Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (9) « първа ... 3 4 [5] 6 7 ... последна » ( последно съобщение ) |
Изход, Решение за България
bokovskii |
Публикувано на: 16.6.2008, 14:20
|
Читател Група: Участници Съобщения: 19 Участник # 1 336 Дата на регистрация: 9-February 08 |
Казвам не на коефициентите. Това е грешно. Нека го има първото стъпало, защото напоследък много хора решават, че могат и без висше, но за другото - не. В този ред на мисли накрая ще се стигне до 15-20 човека, които си се избират взаимно кой да управлява. Бакалавърите трябва да имат същото право да избират хора, които да ги представляват, каквото имат и академиците. Все пак това най-често не е въпрос на личен избор, дали да си академик или не. По-слабите хора не са по-малко хора от по-силните. Ако се одобри подобно гласуване ще се сигне и до това, че да убиеш човек без висше не е престъпление. Това как звучи?
За това първо пишат конституция, да са ясни основните ценности. В случая - равни права за всички. Не смятам, че е редно това да се изхвърля. А с това можем да си купим правителство с пари: - размер данъци, вкарани в хазната - размер на суми, дарени за благотворителност и общественно-полезна дейност -------------------- ?????, ?? ??????? ?????? ????, ??????? ?????? ??????.
|
Богатир |
Публикувано на: 16.6.2008, 14:53
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 204 Участник # 1 356 Дата на регистрация: 20-February 08 |
Бакалаврите в България са десетки хиляди. Няма да ти описвам, колко лесно се взима тази степен, дори не е нужно да имаш много мозък. При магистрите броят на тези субекти намалява значително, тъй като за тях е важно да имат висше, с което да се гордеят после. Много от тях не ползват дипломата си по предназначение. Едни са започнали да учат, защото мама или тати му дават пари за издръжка в чужд град, други защото тати има хубава фирма и е добре като бъдещ заместник да имат някаква "по-така" диплома. И разни други. При магистрите, както казах броят на тези хора значително намалява, тоест остават кариеристите и по-ученолюбивите. Това са определено хора, които заслужават по-голямо уважение от държавата. Да не говорим, че същите тенденции се засилват експоненциално при още по-високите степени, в най-високите от които се иска и признание от други образовани хора. Академиците в България са малко над 100, тоест при моето предложение техният глас се равнява на приблизително 200 000 гласа. Не са решаващ глас, но е добре да ги имаш на своя страна. Така ще се засили ролята на умните хора в управлението на страната. Иначе ще си продължиш да ревеш, че те управляват глупави хора и сам ще си бъдеш виновен за това. |
||
Пламен Пасков |
Публикувано на: 16.6.2008, 15:18
|
||
Често пишещ Група: Изгонени Съобщения: 663 Участник # 883 Дата на регистрация: 17-March 07 |
Коефициентите са нужни. Но не трябва да се хиперболизират и фетишизират. Ако тръгне силно умножаване на коефициента на гласа, ще се стигне до извращението, няколко богати висшисти-благотворители данъкоплатци да си назначават безсменни правителства. Но даже и да беше така, при функцмионирането на точка (1) и (3), особенно (3), те хубавичко ще се замислят - дали няма да е по-изгодно да се управлява на полза роду, вместо това, да злоупотребят с властта и после да търкат наровете (като физически лица) или да плащат десетомилионни глоби (като партии и политически субекти). Затова и трите точки са нужни - защото всяка една от тях е гарант и коректор на злоупотребата с другите. -------------------- ? ????????: ?????? ??????
