Форум на Движението | Помощ Участници Календар |
Страници: (14) « първа ... 6 7 [8] 9 10 ... последна » ( последно съобщение ) |
В памет на жертвите от Възродителния процес
Иван |
Публикувано на: 19.5.2008, 12:58
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Какво стана, научи ли нещо за тенгрианството? Щото гледам започна да пишеш, пък каза, че първо ще четеш. п.п. То и с четене само не става. Както казва една българка, "Можеш да мислиш и усещаш, каквото пожелаеш, но да действаш - тук вече е отговорността". |
||
emir_kj |
Публикувано на: 19.5.2008, 15:31
|
Участник Група: Изгонени Съобщения: 70 Участник # 1 488 Дата на регистрация: 16-May 08 |
Поразгледах някои материали за тангрианството,но само с информативна цел,иначе не ги възприемам дори и принципно,а за приложението им в реалния живот да не говорим...Тук не съм за да уча и да ме учат,а да разменим идеи и мисли.Не,че ще се промени нещо във вашите и моите възгледи,но поне може да научим да се изслушваме засега,което е голям успех според мен.Все пак предразсъдъци не се рушат лесно.
Принцино одобрявам национализма Ви-няма по-нормално и морално нещо от това да обичаш родината си и да я защитаваш,но съм против методите с които имате намерение да го проявите-(Имайте предвид-нови изселвания,модерни възродителни процеси,избиване на турци и т.н). Както видяхте ''етническата чистка'' ,освен че не създаде от сърбите по-силна нация,беше причина и за разпадане на държавата им. В това отношение,нашият преход(като изключим '' Възроддителния процес,Голямата екскурзия и единичните жертви) мина безкръвно и имено това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия. Както казват днес бошнаците ''Не може да гледаме хилядите гробове в Сараево и да не изпитваме нищо към сърбите''. Лично аз съм радостен,че за спомен от ''Възродителни процес" в България има само няколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна... |
iss |
Публикувано на: 19.5.2008, 17:36
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 090 Участник # 365 Дата на регистрация: 8-May 06 |
Ти освен собственните си мисли асимилираш ли това което другите казват?Май целта е само ти да се изкажеш,а другите да си губят времето и "толерантноста" за да им пробутваш пак Възродителния процес...не зная за другите ,но на мен това ми звучи като много елегантен намек и заплаха: това спаси България да последва аналогична съдба с бивша Югославия. Алооооооооооооо....Тая БЪЛГАРИЯ...дето стъпваш по нея да не е мегдан?Докога ще хленчите като кадъни на дернек и ще сипите претенции и лигавщини?До кога наивно ще ви манипулират?Не е ли родната ти земя тая БЪЛГАРИЯ? Да,бошнаците гледат хилядите гробове в Сараево,но тук в БЪЛГАРИЯ,Народа БЪЛГАРСКИ не иска ДАН за хилядите черни забрадки...затова се разминахте сняколко чешми и възпоменателни плочи....,а не гробища,както е в Босна......и тъй като явно не си проумял че този възродителен процес не е дело на БЪЛГАРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,в контекст на това което казваш ,ще ти намекна и аз че ако беше решил БЪЛГАРСКИЯ НАРОД да прави Възродителен пшроцес-днес ти нямаше така спокойно и самоуверено да пишиш тук.... Нали ти напомних какъв грях е пред ТВОЯ аллах прекъсването на родовите връзки...това се отнася и за земята където си закърмен...И ако нещо заплашва НАШАТА БЪЛГАРЯ да последва аналогична съдба с бивша Югославия,то знай,че алаах е обещал на ТАНГРА скъпо да си платите за това...заедно с лихвите за минали времена.... -------------------- ????-???? ?? ?? ??????? ? ???-??? ?? ?? ????????!
|
||
emir_kj |
Публикувано на: 19.5.2008, 17:59
|
Участник Група: Изгонени Съобщения: 70 Участник # 1 488 Дата на регистрация: 16-May 08 |
Ти освен собственните си мисли асимилираш ли това което другите казват?Май целта е само ти да се изкажеш,а другите да си губят времето и "толерантноста" за да им пробутваш пак Възродителния процес...
-Ще започна наистина да ви отговарям,когато престанете с демонстрацията на сила и с тези опити да ''победите противника'' макар и във виртуланото пространство...Засега все още се опознаваме... Живот и здраве ще водим и по-конструктивни диалози в бъдеще време,ако пък ме баннете дотогава,Здраве да е!!! Освен това,ще ви помоля за малко повечко възпитание,поне когато ми пишете намен... С обиди и псувни не се води диалог,нито пък ще успеете да докажете своето. Нека говорят фактите и прагматизма,а емоциите не са за форуми. |
anti666 |
Публикувано на: 19.5.2008, 18:07
|
|
Бях решил да не пиша повече по тази тема, но горещо препоръчвам на Емира да прочете горното мнение. Колкото и импулсивно да го е написала iss, тя засяга нещо много важно.
