www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Уволниха Коритаров

Страници: (2) [1] 2  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Уволниха Коритаров, защо ли
Публикувано на: 21.11.2008, 19:56
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Днес около обяд е уволнен журналистът от Нова тв-Георги Коритаров.
...................
http://www.focus-news.net/?id=n1082279&chain=1
...................
Тая вечер по канал 3 Сашо Диков говори с него по телефона в ефир.След интервюто със Светла Василева /шеф на борда на директорите на топлофикация-Правец/ в сряда,в което тя каза че баща и син Златеви са превърнали Правец в частен град,машинката се задейства...Тази същата е и информатор на Юрген Рот за книгата му.
Коритаров заяви,че е приятел с Генерал Б.Б. и че е добър познат със Златев вследствие на това,че били заедно на маса с Гинерала и с него.Каза,че в преддверието на Златев висят портретите на Путин и Алекперов/това видял докато чакал да бъде приет от Златев-на няколко пъти.Имал само пет запалки подарък от Лукойл,ама можел да ги върне вече,щот газта свършила...
Диков го пита,вярно ли е,че е ходил да предлага на Златев,от името на Цветелин Кънчев,апетитен имот,като за себе си поискал 3 000 000 лв.комисиона...
Коритаров отрече всичко,но каза,че след предаването получил СМС от ББ с текст,че Златев се бил разсърдил.Коритаров казал на ББ,че той не му е редактор,тъй че за кво да се сърди.
После идва въпросното писмо от Златев до Силва Зурлева/програмния директор на Нова/ и после-уволнение.
Генералния извод на Коритаров по телефона беше,че от сега нататък ще гледа с кого сяда на маса и дали такова приятелство е наистина "приятелство".Казал и на ББ по телефона,че ще е кофти ако герб спечели изборите,като се има предвид ...хората стоящи зад него...
PM
anti666
Публикувано на: 21.11.2008, 21:34
Quote Post

Режима изрита като ненужна вещ агент "Алберт". Такава им е съдбата на агентите. Това интервю най-добре си го казва;

"В условията на капитализма уволнението на Георги Коритаров е съвсем логично. Това каза пред Агенция “Фокус” специалистът по ПР проф. Здравко Райков. „Логично е, защото този, който е собственик на медията, не е толкова луд, за да изтърве един рекламодател от типа на „Лукойл” и да се конфронтира с него. Такива луди няма, а коритаровци – много. Така че Коритаров ще бъде заменен и може да се окаже, че ще бъде заменен с доста по-добър журналист. В интерес на истината аз не съм фен на Коритаров”, отбеляза проф. Райков. По думите му - „журналистът е наемен работник и във всеки един момент като хиляди други наемни работници може да бъде съкратен, уволнен, ако не следва политиката, която определят господарите на медията”.

А това пък са доносите на агента "Алберт" срещу негови състуденти. Каквото почукало, такова се обадило.
http://netinfo.bg/photo/donosi/
Йордан_13
Публикувано на: 21.11.2008, 23:53
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 494
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Както мнозина зрители сигурно са видели, водещият покани в студиото на "Здравей, България" дама от Правец, представена като информаторка на немския журналист Юрген Рот. Ролята на въпросната дама е да злепостави в ефир Валентин Златев.
След това издание на "Здравей, България" от компанията "Лукойл" пишат писмо до шведските собственици на Нова тв, като им разказват накратко историята и искат водещият да бъде санкциониран, което всъщност вече се случи.
Скандалът "Коритаров" избухва две седмици след като Нова се сдоби с нов изпълнителен директор - Якоб Андерсен. Новият й собственик - шведската компания MTG, назначи за шеф отговарящия и за "Диема" Андерсен. Всички отдели без новините и публицистиката минават под шапката на ръководителите на съответните звена на "Диема". Освен Нова MTG притежава у нас трите канала на "Диема", музикалния ММ и сп. EVA.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

"Якоб Андерсен" - този 100% не е етнически швед, не е и българин. Обаче явно е защитник на Вальо Златото (или Злото).
PMEmail Poster
Публикувано на: 22.11.2008, 10:13
Quote Post

Група:
Участник # 0

На мен лично,ще ми липсва Коритаров.И едва ли вече ще гледам Нова...
.......................................
Дата: 21-11-2008 22:50

Читатели : 597

Всеки журналист, който все още има илюзията, че може да пребори олигархичните пари със словото си, трябва да е готов. Да бъде смачкан. Размазан, унижен, изхвърлен и поръсен с жълти подробности, които се налага да обезценят неблагодарния му занаят, наречен журналистика.