?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140 ???????: +38 0679863269 ????????: 0887 814 925 ICQ: 237712745 skype: plamen_paskov |
||
sol |
Публикувано на: 16.6.2008, 15:44
|
Читател Група: Участници Съобщения: 17 Участник # 1 303 Дата на регистрация: 15-January 08 |
Здравейте! Образователната степен покрива ли се със съответните морални качества и с етапите на духовно усъвършенстване на личността? Т.е. един академик ще има ли: 1.нужнитата сила на словото 2.нужната чистота на мисълта 3.знанието как да служи на хората 4.обемът знания за атомното ядро ли ще се оценява или начинът, по който тези знания се прилагат в полза на обществото И обратното: за всяка степен на духовно израстване, изисква ли се образователен ценз? Разбира се, не може без елеменарните общи познания за света да се прави правилен избор. Затова, нека остане образователния ценз до ниво средно образование за всички! При наличие на филтри като "размер данъци" и "вкарани в хазната суми, дарени за благотворителност", няма ли да се опорочи дейността по т. 3? |
Пламен Пасков |
Публикувано на: 16.6.2008, 16:40
|
||
Често пишещ Група: Изгонени Съобщения: 663 Участник # 883 Дата на регистрация: 17-March 07 |
Образователния ценз няма никаква връзка с морала и духовните качества на човека, а предполага информираност и способност да оценя ситуацията и условията по-адекватно и по-сбалансирано, да бъде по-трудно мамен, манипулиран и подвеждан. Основното което е - такива хора по-добре знаят и защитават своя дългосрочен интерес, а не кратковременния келепир на кебапчетата и бирите по изборите, или 50-200 лв в пликове. Образователния ценз е нужен и гарант само за това. ---------- Размера на данъци НЕ Е ФИЛТЪР, а коефициент! Филтър е фактът "данъкоплатец" изобщо, за да бъде допуснат до избори. Примерно, ако гласът на данъкоплатец, даже и пенсионер да е, е 1, то коефициента на умножаване на гласа на топ-данъкоплатеца като физическо лице не трябва да е над х30. Ако този, който няма благотворителност (и то по точно фиксирани направления, нужни на държавата и с ярко изразен социален ефект), е с глас = 1, то гласът на топ-благотворителя също не трябва да е повече от х30. На избори освен не-данъкоплатците и не-резидентите (под 185 дена в годината) не трябва да се допускат и криминални елементи с присъди. Или поне след излежаването на присъдата от 5-10 години след освобождаването не трябва да има право на гласуване, защото е бил доказан като антисоциален елемент. -------- Така че, при наличието на тези корективи, аз поне не виждам как могат да се опорочат тези опорни пунктове. -------------------- ? ????????: ?????? ??????
?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140 ???????: +38 0679863269 ????????: 0887 814 925 ICQ: 237712745 skype: plamen_paskov |
||
Богатир |
Публикувано на: 16.6.2008, 16:59
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 204 Участник # 1 356 Дата на регистрация: 20-February 08 |
Да един академик покрива много повече от тези качества отколкото цялото Столипиновци накуп. Защото един добре начетен българин не би гласувал за хора, които да го тъпчат. А може би не си запозната че заплатата на един академик от БАН е по-малко от 1000 лв на месец. За такива хора с такава заплата за стандарта на София си е докарване до просешка тояга. И после в медиите четем, че има отлив на млади мозъци в чужбина, че съставът от академиците в БАН е прогресивно застаряващ и нови попълнения почти няма, че почти всеки от тези академици работи над странични проекти, с които да си закърпва семейния бюджет. Защо този капитал на нацията ни не пробва да се промуши в политиката. Не пробва, защото знае че там няма място за него. Защото знаят че няма да бъдат дапуснати там, защото на чуждите сили управляващи българия и трябват зле образовани хора и добре образовани изверги. Защото само те могат да им служат на интересите. Не знам доколко академиците в моя вариант ще покриват тези "морални качества и духовно усъвършенстване на личността", но знам че ще покриват поне интелектуалните качества при избора на управници. Всъщност така отчасти ще се вдигне авторитета и на българската наука, тъй като управниците ни ще трябва наистина да се погрижат за българската наука и образование, ако искат да имат тяхното благоволение. Все пак това е моето мнение по темата на Пасков. Аз само давам предложение, което смятам че е добро допълнение към системата, която той предлага. Лично аз вярвам в Саракта и вече съм давал мнение по въпроса как трябва да се постигне, вярвам че е постижимо дори и сега. Просто са нужни правилните хора за постигане на този план, но идеята на Пасков е за препоръчване като алтернатива пред варианта да продължаваме в духа от последните 20 години. |
||
Пламен Пасков |
Публикувано на: 16.6.2008, 23:25
|
Аз не смятам, че предложената от мене стратегия от 3 точки е алтернатива на Саракта, а първи етап към построяването му.
