www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> О,скъпи мои борци

Страници: (5) « първа ... 3 4 [5]  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> О,скъпи мои борци, и творци сред вас
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Илия Минев обичаше да казва: "Основа на всяка порочност е Страхът".
Сега малко конкретика. Някой забелязвал ли е, че когато се страхувате, кучетата ви се спускат и ви хапят. Когато не се страхувате, те бягат от вас или почват да ви въртят опашка и да ви се умилкват? Това са биологични закони, но това е всъщност един Небесен закон. Страхът привлича злото, привлича низшите същности и те ви обграждат отвсякъде. На страхливия му се случват най-много нещастия и злини. Руснаците имат една поговорка: "Куршумите се боят от смелия".
Ако пък някой толкова се страхува, да слезе в мазето си. Да изкопае една дупка и да се зарови в нея. като си остави само една тръбичка, през която да диша. Уверявам го, че така ще се запази от всички опасности. Е, ще пукне само след няколко дни, ама това са подробности.
Ние не умираме, когато враговете ни искат да умрем. ние умираме, когато Небето реши, че няма нужда повече от нас на тая Земя. Който се бои от мечки не ходи в гората. Ама пък когато никой не ходи в гората, мечките се развъждат прекалено много, слизат в селата и изяждат всички. Заменете "мечки" с "вълци" и ще видите картинката. Е, ще си го дадем ли нашето мъничко селце на Сивите вълци от Юг?

--------------------
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Йордане, ти ходиш често из Планината. Разкажи как тя приема храбрите, и как се отнася към страхливите. Нека не забравяме, не Природата е част от нас, а ние сме част от Нея. Та въпросът за страха и за храбростта всъщност е въпрос дали ще бъдем "израели", тоест дали ще бъдем против Бога, или ще сме с Него, с вечното небе, с Греещия Ден, с Тангра.

--------------------
PM
Спорт-Здраве
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 934
Участник # 301
Дата на регистрация: 24-March 06

Аз бих казал...каквото и исках да кажа...че човек не трябва да се страхува,защото страхът пречи на разума и на сърцето.

Продължава да ми е странно как така се цитират мои поустове с емоционалния оттенък на тяхно противоречие,а информацията,която се изказва,е същата като в поустовете.

Дума на Боян Мага,преценете,дали той говори за страх:

"Който е толкова смел,че не спира пред нищо,стига смъртта.Който има смелостта да спре,постига живота.

Една смелост спасява,друга погубва.Може ли да каже някой кое предизвиква гнева на Небето?"

Да,човек трябва да върви към залеза - както Ницше също заключава.Но трябва да стигне!

Тъжно ми е,че се философства по принципни въпроси в тази тема.
PM
ton
Quote Post

Участник

Съобщения: 209
Участник # 1 551
Дата на регистрация: 21-June 08

Цитирам по памет думите на Исус Христос, описан в романа на Михаил Булгаков "Майстора и Маргарита":

"Страхът е най-големият порок".
PM
Спорт-Здраве
Quote Post

Често пишещ

Участник # 301

Бих искал кротко и без намеци да се обърна към услугите на случаен модератор...
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Спорт-Здраве, много се опасявам, че думите ти, както са написани могат да разколебаят хората да проявяват активност. А сега тъкмо активност ни е нужна най-много. Води се истинска война срещу нас, Българите. Война не на живот, а на смърт. Хубаво, нека ни следят, нека четат сайта. Но дали сред тези, които го четат също няма Българи и дали някой от тях няма да мине на наша страна? И дали ако проявим пасивност ще избегнем готвената ни смърт? напротив, сега ние трябва да мобилизираме всимчките си сили, да излезем срещу врага с лицата си, без страх и да му дадем решително сражение. Точно сега, когато ДПС за една бройка да изравни половината София със земята! само за това последното ако си дадем сметка, ще разберем какво ни чака с нашето малодушие, с нашето мълчание, с пасивността ни.
Иначе добре разбирам за какво говориш и по много точки съм съгласен. Ама майната му! Да ми вземат профила, да ми правят техни портрети, каквото искат да правят. Победа или смърт - друго няма. Ама ако ние изберем да умрем, как ще предадем на смърт децата? Ето, това е главната причина да водя битката и да упорствам.
Сега вярвам, че разбираш. Тук няма място за сръдни и за себеизтъкване. Главното е Целта. Двамата с теб сме без значение. Всички ние, взети като отделни личности сме без значение. Значение има единствено дали и в утрешния ден ще има Българи или ще позволим да ни затрият.

