Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (4) « първа ... 2 3 [4] ( последно съобщение ) |
Да се върнем в детската градина...
Пламен Пасков |
Публикувано на: 21.6.2008, 15:57
|
||
Често пишещ Група: Изгонени Съобщения: 663 Участник # 883 Дата на регистрация: 17-March 07 |
Антоне, благодаря ти за силните и хубави думи. Извинявай за късния отговор, честна дума, сега го видях. пиша, че съм гост, и се имам за такъв, защото, както много пъти и тук, и в лични разговори съм го казвал, аз не я знам и не я познавам още тази наука. Вие сте написали и споделили толкова много на тази тема, но аз виждам фрагменти, виждам колко много домашно сте оставили на такива като мене, а не ми стига времето да го изчета и осмисля. ---------- Но, като вече повтарям като развалена плоча: за мен това не е най-важното, защото е прекалено лично. - Българите мюсюлмани, особенно волжките българи, не са по-лоши българи, ако... - българите християни, православни и католици, не са по-лоши българи, ако... - българите атеисти, кришнаити, будисти, бахайци, ламаисти, зороастрийци, не са по-лоши българи, ако... ...та, накрая, ако всички те се имат за българи, слагат Род и България, българското на първо място, а религия, политика, лични и други симпатии и антипатии на втори-трети-четвърти и какъвто си искат план, но да е поне един пръст, един сантиметър зад общото и най-важното: въжето на снопа на пръчките: българското! Ей това като се проумее, и като се приеме за доктрина на сърцето и делата, поне от зрелите мъже, а не от юношите бледни, тогава нещата ще станат, и то скоро. Защото, ако не го направим, знаете какво ни чака: нищото! И то не само за нас, но и за децата, родът ни, семействата и народа ни. Ще ни разтворят като захар във вода, и тази вода даже няма и да сладни, а ще горчи! -------------------- ? ????????: ?????? ??????
?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140 ???????: +38 0679863269 ????????: 0887 814 925 ICQ: 237712745 skype: plamen_paskov |
||
Пламен Пасков |
Публикувано на: 21.6.2008, 16:21
|
||
Често пишещ Група: Изгонени Съобщения: 663 Участник # 883 Дата на регистрация: 17-March 07 |
Вярвам го. Знам, че е така. Но не идеализирам нещата. Това не е игра. И не е развлечение. Не е и средство за себеизява. Историята е знание, и то много важно знание, защото осветява пътя зад гърба ни. За кой ли път: "Народ, който не знае историята си, е осъден да я преживее отново"...и както допълни един познат арменец, когото взривиха преди 5 години тук, в Москва: ..ако успее да я преживее, ако не изчезне"... Човекът беше от Нагорни Карабах, впрочем. Които са тръгнали да се занимават с история, за да правят професионална кариера, а не да изпълняват мисия и да си носят осъзнато кръста, са плява, а не хора. Историка е точно като поп Алигорко и като патриарх Евтимий, които са били гръбнака и опората, силата и смелостта на хората, изправени пред голямото Зло и насилието. Той или трябва да говори, това, което знае, или да мълчи и никога да не си отваря устата и да не хваща перото или клавиатурата по тези тематики. А ако все пак тръгне да пише истини, да си знае каква е цената на това, което прави. Заради позициите и писанията ми във форумите, както и заради други неща, ми изпратиха фотографии на децата ми, в един от турските форуми, а един приятел, турчин, отвратен от това, ми написа с огорчение: "Такива са от ДПС, и с нас е така". А аз просто ги чакам, и съм готов.... Който има смелостта да заплашва децата ми или семейството ми даже и с намек или фотография, трябва да е готов да направи своите деца сираци. Иначе ще си отиде изненадан и неподготвен... -------------------- ? ????????: ?????? ??????
?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140 ???????: +38 0679863269 ????????: 0887 814 925 ICQ: 237712745 skype: plamen_paskov |
||
Публикувано на: 21.6.2008, 16:33
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
...та, накрая, ако всички те се имат за българи, слагат Род и България, българското на първо място, а религия, политика, лични и други симпатии и антипатии на втори-трети-четвърти и какъвто си искат план, но да е поне един пръст, един сантиметър зад общото и най-важното: въжето на снопа на пръчките: българското!