-------------------- ? ????????: ?????? ??????
Tosho |
Публикувано на: 16.6.2008, 23:36
|
Читател Група: Участници Съобщения: 16 Участник # 1 511 Дата на регистрация: 27-May 08 |
Изход = Exodus
-------------------- ?????? ?????, ?????? ?? ?????? ?? ???????.
|
Пламен Пасков |
Публикувано на: 17.6.2008, 0:00
|
Не разбрах.
Повтарям: Изход, като изход от положението на България и българите, което е като вонящ и загниващ блатясал тъмен тунел, където всичко умира и се скапва, вече 20 години -------------------- ? ????????: ?????? ??????
Marian_nz |
Публикувано на: 17.6.2008, 10:15
|
||
Участник Група: Участници Съобщения: 43 Участник # 1 088 Дата на регистрация: 21-August 07 |
Това с благотворителността не е добре много, много. Като имаш предвид, че всички партийки си правят кампаниите от дарени пари. Така ще стане, че тези дето даряват на партиите пак за тях ще е големия дял! А доктора и доцента дето нямат изкарани достатъчно за благотворителност ще са с по-малък глас .. |
||
Пламен Пасков |
Публикувано на: 17.6.2008, 17:41
|
||||
Вие вероятно не сте изчели подробно цялата дискусия. Коефициента за благотворителност следва да бъде по точно утвърден от Държавата списък на социално значими проекти: детски домове, образователни прграми, медицински програми,възстановяване на исторически обекти и т.н. Същото важи и за другите критерии. -------------------- ? ????????: ?????? ??????
||||
NaKonete |
Публикувано на: 17.6.2008, 21:01
|
Читател Група: Участници Съобщения: 12 Участник # 1 545 Дата на регистрация: 16-June 08 |
Боли ме....
Боли ме като погледна към пътя от 1989 насам. Боли ме като гледам бавната смърт на българското село.... Боли ме като гледам унищожаването на идеята за Знание. Знанието което винаги е било толкова важно за нас.... Боли ме като гледам унищожаването на Българите дори и чрез така нареченото „Здравеопазване”.... И си задавам въпроса: Къде сбъркахме? Или поне: --Къде сбърках? Мисля, че основната ми грешка беше, че участвах в сценария на тази трагикомедия.... Първо се радвах, че Тодор Живков пада и си мислех, че това е достатъчно да бъдем добре.... После скачах със „Кой не скача е червен”, надявайки се, че падането на Виденов е напълно достатъчно да се оправим.... Колко наивно нали?! Срещу нас е насочена огромна енергия, по много направления, на широк фронт, на различни нива.... Ама отсичането на главите на стоглавата ламя една по една изобщо не е достатъчно! Отричането на нещо, само по себе си ще ни превърне в същото това нещо с обратен знак... или цвят! НИМА ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО?! И искам да попитам: Как искаме да изглежда и да бъде устроена нашата Държава? От какви принципи искаме да се ръководи новото управление? Чак след като имаме Идеята за новата сграда, можем да си позволим да мислим за разчистване на място за основите, за изграждане на здрави основи, за истинския строеж след това! За начина на строеж също. Аз търся тази Идея... Търся и други търсачи... Нека изградим образа на новото.... Ако направим това, ако се обединим около една такава идея, нещата ще тръгнат като лавина! Страхувам са да видя повторение на унищожаването на ТКЗС-та ? Какво остана сега от тях? А какво ги замени? Не изглеждат ли сега Българските села като след 20 годишна война? Много искам да видя градивното начало, с което всички ние така се гордеем, че е било основно качество на нашите прадеди! Градивно начало, градивна Идея, градивен начин на мислене! Нека се обединим и със силата на Българския ни Дух да направим враговете ни смешни и жалки! Чак след като изградим Идеята и духовното начало ни води, аз бих могъл да мисля за методи и средства, за правила и битки.... Битки... Ще спечелим битките... Но трябва да спечелим Войната! И забързани към нови битки, нека не забравяме да пазим и отглеждаме нежните кълнове живот около нас....... |
gеorgi_nz |
Публикувано на: 18.6.2008, 0:13
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 384 Участник # 76 Дата на регистрация: 10-August 05 |
Да приятелю - много българи мислим като теб.
