www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Послушание

Страници: (10) « първа ... 5 6 [7] 8 9 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Послушание
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Самотно могъщество
Не отваряй, ако звънят на твоята врата. Не вдигай слушалката на телефона. Не се обръщай, когато те викат.
Не се отзовавай на ничий зов.
Търсят те, щом си им нужен. Търсят те заради самите тях. Търсят те заради тяхната собствена нужда. Какво общо имаш ти с чуждото търсене?
Вървиш по своя път. Изкачваш се. Към Съвършенството, към Небето, към Бога. Стремиш се към единствената цел, която е само твоя. Ще се отклониш ли от избраната посока, за да помогнеш?
Преодолявал си трудности, изпитвал си мъки, страдал си. Полагал си неимоверни усилия, за да се измъкнеш от всепоглъщащото тресавище на Нуждата. Нали първо трябва да си задоволил своите естествени потребности, да си осигурил поне поддържането на тялото, за да можеш да вървиш? Само на живия е отредено да променя участта си. Само на знаещия е позволено да се изкачва. Нима тогава ти помагаха? Нима чуваха отчаяния ти зов за помощ? Нима не мъкнеше сам своя тежък товар?
Търсят те, за да им дадеш. Търсят те, за да вземат от теб. Търсят те, за да ти отнемат. Подмамват те, за да те ограбят. Говорят те, за да да те излъжат.
Древните определили човека като обществено животно. Обръщаме мисълта. Човекът ще е животно, докато е обществено същество. Затова се учи на изкуството да бъдеш сам. Научи се на никого да не се опираш. Научи се да разчиташ единствено на Бога в теб. Научи се сам да си бъдеш приятел. Свикни единствено твоята сила да ти бъде подкрепа и опора. Свикни да не чакаш. Да не търсиш, да не викаш, да не зовеш, да не тропаш на ничии порти. Какво повече ти е нужно?
Знание!
Мъдрост!!
Увереност!
Можеш ли да постигнеш всичко това сам? Ти ли създаде вековната Мъдрост? Ще оцелееш ли, ако гледаш на света като на джунгла, населявана от дебнещи те зверове?
Тогава?
Намери себеподобни. Виж - едни се изкачват; други слизат. Ти към кои принадлежиш? Присъедини се към своите!
Приеми техните знания. Достигни до тяхната мъдрост. Дай им каквото те нямат. Прибави твоята увереност към тяхната. Могъща е самотата, но несломимост ще намериш в Общността. Защо враговете на Светлината толкова искат да превърнат Общността в тълпа?
Нека недостойните излязат от тълпата. Нека намерят път един към друг. Така те ще поставят основите на новата Общност.
Зоват те. Търсят те, протягат ръце към теб, кълнат ти се във вечна вярност. Ще им повярваш ли? Не можеш вечно да мълчиш. Със затворени очи, със запушени уши и няма уста не се върви нагоре. Още веднъж размисли.
Мнозина те зоват, но ти на чий зов ще отвърнеш, Човеко?

--------------------
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Мълчалива песен
Налагаха ни принудително мълчание. С помощта на безкрайно скандирани лозунги. Не ни позволяваха да говорим за бедноста - материална и духовна. Като ни заставяха да пеем оди в прослава на светлото бъдеще и неговите вождове. Мълчание тегнеше над безправието на едни и произвола на други. Посредством твърдението, че нашето общество е най-хуманното в света.
Мълчаливо ни унищожаваха. Под грохота на истерични ръкопляскания. С печатите на мълчанието и истерията белязаха съществуването на цели поколения. Мълчахме за крещящата несправедливост - нали живеехме в най-справедливия свят. За пример ни даваха мълчаливи подвизи - съпроводени с бомбени експлозии.
Оглушаващо мълчание!
Мълчаливо строяхме новия строй - под строй и с песен на уста.
Оглупяващо мълчание!
Мълчаливо се раждахме. С вик! И с вик умирахме. Пак мълчаливо.
Иде ново време. Едни ме уверяват, че то вече е тук. Други ми казват, че то пак е тук. Но защо искат от мен аплодисменти? Защо ме карат да произнасям хвалебствия? Защо не ми позволяват да говоря онова, което мисля? Което никога не съм спирал да говоря. И поради което никога не съм бил чут.
Дошло ли е Новото време?
Не мисля, че новото е наистина Ново. Затова днес, както някога, аз пак крещя: "Оставете ме на мира!". Слухът ми не е музикален. Не умея да припявам химни. Искам да живея своя си живот, вместо да скандирам проклетите ви глупави лозунги. Искам ръцете ми да се занимават с нещо полезно, вместо да ръкопляскат на безмислените ви безкрайни речи. Махнете се заедно с мълчаливата си принуда, заедно с принудителното си мълчание! Какво общо имам аз с вашата креслива тишина?
Махнете се, вървете по дяволите! Или ме оставете аз да отида там. А вие си останете тук, в ада, който създадохте.
Искам най-сетне да помълча.

