www.Voininatangra.org

НАЧАЛО   АКТУАЛНО   ГАЛЕРИЯ   ФОРУМ   ТЪРСЕНЕ

РЕГИСТРАЦИЯ   ВХОД
Саракт

Форум -> В памет на жертвите от Възродителния процес

Страници: (14) « първа ... 6 7 [8] 9 10 ... последна » ( последно съобщение ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> В памет на жертвите от Възродителния процес
Иван
Публикувано на: 19.5.2008, 12:58
Quote Post

Често пишещ

Група: Участници
Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

QUOTE (emir_kj @ May 17 2008, 12:15 PM)
Много интересно ще ми е в този форум,имено защото вашият национализъм не опира на религиозната конфронтация...За себе си мога да кажа,че съм много ''ограничен'' в тази насока на мислене.Даже немога да си представя,че един турчин(ннемюсюлманин) и българин(нехристиянин)),могат да бъдат патриоти или националисти.Явно преди да почна да пиша,първо трябва да науча нещо за тангрианството...

Какво стана, научи ли нещо за тенгрианството?
Щото гледам започна да пишеш, пък каза, че първо ще четеш.

п.п. То и с четене само не става. Както казва една българка, "Можеш да мислиш и усещаш, каквото пожелаеш, но да действаш - тук вече е отговорността".
PM
emir_kj
Публикувано на: 19.5.2008, 15:31
Quote Post

Участник

Група: Изгонени
Съобщения: 70
Участник # 1 488
Дата на регистрация: 16-May 08

Поразгледах някои материали за тангрианството,но само с информативна цел,иначе не ги възприемам дори и принципно,а за приложението им в реалния живот да не говорим...Тук не съм за да уча и да ме учат,а да разменим идеи и мисли.Не,че ще се промени нещо във вашите и моите възгледи,но поне може да научим да се изслушваме засега,което е голям успех според мен.Все пак предразсъдъци не се рушат лесно.
Принцино одобрявам национализма Ви-няма по-нормално и морално нещо от това да обичаш родината си и да я защитаваш,но съм против методите с които имате намерение да го проявите-(Имайте предвид-нови изселвания,модерни възродителни процеси,избиване на турци и т.н).
Както видяхте ''етническата чистка'' ,освен че не създаде от сърбите по-силна нация,беше причина и за разпадане на държавата им.
В това отношение,нашият преход(като изключим '' Възроддителния процес,Голямата екскурзия и единичните жертви) мина безкръвно и имено това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия.
Както казват днес бошнаците ''Не може да гледаме хилядите гробове в Сараево и да не изпитваме нищо към сърбите''.
Лично аз съм радостен,че за спомен от ''Възродителни процес" в България има само няколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна...
PM
iss
Публикувано на: 19.5.2008, 17:36
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 090
Участник # 365
Дата на регистрация: 8-May 06

QUOTE (emir_kj @ May 19 2008, 03:31 PM)
Поразгледах някои материали за тангрианството,но само с информативна цел,иначе не ги възприемам дори и принципно,а за приложението им в реалния живот да не говорим...Тук не съм за да уча и да ме учат,а да разменим идеи и мисли.Не,че ще се промени нещо във вашите и моите възгледи,но поне може да  научим  да се изслушваме засега,което е голям успех според мен.Все пак предразсъдъци не се рушат лесно.
Принцино одобрявам национализма Ви-няма по-нормално и морално нещо от това да обичаш родината си и да я защитаваш,но съм против методите с които имате намерение да го проявите-(Имайте предвид-нови изселвания,модерни възродителни процеси,избиване на турци и т.н).
Както видяхте ''етническата чистка'' ,освен че не създаде от сърбите по-силна нация,беше причина и за разпадане на държавата им.
В това отношение,нашият преход(като изключим '' Възроддителния процес,Голямата екскурзия и единичните жертви) мина безкръвно и имено това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия.
Както казват днес бошнаците ''Не може да гледаме хилядите гробове в Сараево и да не изпитваме нищо към сърбите''.
Лично аз съм радостен,че за спомен от ''Възродителни процес" в България има само няколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна...