Унищожението на ТКЗС-тата беше част от плана за унищожението на българското стопанство. ПОнеже тези структури бяха изградени с много труд и човешки жертви. Още от 1947-ма. Жертви, жвртви, жертви и накрая нещо постигнато с неоправдано висока цена. Нещо съградено и стабилно, нещо дето е работещо в Европа. И хоп някакви си ченгета решават, че трябва да работят за плана за съсипването на България. И ТКЗС-тата са развалени тотално от едно престъпно правителство. Правителство дето трябва всеки един да бъде обесен или набит на кол. Та това е положението по селата - там дето всеки може да са самозадоволява с храна е докарано положение да има липса. -------------------- |
||
Пламен Пасков |
Публикувано на: 18.6.2008, 0:39
|
Приемете, че:
1. Имаме сили и средства, за да свалим това правителство и да опразним гнилия Парламент 2. Имаме медия, която да донесе до хората нашата формула, нашата ценностна система 3. Това правителство и политическата олигархия, са подложени на силен обществен натиск и са изметени. ------ Какво следва? какво ще предложим в замяна на изметеното зло? В началото на 90-те целия народ беше грабнат от синята еуфория и изрази своето желание за смяната на старото Зло, и делегира доверие на новото...което се оказа по-страшно Зло. Повтори се сценарият от "Приказка за стълбата". Освен това, СДС-ри първо поколение (готините и брадати ентусиасти и идеалисти) паднаха, отново по формулата "първите паднаха в кърви, последните станаха първи". Проблема не е в измитането на сегашното Зло! Проблемът е: как да се направи така, че нито старото комунистическо, нито новото демонокрадическо Зло да не се повтарят! Защото, когато механизмът и лостовете на обществото са кекави и слаби, тези гадове имат силната способност да се организират и да се пробиват към върховете! Предателството, сообенно националното, винаги е било скъпо платена стока и услуга! Затова е тази тема! Как да се гарантира, че ако имаме средството (а средство има, и технология има) и се стигне до резултата, да не се повтори "Приказка за стълбата" Аз моето виждане (в основни линии, без технологията) съм го изложил. Очаквах и очаквам да вземето отношение именно по този въпрос. Останалото вече е предъвквано и ясно. Според мен поне. -------------------- ? ????????: ?????? ??????
Миро |
Публикувано на: 18.6.2008, 8:39
|
||||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Вярно е, че не съм много навътре в политиката, даже съм един много голям лаик като повечето българи, но не ги виждам тези сили и средства, а и медия също. Силите и средствата се управляват от хора, значи точно тези хора са в състояние да узаконят(естествено с наша подкрепа) нашата ценността система. Искам да кажа , Пламене, че искаш от мен нещо, което не виждам да го има.
Пак го цитирам, защото това е много силно твърдение. Ще се радвам и да е вярно, но тук вече имат думата тези, които го вярват. |
||||
Страници: (9) « първа ... 3 4 [5] 6 7 ... последна » |