www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> ТРЕВОЖНО!

Страници: (4) « първа ... 2 3 [4]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> ТРЕВОЖНО!, ама нистина...
Публикувано на: 23.9.2008, 21:31
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Данчо,длъжен съм да го кажа!Няма да ти дам точното "обяснение" на Ангел,но ще кажа следното:
----------
Таз вечер получих от Елтимир лично,в което пише,цитирам:Е ПИСНА МИ ОТТОЗ ЙОРДАН 13...

---------------
Ангеле,след като не получих извинение за Иво и мен,то ти ПОЛУЧИ ТОВА!

ПОЛУЧАЙ,БЛЯДЬ!
PM
PARADOX
Публикувано на: 23.9.2008, 21:40
Quote Post

Отдаден

Група: Изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

QUOTE (Jordan_13 @ Sep 23 2008, 08:34 PM)
QUOTE (Елтимир @ Sep 22 2008, 10:14 PM)
Каквото и да започна, не настъпва резултат. Значи от дейността ми не настъпват последици, няма никаква полза. Какво повече да направя? Бездруго сега като ми изтече срока на Интернета, друго включване едва ли ще има скоро. Хубаво, качвай книгите. Изтрил съм си биографията. "Човеко, стани!" я има в раздел "Материали". А някой помисли ли какво се струпва върху мен и семейството ми? И това не е хленчене, само уведомявам. И още: ако едно Движение зависи само от един-единствен човек, значи то не представлява нищо. Ами ако бях загинал - толкова пъти се разминавах на косъм от смъртта само през последните няколко години. Вие тук дори не знаете за всички случаи. Та питам: ако бях умрял, какво щяхте да кажете всички? Щяхте да спрете, нямаше да продължите? Така ли да разбирам?
Не правя нищо, за да привличам внимание. В един момент ми стана обидно, че се слага знак на равенство между мен и разни сополиви зомбита. Който ме познава знае, че изобщо не страдам от мании за величие, и че съм естествен и непринуден в общуването с хората. Но с добронамерено настроените хора. Това не се отнася до билярчетата, "багаинчетата", фелдмършите и другите вредни насекоми. Много пъти се опитвах да подскажа по-деликатно, уви. Явно отдавна всички са престанали изобщо да ми обръщат внимание. И в един прекрасен миг си зададох въпроса: какво търся повече тук? За какъв дявол съм изтрябвал на някого, дали не е по-добре да се махна? Хубаво, всеки е дал нещо от себе си. Аз дадох десет години от живота си за тази Идея. За да установя накрая, че всичко е било напразно, и че нищо не мога да променя. Ето, от тази мисъл тръгна всичко. Не отпарвям обвинения, не ругая, не псувам. Просто ми е тъжно, че се получи така. ще се опитам да оставя някакъв спомен за себе си. Ще се опитам за последно да се защитя от клеветите. След което просто няма да се показвам.
През последните дни, откакто взех решението да се оттегля, никой не ме потърси. Нито на мейла, нито на ЛС. Значи на никого не съм нужен. Как да не си тръгна?
Така става ли? Би трябвало вече всички да са доволни.

Напротив, в лично съобщение сега и преди в досадни за мене спорове тук, съм ти казал, че е време да се оттеглиш за известно време. Разбира се, ти няма да го направиш. Твоя си работа.
За първи път съм съгласен на 100% с това, което пише Парадокс, което си е цяло чудо.
Проблема е, че твоето поведение на непрекъснато обвинение, натякване, мрънкане и хленчене изгони Запознат. Мисля, че това е умишлено дело и изсиране върху усилията на всички, които възстановиха тоя сайт.
Самоналожи си БАН. Това е приятелски съвет. Така постъпва достойния лидер, какъвто искаш да бъдеш.