Ти освен собственните си мисли асимилираш ли това което другите казват?Май целта е само ти да се изкажеш,а другите да си губят времето и "толерантноста" за да им пробутваш пак Възродителния процес...не зная за другите ,но на мен това ми звучи като много елегантен намек и заплаха:
това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия.

Алооооооооооооо....Тая БЪЛГАРИЯ...дето стъпваш по нея да не е мегдан?Докога ще хленчите като кадъни на дернек и ще сипите претенции и лигавщини?До кога наивно ще ви манипулират?Не е ли родната ти земя тая БЪЛГАРИЯ?
Да,бошнаците гледат хилядите гробове в Сараево,но тук в БЪЛГАРИЯ,Народа БЪЛГАРСКИ не иска ДАН за хилядите черни забрадки...затова се разминахте сняколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна......и тъй като явно не си проумял че този възродителен процес не е дело на БЪЛГАРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,в контекст на това което казваш ,ще ти намекна и аз че ако беше решил БЪЛГАРСКИЯ НАРОД да прави Възродителен пшроцес-днес ти нямаше така спокойно и самоуверено да пишиш тук....
Нали ти напомних какъв грях е пред ТВОЯ аллах прекъсването на родовите връзки...това се отнася и за земята където си закърмен...И ако нещо заплашва НАШАТА БЪЛГАРЯ да последва аналогична съдба с бивша Югославия,то знай,че алаах е обещал на ТАНГРА скъпо да си платите за това...заедно с лихвите за минали времена....

--------------------
????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
PM
emir_kj
Публикувано на: 19.5.2008, 17:59
Quote Post

Участник

Участник # 1 488

Ти освен собственните си мисли асимилираш ли това което другите казват?Май целта е само ти да се изкажеш,а другите да си губят времето и "толерантноста" за да им пробутваш пак Възродителния процес...

-Ще започна наистина да ви отговарям,когато престанете с демонстрацията на сила и с тези опити да ''победите противника'' макар и във виртуланото пространство...Засега все още се опознаваме...
Живот и здраве ще водим и по-конструктивни диалози в бъдеще време,ако пък ме баннете дотогава,Здраве да е!!!
Освен това,ще ви помоля за малко повечко възпитание,поне когато ми пишете намен... smil3dbd4e398ff7b.gif
С обиди и псувни не се води диалог,нито пък ще успеете да докажете своето.
Нека говорят фактите и прагматизма,а емоциите не са за форуми.
PM
anti666
Публикувано на: 19.5.2008, 18:07
Quote Post

Бях решил да не пиша повече по тази тема, но горещо препоръчвам на Емира да прочете горното мнение. Колкото и импулсивно да го е написала iss, тя засяга нещо много важно.
Разбираш ли, тук като Косово няма да стане. Просто си го избийте от главата. Наскоро и аз го проумях това, по-скоро почувствах. И то не защото сме в НАТО или ЕС. Не защото българският народ е прекалено търпелив. Просто ние сме в края на Проклятието. Турция изпусна момента да го направи преди 10-на години. Сега вече е късно. Всеки изминал ден работи в наша полза. Дори няма да е лошо да се опитате. Всъщност - така и би трябвало да бъде според предсказанията, за да се събуди Българския дух. Тогава и Йордан ти каза, че ще разберете какво наистина значи Възродителен процес. Ние, българите просто трябва да имаме някакво шоково изживяване, за да излезем от комата. Какво по-добро от опита да откъснат парче от плътта на Бълг-ария. Има и още нещо, което и аз загатнах напреди. Iss написа;
"И ако нещо заплашва НАШАТА БЪЛГАРЯ да последва аналогична съдба с бивша Югославия,то знай,че алаах е обещал на ТАНГРА скъпо да си платите за това...заедно с лихвите за минали времена...."
Помисли си върху това. Помисли си и върху това което ти казах в началото - можеш ли ти с парите си да спреш едно земетресение например? Може ли дори една държава да го спре. Особено ако е предизвикано от сили, далеч от възможностите разни бедствени министърки да си ги представят, камо ли да ги спрат. Помисли си че Турция е една от най-проклеваната страна в света. Не само от българи, но и от гърци, сърби, арменци, араби, кюрди. Никога вече турската империя няма да се върне. Мислиш ли, че след като има кръвна клетва, няма и клетва над цял народ? Ние, българите вече пием 1200 години горчивата чаша на подобно нещо и то от Българи, неотказали се от Вярата си. Така че стискай си българския паспорт и дано да се събуди в теб родовата ти кръв да си спомниш кога са помачвали дедите ти.
emir_kj
Публикувано на: 19.5.2008, 18:18
Quote Post

