www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Изборите - За кого да гласуваме?

Страници: (8) « първа ... 2 3 [4] 5 6 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Изборите - За кого да гласуваме?, Ще спре ли Геноцида след изборите?
buden
Публикувано на: 17.6.2009, 12:44
Quote Post

Участник

Група: Участници
Съобщения: 199
Участник # 1 389
Дата на регистрация: 12-March 08

Написах предното за изборите осъзнавайки, че вероятността да съм прав е много малка, по-малка от 50%. И все пак виждам разлика между Сидеров и останалите изброени Гоце и Борисов.
Негласуването също има своето значение - не трябва тази прокажна система да бъде хранена. Обаче го има и следното, че негласувалите в по-голямата си част не е съзнателно. Дори да сме процъфтяваща икономика пак повечето не биха гласували, просто защото им е все тая. А на тези, на които не им пука лично нямам вяра за сриването на системата. За това мисля, че пропагандирането за негласуване от интернет пространството има незабележими постижения. Въпреки че и аз направих това преди месец два. Онези обаче над 10 000 души протестищари вчера, не са се събрали чрез интернет.

Но както и да е, имаме сходни мнения със съвсем малки отклонения тук и там. Разлики които у всеки един човек се проявяват индивидуално. Значението дали един нищожен процент от хората няма да гласуват, или ще гласуват за човекът, който се откроява с нещо от останалите е никакъв.
Първо, това открояване не доказва нищо, все пак патили сме не един или два пъти.
Второ, хората които се колебаят между тези два избора са наистина нищожна част от населението.
Трето, още съвсем малко ни трябва и тогава нито един изкуствено създаден от кукловодите механизъм, за издишане на парата, няма да им свърши работа.
PM
anti666
Публикувано на: 17.6.2009, 21:46
Quote Post

Както се очакваше, предизборната истерия около партия Атака се разраства. Тук четем, че още двама напускат, с което партията пада под минимума. Вероятният резултат може да бъде, че няма да имат представители в изборните комисии. От друга страна ЦИК ни зарадва с новината, че се откриват 124 изборни секции в Турция.
А докато четем за боричканията кой ще си натопи зурлата в депутатската копанка пък се набива на очи и тази статия;
"Българите тотално смачкани"
Тотално! Тук враговете ни потъркват доволно ръце.
А ние просто трябва да приключим с тази юдокомунистическа република. Иначе няма да остане България. Това и трябва да го разберат сподвижниците на Атака. Пътят по който са тръгнали няма да промени нищо, само ще отложи неизбежното с няколко години. Тези последни скандали ще разбият на много хора последните им илюзии. А може би така и трябва. Само че готови ли сме и ние тук?!
Bile
Публикувано на: 17.6.2009, 21:53
Quote Post

Участник

Съобщения: 281
Участник # 1 884
Дата на регистрация: 21-May 09

Верно, че нещо става в "Атака".

"Атакисти свикват извънреден Централен сбор след парламентарния вот, на който ще бъде обсъдена съдбата на Волен Сидеров като лидер на партия "Атака", съобщи депутатът Митко Димитров вчера."

Цялата статия тук.

П.П. Опа, сега видях, че и ти си дал линк към тази новина. smil4334abded4493.gif

Това съобщение е редактирано от Bile на 17.6.2009, 22:05

--------------------
?? ????? ????? ??? ?????
PM
anti666
Публикувано на: 17.6.2009, 22:11
Quote Post

Ние тук продължаваме да повтаряме едно и също. Няма друг път! Единственият, благословен от Българския Бог изход е Саракта. Всичко останало ще удари на камък и ще се провали. Единствената битка, която е в състояние да спечели войната е битката за Саракта. Единствените хора, които ще бъдат предпазени от връхлитащата буря за тези, приели извечната Идея в сърцата си. Българският Бог не може да си позволи да ги погуби. Ако в тази битка някой от нас паднат като воини - душите им ще поемат нагоре към небесната Балкхария заради саможертвата им. И ще се пеят песни за тях. Тези от нас, които останат на средната земя до естествената си кончина ще бъдат строители на българската Държава. В която децата ни ще живеят свободно и гордо, а днешните крайни времена ще изглеждат като кошмарен сън.
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

"Гласувайте, идиоти! Гласувайте, за да бъдат изборите честни. И няма никакво значение как ще гласувате, те отдавна са определили коя партия колко процента ще вземе."
Разсъждавайте си на тема избори. А мен ме забравете и дори на погребението ми не искам да идвате.

