www.Voininatangra.org

АКТУАЛНО   МАТЕРИАЛИ   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Форум на Движението -> Изход

Страници: (9) 1 2 [3] 4 5 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Изход, Решение за България
Ник
Публикувано на: 30.5.2008, 20:46
Quote Post

Участник

Група: участници
Съобщения: 380
Участник # 219
Дата на регистрация: 26-December 05

Също подкрепям Елтимир,като искам да поясня: не съм против това,което се писа и с много неща съм съгласен,но тези неща се правят,както Елтимир намекна в друг формат и на друго място!Миньорната нотка,която долови съфорумец у мен е точно доловена,защото всичко това го виждам, като плач за "нероден Петко!"Силно се съмнявам,че ще се стигне до приложение на каквото и да било от тези неща, /нали първото условие за това е държава и власт/и за съжаление,ежедневието потвърждава това!Поне при мен е така! Пък дано,дай Боже,аз да греша!
PM
Tosho
Публикувано на: 30.5.2008, 21:30
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 16
Участник # 1 511
Дата на регистрация: 27-May 08

QUOTE (Елтимир @ May 30 2008, 08:13 AM)
Не ми харесва идеята тук, във форума да излагаме ВСИЧКИ свои идеи. Не ми харесва ние да съставим една перфектна програма, а после някой измамник със същата тази програма да "влезе" в официалната политика, както направи това Волен Сидеров, например. Не ми харесва ние да даваме идеите, да мислим, а после някой измамник да се възползва от труда ни.
Вместо това предлагам всеки сам, пред себе си да помисли какво лично той е в състояние да извърши. Нека всеки сам пред себе си да реши какъв реално може да бъде неговия принос, какво лично той може да направи за общото Дело. И да го направи. В противен случай наистина само с едното говорене ще си останем. Съжалявам, ако засягам някого. Само исках честно да изразя своето мнение.

Не е така.

Ако опасенията са ти че някой може да използва идеята за да се добере до фотьойла а после да я изостави или релативизира с което ще я направи неосъществима защото ще се гледа с недоверие на нея, то няма какво да се страхуваме. Колко само хора има дето не подкрепят Атака заради определени причини, но нямат нищо против идеологическата й платформа. Идеята не губи нито от важност, нито от тежест. На колкото повече хора бъде изложена, толкова по-добре. Все някога някой ще се възползва.

Просто тези работи не са осъществими, поне не с инструментите на политиката такава каквато ни е озвестна тук в България.
PMEmail Poster
Eлтимир
Публикувано на: 30.5.2008, 21:36
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Попаднала в нечисти ръце, дори Идеята може да бъде опорочена. Освен това не е ли безумие да даваш на врага совите военни планове? Не всичко може да се крещи на площада. Има истини, които биват изговаряни само шепнешком. Това е поне моето мнение. Бил съм и прекалено откровен и открит, за което съм плащал скъпо. Аз пак бих платил, лошото е, че покрай мен плащат и други. А аз не искам те да плащат.
PM
Ник
Публикувано на: 30.5.2008, 23:31
Quote Post

Участник

Участник # 219

....
PM
Ник
Публикувано на: 30.5.2008, 23:37
Quote Post

Участник

Участник # 219

QUOTE (Елтимир @ May 30 2008, 09:36 PM)
Попаднала в нечисти ръце, дори Идеята може да бъде опорочена. Освен това не е ли безумие да даваш на врага совите военни планове? Не всичко може да се крещи на площада. Има истини, които биват изговаряни само шепнешком. Това е поне моето мнение. Бил съм и прекалено откровен и открит, за което съм плащал скъпо. Аз пак бих платил, лошото е, че покрай мен плащат и други. А аз не искам те да плащат.  Съгласен съм с всичко,освен с Идеята!Айде някой да се опита да ми опорочи Идеята за България,за Свободата,за Семейството,за Децата и за още колко други неща!няма да може!Гарантирано!