--------------------
PM
Миро
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05

Спорт-Здраве, за втори път ми прави впечатление как се учудваш на реакциите след твои мнения. Излиза, че ние не сме приели правилно твоята мисъл, че всъщност точно обратното си написал. Ще ти кажа, че и аз възприех твоите призиви към всички четящи, регистрирани и нерегистрирани много добре да си помислят преди да посмеят да пишат. Възприех го като предупреждение, че те ще се изложат на голяма опасност. Е, може и да не сме разбрали, но все пак няма да е лошо и ти да се постараеш да излагаш своите виждания по-ясно и по-категорично, а не сега пак да си обиден от нашите реакции.
PMUsers Website
Спорт-Здраве
Quote Post

Често пишещ

Участник # 301

Тъкмо това и исках да кажа,Миро.Предупреждение.А думата страх нито съм я намеквал,нито споменавал...чудно ми е откъде се взе,та се направиха и изводи.

Ако тук няма модератор,който може да вкара темата в някакъв ред и да има кадърността да изтрие онова,което не е по темата,така да е.Аз пиша за онези,които четат,просто исках да не се налага да четат спам.

Аз съм казал това,което исках да кажа,ти каза това,което ти смяташ,Ангеле.Все още не разбирам как така се заговори за страх,когато говорех за друго.Какво искаш да кажеш - че щом това,което говоря,не е нужно сега,то ще се възприема като чужд елемент едва ли не и не подлежи на гжрижите на модератор ли? За какво тогава се правят отделни теми въобще?

И за да не се обезсмисли този ми поуст,въпреки постоянния негласен натиск към отвличане на темата и към говорене на напълно странични неща,ще продължа с което исках да кажа:

Прикачвам картинка от супермаркет за техника,хранителни стоки и домашни пособия,София,бул.Стамболийски.Нарисувал съм я на пейнт точно така,както я заснех с телефона си:

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...=7251&pos=-7251

Внимание заслужава да се обърне на цвета,на символиката,на изражението,на посланието с думи...на всичко.Това е директно съобщение към под- и свръхсъзнанието,изразено чрез хипер-пространствена символика (символите,валидни за всички,каквато и да е формата им на общуване).

Прецени,читателю - не всеки ден гърми военен склад,не всеки ден ДПС пали влакове и не всеки ден някой зверства...но всеки ден и всяка минута нещо действа постоянно! И отношението към това нещо трябва най-накрая да бъде сериозно,защото от него тръгват всички последствия.Това нещо е безспирното обгрижване на нивата на съзнанието на всеки един индивид.
PM
Йордан_13
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 494
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (Спорт-Здраве @ Jul 4 2008, 03:59 PM)
Тъкмо това и исках да кажа,Миро.Предупреждение.А думата страх нито съм я намеквал,нито споменавал...чудно ми е откъде се взе,та се направиха и изводи.

Ако тук няма модератор,който може да вкара темата в някакъв ред и да има кадърността да изтрие онова,което не е по темата,така да е.Аз пиша за онези,които четат,просто исках да не се налага да четат спам.

Аз съм казал това,което исках да кажа,ти каза това,което ти смяташ,Ангеле.Все още не разбирам как така се заговори за страх,когато говорех за друго.Какво искаш да кажеш - че щом това,което говоря,не е нужно сега,то ще се възприема като чужд елемент едва ли не и не подлежи на гжрижите на модератор ли? За какво тогава се правят отделни теми въобще?