Малко след като управляващите решиха да се борят с олигарсите, олигарсите срутиха един от най-белстящите водещи у нас Георги Коритаров.

Не обичам думата водещ. Звучи ми точно като Бареков.

Коритаров е журналист, който в посредственото котило на родната медийна гилдия, е нещо повече от това, защото съчетава великолепен интелект, ерудиция, светкавична мисъл и рядката способност за бърз и точен анализ.

В среда, в която повечето журналисти не са прочели повече от двайсет книги в живота си, като изключим включването им в Гугъл, това си е чист бисер, откъдето и да го погледнеш.

От понеделник денят на политици, общественици, ченгета, журналисти и всички останали няма да започва с “Коритаров лайв”.

Нова телевизия са си направи сепуко и изкорми от себе си най-добрия си журналист, но пък запази опцията за добри пари и реклами от “Лукойл” и олигарха Валентин Златев.

"Искам да се извиня на германския журналист Юрген Рот, защото заради формални грешки в съдържанието на книгата му "Новите български демони" изглеждаше доста компрометирано. След моето интервю със Светла Василева, която заяви, че е негов информатор, събитията се развиха изключително бързо и професионалната ми съдба доказа правотата на изводите на Юрген Рот", каза след уволнението си Георги Коритаров. И направи знаковия коментар: "Тази книга ще се окаже много интересно явление. Нещо като онази книга в романа "Името на розата", която унищожаваше всеки, докоснал се до нея. Ще се опитам да докажа, че "интелектът е много по силен от парите на която и да е мафия".

Коритаров заявява, че посочените аргументи за уволнението му са написани от ръководството на телевизията. „Самият аз отказах предложението да бъда съавтор на текста, за да изглежда приемлив. Отказах също така да се подпиша под заповедта за уволнение и я определих като произвол. За мен събитието е пряка функция от публикация в жълтата преса. Категорично отричам да съм използвал телевизията за лични цели – освен за една – предаването да става все по-гледано, а заедно с това да нараства и личния ми авторитет. Плурализмът в моята професия е бил водещ принцип и няма смисъл да го доказвам”.

Всъщност, преди всички, в навечерието на уволнението на журналиста вестник “Уикенд” излезе с огромно заглавие: “Коритаров изнудвал Валентин Златев”.

Когато искаш да отрежеш “елегантно” главата на някого, който изключително много ти пречи, се прибягва до подобно евтино мероприятие. Подава се предварително информация на многотиражен вестник и то такава, която да е достатъчно пикантна за да представи лицето, готово за гилотината, в гадничка светлина. После се правиш, че – ах, недей, не знаеш кой и как е подал информацията, но няма как – по-късно трябва да реагираш на “създалото се обществено настроение”.

