Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (3) 1 2 [3] ( последно съобщение ) |
Ще приеме ли българина пак Старата Вяра?
anti666 |
Публикувано на: 24.2.2013, 17:29
|
||
|
Искам да обърна внимание и на това.
В Старата вяра пък е точно обратното. По този повод един мъдър български кан е казал нещичко; "Българите направиха много добрини на християните, но те го забравиха. А Небето вижда!" Затова след време всички главни решения в българския Саракт ще се взимат високо в планината, от някое светилище под открито Небе. Както някога, за да те види Небето та да знае клетвата си ще престъпиш ли. Клетвата пред Бога е нещо свято! Неизпълнението й, както поругаването на Българския Бог е нещо дето няма да се размине така леко. Още повече пък ако станеш...духовник. |
||
|
meander |
Публикувано на: 24.2.2013, 18:38
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 53 Участник # 2 124 Дата на регистрация: 23-January 10 |
Здравей anti666
Много хубаво си го написал,но не забелязваш ли че тебе те няма там???? Там са Балхала и Ериг Кан,тебе не те видях!!! Да решенията се взимат високо, но не в планината, а в Небето.Ако ти стиска стигни дотам. Живи и здрави. |
||
anti666 |
Публикувано на: 24.2.2013, 21:35
|
|
Ако може без толкоз препинателни, щот сме малко алергични тука към такова. Като езотерик няма как да не знаеш, че си има йерархии. И тук говорим за средния свят. Естествено че мен ме няма там, щото съм на средния все още. Там ще ни съдят правилно ли сме отсъдили ние тука. Саракта е бил и ще бъде продължение на Небесното царство на средния свят. И като такова Канът е упълномощен от Небето да съди и решава тук. А той пък, заедно с народа си упълномощава други да съдят надолу в йерархията, макар понякога да се случва и него самия да осъдят, ако не изпълнява волята на Небето.
И преди да попиташ що пък Небето да е упълномощило Кана, да съди да ти кажа. Едни свещеници, които не са зависими по никакъв начин от властта на средния свят. За разлика от сегашните, дето служат на ДС и олигархията. Преди време един от нашите възмутени граждани го бяха питали откъде накъде се представя за власт, като не е кмет или съдия. На което той им отговори с абсолютно право, че той е представител на небесната власт и републиканската не го касае. За решенията - пак се връщаме до Саракта. Небето решения за нас не взима, то се намесва само когато ние поискаме помощ. Попските притчи, че съдбата ни е предопредена ги знаем също. Само дето не ми е ясно, ако е тъй що тогава Господ трябва да ни съди за нещо, което е предопределил? А? Смятам, че ясно съм го казал. Тук има няколко теми написани по въпроса, който иска да чете, го е направил. Повече във философски каламбури стил Хнет и паралелна реалност не желая да влизам, нито имам време. Жив и здрав |
|
meander |
Публикувано на: 24.2.2013, 22:29
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 53 Участник # 2 124 Дата на регистрация: 23-January 10 |
Здравей anti666 Когато хората си общуват стигат до нещо,когато хората се позовават на нещо стигат до никаде.Каде е ключа.Каквото и когато е било, си е за времето.Въпроса е ние каде сме?
Не се имам за такъв, защото се уча от зор,предполагам правиш разлика.Йерахии няма, има ред. Орда какво значи.Лесно е да ползваш исторически данни,а дали ги разбираш и можеш? Ако си наясно Кана не е упълномощен,а е избран от народа.И водейки го носи пълна отговорност.А "небето" само реагира на това какво е направил,и то рефлектира и върху народа. Пак ще ти го повторя НЕБЕТО НЕ СЪДИ а отразява нас.Нещо като огледало е. Ще попитааш как е възможно да стигнем до сегашното положение.Отговора е -живота е свободен за всички, но си носим отговорността ако нарушим правилата(взимодействието на енергиите).А те бяха нарушени много тарикатски,и то с енергията на будалите.На земята нищо не може да стане без земна енергия!!! Въпроса е кой се е излъгал да им я даде??? Истината е че си имаме работа с невероятни лъжци,и нашето(на българите) мнение че такива да има не е възможно.Как са успяли.Еми гледай филма -хрониките на ридрик-две части са .И белким ти стане ясно. Живи и здрави. П.с. Ако си го забравил първото основно правило е да си опазим кожата,а пък после ще му мислим. И още нещо, ние сме три в едно.Имаме ли среден свят, и каде ни е средния свят??? А относно каламбурите на Хнет,там получих веднага бан за въпросите които ме интересуват,за разлика от тук.Тук ми помогнахте да си изясня нещо.Ако си спомняш имах сърбеж,е вече нямам и съм ухилен. А усмивката ми е истинска,зора си е зор. |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 24.2.2013, 23:16
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 428 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Ако си наясно Кана не е упълномощен,а е избран от народа.