Участник

Участник # 1 488

Съдбата на България не я решавате нито вие ,нито ние...Има си Велики сили зад океана....
PM
Запознат
Публикувано на: 19.5.2008, 19:05
Quote Post

Отдаден

Съобщения: 1 759
Участник # 169
Дата на регистрация: 3-November 05

QUOTE (emir_kj @ May 19 2008, 07:18 PM)
Съдбата на България не я решавате нито вие ,нито ние...Има си Велики сили зад океана....

Може би така ти се иска. Това е времено положение, не ни подценявай!
PM
Ник
Публикувано на: 19.5.2008, 19:49
Quote Post

Участник

Съобщения: 380
Участник # 219
Дата на регистрация: 26-December 05

Г-н Пасков,като отчитам желанието ви да внесете умерен и конструктивен дух в полемиката,на което и аз съм привърженик,не мога да не възразя,че факта на изтикване на преден план "възродителния" процес,искате или не,играе роля на контратежест в историческите събития от времето на турското робство!То не е и само това,нали виждате и посегателството и умаловажаването на случилото се в Батак!Тенденцията е ясна-умаловажаване на нашите жертви и страдания и лансиране на чужди такива!Със силата на медийните внушения и с течение на времето нещата,ще се обърнат с реципрочен знак!Та вече двадесет години ни натякват за възродителния процес с няколкото му жертви!Вече има и българи,истински вярващи,че ние сме злодеи,другите са добри,а за историята ни не знаят!Та и откъде,когато нея не я пишат българи!Потурчването на България е в пълен ход и няма как да се отрече,но не се отразява реално!Пишат се либерални глупости!Българите НЯМАТ ПРАВО на отбрана,нямат право и да определят това,което се случва в собствената им страна!Те винаги са виновни,те са агресивни,нетолерантни,расисти и незнам още какви!Така,че аз просто казах и казвам истината за ситуацията днес в страната наречена България и управлявана от чужденци с турски мандат!Това е!
PM
Пламен Пасков
Публикувано на: 19.5.2008, 23:46
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07

QUOTE (nik @ May 19 2008, 07:49 PM)
Г-н Пасков,като отчитам желанието ви да внесете умерен и конструктивен дух в полемиката,на което и аз съм привърженик,не мога да не възразя,че факта на изтикване на преден план "възродителния" процес,искате или не,играе роля на контратежест в историческите събития от времето на турското робство!То не е и само това,нали виждате и посегателството и умаловажаването на случилото се в Батак!Тенденцията е ясна-умаловажаване на нашите жертви и страдания и лансиране на чужди такива!Със силата на медийните внушения и с течение на времето нещата,ще се обърнат с реципрочен знак!Та вече двадесет години ни натякват за възродителния процес с няколкото му жертви!Вече има и българи,истински вярващи,че ние сме злодеи,другите са добри,а за историята ни не знаят!Та и откъде,когато нея не я пишат българи!Потурчването на България е в пълен ход и няма как да се отрече,но не се отразява реално!Пишат се либерални глупости!Българите НЯМАТ ПРАВО на отбрана,нямат право и да определят това,което се случва в собствената им страна!Те винаги са виновни,те са агресивни,нетолерантни,расисти и незнам още какви!Така,че аз просто казах и казвам истината за ситуацията днес в страната наречена България и управлявана от чужденци с турски мандат!Това е!

