www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> Политическа есен

Страници: (6) 1 2 [3] 4 5 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Политическа есен
buden
Quote Post

Участник

Група: Участници
Съобщения: 199
Участник # 1 389
Дата на регистрация: 12-March 08

smil4334ad1724132.gif Извинявам се ако съм изцапал темата с интервюто взето от Волен Сидеров.
И съм доволен с оживлението в сайта в последно време. Темите, които скоро някои отвориха и в които се споменава Атака са доста важни. Дори и за някои тези теми да са скучни и дъвчени многократно те трябва да имат своето развитие, защото изборите наближават, а кандидатите са си все същите стари муцуни.
За повечето хора, както и за мен, изборът се свежда до по-малкото зло. Правилно ли е това? Ами много ясно НЕ Е ПРАВИЛНО!
Но обяснението е очевидно - един изстрадал човек се хваща и за сламка. Визирам повечето от нас Българите, а не себе си в частност.
Но примерно мен мисълта да се бори срещу триглавата ламя много ме блазни и се вързвам веднага.
Защо не се говори за Саракта от Волен и другите въпроси, които оронват доверието към него и Атака не са малко. Но лично нещо ме кара да си мисля, че той е наясно и с истинското значение на Свастиката и с Движението и не само с това/всъщност Елтимире имал си срещи с него сподели повече с какво чуство си останал ако изобщо има смисъл, защото е вероятно и да греша/. Но помислете реално - те сега го обвниняват за краен и т.н., а какво ще стане ако започне да говори като нас? Дали няма да поискат направо да го тикнат в затвора? Обществото е болно, а лечението за да е качествено трябва да се извършва стъпка по стъпка. Ако аз съм премалял от глад и ако се наблъскам с кебапчета после повръщането и болницата са ми в кърпа вързани.

Та за да не избираме по-малкото зло трябва да имаме алтернативата. Алтернативата е постигането на Саракт, нашето обединение, издигането на нереално морална личност до лидер, и вероятно още някои не маловажни фактори.
Обаче първата стъпка, която е съединението/обединението/ не се реализира все още. Тук това което аз съм видял е:
- анализите на Елтимир
- предложението на Пламен Пасков
- личности, кой с повече знание кой с по-малко, но все готови да подкрепят Каузата

Създаването на предизборна платформа и кампания е реална възможност.
1. Трябва да се дадат предложения.
2. Независими специалисти да си изкажат мнението възможно ли е или не.
3. ....
4. ....
5. кажете и вие

Пример за предложения е лустрацията, с която Пламен Пасков започна темата "Изход". Да дам и аз:
1.Отстраняването на висящите дела и възмездие за всички с такива висящи дела.
2.Реформа в образователната система - който е на 40 години и му се учи знае как е в България. А именно младежи, които не знаят за какво са на училище ходят и харчат на мама и тате парите. А станал вече на възраст човек нито има време нито и мерак. Само като си представи подигравките и се отказва, предпочитайки цял живот да си я кара общак. Оправдава се с това че живота го е хванал в здрава клопка и няма как деца има жена има. По света има прекрасни примери как човек може да продобие специализация и да се реализира в нещо което харесва, нияо че е на възраст нищо че има разходи. Системата иска реформа.
3. Реформи в полицията. Унищожаването на ДАНС и парите които отиват там от данъкоплатците да се насочат към образователната система. Или пък туризмът.
4. Щателни проверки в медицината, като ваксините и прочие. Насочване към традиционното. Пускането на пазара на продукта Стевиа примерно, защо беше спрян? Дори и с цената разваляне на международни бизнес отношение.
5. Налагането на рециклиране на отпадъците. Самите ние хората имаме нужда от еволюция в мисленето, защото всеки дом може да рециклира.
6. Стимулиране на учените и насочването им към алтернативните източници на енергия. Защо трябва да чакаме другите като Русия и САЩ да се откажат от петрола та и ние тогава да го направим? Имаме си и Слънцето и Водата. Дори и с цената разваляне на международни бизнес отношение. Можем да бъдем енергийно независими.
7. Замразяване и преразглеждане на всякакво строителство. Преди всичко Природата, дори и с цената разваляне на международни бизнес отношение.
8. Преразглеждане на приватизацията. Конфискуване на всичко което е в разрес с интересите на България и Българите. Олигарсите под лупа! Дори и с цената разваляне на международни бизнес отношение. И конфискуване не означава смяна на собственика от едно лице на друго, както сега го правят.
9. ...
10. не се смейте много
11. кажете и вие