В деня на уволнението пиарът на олигарха Валентин Златев, някогашната синдикалистка Диана Дамянова казва пред агенция “Фокус”: “Имам официално задължение да съобщя, че във всичко това, което четохме, има голяма доза истина. Това е един много неприятен случай. Подробности за него в едно писмо сме изпратили до Нова телевизия. Считаме че уволнението до голяма степен е в резултат на нашето настояване, за което благодарим на ръководството на Нова телевизия и считаме, че Георги Коритаров не е представителна извадка на българската журналистика. Не съм чела публикацията в „Уикенд” и нямам никаква идея за нейния произход. Но ние сме пратили преди една седмица официално писмо с много подробности по случката в Нова телевизия. Това, което казват, че пише в публикацията, в някаква степен отговаря на нашето писмо. Думата „изнудване” няма откъде да се появи. Ние разказваме в писмото, че той предложи на Златев една сделка, която меко казано е нечиста и незаконна, разбира се Златев му отказа. Това напрегна техните отношения и той започна да отправя от ефир покани към Златев в стил – да му вдигне телефона. Светла Василева е една много стара история, която отдавна отшумя и няма как да се появи, освен ако не бъде потърсена специално. Изровен е случаят, който е много стар, за да се намеси името на Златев; самата Василева има спор с общината, но това не може да бъде никакъв коректен повод... Но когато се излъчи това нещо, Коритаров каза в ефир нещо като - „колежки, предлагам да търсим Златев, той понеже не си вдига телефона, като види това предаване, ще ми се обади сам. След това имаше още едно подобно предаване след два дни. За нас няма съмнение, че те са в резултат на Златевия отказ да участва в тази сделка. За нас случаят приключва. Бяхме подготвили документи за прокуратурата за цялото предложение и за злоупотребата със служебно положение, но сега, когато той няма служебно положение, за нас случаят е приключен”.

Колко трогателно! За тях случаят бил приключен.

Олигархът Валентин Златев, близък до кръга на президента – честен и бял като ангел, а Коритаров – лошият тип, който изнудвал непочтено. А и според нам си коя Дамянова “не бил представителна извадка на българската журналистика”.

Точно така се прави.

Гнусно, тънко, мръснишки. Оттук нататък трябва да минаваш вече за журналиста, който тъче на мръсния стан лични игри и се прави на борец за свободата на словото.

Същият номер бе скроен на Огнян Стефанов, но в малко по-различен ракурс. Същата хватка бе отиграна на Иво Инджев. Същото “активно мероприятие” чака всеки журналист, който има самочувствието, таланта и характера да не се съобразява с родните нови демони – нобогаташи, които от боб с лук минаха на черен хайвер със скоростта на светлината.

Вече се чуха гласове – Коритаров бил агент, Коритаров бил егоцентрик, Коритаров имал ужасно самомнение.

Е, и?

Да сте виждали бездарник с “крив” характер? Да сте чували за талант, който да не е особен? Неграмотни хлъзгави червеи и дръжки на микрофони – плазмодии ли предпочитате?

Навярно дори и тези, които не са понасяли Коритаров, от понеделник ще почувстват ужасяваща празнота рано сутрин.

Да се готви следващият!

Господарите на медиите са слуги на олигарсите. И както днес си говорихме с една страхотна журналистка от столицата – да вземат да ни съберат на един стадион и да ни разстрелят всичките, които сме им неудобни, че да се свърши.

Долна история, рижисирана от новите български демони. На които са измекяри не само чорбаджиите на медиите, но и ченгета, прокурори, съдии, политици и който още се сетите.

Какъв е смисъла, ще попитате тогава?

Неведоми са пътищата Господни.

И на такива като Коритаров.

Веселина Томова

PM
antijew
Публикувано на: 22.11.2008, 11:43
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

QUOTE (Мещера @ Nov 22 2008, 10:13 AM)

Кой беше този Коритаров? smil4334ad8a149e0.gif
Какво бе това телевизия? smil4334ad8a149e0.gif

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
Карък
Публикувано на: 22.11.2008, 13:14
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 18
Участник # 1 408
Дата на регистрация: 19-March 08

Който има нужда от (средство за масова манипулация и халюцинация) - дибилизия да му мисли. А нямам такава нужда и ми е много добре. Не плащам данък обществено мнение. Не гласувам! РОБ се става доброволно!
PM
TuMOK
Публикувано на: 22.11.2008, 15:14
Quote Post

Участник

Съобщения: 34
Участник # 1 443
Дата на регистрация: 13-April 08

Каква дибилизация smil4334ad8a149e0.gif
Да не си варненец?
PM
Ник
Публикувано на: 22.11.2008, 16:08
Quote Post

Участник

Съобщения: 380
Участник # 219
Дата на регистрация: 26-December 05

Мещер,статията е прекрасна и..показателна!Да живее "демокрацията"!
PM
Публикувано на: 22.11.2008, 17:09
Quote Post