Споделям напълно духа на постинга, но имам някои технически или забележки по детайлите. Може би е по-добре да ги наречем уточнения.
Това, за което му загатвате на емира - за кармичния грях над цял един народ за избитите от Борис боляри до последното бебе той може би не го знае и да го знае, го отчита като исторически факт, без да вижда бумеранга на енергийното дело, което се разпростира.
Проклятието не е само морално понятие. То е енергийно-информационно. Също такива са и греховете - както лични, така и на народи и държави.
Правейки грях, можеш да се скриеш, да измамиш съда на хората, защото те са несъвършенни. Но не можеш да изтриеш енергийно-информационния "запис" на стореното, даже и да не го осъзнаваш. И този хвърлен бумеранг задължително ще се връща и ще се плаща точно толоква пъти, колкото е нужно, за да се изплати.
Емира учи ислям в Джедда, Саудитска Арабия, преди това го е учил в Кайро. И независимо, че поради възрастта си в момента има задачата да натъпче на първо време огромен информационен масив от данни, когато му дойде времето, ще смеле и енергийно-духовното значение на компонентите. Ще му се наложи, ако е писано.
Проблемът е, че наистина част от нашата история е представена в ракурс и във светлина, който е непълен и им дава морална сила и основание за спорове и за съмнение и върху тази част от историята ни, която е безспорна!
Например: цитирания Батак: клане е имало, и то точно такова, каквото е описано с всички технически детайли. Но не е извършвано от турци, а от българи-помаци, башибозуци. Защо на башибозуците им се е развалила главата и са се грабнали чак от Барутин към Батак да колят и грабят? Обратната страна казва: защото възстанниците и комитите са ги натискали, грабили и насилвали. то ест, атаката срещу Батак и клането са били предизвикани. В това може и да има не само логика, но и истина. Въпреки,ч е ако е вярно, за мен си сотава отворен и неясен въпроса: а защо пък им е било на Батачани да си развалят дослука и да си вземат беля на главата с това да тормозят съседите си, когато все още официаилната държава е била на страната на правоверните и такива "волности" безнаказани няма как да бъдат?
За момента по техните форуми и в лична кореспонденция никой не ми е дал обоснован отговор. Може и да има такъв, но аз още не съм го срещал

По отношение на оплакванията, че български ВМРО чети са тормозили силно помашките села и даже, че са унищожили Тъмръшката република. Това е техен силен коз, защото отново са страдалци и онеправдани от лошите българи.
Но аз им зададох въпрос, на който там все още отговор не получих: а дали четите на ВМРО са газили всички помашки и турски села наред, или само някои? Защо не са репресирали турците в Лудогорието, а в Родопите? И наистина ли тормоза е бил толоква мащабен, че, както някои цитират, били изгонени и избити едва ли не 5,000,000 мюсюлмани от България? Че те Родопите и сега са страшно гъсто населени - практически колкото планината позволява. Кога и как там е имало такива количества народ, и что за чети и отряди са в състояние да репресират 5,000,000 народ? Ами че то редовна армия от 100,000 излиза, че всеки войник е избил или изгонил по 50 човека! А четите на Гоце, Яворов, Яне и другите никога не са били 100,000 човека.
Тогава?