Съгласен съм с всичко,освен с Идеята!Айде някой да се опита да ми опорочи Идеята за България,за Свободата,за Семейството,за Децата и за още колко други неща!няма да може!Гарантирано!
PM
Пламен Пасков
Quote Post

Често пишещ

Група: изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07

Няма (за съжаление) така идея, която не може да бъде профанирана или опорочена.
Но не това е важното.
Важно е следното: вашето мнение по отношение на изложената концепция. То ми трябва не за да се развива темата във форума, а по много по-сериозни, утилитарни причини. Така че, ако имате предложения и критически забележки, които прецените, че не са за тук, изпратете ми ги на ЛС, по скайпа, ICQ или e-mail.
Дайте ми вашето виждане, защото лично моите намерения са сериозни.
Именно по съображения за сигурност не съм дал технологията и механизма за постигането на тези "благи пожелания"
PMEmail Poster
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Отново пуснах "Безсмъртната Идея на национализма", тя е основата, от там трябва да се тръгне. В тая книга се опитах да систематизирам всичко, на което са ме учили, плюс мои виждания и наблюдения. Ще се радвам, ако тая книга донесе някаква полза за България и за Българите. В нея са изложени принципите на национализма като идеология. Опасявам се, че преди мен никой друг не го е правил. Иван Долев от Пловдив имаше намерение да пише такава книга. Умря преди да я започне. Беше пълен въздържател и вегетарианец, а умря от цироза. Илия Минев също искаше да пише нещо такова, но и той не успя. Владимир Свинтила се разболя и умря много скоро, след като обяви пред доста хора намеренията си да пише идеология. И както се казваше в един стар италиански фейлетон, за трудова дейност май останах само аз.
Дали съм свършил добре работата си, ще прецените вие.
PM
Миро
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05

Едва ли има разумен човек с българско самосъзнание, който би бил против трите точки, предложени от Пламен. Ако паметта не ме лъже-това съм го чел в обещанията и на политически партии, разбира се без практически действия.
Наистина, добре е да се почне с реализацията им, а в хода на процеса ще проличи какво още е необходимо. Мисля си, че най-важната точка е третата, защото ако тя е в действие много бързо по-голямата част от българският народ ще повярва, че все пак може да има справедливост, а в момента това е най-болезнения и липсващ елемент в нашия живот. Тогава даже и т.1 може би ще стане излишна, защото не само БСП, а и всички партии ще трябва дълбоко да се замислят преди да направят каквото и да е.
Така че, Пламене smil4334abded4493.gif Останалото е всеки един да се замисли какво той би могъл да направи за тази Идея.
Може би трябва да има и още една точка, мисля, че без нея програмата няма да е пълна. Нещо от рода на "Национална стратегия за дългосрочно устойчиво развитие".
PMUsers Website
Владимир
Quote Post

Участник

Съобщения: 63
Участник # 1 066
Дата на регистрация: 31-July 07

Трите точки са хубави, та ако трябва да се тръгне отнякъде, защо не от тях.
PM
Богатир
Quote Post

Участник

Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08

Според мен трите точки не са част от решетието. Решението е в обединението на големите българските родове, а покрай тях и на по-малките такива. За съжаление не са останали много такива, тъй като членовете им са или изпокарани или са се прънали по света и са взаимно отчуждени и неподозиращи своята кръвна линия. Все пак знам от един мой приятел, че все още има такива. Той самият е член на голям род и за да не се забравят, всяка година си организират събор и там се виждат и се гордеят, че всички носят една фамилия. Ако тази фамилия си назначи свой водач-представител и влезе в контакт с други подобни големи фамилии и действат заедно, то тогава тежестта на властта лека полека може да се измести от ръцете на чужденците. Чудите се как. Със срам на чело, ще ви дам за пример тукашните цигани. Те не живеят по държавните закони, а по законите на Мешарето. Циганският родов съд. Не казвам, че трябва да следваме циганите, защото просто това няма да е вярно. Защото те следват нашите стари идеи, докато ние се правим на модерни и сме ги изоставили и съвременниците ни (включително и аз) ги приемаме за нешо чуждо. И освен при циганите, подобно поведение следват и евреите, които живеят по едни тайни закони, на един потаен техен свят.
PM
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

QUOTE (nik @ May 30 2008, 11:31 PM)
QUOTE (Tosho @ May 30 2008, 09:30 PM)
QUOTE (Елтимир @ May 30 2008, 08:13 AM)
Не ми харесва идеята тук, във форума да излагаме ВСИЧКИ свои идеи. Не ми харесва ние да съставим една перфектна програма, а после някой измамник със същата тази програма да "влезе" в официалната политика, както направи това Волен Сидеров, например. Не ми харесва ние да даваме идеите, да мислим, а после някой измамник да се възползва от труда ни.
Вместо това предлагам всеки сам, пред себе си да помисли какво лично той е в състояние да извърши. Нека всеки сам пред себе си да реши какъв реално може да бъде неговия принос, какво лично той може да направи за общото Дело. И да го направи. В противен случай наистина само с едното говорене ще си останем. Съжалявам, ако засягам някого. Само исках честно да изразя своето мнение.