Разбираш ли, тук като Косово няма да стане. Просто си го избийте от главата. Наскоро и аз го проумях това, по-скоро почувствах. И то не защото сме в НАТО или ЕС. Не защото българският народ е прекалено търпелив. Просто ние сме в края на Проклятието. Турция изпусна момента да го направи преди 10-на години. Сега вече е късно. Всеки изминал ден работи в наша полза. Дори няма да е лошо да се опитате. Всъщност - така и би трябвало да бъде според предсказанията, за да се събуди Българския дух. Тогава и Йордан ти каза, че ще разберете какво наистина значи Възродителен процес. Ние, българите просто трябва да имаме някакво шоково изживяване, за да излезем от комата. Какво по-добро от опита да откъснат парче от плътта на Бълг-ария. Има и още нещо, което и аз загатнах напреди. Iss написа; "И ако нещо заплашва НАШАТА БЪЛГАРЯ да последва аналогична съдба с бивша Югославия,то знай,че алаах е обещал на ТАНГРА скъпо да си платите за това...заедно с лихвите за минали времена...." Помисли си върху това. Помисли си и върху това което ти казах в началото - можеш ли ти с парите си да спреш едно земетресение например? Може ли дори една държава да го спре. Особено ако е предизвикано от сили, далеч от възможностите разни бедствени министърки да си ги представят, камо ли да ги спрат. Помисли си че Турция е една от най-проклеваната страна в света. Не само от българи, но и от гърци, сърби, арменци, араби, кюрди. Никога вече турската империя няма да се върне. Мислиш ли, че след като има кръвна клетва, няма и клетва над цял народ? Ние, българите вече пием 1200 години горчивата чаша на подобно нещо и то от Българи, неотказали се от Вярата си. Така че стискай си българския паспорт и дано да се събуди в теб родовата ти кръв да си спомниш кога са помачвали дедите ти. |
|
emir_kj |
Публикувано на: 19.5.2008, 18:18
|
Съдбата на България не я решавате нито вие ,нито ние...Има си Велики сили зад океана....
|
Запознат |
Публикувано на: 19.5.2008, 19:05
|
||
Отдаден Група: Участници Съобщения: 1 759 Участник # 169 Дата на регистрация: 3-November 05 |
Може би така ти се иска. Това е времено положение, не ни подценявай! |
||
Ник |
Публикувано на: 19.5.2008, 19:49
|
Участник Група: Участници Съобщения: 380 Участник # 219 Дата на регистрация: 26-December 05 |
Г-н Пасков,като отчитам желанието ви да внесете умерен и конструктивен дух в полемиката,на което и аз съм привърженик,не мога да не възразя,че факта на изтикване на преден план "възродителния" процес,искате или не,играе роля на контратежест в историческите събития от времето на турското робство!То не е и само това,нали виждате и посегателството и умаловажаването на случилото се в Батак!Тенденцията е ясна-умаловажаване на нашите жертви и страдания и лансиране на чужди такива!Със силата на медийните внушения и с течение на времето нещата,ще се обърнат с реципрочен знак!Та вече двадесет години ни натякват за възродителния процес с няколкото му жертви!Вече има и българи,истински вярващи,че ние сме злодеи,другите са добри,а за историята ни не знаят!Та и откъде,когато нея не я пишат българи!Потурчването на България е в пълен ход и няма как да се отрече,но не се отразява реално!Пишат се либерални глупости!Българите НЯМАТ ПРАВО на отбрана,нямат право и да определят това,което се случва в собствената им страна!Те винаги са виновни,те са агресивни,нетолерантни,расисти и незнам още какви!Така,че аз просто казах и казвам истината за ситуацията днес в страната наречена България и управлявана от чужденци с турски мандат!Това е!
