 26.7.2009, 18:59
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

ЗА ПРОВАЛА

--------------------
PM
Eлтимир
Публикувано на: 26.7.2009, 19:01
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Нямаше кръв, но и щит не се намери. Не успях да намеря щит, провалих се и при опитите ми да го изработя. Мечът се прибира в своята ножница. До следващата Битка. И когато слънцето отново огрее неговото острие, това вече няма да бъде същият меч. Ще бъде друг. По-милостив или по-безпощаден, кой знае? Кой, освен Небето знае?

ЗА РАЗДЯЛАТА

Пред вас са откъси от писма, отправени до мен и писани преди години. Малки фрагменти от една огромна и твърде интензивна кореспонденция, продължила повече от десетилетие. Кой ги е писал, не мога, не бива и няма да ви кажа. Какъв ги е писал - това вече някои от вас вероятно ще се досетят. Реших да ги пусна, защото като ги препрочитах, сам се учудих колко точно се е сбъднало предреченото. Но не само затова реших да ги пусна. Твърде дълго бях обвиняван, че съм измамник, самозванец и какво ли не. Омръзна ми да обяснявам и да доказвам. Омръзна ми да опровергавам клеветите, излъчвани непрекъснато от един мощен щаб клеветници, професионални дезинформатори и техните програмирани слуги. Пък и няма смисъл да опровергавам. Твърде скоро ще бъда далеч от тук и изобщо няма да ме интересува какво се говори и пише за мен. Не че сега много ме интересува. Казвал съм го и пак ще го кажа с риск да не ми повярвате. Не исках тази Мисия. Неведнъж опитвах да се откажа. Не се получи. Преди малко повече от месец пак имах разговор точно на тази тема – защо никой от нас не може да се откаже. Моят събеседник точно това се опитваше да ми внуши през цялото време, че няма никаква възможност да се откажа. Че след като съм се съгласил преди да дойда, няма как да се откажа. А аз все не искам да се примиря. Не ме блазнят нито славата, нито признанието. Не мечтая и името ми да премине през вековете. Имена много и често не знаем кой стои зад дадено име. Пък и да знаем – какво от това? Не ме интересува мнението на някой, който днес пее „Осанна!”, а утре с пяна на уста крещи „Разпни Го!”. Дори евентуалните облаги не ме блазнят. Понякога се чувствам като компютърен програмист в двора на Крал Артур. Знаещ… и безполезен. Не знам дали ще ми повярвате, но копнея единствено за спокойствие и за тишина. Пускам откъсите заради вас. По-точно за онези от вас, които са решени да продължат по Българския Път.

Защо беше целият този бяс срещу мен, цялата истерика? От какво бе породена омразата, ненавистта, какво предизвика нуждата на всяка цена да ме отстранят? Ето какво казва друг човек, намиращ се на две хиляди километра оттук: „Такава елитарна, квазиелитарна култура, било тя либерална или патриотична, ако тя не тръгне сред народа, сред подлия свят, тя ще умре. Всичките динозаври на културата при навлизането на метеорита в атмосферата са длъжни да умрат. Много ми е интересно какви предсмъртни стонове, звуци или думи ще произнесат тези динозаври. Но това изобщо няма да повлияе на живота на следващите поколения…” Знайте, че каквото и да си мислим, ние винаги ще си правим сметката без кръчмаря, ако не питаме Бог какво мисли за нас, Животът какво мисли за нас, Времето какво мисли за нас. Вие знаете ли? Защото аз изобщо не съм сигурен, че знам.

И така. Какво значат тези откъси, какво показват, с какво са важни те? Тези откъси показват какво бях. А аз бях звено от преминаваща през хилядолетията верига. Какво се случва с веригата, ако отнемете дори едно от нейните звена? Разпада се. Не мислете, че като ме отричате, отричате само мен. Да не се окаже, че всъщност отричате Нещо, в което уж се кълнете? Аз пак ще опитам да не изпълня последното нещо, заради което съм тук. Но знам какво рискувам и защо го рискувам. Винаги съм бил непокорен, винаги съм се опълчвал срещу Съдбата, срещу каноните и заповедите. Ще се опълча и сега. Може би за последно, но ще се опълча. Достатъчно непрекрачвани бариери прекрачих, защо да не прекрача още една. Или поне да опитам. За мен не мислете. Мислете за себе си. За своето бъдеще. За бъдещето на вашите деца и внуци. За бъдещето на вашите близки и на вашия род. За бъдещето на вашето племе, за бъдещето на народа ви. Ето нещо, с което категорично не съм съгласен. Получих го на осми август 2007 година:

„За 2012 вярвам че ще оцелеем (някои от нас) под една или друга форма, но ти може би искаш да оцелеем като такива хора и планетата да остане такава? Ами ако това, което ще се случи тогава е точно определено и никой човек (и нечовек) не би могъл да му повлияе? Ами ако вече е решено и за вратата - ще я отвори ли някой, няма ли, кога - всичко? Ако точно тези събития са онази част от живота на Земята (и повече), които са планирани, и които не могат да бъдат променени? Хората може би си мислят че ръководят нещата,а всъщност може да се окаже че са изпълнители. Те не биха могли да проектират къщата,а само да я построят и то по дадената им скица.