--------------------
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Това бяха част от мои, писани от мен авторски текстове. Искам да знам какво и от кого съм преписвал. Искам да ми намерите поне един ред, преписан от някого.

--------------------
PM
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Ще отговарям утре защото еидин приятел ме повика на акция. smil4334af067a7a3.gif
PM
Eлтимир
Публикувано на: 19.9.2008, 16:37
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

"Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват."
Платил съм си Интернета до 23 септември, приспаднаха ми едната седмица от миналото включване. Ако и сега ми отпуснат една седмица, ще имам до 30 септември. За после доколкото мога да преценя, следващо включване няма да има. Поне не в близките години. Така че нека неспокойните да се успокоят. Елтимир няма да им пречи.
Останете си със здраве.

--------------------
PM
Delerium
Публикувано на: 19.9.2008, 18:04
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 12
Участник # 1 618
Дата на регистрация: 14-August 08

QUOTE (Елтимир @ Sep 19 2008, 03:37 PM)
Така че нека неспокойните да се успокоят. Елтимир няма да им пречи.
Останете си със здраве.

А кои са тези неспокойните? Едва ли са някои от Воините. Или греша? А дали тези неспокойните след като те отстраниха явно толкова лесно няма да се захванат с друг. И после с трети, четвърти ... до последния.
Почивката е хубаво нещо, но само ако е за събиране на нови сили и енергия. Иначе не е почивка, а примирение.

--------------------
?????????, ?? ???? ?? ??????, ???? ?? ?? ???????? ????? ???, ? ?? ?? ??? ????????, ?????, ????. ? ?????? ??? ???? ??? ???????, ??????? ??? ?????!
PM
Eлтимир
Публикувано на: 19.9.2008, 18:29
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Е, не казвам, че всичко е нарочно. Понякога се случва човек да загине и от приятелски огън. Като например Рузи Хан Барекзай, близък приятел на пронатовския афганистански президент Хамид Карзай, убит днес от натовски войници, които го помислили за талибан. Та и с мен май се случва нещо подобно. Само където съм още жив. Язък! Язък, че още съм жив, вие да не си помислихте друго?

--------------------
PM
ton
Публикувано на: 19.9.2008, 18:39
Quote Post

Участник

Съобщения: 209
Участник # 1 551
Дата на регистрация: 21-June 08

Елтимир, загубихме много битки, но ще спечелим войната! Русия и Китай тепърва ще кажат тежката си дума! Китайците добре помнят многобройните унижения от Запада, опиумните войни и жестокото потушаване на въстанието на боксьорите! Ще им го върнат тъпкано! Азиатските тайни общества са готови за действие!

Православни пророчества
"В России будет восстановлена монархия, самодержавная власть. Господь предызбрал будущего царя. Это будет человек пламенной веры, гениального ума и железной воли. Он прежде всего наведет порядок в Церкви Православной, удалив всех неистинных, еретичествующих и теплохладных архиереев. И многие, очень многие, за малыми исключениями, почти все будут устранены, а новые, истинные, непоколебимые архиереи станут на их место...
Произойдет то, чего никто не ожидает. Россия воскреснет из мертвых, и весь мир удивится. Православие в ней возродится и восторжествует. Но того Православия, что прежде было, уже не будет. Самим Богом будет поставлен сильный царь на престоле".
Святитель Феофан Полтавский, 1930 г.