Възродителния процес беше зло, и то голямо зло, и грешка. Най-малкото което е - начина, по който беше направен.
Но някак си упорито се забравя и премълчава, че ислямизацията на Родопите е била насилственна, по сценария "Време разделно". Това е така. Но другата част от истината е, че е имало (макар и по-малката част) от родопчаните, бошнаците и други краища на бивша България, които са приели исляма доброволно, и то преди разиграването на събитията "Време разделно" по средата на робството: цели 250 години след падането на България. Как и защо тези хора са приели исляма, е предмет на цяла друга тема: има тези и хипотези, които са за обсъждане.
Но отричането на факта, че макар и малко българи, но са приели доброволно исляма, не ни помага в моарлната позиция на нашата история.
Мисълта ми е, (да не изброявам всички исторически паралели), че ако ние се вгледаме и признаем всички тези фрагменти на нашата история такива, каквито са били, (не само от парадната част на нещата), диалога ни с тези хора ще се получи, и ще тече по-честно, от което всички ще спечелят.
Ако го няма този диалог, остават идеологемите на ДПС и техните инструктори от МИТ, помаците с нас тези въпроси няма да ги обсъждат и турцизацията на българите мюсюлмани и отродяването им ще продължава.
Насила хубост не става, трябва на масата да ги обсъждаме тези неща.
И емира за момента казва това, което той знае. И даже не е длъжен да вярва и приема всичко наше, материалите от сайта и т.н. Най-важното е, че сме на една маса, и той си излага неговите аргументи, ние- нашите, и ако имаме обща координатна ценностна система за вярно-невярно и правилно-неправилно, от този диалог ще се получи взаимно обогатяване - най-малкото което е - информационно.
май твърде дълго го казах, и всичко се изгуби...

--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
PMEmail Poster
Пламен Пасков
Публикувано на: 19.5.2008, 23:57
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 663
Участник # 883
Дата на регистрация: 17-March 07

QUOTE (emir_kj @ May 19 2008, 06:18 PM)

Но близкото бъдеще на тази Велика сила, и то в обозримите няколко години, или десетина години, ще бъде твърдо надолу, и то стръмно надолу.
Неизбежно като комунизма, само че по-скоро и по-реално

--------------------
? ????????: ?????? ??????

?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140
???????: +38 0679863269
????????: 0887 814 925
PMEmail Poster
Иван
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 717
Участник # 80
Дата на регистрация: 12-August 05

QUOTE (emir_kj @ May 19 2008, 03:31 PM)
Поразгледах някои материали за тангрианството,но само с информативна цел,иначе не ги възприемам дори и принципно,а за приложението им в реалния живот да не говорим...

Информативно, казваш. Все едно проверяваш изтеглените числа от тотото.
Виж сега, момче. Ти биеш чело в земята, задникът ти сочи небето и се молиш на аллаха, докато ние сме изправени, гледаме с широко отворени очи право в Слънцето и сме едно с Безкрая. Ти си се отдал изцяло на системата, като смяташ, че тя е светът и се гордееш, че и служиш, а ние смятаме да я напуснем и провалим. Следните няколко неща ще внесат яснота в системните вярвания, които ти преподават:
- Повечето българи, бидейки стари души, са се наиграли на игрите политика, религия, икономика, право и т.н. Ние желаем да отворим нова страница, даже нова книга.
- Нямаме амбиции да набиваме нова вяра на такива като теб - любители на паразитизма. Като вещи в занаята смятаме да променяме себе си, а от там и реалността. Както виждаш нашата реалност се различава все повече от твоята. До степен да не ни разбирате. Нима има нещо по-толерантно от това?
- Всичко, което правите вие системниците действа много добре на системата. Вашите перестройки, приватизации, експроприации, реформи, избирателни системи, партии, религии и пр. са като оран за нея. С всяко такова действие, примката се затяга, системата става по-силна. Знаете ли какво творчество е за нас да живеем с лумпени, които със своите игри ни теглят към дъното?! Осъзнавате ли колко обичаме живота и човечеството, за да не вдигаме ръка против никой от вас, а да работим само със себе си?!
- Бихме могли да кажем следното: Ако намерите начин да си поддържате паразитната лихварска, сатанинска и прочие система със собствени средства - ползвайте си я. Но ние гювеч няма да пускаме, не участваме и не ни обвинявайте, че като нямате донори ще умрете от глад.
- Но ние не казваме това горното, защото не щем Земята да последва съдбата на Марс. Освен това къде да се изнесем? На Луната ли - че вие и нея осрахте. Където мине вашата система, става пустиня. Казах, че прекалено обичаме живота, за да оставим нещата изцяло във ваши ръце.
PM
Публикувано на: 20.5.2008, 10:05
Quote Post