--------------------
PM
Bile
Публикувано на: 20.6.2009, 10:01
Quote Post

Участник

Участник # 1 884

Ще гласувам...Но по съвест, а моята съвест налага да имам няколко условия.
Преди да дам гласа си, за който и да е от кандидатите да управлява, аз изисквам от тях, всеки един персонално да заяви, какво смята да прави и как да управлява. Намеренията си да ги изложат в една декларация, която да бъде публично представена и заверена пред нотариус. С тази декларация да бъде проведена и официалната предизборната агитация. Ако ми харесат намеренията, които кандидата декларира, че ще отстоява в парламента ще гласувам за него.
Второто ми условие е да се премахне "тайният вот". Няма да има и нужда от излишните разходи по печатането на милиони бюлетини, защото е достатъчно само един протокол в който да фигурират имената на всички, които имат право на глас и там срещу подпис, самият гласоподавател да впише за кого дава гласа си. Така ще отпаднат и предпоставките за манипулиране и подменяне на бюлетини. Искам гласуването ми да е явно, защото аз не върша някакво престъпление когато гласувам , и затова няма нещо, което трябва да ме притеснява, а и така си гарантирам, че декларацията, която този, за който гласувам е подписал ще има сила. Защото... ако аз и всички други гласували за него видим, че той не изпълнява своята част от договрката, ние чрез доказване, че сме гласували за него ще имаме и правно основание да го осъдим за неизпълнение на договора между нас и него.
Тъй като във всеки договор принципно има клауза за неустойки при неизпълнение на договореното от една от страните и в този договор също държа да има такава клауза. В клаузата ще е уточнено, че кандидата за народен представител ще гарантира изпълнението на заявените от него действия /при евентуалното му избиране/ като той лично се обвързва при виновно неизпълнение на поетите ангажименти да бъде лишен от всички свои материални движими и недвижими имущества, но също така и имуществото на всички негови роднини до девето коляно. Това условие е задължително, защото ако някой от роднините смята, че този негов родственик е некадърен, то той е свободен предизборно да заяви, че кандидата за нар. представител, който му е роднина е жалък измамник, който мисли само за собственото си обогатяване и затова никой да не го подкрепя.
Така всеки един ще носи своята персонална отговорност и аз ще имам гаранцията, че давам гласа си на човек, който смята действително да изпълни заявените от него обещания.

Ами това са моите основателни искания на база отговорна гражданска позиция и докато не ми бъдат дадени тези гаранции аз няма да си губя времето да гласувам за непоемащи никаква отговорност за действията си индивиди с въпросни или по-скоро престъпни намерения, спрямо мен и всики български гласоподаватели.

--------------------
?? ????? ????? ??? ?????
PM
buden
Публикувано на: 20.6.2009, 11:46
Quote Post

Участник

Участник # 1 389

Това звучи добре и хората ще го харесат, но за целта трябва медиите да не изпълняват функцията на тоалетна четка.
Няма идеи в широкото публично пространство, а само много застояла и тежка непоносима миризма.
PM
buden
Публикувано на: 20.6.2009, 19:01
Quote Post

Участник

Участник # 1 389

До колкото знам военните за мобилизирани да гласуват за ДПС. Доган им е обещал най-високи заплати в страната. Жалко е наистина, но е факт. Става въпрос за българи, при това военни, които ще гласуват за Доган.
Едва ли всички от тях са мобилизирани, но щом стигна до мен - информацията, аз не съм военен - значи доста от тях ще го направят.
PM
antijew
Публикувано на: 20.6.2009, 22:09
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 195
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (Bile @ Jun 20 2009, 09:01 AM)

.......ще имаме и правно основание да го осъдим  за неизпълнение на договора между нас и него.