От всичките регистрирали се някога в Движението поне половината са го направили реално, а не с цел провокации, тинтири минтири, ала бала, и подобни. Та щом половината поне са истински хора търсещи истината това означава, че човешка сила има. Ако 500 души се впрегнат в организирането на кампания, застанат очи в очи и си изяснят въпроси и отговори, разграничат се истините от интригите. Тогава алтернативата е на лице. Иначе много хубаво си разискваме тук темите от живота, но кучето си лае кервана си върви.
PM
Публикувано на: 11.9.2008, 12:35
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Две идеи ми се въртят в главата от ден-два.Няма да търся конкретните теми.Ще ги изложа тук:
1.какво ли ще е ако се пробва да се изгарят битовите отпадъци с Браунов газ?Дали ще се отделя същата отровна смрад или пък ...озон?
Дали изгорените боклуци няма да се превърнат от някаква гадна сгур в...първокачествена екологично чиста тор?
За това трябват експерименти,насочване на творческа и финансова,тоест Българска мощ.
Каква перспектива,а?! smil4334a3ebd31a5.gif
2.В абревиатурите на почти всички партии има буквите Д и С,тоест държавна сигурност.Но това го знаем,то не е важното-ами ако се появи Национално движение Саракт? НД "САРАКТ"...Пак го има ДС-то,но това пак не е важно.По-важно е друго-
1.Консенсус за регистрация.
2.финансиране!от Българите в чужбина,от Волжските Българи,от Казахстан...
Имайте предвид,че дпс-то и ндсв-то май се канят да ходят заедно на избори.Това значи,че за 6-700 000 гласа те са си спастрили по стотина лева от нашите пари.Естествено че съм далеч от мисълта,че ние ще купуваме гласове.Посочвам приблизителната цифра на финансирането/включая и законно притежавано оръжие защото със сигурност ще тръгнат открито да ни трепят/,която е нужна,за да създадем вълна,подобна на тази от 2001-ва година.Породена от един само интернет сайт.Представяте ли си какъв атракцион ще настане,както обича да се изразява Остап Бендер?!
........
Мечти...
PM
Публикувано на: 11.9.2008, 13:07
Quote Post

Група:
Участник # 0

Забравих да добавя,че ако това Движение не стане факт преди Нова година,просто не си струва опита.
PM
WhiteKNght
Публикувано на: 11.9.2008, 13:28
Quote Post

Участник

Съобщения: 170
Участник # 1 172
Дата на регистрация: 15-September 07

Много е лесно. Истинските родолюбци от тук и приятелите истински от xnetbg.com, като накарат роднините си и приятелите си да се запишат и ето ти 5000 човека(нужните за партия)... натам е още по-лесно, след като народа види това ново и истинско течение!
PMEmail Poster
otnesen
Публикувано на: 11.9.2008, 21:53
Quote Post

Участник

Съобщения: 73
Участник # 1 370
Дата на регистрация: 2-March 08

Според мен отговор може да се намери тук между нас. Един човек, за да бъде лидер се изисква морал, висока ценностна система, чувство за справедливост, смелост и подобни макар и леко приказни качества, а не толкова познания по икономика, история или пък някоя друга наука. Екип от експерти винаги може да бъде сформиран. Въпроса е когато лидерът получава съвети от специалистите, да може да отсява правилно и винаги да взима най-добрите решения спрямо нас - Българския Народ.

buden,наскоро в една теория,която четох на руски език(тук),за да е в състояние който и да е субект да вземе правилно решение,като задължително условие е поставено това,той да има правилен възглед за обективната действителност.Що е то "възглед"?Това е информационен масив,съдържащ знанието за характера на процесите,протичащи във вселената(в частност на планетата Земя).Какво знаем за личните и груповите възгледи,които циркулират в днешния "политически контингент"?

--------------------
??????? ???????? ??????????.
znanie.cogia.net
PM
otnesen
Публикувано на: 11.9.2008, 22:05
Quote Post

Участник

Съобщения: 73
Участник # 1 370
Дата на регистрация: 2-March 08

избирам - вземам едно или няколко решения на база от ограничен брой възможности.