|
Пламен Пасков |
Публикувано на: 19.5.2008, 23:46
|
||
Често пишещ Група: Изгонени Съобщения: 663 Участник # 883 Дата на регистрация: 17-March 07 |
Споделям напълно духа на постинга, но имам някои технически или забележки по детайлите. Може би е по-добре да ги наречем уточнения. Това, за което му загатвате на емира - за кармичния грях над цял един народ за избитите от Борис боляри до последното бебе той може би не го знае и да го знае, го отчита като исторически факт, без да вижда бумеранга на енергийното дело, което се разпростира. Проклятието не е само морално понятие. То е енергийно-информационно. Също такива са и греховете - както лични, така и на народи и държави. Правейки грях, можеш да се скриеш, да измамиш съда на хората, защото те са несъвършенни. Но не можеш да изтриеш енергийно-информационния "запис" на стореното, даже и да не го осъзнаваш. И този хвърлен бумеранг задължително ще се връща и ще се плаща точно толоква пъти, колкото е нужно, за да се изплати. Емира учи ислям в Джедда, Саудитска Арабия, преди това го е учил в Кайро. И независимо, че поради възрастта си в момента има задачата да натъпче на първо време огромен информационен масив от данни, когато му дойде времето, ще смеле и енергийно-духовното значение на компонентите. Ще му се наложи, ако е писано. Проблемът е, че наистина част от нашата история е представена в ракурс и във светлина, който е непълен и им дава морална сила и основание за спорове и за съмнение и върху тази част от историята ни, която е безспорна! Например: цитирания Батак: клане е имало, и то точно такова, каквото е описано с всички технически детайли. Но не е извършвано от турци, а от българи-помаци, башибозуци. Защо на башибозуците им се е развалила главата и са се грабнали чак от Барутин към Батак да колят и грабят? Обратната страна казва: защото възстанниците и комитите са ги натискали, грабили и насилвали. то ест, атаката срещу Батак и клането са били предизвикани. В това може и да има не само логика, но и истина. Въпреки,ч е ако е вярно, за мен си сотава отворен и неясен въпроса: а защо пък им е било на Батачани да си развалят дослука и да си вземат беля на главата с това да тормозят съседите си, когато все още официаилната държава е била на страната на правоверните и такива "волности" безнаказани няма как да бъдат? За момента по техните форуми и в лична кореспонденция никой не ми е дал обоснован отговор. Може и да има такъв, но аз още не съм го срещал По отношение на оплакванията, че български ВМРО чети са тормозили силно помашките села и даже, че са унищожили Тъмръшката република. Това е техен силен коз, защото отново са страдалци и онеправдани от лошите българи. Но аз им зададох въпрос, на който там все още отговор не получих: а дали четите на ВМРО са газили всички помашки и турски села наред, или само някои? Защо не са репресирали турците в Лудогорието, а в Родопите? И наистина ли тормоза е бил толоква мащабен, че, както някои цитират, били изгонени и избити едва ли не 5,000,000 мюсюлмани от България? Че те Родопите и сега са страшно гъсто населени - практически колкото планината позволява. Кога и как там е имало такива количества народ, и что за чети и отряди са в състояние да репресират 5,000,000 народ? Ами че то редовна армия от 100,000 излиза, че всеки войник е избил или изгонил по 50 човека! А четите на Гоце, Яворов, Яне и другите никога не са били 100,000 човека. Тогава? Възродителния процес беше зло, и то голямо зло, и грешка. Най-малкото което е - начина, по който беше направен. Но някак си упорито се забравя и премълчава, че ислямизацията на Родопите е била насилственна, по сценария "Време разделно". Това е така. Но другата част от истината е, че е имало (макар и по-малката част) от родопчаните, бошнаците и други краища на бивша България, които са приели исляма доброволно, и то преди разиграването на събитията "Време разделно" по средата на робството: цели 250 години след падането на България. Как и защо тези хора са приели исляма, е предмет на цяла друга тема: има тези и хипотези, които са за обсъждане. Но отричането на факта, че макар и малко българи, но са приели доброволно исляма, не ни помага в моарлната позиция на нашата история. Мисълта ми е, (да не изброявам всички исторически паралели), че ако ние се вгледаме и признаем всички тези фрагменти на нашата история такива, каквито са били, (не само от парадната част на нещата), диалога ни с тези хора ще се получи, и ще тече по-честно, от което всички ще спечелят. Ако го няма този диалог, остават идеологемите на ДПС и техните инструктори от МИТ, помаците с нас тези въпроси няма да ги обсъждат и турцизацията на българите мюсюлмани и отродяването им ще продължава. Насила хубост не става, трябва на масата да ги обсъждаме тези неща. И емира за момента казва това, което той знае. И даже не е длъжен да вярва и приема всичко наше, материалите от сайта и т.н. Най-важното е, че сме на една маса, и той си излага неговите аргументи, ние- нашите, и ако имаме обща координатна ценностна система за вярно-невярно и правилно-неправилно, от този диалог ще се получи взаимно обогатяване - най-малкото което е - информационно. май твърде дълго го казах, и всичко се изгуби... -------------------- ? ????????: ?????? ??????
?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140 ???????: +38 0679863269 ????????: 0887 814 925 ICQ: 237712745 skype: plamen_paskov |
||
Пламен Пасков |
Публикувано на: 19.5.2008, 23:57
|
||
Често пишещ Група: Изгонени Съобщения: 663 Участник # 883 Дата на регистрация: 17-March 07 |
Но близкото бъдеще на тази Велика сила, и то в обозримите няколко години, или десетина години, ще бъде твърдо надолу, и то стръмно надолу. Неизбежно като комунизма, само че по-скоро и по-реално -------------------- ? ????????: ?????? ??????
