www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Ролята на жената в съвременното Българско общество

Страници: (3) 1 2 [3]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Ролята на жената в съвременното Българско общество
Bell
Quote Post

Често пишещ

Група: участници
Съобщения: 861
Участник # 101
Дата на регистрация: 5-September 05

Нито един мъж не би се съгласил да стане жена, но всички мъже искат да има жени. "да благодарим на Господ за това, че е сътворил жената." "Природата е добра, защото е дала жена на мъжете." В тези и подобни изрази мъжът за пореден път наивно твърди, че неговото присъствие в този свят е неизбежен факт, негово право, а присъствието на жената е проста случайност, макар и щастлива.
Симон Дъо Бовоар

Добър цитат, с който съм напълно съгласна, дори религията принизява жената в сравнение с мъжа като твърди че ева била сътворена ЗА адам едва ли не да не му е скучно от някво ребро! Черна Роза това за мен е неприемливо защото още се водят спорове дали яйцето или кокошката е първа на тоя свят!
PM
gеorgi_nz
Публикувано на: 5.12.2005, 10:11
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 386
Участник # 76
Дата на регистрация: 10-August 05

Богомилите още са признали официално жената равна 1:1 с мъжа.
Преди това в тенгрианска България също е било така.
А в "цивилизована европа" едва през 20 години са разрешили жените да гласуват.

А на незнам си кой църковен всемирен събор се е обсъждало ожесточено :
!!! има ли жената душа или няма!!!

А накрая гласували и резултата бил - с един глас в повече "ЗА" и от тогава жената "официално" има душа.

PMEmail PosterUsers Website
Иван
Публикувано на: 5.12.2005, 11:30
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

Тая тема малко нещо се разми.

Георги добре, че цитира събора за
има ли жената душа или няма
, щото ние май с тая дискусия натам вървим smil4334ad1724132.gif

Тук се представиха следствията за причини, а незнанието за откривателство.
Пример 1: Калугерките развратничели, затова християнството нещо не е в ред! Нима Христовото учение ги е научило на това?!
Пример 2: В САЩ и незнам къде си на запад всеки се бори за нещо. Групички, фондации, организации - името им е легион. Горките, толкова са назад, че смятам прекаленото взиране в проблемите им за опасност да прихванем и ние от тъпотията им.

Предлагам да вземем за основа положенията представени тук от Черната Роза.
Ако някой има по-здрава основа от нея - да я обяви.
Ако има козметични промени в образа на търсената от всички ни жена, дайте и тях да чуем, но да не се държим така, все едно няма към какво да прибегнем. Все едно никога не сме имали вяра, подредба, хармония.
PM
Петър
Публикувано на: 5.12.2005, 11:40
Quote Post

Новодошъл
*

Съобщения: 7
Участник # 27
Дата на регистрация: 22-July 05

QUOTE (Bell @ Dec 4 2005, 02:44 AM)
...Но защо едно момиче да не направи аборт вместо да ражда дете което не желае и което няма да бъде искано и обичано и отглеждано както трябва-като мангалите ли искаш да станем-важното е да се роди пък как ще бъде гледано и ще се формира не е важно.
Всички моралисти и консерватори просто не могат да си представят "убийството на зародиш" и за да е спокойна тяхната съвест те биха премахнали аборта, а после ако тва дете тъне в мизерия същите тия моралисти не ги търси-нали не е тяхна отговорност!...

Е, ами тогава да вземем един автомат, и където срещнем дете, тънещо в мизерия, да го застреляме - за да не се мъчи. Защо пък само децата - всички,които са нещастни, бедни и т.н. да ги "спасим" от мизерният им живот.
Ти се възмущаваш, че мъжете не използвали презервативи и не носели отговорност за последствията от това. Но не си против някое бременно момиче да направи аборт - това не е ли бягство от отговорност? Все пак в повечето случаи до бременност се стига не само по "вина" на мъжа.
А абортът си е едно убийство. Детето, тънещо в мизерия поне има някакъв. макар и много малък шанс да изгради живота си. Убитото дете няма този макар и малък шанс. Това ли е начина да спасиш някого от мизерията? Ами хващай автомата и...
Аз не искам да сме като циганите - тях не ги интересува как ще живеят децата им - поне така си мисля аз. Ако искаш да не си като тях, трябва да не се стига до забременяване ако детето ще е нежелано.
Освен това, ако се погледнат нещата от гледна точка на карма и прераждания, голяма част от живота не е случайност, а възможност за развитие на личността - т.е. живота в мизерия си има цел, която трябва да бъде осъзната от даден индивид. Целта може да бъде да видят живота и от тази страна, или да преодолее трудностите, или кой знае какво още. Убиването ще лиши човека от усвояването на този урок, поне в това прераждане. А пък и самият аборт може да има много тежки последици за самата жена, които могат да се прояват на по-късен етап - липса на деца, или пък проблеми със здравето, или пък дори може да не се отрази пряко върху нея, но да премине в кармата на нейните деца.
PM
100именъ
Публикувано на: 5.12.2005, 13:43
Quote Post