И за да не се обезсмисли този ми поуст,въпреки постоянния негласен натиск към отвличане на темата и към говорене на напълно странични неща,ще продължа с което исках да кажа:

Прикачвам картинка от супермаркет за техника,хранителни стоки и домашни пособия,София,бул.Стамболийски.Нарисувал съм я на пейнт точно така,както я заснех с телефона си:

http://www.voininatangra.org/modules/xcgal...=7251&pos=-7251

Внимание заслужава да се обърне на цвета,на символиката,на изражението,на посланието с думи...на всичко.Това е директно съобщение към под- и свръхсъзнанието,изразено чрез хипер-пространствена символика (символите,валидни за всички,каквато и да е формата им на общуване).

Прецени,читателю - не всеки ден гърми военен склад,не всеки ден ДПС пали влакове и не всеки ден някой зверства...но всеки ден и всяка минута нещо действа постоянно! И отношението към това нещо трябва най-накрая да бъде сериозно,защото от него тръгват всички последствия.Това нещо е безспирното обгрижване на нивата на съзнанието на всеки един индивид.

Е, и? Аз съм модератор. Какво искаш да направя? Да заключа темата, да я изтрия, или да изтрия само онова, "мнение", което дойде като реакция срещу онзи щур 25-ти кадър, който беше изтипосал в едно от поредните ти мнения за Обектите.
За тебе написаното от мене, може да е "спам", за мене - един твърд удар по мутрата ти, за да се освестиш малко. За други, обаче, то вероятно не е "спам".

А искаш ли, да направя и друго, да изтрия онзи твой пост, в който говориш за Обектите? Мисля, че не му е мястото тука и по-голям спам от него няма.

Избирай, аз онова нещо, няма да го изтрия. Това може да го направят админите или друг модератор.

И ти сигурен ли си, че това изображение, нарисувано за идиоти, ти влияе?

User posted image

На мене примерно, не ми влияе никак. Даже си мисля, че ще е много весело, ако вземеш нещо за рисуване и нарисуваш един фалос, как му влиза в джуките.

Не е ли весело?
PMEmail Poster
Спорт-Здраве
Quote Post

Често пишещ

Участник # 301

В ролята си на читател заключих,че двата поуста на Ангел,които са непосредствено след твоя,в който ме цитираш и говориш за страха,както и поуста на ton,напълно отклоняват темата.
Ти каза совето мнение върху мое изказване,аз уточних.Като читател сметнах,че останалото не е част от тази тема.

Ти като различен човек(и в случая модератор),може би преценяваш иначе.

За логото на магазина е добре да се кажат две думи.

Първо - как символите от този тип заобикалят обичайното съзнание.
Заобикалят го,когато то е заето с друго - човек е замислен,загледан,или концентриран в друго занимание.Докато съзнанието изпуска някои неща,то подсъзнанието не пропуска нито капка от заобикалящата човека информация.
Това лого е сложено на автоматичната плъзгаща се врата,в посока излизане - човек излиза от врата и е концентриран върху нея,върху навалицата на тротоара,върху навалицата отвътре...Картинката е разположена така,че да мине пред погледа сякаш междудругото.

Второ - общата символика.
Според моето лично тълкуване логото е човече,защото се постига ефект на персонифициране - ти си човек,гледаш обобщено човешко лице - следователно това е част от теб,нещо,което отчасти си и ти.Двете полета на логото се отнасят до двата аспекта на човешката личност - духовен и материален...или ако на някой му се ще - лява и дясна половина от мозъка.
Във връзка с втория вариант на тълкуване(на мозъчни половини),има нещо интересно - това е лого,тоест това нещо не е огледало,а нещо,което цели да бъде запомнено като картинен образ.Тоест,в комбинация с персонификацията,оранжевото отляво се приравнява на лявата половина,а синьото отдясно - на дясната половина на мозъка на гледащия.
А именно - лявата,рационална,материална половина е активна - оранжевото е активен,топъл цвят,а дясната,емоционална/духовна,интуитивна половина е заспала или опоена.Оцветена в студен,плътен и тежък син цвят.