--------------------
??????? ???????? ??????????.
znanie.cogia.net
PM
Публикувано на: 11.9.2008, 23:55
Quote Post

Група:
Участник # 0

QUOTE (otnesen @ Sep 11 2008, 09:05 PM)
избирам - вземам едно или няколко решения на база от ограничен брой възможности.

Много си противоречиш!
Едно или няколко решения на база...ограничен брой възможности...
Не казваш колко са решенията.Ами ако отговарят на ограничения брой възможности като цифра,едно към едно?
Това е ,ще използвам чуждица-нон сенс,приятелю.
Аз предлагам конкретика:как да създадем политическо цунами и да пратим в затвора и в историята около 5000 семейства-завинаги!
PM
buden
Quote Post

Участник

Участник # 1 389

за да е в състояние който и да е субект да вземе правилно решение,като задължително условие е поставено това,той да има правилен възглед за обективната действителност. Що е то "възглед"?Това е информационен масив,съдържащ знанието за характера на процесите,протичащи във вселената(в частност на планетата Земя).Какво знаем за личните и груповите възгледи,които циркулират в днешния "политически контингент"

Здравей, съгласен съм с написаното по следния начин: Възгледът е по-важно да е правилен, от колкото да е създаден в следствие знание за цялото. То това би било много добре, но Кой притежава такова знание? За да вземе човек правилното решение е достатъчно да е съпричастен с делата на Дон Кихот или пък Робин Худ smil3dbd4e398ff7b.gif ..
Що се отнася до сегашния "политически контингент" и техните лични и групови възгледи, ами те се ограничават от техните лични и групови устреми. Управлението трябва да градивно, а не разрушително и обекта сме Ние Народа, а не те. Като че ли не осъзнават, че са избрани от народа за да ги представят пред света и да отразяват тяхното мнение. Аз не виждам да отразява моето мнение или пък да ме представят в добра светлина. Освен ако ние като народ нямаме мнение и всичките сме мишки? Или пък причината е друга - не ги избираме ние, защо да отразяват нашето мнение в такъв случай? Но дали един Дон Кихот или Робин Худ би влязъл в разрез с най-обикновенни човешки ценности, като например: не кради; спазвай си обещанията си; и т.н. По-скоро би погубил себе си, от колкото да предаде Любовта.

Това е избор да, това е човешки избор. За жалост е ограничен, ние все още не сме Богове. За да бъде нашият възглед информационен масив,съдържащ знанието за характера на процесите,протичащи във вселената(в частност на планетата Земя) ние трябва да сме много по-висши от колкото сега сме. Почти Богове.
Наблюдавам хората и съм си направил извод, че по-голямата част от умните интелигентните и добрите най-вече, стоят далеч от политиката. Напълно разбираемо. И аз не искам да си нарушавам душевното спокойствие, въобще даже не искам. Още повече като знам един закон: Човек като единица/един индивид/ винаги може да избегне кризата в обществото/множество от индивиди/. Това може да се отнесе и до малък брой хора - семейство примерно - те са достатъчно малки и ако са гъвкави ще могат да избегнат ударите. Та така е с повечето от умните, интелигентните и добри хора.
Трябват повече хора като Дон Кихот и Робин Худ обаче smil4334ad1724132.gif , защото на тях цел им е не избягването на кризата, а справедливостта - или не може доброто състояние на едни да е за сметка на други.
Погледнато философски и възможно най-обективно, както предполагам otnesen има предвид, то тогава много неща губят смисъла си. Тогава ще трябва се отречем от много, както на времето Светеца Иван Рилски. Или в най-лошия случай да се позоваваме на онзи закон, който споменах - да гледаме себе си и нашите близки без да пречим на другите. Няма лошо харесвам това, защото ако всеки е така, то света ще е по-добро място. А и в крайна сметка всички тук сме точно така, писането не ни оправдава. С изключение на някои, който наистина водят битка и понасят лични загуби за сметка на една обща Идеята.

Движение Саракт smil4334abded4493.gif , даже и без Национално да е и да е с абривиатури ДС пак е добре. Със сигурност ще получи повече внимание така.