Bile, добри идеи, но не се ли увери вече, че в България правосъдие отдавна НЯМА!
smil4334a87ce0a9c.gif
Ще се забие в "девета глуха" и ще устанем пак с пръстенца в устенца.
Така, че..?

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
buden
Публикувано на: 22.6.2009, 20:22
Quote Post

Участник

Участник # 1 389

Приемам упреците за Сидеров. Да се двоуми човек е слабост, но нали надеждата умира последна.

Написаното си заслужава вниманието:

http://www.ideyazabulgaria.org/index.php?o...1066&Itemid=147

Като че ли имаме общи идеи.
PM
ivcho3
Публикувано на: 23.6.2009, 13:25
Quote Post

Новодошъл
*

Съобщения: 1
Участник # 1 916
Дата на регистрация: 23-June 09

Аз бих гласувал за всички политици и партии, защото е престъпление да не се гласува. Първо бих гласувал за братя Галеви, защото само те могат да се преборят с престъпността в България. Как е възможно тези люде да се разследвани за рекет? Не стига, че те улесняват живота на родните бизнесмени, но и за награда на това биват наричани рекетьори. Второ бих гласувал за Иван Костов и коалицията. Когато той беше министър-председател корупцията просто не съществуваше, митническите служители работеха за една заплата и едната чест, а сега този бял в душата си човек е изпаднал в немилост, каква неблагодарност към стореното от него! Третият, за който с радост бих гласувал е нЕГОВО вЕЛИЧЕСТВО сИМЕОН. Той надмина себе си и очакванията на народа. Не само успя да ни оправи и за по-малко от 800 дни, повиши несимволично доходите на бизнесмените, но се отказа от имотите си, които му принадлежат по право. Кои са престъпниците в нашата държава? Тези, които постоянно присъстват на телевизионния екран и в другите медии? Или тези, които имат наглостта след като са работили да изискват от работодателя си да им бъде заплатено за труда? Тези, които от уважение към нашите личности и за нашата безопастност ни лишават от ненужни предмети като проверяват съдържанието на джобове, чанти и портфейли, или тези, които не са и нямат желание да бъдат интегрирани в тяхното общество? Но до тук с въпросите. Четвъртият, за който бих гласувал е Ахмед Доган и движението за права и свободи. Такива права и свободи, каквито има в движението няма никъде по света и само могат да ни завиждат на това. Какво по-голямо право от това да имаш правото на глас? Да имаш правото да работиш без да ти се заплаща за това? Правото на пенсионерите освен на глас е и от каква смърт да умрат- глад, болести, или студ, боже каква хуманност! Та пенсиите им са направо подаяние, после как няма да гласуват за родните социалисти. Ами свободите? Има пълна свобода християнин да промени вярата и името си, в ислямски. Има свобода на хомосексуалната ориентация (нали в Турция това е на мода?), трябва да взаимстваме от техните ценности. Освен това поп фолка и кючека са много близки до нашите народни танци. Петият е Бойко Борисов и партията ГЕРБ. Както знаем Бойко е бил в охранителния бизнес, има охранителни фирми и е най-подходящия да ни пази от враговете- външни и вътрешни, подобно на овчарското куче, което пази стадото от вълците. И сега като действащ кмет е запълнил дупки всякакви. Ще запълни и едната от трите дупки на кавала на бъдещата тройна коалиция. Шестият- сегашният премиер и партията БСП. Напълно отърсила се от комунизма на предшественика си, социалистическата партия безрезервно държи на поддържниците си, увеличава дохода на бизнесмените, намалява, или премахва напълно данъка, с който се облагат доходите от хазарт. А какво щеше да стане, ако се облагаха тези доходи с твърдата ставка? Казината ще фалират и няма къде да похарчим парите, които сме заработили с честен труд. Няма да има Черепи и други подобни кости и символи на блаженството и богатството. Има и седми кандитат, за който бих гласувал на първо място, но за съжаление се оттегли от политиката още преди 12 години- Жан Виденов. Когато той беше премиер имаше нечуван и невиждан икономически подем, имам в предвид подема на щатската валута, спрямо лева, нали това е истинската пазарна икономика. По негово време се изпълни изконната мечта на човека да има пари в изобилие, а левовете тогава се изливаха, като рог на изобилието, навсякъде около нас имаше пари, пари и само пари. Банките бяха в разцвет, точно като дръвчетата цъфнали и вързали. Май не останаха други партии и коалиции, но и да има такива, не бих гласувал за тях.
PMEmail Poster
trak
Публикувано на: 23.6.2009, 16:01
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 690
Участник # 1 912
Дата на регистрация: 21-June 09