Ей това като се проумее, и като се приеме за доктрина на сърцето и делата, поне от зрелите мъже, а не от юношите бледни, тогава нещата ще станат, и то скоро. Защото, ако не го направим, знаете какво ни чака: нищото! И то не само за нас, но и за децата, родът ни, семействата и народа ни. Ще ни разтворят като захар във вода, и тази вода даже няма и да сладни, а ще горчи! ........................................................................... Така е! Я си представи колко празници само ще има в Саракта?!Изключвам фанатазираните празници.Един огромен Сноп Българи овързан с бяло-зелено-червеното въже.Това е целта-християните да се радват на мюсюлманите,че имат празник и да го празнуват заедно.И,както си казал:- Българите мюсюлмани, особенно волжките българи, не са по-лоши българи, ако... - българите християни, православни и католици, не са по-лоши българи, ако... - българите атеисти, кришнаити, будисти, бахайци, ламаисти, зороастрийци, не са по-лоши българи, ако... ................................ Ако всички са наясно че са Българи и невидимата ръка на Тангра,Танръ,Тенгри бди над тях,обединявайки в пръстите си всички техни вярвяния... А отвъд границите на Саракта нека се гърчат в безсилна ярост "турци","еврей","хамерикански граждани" и вся остольная сволочь! |
Eлтимир |
Публикувано на: 21.6.2008, 16:34
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 17 483 Участник # 15 Дата на регистрация: 17-July 05 |
При мен не беше заплаха или намек, а жива реалност. При пожара през 2006 година, организиран от НСС дъщеря ми едва не загина. После една дама тук, в тоя форум написа, че заради една опушена врата съм опищял цял свят. Тогава го преглътнах. Сега ми се струпа прекалено много. На всичко отгоре внучето през ден остава тук, при нас, а неговия живот нямам право да рискувам. И накрая заради няколко бири два-три пъти в месеца / Защото аз пия само бира!/ да те нарекат пропаднал алкохолик, а приятелите да мълчат - това вече ми идва малко в повечко. Щом съм пропаднал тип, какво знание чакат от такъв?
-------------------- |
NaKonete |
Публикувано на: 21.6.2008, 17:00
|
Читател Група: Участници Съобщения: 12 Участник # 1 545 Дата на регистрация: 16-June 08 |
Наскоро разбрах, че сме щели да си внасяме виетнамци и китайци за гастарбайтери! Може вече и да сме получили първата партида...
Някой знае ли дали българи от бившите съветски републики могат да идват да живеят и да работят тук? И дали искат да дойдат тук? Също как би се отразило това на България? |
Пламен Пасков |
Публикувано на: 21.6.2008, 17:07
|
Не разчитайте на някакво масово заселване на българи от бившите републики.
По много причини: 1. Те не живеят толкова зле, колкото хората си мислят или колкото пропагандата ги представя. Повечето от тях си имат доста по-добър стандарт на живот от Балканските българи, може би с частично изключение на молдовските българи. 2. Държавата няма да си мръдне пръста за това. Без да се повтаряме - защо. Ясно е отдавна и на всички. 3. Заселването тук няма как да стане във фактическият смисъл на думата, защото само празни къщи не стигат за тази работа. Трябва и поминък. А такъв няма и за българите. 4. Работоспособни хора, и да дойдат, и да получат български паспорт, веднага ще духнат за работа в Европа, защото в България няма какво да правят Прочее, демогарфсикят въпрос си е въпрос на самите тези, които са го докарали до там. Ако не изключите телевизорите и другите съвременни средства за развлечение и облъчване, и не се обърнете към жените си, няма как да стане. Не е лесно в панелка с 2 или 3 стаи да гледаш 3 и повече деца. Но и на дедите ни в къща на 2 етажа, от който долният е за животните, не е било по-лесно. Не са мрънкали и са правили деца. В Албания и в Косово и сега така правят. Толкоз. -------------------- ? ????????: ?????? ??????
Страници: (4) « първа ... 2 3 [4] |