Четох някъде такива неща не за вратата, а за плана на Онова от което сме излезли и Онова, в което ще влезем. Че съществува такъв план за всеки човек, всяка държава, за планетата като цяло. Но той е съвършен както и Самият Той е самото съвършенство, затова ние, хората не можем да го усетим този план, освен в дадени ситуации (ти си имал такива). Нещата така са направени ние да не усещаме, и когато поискаме да направим нещо, и го правим си мислим че ние решаваме, но всъщност нищо не става без Неговото съгласие. И ние няма как да бъдем сигурни, че това не е така. Ето ти например сигурен ли си, и ако да, защо, как?

Може би много ни се иска да сме архитекти и може би ще станем, но не тук. Тук се учим да строим. Каквато и да е Истината за това, аз искам да я знам и предполагам, че и ти (освен ако не си убеден че вече си я разбрал).”

Наистина, може и така да се случи, както пише авторът на писмото. Може да има горящи градове. Горящи по странен начин, без дим, само с огън. Видях един от тях, беше страшно за гледане. Но може и да не се случи. Не вярвам и не приемам, че не сме в състояние да променим бъдещето. Не вярвам в безнадеждността и не я приемам. Наистина, много зависи от нас. И от всеки от нас поотделно, и от обединените ни усилия. Всяко наше действие, всяка наша мисъл дори променя не само планетата, но и Вселената.

Повече няма да казвам. За мислещите и това е достатъчно. А аз искам, много искам да вярвам, че броят на мислещите, на чувстващите, на решените да се обрекат на Българското няма да намалее под оная критична бройка, след която Веригата се разпада. Аз искам да вярвам, че Пътят на Българите ще бъде извървян и Кръгът най-сетне ще се затвори.

Останалото е Бъдеще. Какво точно бъдеще – решавате вие. И нека Тангра бъде с вас!

Елтимир

--------------------
PM
anti666
Публикувано на: 23.1.2010, 22:08
Quote Post

От Елтимир

В „Последният” говорех за прехвърлянето на съзнания. То се извършва над хора, обречени да умрат. Когато съзнанието на сюейнит бива прехвърлено и се влее в човешкото енергийно тяло, тогава се променя цялата човешка енергетика. Променя се функционирането на целия човешки организъм и човекът оздравява. Не умира, а продължава да живее. Мнозина сюейнити са се жертвали или са били жертвани, за да завършат живота си на тази планета – Земята. Защо?
Заради опазването на Бялата Врата. И след като днес неразумни човекоподобия правят опити да я открият и отворят, защо да не проговоря? Те няма да я отворят, ще им бъде попречено. Но дали не е по-добре да спрат с безумните си опити? Нека вникнат в думите. Нека проумеят, че под „другото небе” ще живеят други, не хората. Ако изобщо някой съумее да живее там, под онези бели слънчеви лъчи, носещи смърт за всичко живо. Ето как се отваря вратата, моля, опитайте!

22 януари 2010 година

То е като бяло слънце, излизащо изпод земните недра. Излиза, издига се и обезформя небесните квадрати. Отгоре е камък с разтопена повърхност. Но древният огън е разтопил не само камъка. Разтопена е и обшивката на Вратата. Отделните блокове са се слепили, отварянето им е невъзможно без външна разумна намеса. Дори планетата на се разпилее на късове, дори друго небесно тяло да се вреже в нея, вратата пак няма да бъде отворена. Изпратилите огъня в древните предчовешки времена знаели какво вършат. Те белязали Земята с печата на предварителното наказание, предпазвайки цялата планетна Система. Те знаели, че лежащият в Саркофага един ден ще протегне ненаситните си студени лапи към Вратата. И я запечатали. Кой ще махнете печатите?
Има кой.
То е като бяло слънце, излизащо изпод земните недра. Небесните квадрати се огъват над слънчевите бели лъчи и друго небе засиява над Земята. Камъните потръпват, металът се пропуква.

25 ноември 2009

Topic OptionsСтраници: (5) « първа ... 3 4 [5]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020