Недейте да отхвърляте българите в чужбина и на тях им се играе същия сценарий от българска страна както в България.
Колкото по-малко гласуват толкова по добре за нашите политици в България. Посолствата на България в чужбина се опитват всячески да пречат и да съботират българите, все едно не са сънародници , а врагове.Германската страна подава ръка за намиране на компромисно решение , а българското консулство прави сечено и лъже нагло, нагло , че видите ли германците и техните закони и т. н. и затова не можело да се открият допълнителни избирателни секции . Въпреки всички протестни писма , подписки и декларирано от немска страна съдействие - пак едно голямо нищо/ такъв е сценария.
Гърците си бяха открили само в Бавария на миналите избори 20 секции въпреки германските закони. Вратички винаги има, но нашето посолство има нареждане да гласуват колкото може по малко хора , за да се запази статуквото в България. 56 000 българи ще трябва да гласуват само в шест български представителства в Германия – в Берлин (посолство), в Мюнхен (генерално консулство), в Бон (дипломатическо бюро), във Франкфурт (почетно консулство), в Магдебург (почетно консулство) и в Хамбург (почетно консулство). На секция за ден да могат да гласуват максимално 1000 души каквото и разправят, повече не може да поеме дадена секция. Ако решат да гласуват една трета от българите как ще се осъществи чисто технически?
Да не говорим , че хорат от Фрайбург ще трябва да изминат над 800 км , ако решат да гласуват до Мюнхен.
В другите държави ситуацията не е по/розова.
PM
Bile
Публикувано на: 23.6.2009, 16:36
Quote Post

Участник

Участник # 1 884

trak,според теб не би ли било по-разумно и справедливо изобщо да няма избирателни секции извън страната? Защото според мен хора, които не са живели в България поне 6 месеца преди датата на изборите, не бива да имат правото да гласуват. Ако се приеме такъв закон автоматично ще отпаднат и притесненията от "изборния туризъм"...

Смятам, че хора, които са си хванали "дърмите" и са заминали да се спасяват в чужди държави, нямат право да се месят и да решават как ние тук останалите да живеем и кой да ни управлява.

--------------------
?? ????? ????? ??? ?????
PM
trak
Публикувано на: 23.6.2009, 17:26
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 690
Участник # 1 912
Дата на регистрация: 21-June 09