Чудесата се проявяват по друг начин Йордане...! smil4334ac775281d.gif smil4334ac775281d.gif
Истината е, че е нужна промяна за да не се превърне това място в духовно блато, ако преди това не хакнат сайта...! Място за лични вендети няма...! Време нямаме вече дори...! БАН-на или авто БАН-на на Елтимир няма да промени нещата ако самия Елтимир не проумее за какво иде реч...!! Това няма да разреши проблема, а ще го заобиколи временно, докато се задълбочи още повече...! Не всичко се случва в този сайт и все повече неща ще започнат да се случват извън него...!! Това е необратимо... И ако преди това ние не сме си подредили къщата, по-добре да пускаме кепенците още сега...! Елтимир не е движението и движението не е Елтимир...! Ако разминаването в личните отношения с него са повод раздяла, то раздялата не е с него (Елтимир), а с движението...!! Това е една схема която работи безотказно до момента и не се отнася само до Елтимир, а до всеки от нас...! Позволихме личните ни търкания да вземат връх над идеята...! Егото ни задуши разума... Стига! Утре пак можем да си кажем по някоя остра дума.. Пак ли всеки ще си грабне торбичката и ще си бяга в къщи...?!! Докога ще си мерим пи*ките за приза "С най-голям Войн на Тангра" или "Баш Националист"...?!! Сайта спря да работи за идеята, а започна да обслужва личните ни проблеми, комплекси и паранои..! Спряхме да бъдем движение и се превърнахме в разединение...! Вина за това имаме преди всичко самите ние, а след това всички външни фактори...! Безкрайни теми и постинги на тема кой-какво мислил, направил, казал, имал предвид и т.н. не водят до нищо друго освен до остро гадене...!! Това нещо трябва да спре и единствения начин да се възцари някакво относително доверие помежду ни, е да спрем да бъдем анонимни един за друг...! Трябва да се срещаме, говорим и обсъждаме, работим, да се молим ако щете и извън сайта - в реалния живот, под чистото отключено небе...!! Тогава ще е трудно и на интриганти, и провокатори да се внедряват сред нас и да пречат на работата ни...! Искам да ви задам един елементарен въпрос... Човек открива сайта, приема идеите и философията на движението и започва да ги изповядва открито...! След време същия този човек става жертва на убежденията си, които реално са му предадени от нас... Губи работата си, или недай си боже пострадва физически по някакъв начин...!! Не сме ли длъжни да го защитим...?!! Да му помогнем, като на част от цялото, наречено "Войни на Тангра", или всичко е само красиви думи на светло-син фон..?! Помислете добре...! Трябва ли, и ако трябва как ще го направим, след като ние самите сме се хванали за гушите помежду си....?! Нека всеки един разсъди добре за себе си, преди да напише каквото и да е след този мой поуст...!

Ден-Грее
PM
Йордан_13
Публикувано на: 23.9.2008, 22:08
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 543
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Мещера @ Sep 23 2008, 09:31 PM)
Данчо,длъжен съм да го кажа!Няма да ти дам точното "обяснение" на Ангел,но ще кажа следното:
----------
Таз вечер получих от Елтимир лично,в което пише,цитирам:Е ПИСНА МИ ОТТОЗ ЙОРДАН 13...

---------------

ПОЛУЧАЙ,БЛЯДЬ!

Нека да поговорим върху тази възможност - новия етап на Движението, което някои участници предложиха, а и ти си го подкрепил в темата "Политическата есен" - идеята за "Саракт".
Налага се да посоча някаква конкретика, върху този втори етап, защото Елтимир го обяви, но нищо конкретно от това не настъпи, освен гонене на този или онзи или обвинения в неприязън или обвинения в неразбиране или бездействие.

PMEmail Poster
Богатир
Публикувано на: 23.9.2008, 22:09
Quote Post

Участник

Група: Участници
Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08

QUOTE (PARADOX @ Sep 23 2008, 09:40 PM)
...Сайта спря да работи за идеята,...

Така е. Сайта в момента е антиреклама на идеята.
Колкото до призивите за Саракт, ще кажа само: спомнете си идеята за комунизма. Както човечеството в края на XIX и началото на XX век не беше узряло за комунизма, така и сега не сме узряли за сформирането на Саракт. Важно е не да се правят опити за възраждането на този строй. Това ще бъде грешка, която ако се сбъдне ще обрече и тази благородна идея в забвение, както се случи с други благородни утопии, укаляни, опетнени и експлоатирани от евреите и изхвърлени/отхвърлени от хората, които имаха нужда от тях.
PM
PARADOX
Публикувано на: 23.9.2008, 22:11
Quote Post

Отдаден

Група: Изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

QUOTE (Jordan_13 @ Sep 23 2008, 10:08 PM)
QUOTE (Мещера @ Sep 23 2008, 09:31 PM)
----------

---------------

ПОЛУЧАЙ,БЛЯДЬ!

Нека да поговорим върху тази възможност - новия етап на Движението, което някои участници предложиха, а и ти си го подкрепил в темата "Политическата есен" - идеята за "Саракт".
Налага се да посоча някаква конкретика, върху този втори етап, защото Елтимир го обяви, но нищо конкретно от това не настъпи, освен гонене на този или онзи или обвинения в неприязън или обвинения в неразбиране или бездействие.

Има цяла отеделна тема на Мещера по този въпрос! Посоката е ясна, но дайте да си копаме там, защото се написаха ценни неща преди време и ще се затрупат под "курешките"....! Тази тема е за друго...
PM
Йордан_13
Публикувано на: 23.9.2008, 22:19
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 543
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Bogatir @ Sep 23 2008, 10:09 PM)
QUOTE (PARADOX @ Sep 23 2008, 09:40 PM)
...Сайта спря да работи за идеята,...

