Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (4) « първа ... 2 3 [4] ( последно съобщение ) |
Който му знаят много устата....
Миро |
Публикувано на: 29.10.2005, 0:14
|
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Имах предвид българската , не някоя друга.
А дали няма начало...все пак всяко нещо някога е създадено. |
Локи |
Публикувано на: 29.10.2005, 0:54
|
||||
дебелооки Група: Участници Съобщения: 124 Участник # 119 Дата на регистрация: 24-September 05 |
Да чета в момента но аз имах друго в предвид, както и да е .. -------------------- “?? ???????? ???????? ??. ??????? ???? ? ?????? ? ??????????????? ? ????, ?? ???, ???? ?? ?? ??????? ????????? ?????? ???????? ????.”
?????????? ??????? |
||||
Локи |
Публикувано на: 29.10.2005, 1:12
|
||
дебелооки Група: Участници Съобщения: 124 Участник # 119 Дата на регистрация: 24-September 05 |
Ако нещо няма начало то не създадено и следователно няма и край. Казаха ,че вВселената също имала начало янкъдев точакта на сингулярност и ще има край също някъде си там,, Но ако го усещаш ,че е живо то какво значение има дали има начало и дали ще има край. Тва е вяра толкова е безкрайна,че за моя дребен животец е като вселената брей къв поет съм бил !! аре лека нощ -------------------- “?? ???????? ???????? ??. ??????? ???? ? ?????? ? ??????????????? ? ????, ?? ???, ???? ?? ?? ??????? ????????? ?????? ???????? ????.”
?????????? ??????? |
||
gеorgi_nz |
Публикувано на: 23.3.2006, 14:47
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Нека продължим основната тема за свободната енергия, от която вселената е препълнена, та чак пращи.
Мисля че си заслужава интереса. -------------------- |
Севар |
Публикувано на: 23.3.2006, 15:23
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 2 371 Участник # 13 Дата на регистрация: 11-July 05 |
Нека не се смесват темите. Ако искаш отвори нова тема.
|
gеorgi_nz |
Публикувано на: 23.3.2006, 15:46
|
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 386 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Нямам нищо против , ама понеже тя е отворена и да не я дублирам.
Накрая само дето нещо се отклониха от основната тема и тръгнаха да спорят в друга посока. -------------------- |
aleksandar |
Публикувано на: 26.3.2006, 13:02
|
||
Новодошъл Група: Участници Съобщения: 6 Участник # 262 Дата на регистрация: 24-February 06 |
благодаря 100х |
||
gеorgi_nz |
Публикувано на: 27.3.2006, 13:08
|
Някой има ли някакъв материал за конструкции и принцип на такива генератори или на жирископични подобни?
До сега не ми е попадало нищо по различно от лошо нарисувани картинки, не помагащи с нищо. -------------------- |
Хунор |
Публикувано на: 28.3.2006, 16:00
|
Участник Група: Изгонени Съобщения: 491 Участник # 14 Дата на регистрация: 12-July 05 |
От няколко дни издирвам информация, за слънчева енергия и слънчеви електроцентрали, че ми стана интересно. Има доста сайтове, обаче е много скъпо за нас.
Електро-топло централа с параболично проточни концентратори http://toplofikacia.hit.bg/rabota.htm http://www.zazemiata.org/energy/solarel_bg.php http://www.zazemiata.org/energy/solartoplo_bg.php http://www.zazemiata.org/energy/windenergy_bg.php http://mikron.hit.bg/solar.htm -------------------- "???????? ?? ???????? ???? ?? ??????,
?????????? - ??? ?????????? ? ???. ????????? ???????? ? ????????". ??? ??? |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 29.3.2006, 8:57
|
Имам опит със слънчеви колектори за топла вода. Преди 3 години си направих самоделка от 1.8 кв.м. Ползвах го едно лято (април-септември) - балгодат на топла вода ( когато не е облачно и пече поне 4-5 часа дневно).
После го продадох заедно с апартамента и сега съм в къща, а още нов не съм монтирал. Но това лято не е за изпущане и мисля по въпроса. За сега слънцето пече за всички хора безплатно, а и данък не са сложили. Така, че който не го ползва - само губи! Но ако Ви предлагат цяла системе с монтажа и имате над 1000 лв. излишни - можете да си позволите. Иначе метода направи си сам е много по евтин. С вакумно-тръбни не се занимавайте. Те още не са станали за българи. -------------------- |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 29.3.2006, 9:28
|
А директното получаване на електричество от соларни клетки излиза прескъпо като първоначална инвестиция. Самите панели са скъпи. А освен това от тях се получава постоянен ток, а уредите работят обикновено на променлив и е необходим инвертор за преобразуването. После пък ако облак скрие слънцето , а е необходима непрекъсната работа на системата - трябват акумолатори ( по-възможност максимално големи). А те не са от най евтините артикули. И в крайна сметка за общия случай целта НЕ оправдава средствата. Такава система може да се ползва където няма ток от никъде, а се налага да се захрани МАЛОМОЩЕН консуматор, като радио, телевизор , охранителна система , зарядно за мобилен телефон или вентилатора до шезлонга.
-------------------- |
Страници: (4) « първа ... 2 3 [4] |