От всичките 1500 и няколко души една част са провокации, други да не се обиждат, но са 16 годишни, трети не ги знам но отдавна явно са забравили са Движението. Та няколко стотин да са сериозни и регистрирали се със ясно съзнание за по-добро общо бъдеще. Още имаме приятелски сайтове. Има и други които не са приятелски, но вероятно ще са ЗА Идеята, като например sarakt.org. Хората, които са създали Хнета са с огромни познания, както и често пишещите там също. Съвместни действия с такива хора ще са от съществена полза. Отново там в блогът на Стамен Стаменов четох, как той предлага формирането на подобно Движение за защита на България, което означава че Асоциация "Феномени" също имат подобни искания.
Това което искам да кажа е, че има много хора като нас, но трябва обединение или пък съединение, както искайте го наричайте. Измежду тези хора ще има и хора като Дон Кихот и Робин Худ, че и академици, професори с широки познания и признати дипломи. Разбира се още преди да се е създало е неминуемо и участието на провокатори и итриганти, трудно е отсяването, но и това е възможно с времето. За организирване на кампания са нужни по-малко средства от колкото днешните партии оповестяват, че са похарчили.
Но хайде първо тукашните няколко стотин проговорят. Дори и самото създаване на такова Движение Саракт би имало голяма стойност. Дори без участието му в управлението на страната. Да кажа на невярващите искам, че именно хората който са били най-критични и който са виждали конспирация зад всичко, именно на такива хора се дължат множество разкрития. Защото с една непрекъсната критика и най-железният режим може да бъде принуден да казва истината, пък било и дори само понякога. Без критика ще правят каквото си поискат.

Да проговорят повече хора, а после може да се направи електронна подписка.

Много дълго се получи и не знам ще го четат ли хората, но това е.
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 483
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

sarakt.org е сайтът на Александър Долев от Пловдив. С неговия баща, покойният вече Иван Долев бяхме заедно в Старозагорския затвор през 1979-80 година. Беше съден за антикомунистическа конспирация заедно с Васил Златаров от Ямбол и със Стефан Вълков и Георги Гавазов от Асеновград. Това му беше втората присъда. Първият път Иван Долев е бил съден през 1946 година като идеолог на СБНЛ, Съюза на българските национални легиони. И после поддържахме добри отношения. Със Сашо Долев се познавам лично и вярвам, че той няма да бъде против нас. Въпреки някои различия по отношение личността на Симеон Сакскобурггота. Все пак Александър Долев е потомствен националист.
Имаме повече приятели и съмишленици, отколкото някои подозират. Просто трябва да ги потърсим и да гледаме по-добронамерено на хората. Въпреки дребните различия. Последното не се отнася до явните провокатори. С тях по мое мнение не бива изобщо да се разговаря.

--------------------
PM
WhiteKNght
Quote Post

Участник

Съобщения: 170
Участник # 1 172
Дата на регистрация: 15-September 07

Давайте по-бързо да го правим, че нямам търпение! Откога чакам! Пък и няма време за губене!
PMEmail Poster
Пламен Пасков
Публикувано на: 12.9.2008, 10:44
Quote Post

Често пишещ

Група: Изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07

Регистрирането на партия ще е грешка и убийство и на идеята, и на морала на хората.
Партия в днешните условия задължително минава през цедката на "Приказка за стълбата" . Опорочаването е гарантирано.
Цедката ще постави всички или ръководството на тази партия (което е дно и също) пред 3 избора:

1. Да бъдеш купен
2. Да бъдеш шантажиран, изнудван, притискан с лъжливи или реални компромати или с заплахи за близки и роднини
3. Да бъдеш убит - показно или по сценария "нещастен случай".

На такъв натиск могат да устоят само наистина необвързани социално и семейно хора, и то много силни духом и физически, а такива почти няма.

Затова, партия е грешен избор!
Трябва да е гражданска организация, която да играе ролята на коректив, на конска муха и на трън в петата на които и да е управляващи, и да бъде гарант и истец за изпълнението на общественния договор и за неизбежността на наказателната отговорност в случай на неизпълнението му.

Всичко друго е обречено.
А даже и това не е застраховано от горните три.

--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
PMEmail Poster
Eлтимир
Публикувано на: 12.9.2008, 10:50
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Подкрепям на 1000% мнението на Пасков. Всъщност аз никога не съм спирал да твърдя същото. Още от самото начало, от 1998 година. И все още не съм променил мнението си.
Знаете ли, някога имах един добър приятел. Казваше се Тошо Костадинов Пейков. После Тошо стана депутат от НДСВ и сега с г-н Пейков изобщо не сме приятели, а напротив. И това е само един от стотиците примери, които мога да дам. Примери от моя личен опит, а прочетени в някой вестник или Интернет сайт.