=========================================== На едно друго място, след подобна дискусия, една жена ми излезе пак с това мнение. Казах й: "Канът се посочва, не се избира." Мога дори да ти го обясня и с християнска терминология, ако не го разбираш. Ето: "Този е моят възлюбен син, над когото е Моето благоволение". Посочен е. Небето се отваря. слиза Орендата (там под формата на гълъб) и се чува Гласът. Това е, процес, който не подлежи на избори. На избори се избира президент. Канът се посочва. Той е Откровение на Небето. Това е Небесната държава като земна територия. Всичко друго е ала-бала. Преди три години си избрахте земен Кан, избрахте си го. Той се казваше Бойко Борисов, с прякори Рапоня и Тиквата. Той нямаше как да бъде Бърдоквата. Но както казах, Небето не го Изповяда. Казах го още тогава. Кой да чуе? |
Йордан_13 |
Публикувано на: 24.2.2013, 23:22
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 428 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
Да решенията се взимат високо, но не в планината, а в Небето.Ако ти стиска стигни дотам.
Живи и здрави. =-------------------------------------------------------------------------------------------- Планината е небесната твърд, там дето Небето и Земята се срещат и разделят, а високият връх - жилище на боговете, на Небесният Съвет. Тя е мястото, където Бог стъпва, за да сътворява. Ако искаш да стигнеш до Небето, трябва да се въздигнеш като Планината. |
Елтимир |
Публикувано на: 25.2.2013, 8:31
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 492 Участник # 4 721 Дата на регистрация: 16-July 12 |
Орда означава Ред. Това е наша древна дума. Оттам тя е влязла в много европейски езици. Включително в латинския, а оттам и в немския. Ние, българите сме многоезичен народ. Ние имаме по няколко думи за едно и също нещо. Това е поради древността ни и скитанията из просторите на Евразия. Нашият палеозик се е смесил с езиците на родствените ни народи. Ако към литературния ни език прибавим диалектите, ще се окаже, че българският език е най-богатият в света. Веднъж историкът проф. Петър Добрев ми каза:
- Абе, не мога да се начудя! Никой друг език в света няма толкова много думи за роднинство! То си е една цяла йерархия. Не е само това. Никой друг народ няма думи, с които толкова точно, ясно и конкретно да обяснява същността на Вселената и на Бога. Само че, ако ми позволите малък съвет. Повечето съвременни българи са забравили тези думи. Затова нека да им говорим на език, който те разбират. И постепенно да въвеждаме в разговорния език едно по едно свещените понятия. Иначе рискуваме да останем неразбрани. -------------------- |
18j |
Публикувано на: 25.2.2013, 16:44
|
||||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 151 Участник # 3 534 Дата на регистрация: 3-May 11 |
Не съм прочел постовете до долу но бързам да отговоря и аз с мнение: Аз съм върховен съдник за света който ме заобикаля. Съдя останалите както съдя себе си. Себе си съдя най-строго. Каквато присъда издам - лично я изпълнявам със собствените си ръце. Ако Бог е отредил друго нека ръцете ми паднат във немощ. Ако присъдата ми е справедлива от Негово име - нека бъде Неговата Воля. Аз съм само един изпълнител в Неговото войнство. Това съм приел за лично мои принципи в живота, защото срещам много неправди и никога не мълча. И често пъти са ми казвали 'а ти съдиш хората, не съди за да не бъдеш съден'. Е да ама аз първо себе си съдя и то най-строго! Всеки човек сам провежда съд над постъпките си и сам изпълнява присъдата. Мисля че така трябва да е и спрямо другите. ...а Небето Вижда! |
||||
meander |
Публикувано на: 25.2.2013, 18:24
|
Здравейте.
Лично аз много от думите (стари) които ползвате са ми непонятни.Горе долу, оренда и орда ми се изясниха. Орда означава ред,но и означава ред на нещата.Т.е. за да направиш хляб си има ред,да сееш нещо си има ред.Значи тези които са в Ордата ценят реда и го пазят.В днешно време последно тоя ред беше БДС.,затриха го.А в личен план е това на което му викат морал.А мисля че православни,означава същото,славим правото(реда). Орендата бива лична и обща.Аз си го превеждам като лична енергия. Когато пазиш ордата(реда) и го пазиш(спазваш) трупаш енергия чрез която можеш да стигнеш до небето.А общата Оренда е сборно от личната ни такава.Също много важна част е и семейството,защото Орендата тогава се чисти и множи от жената.И когато семействата са здрави и чисти народа ни е непоклатим. Може и да съм се заблудил,но така съм го разбрал. Живи и здрави.(този поздрав е свързан с орендата) |
Йордан_13 |
Публикувано на: 26.2.2013, 13:15
|
||
Орендата е Божествената Сила, с която Тангра еманира Сам Себе си. Всякакви други понятия - лични и общи оренди са спекулации на ума. Еманира Сам Себе Си. Затова Орендата се получава отвън, но е вложена и вътре в човека. Но и при тази ситуация, не може да се говори за лична енергия, защото това е Божествената Същност в човека. Епохата на получаване на Орендата отвън отминава, започва нейното Издигане отвътре. |