Група:
Участник # 0

QUOTE (antijew @ Nov 22 2008, 11:43 AM)

Кой беше този Коритаров? smil4334ad8a149e0.gif
Какво бе това телевизия? smil4334ad8a149e0.gif

А бе Антижу,и ти ,Карак 2008!
А бе вие,как,ИБАХ МАМА МУ Е /http://www.xnetbg.com/new/content/view/575/1//
си карате новогодишните празници,като не гледате телевизия?! smil4334aa44c7e89.gif
Че роб в днешно време се става добро...зорно или волно,спор няма.Спор има ,че Българина генетично НЕ Е РОБ.
Аз например,отсега си мисля как да събера всички телевизори в къщи на едно място,за да виждам кое,къде,как и защо...и тъй далек.
И да имам телевизори за удряне в земята ,естествено,като направя КАНСКИ! главата. smil4341944e6b0c8.gif smil4334abded4493.gif
PM
Публикувано на: 23.11.2008, 17:41
Quote Post

Група:
Участник # 0

В понеделник вечер от 20 часа по Скат ще са Коритаров и шефката на топлофикация Правец Светла Василева.
PM
antijew
Публикувано на: 24.11.2008, 9:52
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

QUOTE (Мещера @ Nov 22 2008, 05:09 PM)
А бе Антижу,и ти ,Карак 2008!
А бе вие,как,ИБАХ МАМА МУ
си карате новогодишните празници,като не гледате телевизия?!

Българските празници няма нужда да ги празнувам така:

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
antijew
Публикувано на: 24.11.2008, 11:22
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

На мен лично,ще ми липсва Коритаров.

Тази илюстрация, ако я наречем-"Мещера и Коритаров" дали ще сбъркаме?
Аз мисля, че няма да е грешка! smil4334ad8a149e0.gif

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
antijew
Публикувано на: 24.11.2008, 11:28
Quote Post

Отдаден

Участник # 747

Мещер, да напомня, че "Коритото" преди да бъде ритнато след като си измиха краката в него... каза, че в България било добре да продължават да се строят джамии! На Коритото също му било много приятно да слуша от тях:"Аллааааах"!

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
Ник
Публикувано на: 24.11.2008, 20:53
Quote Post

Участник

Съобщения: 380
Участник # 219
Дата на регистрация: 26-December 05

Не трябва да се гледа в черно и бяло! дЕСТРУКТИВНО Е! Но да се поощрява доброто и да се показва злото!Няма значение откъде идва и кой го носи!Това е и правилно и справедливо!
PM
Йордан_13
Публикувано на: 24.11.2008, 21:12
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 494
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

Аз смятам, обаче да ударя чакмака и да запаля огъня наново.
Антиджу, правилно посочи "Коритаров-Мещер". Това не е просто една иронична линия, това е една много тънка линия. Аз мисля, че тя може да се приеме, като продължение на линията Алти-Войнов.
Вижте, хора, които правят поклонение на доносници на ДС, на хора, които се прекланят пред антифашистката борба и поддържат връзка с живи партизани, т.е. са чисти комунисти, безродна паплач, и сега правят циркове по Скат, не може да имат място сред нас. И сега искат да го турнат в Скат... Смех, ще припадна!
А призивът да гледаме телевизия по нова година или когато и да е, за да бъдем знаещи е жива идиотия. Вместо да гледаме комунистическа пропаганда по телевизията, под една или друга форма и да слушаме там колко са хубави комунистите, по добре е да изпеем по една народна песен и то без да сме пили, каквото и да е.
В комунизма няма нищо добро, в тези, които го поддържат - също.
Няма да казвам, че Коритото е подкрепян от Хелзинския комитет и ОМО Илинден.

Някой, т.е. Пасков, тук говореше за лустрация. Ние и в нашия форум приложихме лустрация, а той остана недоволен. Уволнението на Коритаров е един вид лустрация. Сега трябва - депортация, за да не се прехвърля мишката от един кораб на друг.
PMEmail Poster

Topic OptionsСтраници: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020