"О судьбе же державы Российской было в молитве откровение мне о трех
лютых игах: татарском, польском и грядущем еще - жидовском. Будет жид
скорпионом бичевать землю русскую, грабить святыни ее, закрывать церкви
Божии, казнить лучших людей русских. Сие есть попущение Божие, гнев
Господень за отречение России от святого царя.
Но потом свершатся надежды русские. На Софии, в Царьграде, воссияет
крест православный, дымом фимиама и молитв наполнится Святая Русь и
процветет, аки крин небесный ".
Монах-провидец Авель, 1796 г
Православные пророчества

Мы русские - YouTube
PM
Delerium
Публикувано на: 19.9.2008, 18:43
Quote Post

Читател
**

Участник # 1 618

Защо всеки път историята се повтаря?
Група хора решават да променят нещата. Мечтатели! Винаги се намира един, който да всее смут и недоверие. Понякога той е от враговете, понякога е приятел, превърнал се във враг. Но резултатът е един и същ. Всъщност точно това е - резултат няма. Идеята загива със всеки един отказал се, в всеки един потулил истината, с всеки един лично облагодетелстван за нейна сметка... И до тук.

--------------------
?????????, ?? ???? ?? ??????, ???? ?? ?? ???????? ????? ???, ? ?? ?? ??? ????????, ?????, ????. ? ?????? ??? ???? ??? ???????, ??????? ??? ?????!
PM
Запознат
Публикувано на: 19.9.2008, 19:54
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 4-November 05

QUOTE (Delerium @ Sep 19 2008, 06:43 PM)
Група хора решават да променят нещата. Мечтатели! Винаги се намира един, който да всее смут и недоверие. Понякога той е от враговете, понякога е приятел, превърнал се във враг. Но резултатът е един и същ. Всъщност точно това е - резултат няма. Идеята загива със всеки един отказал се, в всеки един потулил истината, с всеки един лично облагодетелстван за нейна сметка... И до тук.

Коя история имаш предвид?
Кой внася смут и недоверие?
Кой се е отказъл?
Кой е потулил истината?
Кой се е облагодетелствал лично?

Питам и искам конкретни отговори със доказателства, иначе изяждаш БАНИЦАТА!
PM
Eлтимир
Публикувано на: 19.9.2008, 20:12
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Преди БАН-а не е зле да се види блога на Delerium:
http://ha7e.blog.bg/
Доколкото мога да преценя, и ако не се лъжа, май се различава от блога на Биляр-violence.

--------------------
PM
Миро
Публикувано на: 19.9.2008, 20:45
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05

Достойно е за уважение това момиче! smil4334ac775281d.gif
PMUsers Website
ton
Публикувано на: 19.9.2008, 21:37
Quote Post

Участник

Съобщения: 209
Участник # 1 551
Дата на регистрация: 21-June 08

PM
Eлтимир
Публикувано на: 19.9.2008, 23:33
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

"Скоро в Цариград ще се веят руски, български, кюрдски, арменски и гръцки знамена!"
Може, ама без български. Освен това няма да съм жив да видя. Така че не ме засяга. Предсказанията съм ги чел сичките, даже и мало више. И какво от това? Когато нещата се случат, няма да са останали Българи.

--------------------
PM
Delerium
Публикувано на: 20.9.2008, 11:03
Quote Post

Читател
**

Участник # 1 618

QUOTE (Запознат @ Sep 19 2008, 06:54 PM)
QUOTE (Delerium @ Sep 19 2008, 06:43 PM)

Коя история имаш предвид?
Кой внася смут и недоверие?
Кой се е отказъл?
Кой е потулил истината?
Кой се е облагодетелствал лично?

Питам и искам конкретни отговори със доказателства, иначе изяждаш БАНИЦАТА!

Говорех по - скоро теоретично. Наблюденията ми върху българската история са такива. Повечето организации с искрени идеи се разцепват трагично.Не обвинявам никого в нищо. Както и да е. Съжалявам, че повдигнах въпроса изобщо.

--------------------
PM

Topic OptionsСтраници: (10) « първа ... 5 6 [7] 8 9 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020