Трето - детайлната символика.
В лявото око,свързващо се с характеристиките на "лявото пирсонифицирано измерение",има от една страна чип - нещо програмируемо,или отнасящо се до самата програма в него.От друга страна - три сфери - съвършена вселена(три аспекта на измерението),стремящи се и вливащи се в една сфера - в едно единство,а именно - "очакван си отново!"
Трите послания - текст,ляво око и дясно око,са в триъгълник - в съвършенство.Това съвършенство е стабилно,стъпило на основа,подчертано и отвърдено,издигнато в култ,сякаш като в ритуална чаша,а именно - усмивката до уши.

Всичко това е в кръг.Всичко е кръгло - сферичките,очите,усмивката,лицето.Кръг - тоест място,тук."Върни се тук!".
PM
PARADOX
Quote Post

Отдаден

Група: Изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

Съгласен съм с това което си забелязал в тази емблема Спорт-Здраве, но липсата на реакция, освен зомбирано съзнание може и да означава успешно екраниране от въздействието и...!!! Помисли за това....!!!! Познанието за нещата не съществува само по себе си, а да се ползваме от него....!!! Констатирането на подобни факти и адекватното им асимилиране са напълно достатъчна реакция...!!! По нататъчното задълбаване води до създаването на зависимост - необходимост да откриеш още едно скрито поставено ниво, което в крайна сметка пак обсебва съзнанието ти и предава заложеното послание през "задния вход"...!!!
PM
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

QUOTE (PARADOX @ Jul 4 2008, 07:03 PM)
Съгласен съм с това което си забелязал в тази емблема Спорт-Здраве, но липсата на реакция, освен зомбирано съзнание може и да означава успешно екраниране от въздействието и...!!! Помисли за това....!!!! Познанието за нещата не съществува само по себе си, а да се ползваме от него....!!! Констатирането на подобни факти и адекватното им асимилиране са напълно достатъчна реакция...!!! По нататъчното задълбаване води до създаването на зависимост - необходимост да откриеш още едно скрито поставено ниво, което в крайна сметка пак обсебва съзнанието ти и предава заложеното послание през "задния вход"...!!!

Мислех да полемизирам по изказването /не "поуст!"/на Спорт,но ти го каза кристално ясно! smil4334abded4493.gif
..............................
Само ще добавя един пример,дето заради този Пример,моето хлапе взе да ме гледа странно-тоя да не е мръднал...
Та един ден забелязах надписа на фирмата на монитора пред себе си-DELL...
Ама той не е написан така,ами Е-то е наклонено наляво-знаете го всички.При този наклон се получават и скрита буква V и I и става...DEVILL...
Сложих бяло тиксо отгоре,ама може вече да ме е грабнала параноята и синока верно да се безпокои...Кво мислите? smil4334aa44c7e89.gif smil4341944e6b0c8.gif
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Мисля си, че скритите послания, за да стигнат до подсъзнанието, трябва да минат през съзнанието и то да ги обработи. Мещер, щеше ли да има скрито послание, ако думата беше написана на китайски? Или на японски? Или пък на езика суахили?

--------------------
PM
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

QUOTE (Елтимир @ Jul 4 2008, 09:04 PM)
Мисля си, че скритите послания, за да стигнат до подсъзнанието, трябва да минат през съзнанието и то да ги обработи. Мещер, щеше ли да има скрито послание, ако думата беше написана на китайски? Или на японски? Или пък на езика суахили?

Е да,ама тез езици не ги ползват,за да надписват монитори с тях...Набиват на целия свят-английски!И аз,по "модата" поназнаях малко-затуй ми се мярна тоя девил.
PM
PARADOX
Quote Post

Отдаден

Група: Изгонени
Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

QUOTE (Елтимир @ Jul 4 2008, 09:04 PM)

Ангеле....!!! Същото е като молитвите от корана на арабски..!!!! Езика няма значение..!! Разбираш ли го - РАБОТИ...!!!!
PM

Topic OptionsСтраници: (5) « първа ... 3 4 [5]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020