Така е. Сайта в момента е антиреклама на идеята.
Колкото до призивите за Саракт, ще кажа само: спомнете си идеята за комунизма. Както човечеството в края на XIX и началото на XX век не беше узряло за комунизма, така и сега не сме узряли за сформирането на Саракт. Важно е не да се правят опити за възраждането на този строй. Това ще бъде грешка, която ако се сбъдне ще обрече и тази благородна идея в забвение, както се случи с други благородни утопии, укаляни, опетнени и експлоатирани от евреите и изхвърлени/отхвърлени от хората, които имаха нужда от тях.

Саракта не е строй, това е духовното и политическото пространство на Българския народ, неговата "небесна земя" - колкото физически реална, толкова и небесно явна. Комунизма не е благородна утопия. Той дори не е утопия,а престъпление срещу човечеството, както и Френската революция е престъпление срещу човечеството, а не етап от неговото развитие.
Навремето поривът за осъществяването на дадена Идея се е наричал "блян". Днес идеологическите доктрини се наричат понякога "утопии" и правилно, защото са символ на търсенето на човешкия ум или най-често на неговата плоскост, която ражда глупост.
Саракта не е утопия, това е естественото жизнено пространство на Българите. Това пространство не е ЕС, Америка или Русия. Нито Китай. Нито е РБ (Република България).
Затова казвам, вторият етап да работи за създаването на реални духовни и обществени условия за възраждането на Саракта. А не веднага - за неговото обявяване
Той трябва първом да се роди като искане вътре у нас, като търсене вътре у нас и да се създаде вътре у нас. Ако не - оставаме да си живеем в "републиката". Ама тогава - нека не хленчим и не пискаме, ами да си пасем кротко под гегата на овчаря.
PMEmail Poster
Иван
Публикувано на: 23.9.2008, 23:10
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

QUOTE (Jordan_13 @ Sep 23 2008, 10:08 PM)

Така, най-сетне се премина една граница на дребнотемие и глупости, след която предполагам ще има подобрение. И това е хубаво, защото е време за подобрение в "Движението" - то трябва да се задвижи.

Доста верни неща се написаха от PARADOX и Йордан. Но те касаят прекалено малко хора, да не кажа само един. Очаквах, че споменатата граница ще бъде премината в мълчание, защото така прави воинът, но няма време да разтягам локуми, да давам поисканите ми "обяснения" и да обръщам грешните думи, за да станат истина.

Ще захраня с малко конкретика пътя към САРАКТ-а, тъй както я виждам аз. Ще използвам един израз, който бележеше току що отминалия етап в "Движението": “Трябва да имате врагове за мразене, а не врагове за презиране.”

Нека вече този израз да бъде "Нямайте врагове за презиране, нямайте врагове за мразене, НЯМАЙТЕ ВРАГОВЕ - БЪДЕТЕ СВОБОДНИ!"
PM
0tolerance
Публикувано на: 24.9.2008, 13:59
Quote Post

Участник

Съобщения: 85
Участник # 1 110
Дата на регистрация: 28-August 07

Не мога да си представя как малцината Просветени ще положат основите на Саракта, ако се обиждат един на друг и не си вярват. Малцината трябва да са единни, да излъчват сила, увереност и непогрешимост, за да привлекат и други Българи в редиците. Моля ви- разберете се, направете отстъпки, изкажете извинения на другия и забравете. Когато егото започне да играе основната роля, каузата е смъртно застрашена.
Агония е да гледам как на фона на всеобщия разпад и безнадеждност и Воините са на път да паднат жертва на това разложение. Стига! Идеята е много по-важна от вас като отделни личности и от вашите пререкания.
PM
2DHades
Публикувано на: 24.9.2008, 17:02
Quote Post

Участник

Съобщения: 51
Участник # 1 467
Дата на регистрация: 28-April 08

QUOTE (0tolerance @ Sep 24 2008, 01:59 PM)
Не мога да си представя как малцината Просветени ще положат основите на Саракта, ако се обиждат един на друг и не си вярват. Малцината трябва да са единни, да излъчват сила, увереност и непогрешимост, за да привлекат и други Българи в редиците. Моля ви- разберете се, направете отстъпки, изкажете извинения на другия и забравете. Когато егото започне да играе основната роля, каузата е смъртно застрашена.
Агония е да гледам как на фона на всеобщия разпад и безнадеждност и Воините са на път да паднат жертва на това разложение. Стига! Идеята е много по-важна от вас като отделни личности и от вашите пререкания.

Напълно подкрепям!
PM

Topic OptionsСтраници: (4) « първа ... 2 3 [4]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020