||
vokil |
Публикувано на: 1.1.2014, 21:16
|
Читател Група: Участници Съобщения: 18 Участник # 4 241 Дата на регистрация: 9-September 11 |
"НАША ВЕРА"
У нашей веры нет названия. И разве в этом есть вина? Тем, кто идет путем познания, Известна пустословия цена. У нашей веры нет пророков, Зудящих про «грехи» и «ад». Степной пророк в бою жестоком Народ свой защитить был рад! У нашей веры нет писания. Священный дух у нас в крови! Излишни умственные знания Постигшим таинства Любви. У нашей веры нет догматов. Мы не зубрили списки «правых дел». Мы просто следовали, как за братом, За тем, кто справедлив и смел! У нашей веры нет агрессии - Под общим небом все живем. Народы, страны и конфессии – Пусть каждый движется своим путем… У нашей веры нет священников, Назначенных “пасти народ”. Мы не рабы для Бога, и не пленники. Где есть рабов, там нет господ! У нашей веры нет и храмов. И ныне, и всегда, как встарь, Наш храм – степная панорама, Где крыша – Небо! Степь – Алтарь! И нас не сбросить с пъедестала Извечного Небесного Отца! У нашей веры нет начала… И нашей вере нет конца… Арман ЖЫРАУ, 8 авг. 2013 г. |
Йордан_13 |
Публикувано на: 1.5.2015, 22:37
|
Утре, 2 май стават 1150 г, откак бе ликвидиран Българският Саракт като държава на Българите с тенгрианско държавно устройство, икономическа сила и социален порядък. За тази древна Българска Мощ, самородна и независима от никого, неподчинена от никого и непобедена от никого, водена от самият Тангра чрез Кана и Съветът на Великите седем Боили, бе казано: „Това е народът, който преди тебе имаше всичко, които е пожелавал; народ, у който този е придобивал титли, който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля, у който бойното поле прославя рода, понеже у тях се смята без колебание за по-благороден оня, чието оръжие е било повече окървавено в сражение." - (Магнус Феликс Енодий). Затова, когато утре се чества смяната на вярата ни, нека се знае, че духовност, писменост и българска нация имаше много преди Борис Михаил и когато ни бе наложено християнството, повече загубихме самобитността си и обедняхме вътрешно, отколкото да придобихме нещо от ромейската книжнина, парадна начетеност и образование. Най-голямата злина от всичко това, обаче бе, че загубихме Тангра и Кана, и придобихме нов бог - източноримският император Михаил ІІІ. И още по-голяма злина, след това ни сполетя: първата религиозна война между българите, при която загубихме Източна България и впоследствие попаднахме и в първото робство - източноримското.
|
Йордан_13 |
Публикувано на: 27.4.2019, 9:14
|
Образованието трябва да си остане светско. Първом, има хора, които не са християни. Аз съм тенгриянин, и проповядвам изконната Българска Вера. Във всичко останало, нема никакъв фючър! Какво ще й учим на Библията,а попче? Старият Завет - история на грехопадналите евреи; Новият Завет - история на евреите, които не искат да се поправят;))) Ние не сме евреи. Не сме идеалният електорален добитък на Бойко. Слава на Тангра!
Отец Николай Георгиев: Духовниците трябва да са водачите! "Ако се проповядваше в училищата, нямаше да се проповядва в затворите" Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2019/04/26/o...odachite.408814 |
anti666 |
Публикувано на: 28.4.2019, 23:51
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 320 Участник # 700 Дата на регистрация: 22-September 06 |
На това ли ще ми учат сина?
55. Всичко това аз казах пред Тебе, Господи, защото Ти за нас (евреите) си създал тоя свят. 56. А за другите народи, произлезли от Адама, Ти каза, че те са нищо, че приличат на слюнка, и всичкото им множество Ти оприличи на капки, капещи из съд. http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/3ezd.htm#6 Или на това??? http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/deut.htm#7 Или може би това? 8.29. Кога Господ, Бог твой, изтреби от лицето ти народите, които отиваш да завладееш, и, като ги завладееш, се заселиш в земята им... 17.14. Кога дойдеш в земята, която Господ, Бог твой, ти дава, и я завладееш, и се заселиш в нея, и кажеш: "ще си поставя цар, както другите околни народи 17.15. постави си цар, когото Господ, Бог твой, избере; постави си цар измежду братята си; не бива да си поставяш (за цар) чужденец, който не е твой брат А къде е Слънчевата Вяра? Ще го учат ли за това? http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...4281&pos=-14281 |
Йордан_13 |
Публикувано на: 29.4.2019, 16:44
|
Христос Воскресе, драги ми ристиени! Щях малко по-брутално да ви поздравя, с една маймуна дет цъка на смартфон, но Бойко пак Ви Спаси;))) Закъде сте без Баце и Зайко? Занийди! И Нур, немаше да си имате, ку не бея те! Догодина лично Баце и Заю ще ви го донесат, за да сте сигурни, стабилни и проспериращи, а по-догодина, Баце заминава при Началника, за да ви го праща лично!
https://trud.bg/%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0...j_ZRquLsojh5jr8 |
Страници: (3) 1 2 [3] |