www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> В памет на жертвите от Възродителния процес

Страници: (14) « първа ... 11 12 [13] 14  ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> В памет на жертвите от Възродителния процес
Публикувано на: 31.5.2008, 17:31
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

QUOTE (Jordan_13 @ May 31 2008, 04:50 AM)
QUOTE (Пламен Пасков @ May 31 2008, 04:05 AM)
това къде е?
В кое село?
И гробищата отсреща мюсюлмански ли са?

Това е Ситово, разбира се, допреди Освобождението, смесено село, както много села в Родопите. Но тук вече няма никакви знаци, символи и остатъци, че някога е имало мюслимани, всичко е унищожено до крак и изличено, както трябва да се направи във всяко едно село, което се смята за Българско. Никаква милост! Затова днес, там няма резакларъ, няма проблеми на етническа основа, няма вой на ходжи и се вее Българския трибагреник завинаги.
Спомен за миналото е останал само гроба на свещеника и водача на революционния комитет Теодор Арамазов, в старите български гробища, от другата страна на стария "тракийски" път се виждат новите. Мюслимански гробища там няма. Един ден, някой се качил на "булдозера" и ги изринал, построявайки върху тях десетки вили.
Това наричам аз, Чистота!

Точно така трябва да се действа!
PM
Eлтимир
Публикувано на: 31.5.2008, 21:28
Quote Post

Отдаден

Група: Участници
Съобщения: 17 492
Участник # 15
Дата на регистрация: 17-July 05

Тук, в тази тема се бяха навъдили разни Сиви Вълци. Преди малко ми се обадиха, като ми поръчаха да им съобщя, че Вълкодавите са вече на път. И скоро ще пристигнат. Човекът, който ми се обади изрази увереност, че вълците, ако са Вълци - знаят кои са Вълкодавите.
Дотук добре. Ама ние само ще стоим и ще гледаме ли? Или да се научим и ние на някои вълкодавски умения. В противен случай съществува опасност вълците да умъртвят още някое и друго Българско дете. Нали знаете - Сивите Вълци са такива големи герои, които предпочитат да убиват деца и жени, защото смятат за твърде опасно да се изправят срещу въоръжени мъже.

--------------------
PM
Публикувано на: 31.5.2008, 22:36
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

QUOTE (Елтимир @ May 31 2008, 09:28 PM)
Тук, в тази тема се бяха навъдили разни Сиви Вълци. Преди малко ми се обадиха, като ми поръчаха да им съобщя, че Вълкодавите са вече на път. И скоро ще пристигнат. Човекът, който ми се обади изрази увереност, че вълците, ако са Вълци - знаят кои са Вълкодавите.
Дотук добре. Ама ние само ще стоим и ще гледаме ли? Или да се научим и ние на някои вълкодавски умения. В противен случай съществува опасност вълците да умъртвят още някое и друго Българско дете. Нали знаете - Сивите Вълци са такива големи герои, които предпочитат да убиват деца и жени, защото смятат за твърде опасно да се изправят срещу въоръжени мъже.

Ама ние само ще стоим и ще гледаме ли?
--------------------------------------------------------------
Y ... Не,разбира се че няма да гледаме безучастно-ще гледаме през МЕРНАТА ЛИНИЯ! По пет на нож!
Лично за мен-по десет!!!
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Който търси автентична информация, може да я намери тук:
http://ideyazabulgaria.dir.bg/_wm/library/...=453634&dflid=3
Познавам лично човека, който е пуснал информацията и знам неговите мотиви. А те не са по-различни от нашите. Какъвто и да е бил в миналото този човек, каквато и длъжност да е заемал, той преди всичко си е останал българин и неговата цел е България да си остане българска.

--------------------
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

А ето и другата страна медала. След като турците реват толкова заради едно загинало дете, то нека видим те самите дали са невинни.
Тук:
http://www.sarakt.org/holokost.html
И тук:
http://www.armeniapedia.org/index.php?titl...Genocide_Photos

Само не казвайте, че ви паказвам ужаси. Ужасите са техно дело, на турските екстремисти. Ние трябва да знаем какво са вършили и какво продължават да вършат. Едва гтова ще знаем КАК да разговаряме с тях. И да не забравяме опожаряването на влака. То също е тяхно дело. Нашата полиция, която е на служба къв турската МИТ и към "Сивите Вълци" само замете следите.
Гледайте и мислете!

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

--------------------
PM
Eлтимир
Quote Post

Отдаден

Участник # 15

Когато мюсюлманите се оплакват от нашата толерантност, нека погледнат своята. Ние не сме стигнали до там да изгаряме и разрушаваме джамии. Те обаче горят и рушат църкви. И пак ще кажа, че турско-ислямската инвазия в България се извършва с подкрепата и съучастието на нашето Вътрешно министерство и на специалните ни служби.

Прикачена снимка (десен клавиш и view image, за да я видите)

--------------------
PM
antijew
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 197
Участник # 747
Дата на регистрация: 10-January 07

Едни, като дедите на emir_kj свалиха калпака, сложиха феса и смениха вярата си преди векове, но днес не искат да се върнат към Корените си Български. Даже работят против Тях... Други, Кръв проляха!
Да си припомним този момент от историята ни с Време на Насилие.

--------------------
www.xnetbg.com/ne.swf
PM
emir_kj
Quote Post

Участник

Група: Изгонени
Съобщения: 70
Участник # 1 488
Дата на регистрация: 16-May 08

Нашите измъчени братя,нямаха вина за терористичните атентати в гара Буново и на други места.....Всяко посегателство над цивилни хора е тероризъм за мен.....
А това което сполети мюсюлманите в България в 80-те години на 20.век беше геноцид...

http://www.youtube.com/watch?v=I70vtWtAfw8
PM
emir_kj
Quote Post

Участник

Съобщения: 70
Участник # 1 488
Дата на регистрация: 16-May 08

Резак, реклама, на резашката, антибългарска, т.е. античовешка партия ДУПИСЕ, не са допустими.

