Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (10) « първа ... 2 3 [4] 5 6 ... последна » ( последно съобщение ) |
Послушание
Eлтимир |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:03
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
Е, както се казва, след дума-та на "Дума" да си дойдем на думата. По-нататък да не приказвам. Историята не борави с понятието "ако". "Ако"-то ни помага само по-ясно да проумеем същността.
-------------------- |
PARADOX |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:08
|
||
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
Това, че ми казваш какво искаш не дава отговор на въпроса който вече два пъти ти зададох...! |
||
Eлтимир |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:10
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
Казах ти, че има неща, които не бива и не искам да казвам пред всички. Защо искаш да си свалям бронята насред бойното поле?
-------------------- |
PARADOX |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:16
|
Отдаден Група: Изгонени Съобщения: 1 245 Участник # 862 Дата на регистрация: 6-March 07 |
За какво ти е броня, ако напускаш боя...?!
|
bagain |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:19
|
Участник Група: Изгонени Съобщения: 33 Участник # 1 646 Дата на регистрация: 5-September 08 |
Парадокс,кого плашиш бе дъртак прост.Интернет бабаити като тебе колкото щеш.Така че си запази заплахите за някой дето ще се впечатли от тях.А семето на предците ми е дало отличен плод-разбра ли ПОМИЯР НА ТАНГРА!
|
Eлтимир |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:22
|
Войната е многоизмерна. Воюва се на много фронтове и битките също са много. Някога Кан Крум отстъпил Плиска, но накрая спечелил войната и пил вино от черепа на Никифор. Аз не казвам, че непременно ще спечеля войната, даже съм на мнение, че тази война вече не може да бъде спечелена. Но това, което правя и което в бъдеще възнамерявам да направя, е не по-малко важно. И мисля, че ще е много по-плодотворно. Реших вместо да сея пшеница върху морски пясък, да посадя маслина. Знаеш ли с какво се отличава саденето на маслини? С това, че който сади маслина, никога не вкусва от плода й. Защото тя дава първите си плодове много време след като градинарят си е заминал от този свят. Но идват други, и те берат маслините. Някога сбърках, въобразих си, че пред себе си имам чернозем, а то било пясък.
-------------------- |
PARADOX |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:27
|
||
Ангеле...!! Садиш маслини от самото начало...! Сам го каза... Минали са 1100 години... Нали трябваше да минат 1200...?! Вярата и любовта на един или 100 човека не са достатъчни да отворят врата залостена със сто години... Дай да бъдем реалисти и вместо маслини да садим дъбове, а маслините да ги оставим за гърчолята, че разгонват фамилията на почвата...! |
||
Eлтимир |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:29
|
Едно хубаво нещо. Даже и аз се разсмях. Тоя май те бърка с наставника на групичките - с Митето Радев.
-------------------- |
Eлтимир |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:35
|
Сетих се за маслините, защото не можах да намеря по-добър пример. Тая приказка ми я разказа един грък, с когото бяхме заедно в една килия на Централния затвор през 1978 година, а по-късно бяхме заедно и в Старозагорския. Впрочем от него научих много полезни неща. Беше женен за българка, а сега синът му е собственик на една от най-големите гръцки компютърни фирми. Отплеснах се, ама карай...
Работата си я свърших, Парадокс. Дадох, което трябваше да дам. Който го е взел - взел го е. Който не го е взел - не е било писано да го вземе. Както казах, остана ми нещо съвсем мъничко по размер, а не знам как да го направя. Изплъзва ми се и от мисълта, и от пръстите. Вече много години опитвам, и все не успявам. Не зависи от мен. А стоенето в тоя форум едва ли ще ми помогне да го направя. Напротив. Тук само се отплесвам със странични теми. Дали някой предполага, че аз не само пиша, че аз всъщност преживявам своите текстове. А това е много, прекалено много натоварващо. -------------------- |
Eлтимир |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:42
|
Задръстих си и двата харда с филми. През последните години почти не съм гледал, не ми се гледаше. Сега като видях няколко, установих, че тези от Холивуд нещичко знаят, че нещичко им е казано. Затова ще погледам малко филми с надеждата да открия онова, което не ми достига. Задръстих си и двата харда с филми и мисля да почна да ги разтоварвам. Това ще е по-приятно и по-полезно занимание, отколкото да споря с анонимни комплексарчета или със самонадеяни провокаторчета, които идват тук със своите нищо незначещи никове, като си въобразяват, че ще останат скрити. Само че аз нямам намерение да се занимавам с тях. Те са врагове за презиране, с такива е недостойно дори да воювам. Те не го заслужават.
-------------------- |
PARADOX |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:45
|
||
След като ти се изплъзва, значи не му е дошло времето, следователно е рано да стягаш куфарите...! За това дали на четящите им е ясно - до колко им ясно, ще стане ясно когато му дойде времето....! Пощальона само носи писмата... Той нито бърше сълзите, нито го канят на почерпката.... Когато спреш да преживяваш, значи задачата ти е свършила..... А относно това, че се отплесваш- то идва идва от ума ти...!! Него няма как да го оставиш тука... Отплесвал си се (и оплесквал също) и без да влизаш тука с месеци, при това много по-качествено.... |
||
Eлтимир |
Публикувано на: 15.9.2008, 21:56
|
Ще перифразирам един приятел като кажа, че танцьорите от ДАНС използват ненормални за провокатори, тъй като нормален човек не би се съгласил да изпълнява толкова гадни задачи. Парадокс, шегата настрана, ама те наистина всичките са ненормални!
-------------------- |
PARADOX |
Публикувано на: 15.9.2008, 22:02
|
||
Аз си правя купона...! Жалко, че се задръстват темите с болук, но няма как...! Поне по 3-4 поуста трябва да им пусна преди да се махнат...!! Моля админите да махнат излишното от темата, а ако балаговолят да ме оторизират ще си почистя и сам....! |
||
Eлтимир |
Публикувано на: 15.9.2008, 22:05
|
На мен пък ми омръзна да съм боклукчия. В началото си въобразявах, че мога да се разбера с такива. После проумях, че от човека можеш да направиш боклук. Но от боклука да направиш човек - никога.
-------------------- |
PARADOX |
Публикувано на: 15.9.2008, 22:07
|
||
Де да можеха и душите на хората да се рециклират...! |
||
Страници: (10) « първа ... 2 3 [4] 5 6 ... последна » |