Не мисля, че има еднозначен отговор на този въпрос. Например повечето в Германия ,които шумят в момента са студенти. Трябва ли България да ги отпише за винаги, защото учат в друга държава.Половинат после се връщат други не. Много е тънък момента тези хора да се откажат от България заради огорчение, но не мисля , че хората в България трябва да се отнасят враждебно с тях като с врагове. Те не са враговете и не е време да се делим на наши ваши. Хора има всякакви. Все едно да твърдиш, че всички блондинки са тъпи или т. н. Не могат да се правят генерални обобщения. Случаи има всякакви и хората който са в чужбина не са отишли там от хубаво. Всеки си взема сам решение.Но не трябва да се забравя, че много работят там , за да финансират роднини те си в България. Пари от чужбина се вливат в България всекиднено, за да могат останалите тук да си плащат тока, водата, колкото и да е жалко, въпреки, че работят. Пък и повечето, които са в чужбината от по повече от десет години отдавна са забравили мащехата Българияза добри заслуги. Не мисля, че тези ,който шумят в момента във Франция, Кипър и Германия са такива, още не е скъсан корена за тях , още има плам, искрица и милеене. И в Германия българи, които да гласуват за ДПС НДСВ и БСП почти няма. Мога да приложа резултати от предните избори за някои секции за доказателство, но то ги има в нета акосе разрови човек.
И точно заради това не се позволява да се гласува. Специално българите , които живеят Европа не смятам , че са се откъснали от България. Нотова си лично мое мнение и не искам да го внушавам и да споря, за да го твърдя си имам свои обективни причини.
Например за час/два и около 40/50 евро може да се върнеш и пак да отидеш до Германия , Франция и т. н.
Не мисля, че точно сега българите трябва да се делят. За мен това е погрешно.
Защото тези които са отвън не са там, защото мразят България като родина ,а по скоро са там за да оцелеят. Но не те са злото.
PM
Канатица
Публикувано на: 23.6.2009, 19:25
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 920
Участник # 1 054
Дата на регистрация: 26-July 07

QUOTE (trak @ Jun 23 2009, 03:01 PM)
Недейте да отхвърляте българите в чужбина и на тях им се играе същия сценарий от българска страна както в България.
Колкото по-малко гласуват толкова по добре за нашите политици в България. Посолствата на България в чужбина се опитват всячески да пречат и да съботират българите, все едно не са сънародници , а врагове.Германската страна подава ръка за намиране на компромисно решение , а българското консулство прави сечено и лъже нагло, нагло , че видите ли германците и техните закони и т. н. и затова не можело да се открият допълнителни избирателни секции . Въпреки всички протестни писма , подписки и декларирано от немска страна съдействие - пак едно голямо нищо/ такъв е сценария.
Гърците си бяха открили само в Бавария на миналите избори 20 секции въпреки германските закони. Вратички винаги има, но нашето посолство има нареждане да гласуват колкото може по малко хора , за да се  запази статуквото в България. 56 000 българи  ще трябва да гласуват само в шест български представителства в Германия – в Берлин (посолство), в Мюнхен (генерално консулство), в Бон (дипломатическо бюро), във Франкфурт (почетно консулство), в Магдебург (почетно консулство) и в Хамбург (почетно консулство). На секция за ден да могат да гласуват максимално 1000 души каквото и разправят, повече не може да поеме дадена секция. Ако решат да гласуват една трета от българите как ще се осъществи чисто технически?
Да не говорим , че хорат от Фрайбург ще трябва да изминат над 800 км , ако решат да гласуват до Мюнхен.
В другите държави ситуацията не е по/розова.

Трак, ще ми се скарат че разводнявам темата.

От Фр. до Мюнхен са 346км (справка).
Да не говорим, че разстоянието до Франкфурт е почти същото (272km). Ако на Фрайбургци толкоз им се гласува най-близо е Берн,Швейцария (167km). Там ще да има посолство. А, виж, от Фр. до Берлин са 812км.
Какво да се правя, обичам фактите?

В другите държави ситуацията не е по-розова.

Ако разполагаш с повече информация, сподели я, моля.
'Щото аз съм на мнение че не трябва да се гласува. Досега 20 години гласувахме. 'Айде тоя път никой да не гласува, 'ей така само за разнообразие, да видим какво ще стане. Иначе вече знаем - издевателствата над народа ни ще продължават.

И в Германия българи, които да гласуват за ДПС НДСВ и БСП почти няма. Мога да приложа резултати от предните избори за някои секции за доказателство, но то ги има в нет-а, ако се разрови човек.
И точно заради това не се позволява да се гласува.
И за Атака ли са склонни тия студенти да гласуват? То пак в мелницата на сегашната върхушка отива. Демек вятър работа...

--------------------
"?????? ???? ???????, ?? ???????? ???? - ??? ????? ?? ???? ?? ? ???????"
PM

Topic OptionsСтраници: (8) « първа ... 2 3 [4] 5 6 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020