Щом си за нея до последна капка кръв, значи някой ден, лично ще те заколя, като яре, за да видя и последната ти капка кръв, да изтича за нея smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Модерирал: Йордан 13 (убиец на резаци)
PM
PARADOX
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

QUOTE (emir_kj @ Jun 12 2008, 01:38 AM)
http://www.youtube.com/watch?v=Hu2pQ7yT_OU&NR=1

На един прием в края на петдесетте години присъствал известният хирург архиепископ Лука (Войно-Ясенецки), преживял сталинските лагери и войната. Към него се приближил един от членовете на политбюро и с насмешка подхвърлил:
- Как си обяснявате факта, че съветските спътници летяха в космоса, но не срещнаха там Бог?
- Като хирург много пъти съм правил трепанация на черепа, но никога не съм срещнал там умът.

Та в този ред на мисли, един малък въпрос:
-Защо в първия посочен от теб клип, на 95% от снимките хората са усмихнати...?!!! Нали уж ги изселват насила...?!!! Би ли ми обяснил...?!!!
PM
Йордан_13
Публикувано на: 12.6.2008, 11:12
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 506
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

QUOTE (emir_kj @ Jun 12 2008, 01:28 AM)
Нашите измъчени братя,нямаха вина за терористичните атентати в гара Буново и на други места.....Всяко посегателство над цивилни хора е тероризъм за мен.....
А това което сполети мюсюлманите в България в 80-те години на 20.век беше геноцид...

http://www.youtube.com/watch?v=I70vtWtAfw8

Много хубав клип. Този го запазвам. Нека го видят всички резлии, защото това ви чака отново, само, че този път - ПЪЛНА ДЕПОРТАЦИЯ. Няма да оставим и един резлия. Вие нямате работа в България, тя за вас, не е Майка Родина, и същите тия влакове са запазена марка за вас.
Мислите да си правите автономия, своя държава? Като го мислите, винаги поглеждайте към влаковете!

smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif smil4334ad8a149e0.gif
PMEmail Poster
PARADOX
Публикувано на: 13.6.2008, 23:47
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 245
Участник # 862
Дата на регистрация: 6-March 07

Понеже много самоопределящи се като турци, не вярват, че в основата на изселването стоят техни хора, че е замесено турското разузнаване и т.н., пускам едно интересно документче от 1987 г. да си сверят часовниците относно офицялната и неофицялната Българска политика по-този въпрос...!!! Искрено се надявам, че сред тях все още има мислищи хора, които могат да съберат две и две...

http://www.nbu.bg/historyproject/dokumenti...4bop2ae2700.pdf
PM
Varvarina
Публикувано на: 22.7.2008, 16:03
Quote Post

Участник

Съобщения: 115
Участник # 649
Дата на регистрация: 5-November 06

Ето едно интересно видео, което намерих в нета. Става въпрос за организацията "Родина", която е съществувала преди 1945 г.:

http://youtube.com/watch?v=UEtNmAVCzQA&feature=related
PM
iss
Публикувано на: 23.7.2008, 20:26
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

QUOTE (Varvarina @ Jul 22 2008, 04:03 PM)
Ето едно интересно видео, което намерих в нета. Става въпрос за организацията "Родина", която е съществувала преди 1945 г.:

http://youtube.com/watch?v=UEtNmAVCzQA&feature=related

Много хубав клип!
Аз бях много впечатлена от "Клуцохорската книга муска от 1859г.",където наред с български молитви има и турски пословици и молитви написани на кирилица...ето цитат от лицензията на книгата:
2) Определена стойност имат турските текстове: една молитва и 155 пословици. Изводите от изследването им биха обогатили научните знания най-малко в три аспекта: а) главно за липсата на прегради и задръжки при междуетническите контакти на българите към турците, живеещи в обща територия; б) за взаимност при определяне на сакралните стойности в регионалната общност на бита; в) в опита да се предадат турски текстове на европейска азбука.
(В случая е направено спонтанно, но навярно не без традиции и предишни примери. Азбуката е кирилицата. Но не бива да забравяме, че само след 70 години, пак заради демокрацията и национализацията на турската култура ще бъде избрана латиницата. Този пример, надявам се, ще бъде изключително интересен за историците на турската ортография; предварителните практики за европеизация.)

А за емира и линк ако иска да я види с очите си ...или поне да прочете цялата лицензия:
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=4992

--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
Varvarina
Публикувано на: 31.1.2009, 15:44
Quote Post

Участник

Съобщения: 115
Участник # 649
Дата на регистрация: 5-November 06

Не зная дали е точно по темата, но днес попаднах на следната статия:

Бум на смяната на имена в Родопите
Младите избират български пред турските

Истински бум на смяна на имената в Родопите отчитат от районния съд в Девин и Мадан за изминалата година, съобщиха от там вчера. Около 80 процента от делата за промяна на имена в съда в Мадан например са за случаи на смяна на турско-арабски към български имена. Същата е ситуацията и в съда в Девин.

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&...ql=Mjg2MTszNQ==

Дали въобще е истина тази статия може само да се гадае, но пък ако е истина възникват доста въпроси.

Защо хората си сменят доброволно имената?
Дали си ги сменят доброволно или под натиск?
Ако е под натиск какво се цели с това?
Дали в ерата на интернет не са разбрали какви са всъщност по народност и поради тази причина да си сменят имената?

Може и още въпроси да си зададе човек, но тези мисля че са достатъчно за начало.
PM

Topic OptionsСтраници: (14) « първа ... 11 12 [13] 14  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020