Не е така.

Ако опасенията са ти че някой може да използва идеята за да се добере до фотьойла а после да я изостави или релативизира с което ще я направи неосъществима защото ще се гледа с недоверие на нея, то няма какво да се страхуваме. Колко само хора има дето не подкрепят Атака заради определени причини, но нямат нищо против идеологическата й платформа. Идеята не губи нито от важност, нито от тежест. На колкото повече хора бъде изложена, толкова по-добре. Все някога някой ще се възползва.

Просто тези работи не са осъществими, поне не с инструментите на политиката такава каквато ни е озвестна тук в България.

Не си ме разбрал!

...................................................................................
А пък аз май го разбирам Тошо...
............................ smil4334af067a7a3.gif ?!?...
PM
Ник
Quote Post

Участник

Участник # 219

QUOTE (Пламен Пасков @ May 31 2008, 12:49 AM)
Няма (за съжаление) така идея, която не може да бъде профанирана или опорочена.
Но не това е важното.
Важно е следното: вашето мнение по отношение на изложената концепция. То ми трябва не за да се развива темата във форума, а по много по-сериозни, утилитарни причини. Така че, ако имате предложения и критически забележки, които прецените, че не са за тук, изпратете ми ги на ЛС, по скайпа, ICQ или e-mail.
Дайте ми вашето виждане, защото лично моите намерения са сериозни.
Именно по съображения за сигурност не съм дал технологията и механизма за постигането на тези "благи пожелания"

Не може бе,Пасков!Не може!Идеята си е идея!Другото е опити и действия против нея,но те не са идеята!Затова е неунищожима!Мисля все пак,че това е игра на думи и мисли,реалността е една и съща,както и да я подправяш!Да се надявам,че сме се разбрали!В смисъл да не се хабим за неща,които са ни ясни,но ги изразяваме по различен начин!
PM
Tosho
Quote Post

Читател
**

Съобщения: 16
Участник # 1 511
Дата на регистрация: 27-May 08

Нещата без кръв няма да станат!!

Лошото е че и с кръв вече не стават. На тоя народ му уйдисва да вегетира по тизи начин. Наведната глава сабя не реже. Това е психологията. Да е поносимо, да има далавера, и да има друг на който да му е по-зле.
PMEmail Poster
Богатир
Quote Post

Участник

Съобщения: 204
Участник # 1 356
Дата на регистрация: 20-February 08

Нещата трябва да стават безкръвно. Искате война, ами водете я. Не е нужно да е с кръв и фойерверки. Водете тихата война на самоусъвършенстването и подпомагане на ближните. За целта трябва да се наблегне на възстановяване на семейните ценности, да се обърне внимание на образованието и възпитанието на поколенията, дисциплината и обществената отговорност. И това трябва да става индивидуално, не групово. Да хванеш тоягата или пушката, няма да ти разреши проблема, само ще го задълбочи според мен.
За да се излекува един човек, първо трябва да признае пред себе си, че е болен. Народът ни е болен, защото самите ние сме болни.
PM
Пламен Пасков
Quote Post

Често пишещ

Група: изгонени
Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07

QUOTE (Bogatir @ Jun 2 2008, 11:04 PM)
Нещата трябва да стават безкръвно. Искате война, ами водете я. Не е нужно да е с кръв и фойерверки. Водете тихата война на самоусъвършенстването и подпомагане на ближните. За целта трябва да се наблегне на възстановяване на семейните ценности, да се обърне внимание на образованието и възпитанието на поколенията, дисциплината и обществената отговорност. И това трябва да става индивидуално, не групово. Да хванеш тоягата или пушката, няма да ти разреши проблема, само ще го задълбочи според мен.
За да се излекува един човек, първо трябва да признае пред себе си, че е болен. Народът ни е болен, защото самите ние сме болни.

Война не трябва да има. С кръв, поне.
Трябва да се води с техните средства, което е вече възможно и не толкова скъпо.
Толкоз за сега.
----
не измествайте темата на кестерме страна! smil3dbd4e5e7563a.gif
PMEmail Poster

Topic OptionsСтраници: (9) 1 2 [3] 4 5 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020