Група:
Съобщения: 0
Участник # 0
Дата на регистрация: --

Информативно, казваш. Все едно проверяваш изтеглените числа от тотото.
Виж сега, момче. Ти биеш чело в земята, задникът ти сочи небето и се молиш на аллаха, докато ние сме изправени, гледаме с широко отворени очи право в Слънцето и сме едно с Безкрая.
------------------------------------------
Благодаря ти за тези думи,Иване!Свалям ти шапка!
PM
Миро
Публикувано на: 20.5.2008, 11:44
Quote Post

Често пишещ

Съобщения: 503
Участник # 54
Дата на регистрация: 28-July 05

Знаете ли какво творчество е за нас да живеем с лумпени, които със своите игри ни теглят към дъното?! Осъзнавате ли колко обичаме живота и човечеството, за да не вдигаме ръка против никой от вас, а да работим само със себе си?!

Много точно казано!
PMUsers Website
Йордан_13
Публикувано на: 20.5.2008, 12:31
Quote Post

Админ

Група: Админ
Съобщения: 16 506
Участник # 544
Дата на регистрация: 10-August 06

МВР и съдебната власт са консервативни системи. Не може в спецслужбите и един човек да не се казва Ахмед. Това каза депутатът от ДПС Ремзи Осман на митинг в Джебел.

В Джебел Движението за права и свободи на Ахмед Доган отбеляза деветнадесетата годишнина от т. нар. „Възродителен процес“ у нас.

Според Ремзи Осман в страната е имало десетки случаи на младежи, които не са назначени в българските специални служби.

"Принципно ги съветваме да съдят държавата за дискриминация или да се обръщат към Омбудсмана", каза още народният представител от ДПС.

Той отново повтори, че движението има възможност и капацитет да предложи кандидати за всички длъжности в страната, включително и за вицепрезидентския пост на републиката.

Dnes.bg припомня, че през последните няколко дни представители на ДПС открито поискаха повече власт за партията.

По време на традиционния годишен събор в местността Демир баба теке край Исперих в събота Ремзи Осман изтъкна: “Някои казват - стига му на ДПС толкова власт. Няма такова нещо! На следващите избори ще вземем още повече власт”.

"Време е ДПС да влезе и в президентската институция. Защо постът вицепрезидент, например, да не е на движението?", каза още Ремзи Осман.

http://www.dnes.bg/article.php?id=51736
PMEmail Poster
Ник
Публикувано на: 20.5.2008, 22:20
Quote Post

Участник

Съобщения: 380
Участник # 219
Дата на регистрация: 26-December 05

Г-н Пасков,прочетох внимателно публикацията ви и останах с някакво не дотам добро впечатление.Първо,че е обстоятелствен и визира неща,които не съм засягал,следователно не бих могъл и да реагирам!Това,което не ми хареса е като,че ли в желанието си за конструктивизъм,се опитвате да дадете право на другата страна и с усърдие издирвате факти,говорещи в тяхна полза!Какво и що са правили българите-ТЕ СА НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ,НА СВЕЩЕНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ и ТОВА РЕШАВА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ!Те имат от Бога право на защита и отстояване на вяра и чест!Както всеки един народ!Колкото до помаците,не съм ги правил аз мюсюлмани,нито съм им насаждал омраза към християните , служили са на турците!Личното ми мнение,че излишно се претрупва и академизира спорът,при очевадните исторически факти!
PM

Topic OptionsСтраници: (14) « първа ... 6 7 [8] 9 10 ... последна » Reply to this topicStart new topicStart Poll

Нови участници
Любомир 10/12/2024
trened 7/9/2023
ддт 5/2/2022
mita43c 5/12/2021
Krum 20/9/2020