Участник

Съобщения: 179
Участник # 53
Дата на регистрация: 28-July 05

Абе моля ти се, на Бел мъжемразтвото ми разби всички досегашни представи за това явление! Ебати свръх комлексарщината и то за кво, за това, че си жена! Тука се начетох на простотии на квадрат не, ами на Н-та степен! Изобщо не мога да си обясня какво точно може да накара една жена да изпитва чувство за малоценност, от това, че е жена! Дори напротив, би трябвало да е обратното!

А пък това за презервативите беше поредната свръх глупост и то най-голямата от досега изречените!

Прзезерватива трябва да е работа на жената, а не на мъжа! Не мен ме ебат и не на мен ми се празнят у п...тката и не аз ще забраменявам, че грижата за презерватива да е моя! Това е и трябва да бъде ангажимент на жената, поради гореспоменатите причини! И на кура, пак е нейна работа, да ми го поставя!

А пък не мога да си представя как един мъж ще откаже да си сложи презерватив! В смисъл, той може да откаже, ама ако жената му каже, че тогава нема да се ебат, мъжа няма къде да мърда в този момент, сещаш ли се!?
PM
Иван
Публикувано на: 5.12.2005, 14:05
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

Е-еее, ха-ха-хаааа!
Последното наистина беше смешно.
Да, все пак трябва да се смеем, нали така.
PM
Bell
Публикувано на: 5.12.2005, 20:11
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 861
Участник # 101
Дата на регистрация: 5-September 05

мого смешно няма що трябва да ти кажа че и аз не мога да си обясня защо но изглежда жените се съобразяват с мъжете в това отношение. Аз пък ще ти кажа че ми се е случвало да стигам до скандали заради презерватив но пък аз съм такава че при мене става това което аз желая или нищо. Обаче тогава защо има толква аборти айде кажи го ти. Са ша ми кажеш че жената е виновна понеже мъжа и се празни у п... както се исказа??? Ето пак мъжете горкичките те не са виновни за нищо!

А за християнството не разбрахте ли че коментирам на Черната роза предложението да възродим православието което ще помогне, не разбрахте ли че не казвам че християнсвтото е учило и карало тея да проституират а обратното-те са били възпитавани в християнство но това не ги е отървало.
И руснаците са много по-набожни. Много мразя когато някой чете нещо обаче нищо не му влиза в главата и почва да ръси глупости и да ти слага думи в устата които не си казъл!

А другото за аборта, аз мисля че нямате право да казвате дали една жена трябва или не трябва да прави аборт, това си е нейното тяло! А когато е няква изродка като тая от биг брадър дето розата цитира случая? Няква наркоманка, и пълна олигофренка която на всичкото отгоре не го иска тва дете-няма вие да ходите после да му обяснявате че всичко е карма!
И е много лесно да се дава мнение е така, дето може да афектира цял народ. Ама никой от вас не е тръгнал да прави масови дарения и така нататък такаче кво ми парадирате с измислената си УДОБНА морална преценка!

Освен тва стоимене аз по твойта логика трябва да ти кажа че цял живот съм се сблъсквала с женомразци които при тва открито са ми заявявали че жените са тъпи и низкостепенни! Даже един твой познат ми каза че преди да се запознае с мене е смятал че всички жени са безмозъчни боклуци! И става дума за много интелигентно и образовано момче! Чак и мъжемразка ще ме обябява защото казвам какво е положението на жената, какви проблеми и чувства царят между много жени! ЕТО ЗА ТОВА ГОВОРЯ!
Мъжемразка съм била-много е удобно да ползваш подобни термини за да отритнеш проблема и за пореден път да обърнеш гръб на жените-незнам защо въобще взимаш участие в тая тема! Докато има мъже като тебе не се чуди защо една жена може да се чуства зле в качеството си на такава!

И незнам защо си мислиш че като се изказваш грубо и цинично думите ти ще прозвучат по-директно и ще им придадеш тежест. Като казваш путка с тоя цинизъм мога много лесно да ти кажа че ти си женомразец и че си показваш грубото отношение именно към жените и технит епутки сякаш са някъв добитък а ти някъф падар! Така звучиш просто!

PM
Севар
Публикувано на: 5.12.2005, 20:22
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 2 371
Участник # 13
Дата на регистрация: 11-July 05

Съжалявам, но темата я телепортирам в коша за боклук.
PMEmail PosterUsers WebsiteICQ

Topic OptionsСтраници: (3) 1 2 [3]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020