--------------------
PM
buden
Публикувано на: 12.9.2008, 17:11
Quote Post

Участник

Участник # 1 389

И аз съм съгласен с Пасков. Реално погледнато Алтернативата е не в партия.
Обаче за създаването на Движение Саракт ще ни трябва единението. Можем да започнем създаването му като електронен вариант.
След като опозицията не е коректив на управляващите, създаването на такъв е неизбежно.
PM
Golden_age
Публикувано на: 12.9.2008, 18:18
Quote Post

Новодошъл
*

Съобщения: 3
Участник # 1 658
Дата на регистрация: 12-September 08

QUOTE (Пламен Пасков @ Sep 12 2008, 07:44 AM)

Затова, партия е грешен избор!
Трябва да е гражданска организация, която да играе ролята на коректив, на конска муха и на трън в петата на които и да е управляващи, и да бъде гарант и истец за изпълнението на общественния договор и за неизбежността на наказателната отговорност в случай на неизпълнението му.

Всичко друго е обречено.
А даже и това не е застраховано от горните три.

Здравейте,
Подкрепям мнението, че гражданска организация е по-добрия вариант. Смятам че една гражданска организация може да спечели много по-голямо обществено доверие от една политическа партия.
Позицията на обикновените Българи през полседните години твърдо клони към мнението: "Стига с тази политика"...
Крайно време е да се създаде организация която да обедини Българите пръснати по цял свят и да генерира тяхната енергия.
Управляващата ни върхушка, целенасочено изгони част от коректива на България. По този начин само ги направи по-силни.. Те сами създадоха предпоставки за създаването на организация която може буквално да ги смаже... Сега всичко зависи от нас, трябва само да превъзмогнем различията си и да обединим силите и знанията си...
От СБС Бъдеще се опитаха да поведът такава инициатива, но сякаш всичко замря още в зародиш. Имат много добри идеи, но не са популярни и мнозинството от нас не знаят за съществуването на такава организация..
Според мен тази идея трябва да се развие и да се превърне в една огромна организация имаша за цели да защитава правата на обикновения Българин и да оказва натиск върху оправниците ни. Като казвам натиск имам в предвид използването на всякакви средства.Те играят мръсно и ние трябва да им отвърнем по същият начин.. Никой няма да ни допусне до масата, за да изрежем туморите, които разяждат България. Според мен правилното лечение е да създадем наша мафия която да има за цел да задравява организма(обществото) ни и малко, по-малко да задуши вредните елементи...
Средства за такава организация съм сигурен, че могат да се съберат много.. Не само под формата на еднократни помощи. А, под формата на договор между всеки един от нас и организацията. Аз си плащам ежемесечно членски внос срещу който знам, че ако ми се наложи ще получа много добра юредическа помощ. Това е само примерно, но според мен това е верния път: организация изградена върху стабилна маркетингова основа за развитието и. Вярвам че ще има много хора, които са готови да се включат и само защото осъзнават, че дори живееики в Лондон, те търпят много негативи от състоянието на държавата ни. Ще има и много такива които ще кажат- защо да давам аз пари какво ще спечеля?
Според мен това е верния път, на мафията да отвърнем с мафия!

PM
Eлтимир
Публикувано на: 12.9.2008, 18:42
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Златен Век, добре дошъл при нас! Имаш интересен начин на мислене, харесва ми. Аз също съм на мнение, че ако играем по техните правила, непременно ще загубим. Тези правила са направени така, че да обслужват единствено тях, а ние вечно да губим. Затова нека играем нашата си игра по създадени от нас правила. Пък тогава да видим кой кого!
Единение и единодействие между Българите, независимо от партийната им принадлежност. Когато докажем на дело, че сме по-ефикасни от партиите, и че реално защитаваме хората, тогава снежната топка ще се превърне в лавина. Във всепомитаща лавина! Тоава е и причината толкова упорито да се стремя към постигането на някаква победа. Нали все някак трябва да положим началото.

--------------------
PM

Topic OptionsСтраници: (6) 1 2 [3] 4 5 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020
Lucienne71 21/4/2020