?????: +7 495 7723295 ????: +7 495 381 2140 ???????: +38 0679863269 ????????: 0887 814 925 ICQ: 237712745 skype: plamen_paskov |
||
Иван |
Публикувано на: 20.5.2008, 9:37
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 717 Участник # 80 Дата на регистрация: 12-August 05 |
Информативно, казваш. Все едно проверяваш изтеглените числа от тотото. Виж сега, момче. Ти биеш чело в земята, задникът ти сочи небето и се молиш на аллаха, докато ние сме изправени, гледаме с широко отворени очи право в Слънцето и сме едно с Безкрая. Ти си се отдал изцяло на системата, като смяташ, че тя е светът и се гордееш, че и служиш, а ние смятаме да я напуснем и провалим. Следните няколко неща ще внесат яснота в системните вярвания, които ти преподават: - Повечето българи, бидейки стари души, са се наиграли на игрите политика, религия, икономика, право и т.н. Ние желаем да отворим нова страница, даже нова книга. - Нямаме амбиции да набиваме нова вяра на такива като теб - любители на паразитизма. Като вещи в занаята смятаме да променяме себе си, а от там и реалността. Както виждаш нашата реалност се различава все повече от твоята. До степен да не ни разбирате. Нима има нещо по-толерантно от това? - Всичко, което правите вие системниците действа много добре на системата. Вашите перестройки, приватизации, експроприации, реформи, избирателни системи, партии, религии и пр. са като оран за нея. С всяко такова действие, примката се затяга, системата става по-силна. Знаете ли какво творчество е за нас да живеем с лумпени, които със своите игри ни теглят към дъното?! Осъзнавате ли колко обичаме живота и човечеството, за да не вдигаме ръка против никой от вас, а да работим само със себе си?! - Бихме могли да кажем следното: Ако намерите начин да си поддържате паразитната лихварска, сатанинска и прочие система със собствени средства - ползвайте си я. Но ние гювеч няма да пускаме, не участваме и не ни обвинявайте, че като нямате донори ще умрете от глад. - Но ние не казваме това горното, защото не щем Земята да последва съдбата на Марс. Освен това къде да се изнесем? На Луната ли - че вие и нея осрахте. Където мине вашата система, става пустиня. Казах, че прекалено обичаме живота, за да оставим нещата изцяло във ваши ръце. |
||
Публикувано на: 20.5.2008, 10:05
|
|
Група: Съобщения: 0 Участник # 0 Дата на регистрация: -- |
Информативно, казваш. Все едно проверяваш изтеглените числа от тотото.
Виж сега, момче. Ти биеш чело в земята, задникът ти сочи небето и се молиш на аллаха, докато ние сме изправени, гледаме с широко отворени очи право в Слънцето и сме едно с Безкрая. ------------------------------------------ Благодаря ти за тези думи,Иване!Свалям ти шапка! |
Миро |
Публикувано на: 20.5.2008, 11:44
|
||
Често пишещ Група: Участници Съобщения: 503 Участник # 54 Дата на регистрация: 28-July 05 |
Много точно казано! |
||
Йордан_13 |
Публикувано на: 20.5.2008, 12:31
|
Админ Група: Админ Съобщения: 16 506 Участник # 544 Дата на регистрация: 10-August 06 |
МВР и съдебната власт са консервативни системи. Не може в спецслужбите и един човек да не се казва Ахмед. Това каза депутатът от ДПС Ремзи Осман на митинг в Джебел.
В Джебел Движението за права и свободи на Ахмед Доган отбеляза деветнадесетата годишнина от т. нар. „Възродителен процес“ у нас. Според Ремзи Осман в страната е имало десетки случаи на младежи, които не са назначени в българските специални служби. "Принципно ги съветваме да съдят държавата за дискриминация или да се обръщат към Омбудсмана", каза още народният представител от ДПС. Той отново повтори, че движението има възможност и капацитет да предложи кандидати за всички длъжности в страната, включително и за вицепрезидентския пост на републиката. Dnes.bg припомня, че през последните няколко дни представители на ДПС открито поискаха повече власт за партията. По време на традиционния годишен събор в местността Демир баба теке край Исперих в събота Ремзи Осман изтъкна: “Някои казват - стига му на ДПС толкова власт. Няма такова нещо! На следващите избори ще вземем още повече власт”. "Време е ДПС да влезе и в президентската институция. Защо постът вицепрезидент, например, да не е на движението?", каза още Ремзи Осман. http://www.dnes.bg/article.php?id=51736 |
Ник |
Публикувано на: 20.5.2008, 22:20
|
Участник Група: Участници Съобщения: 380 Участник # 219 Дата на регистрация: 26-December 05 |
Г-н Пасков,прочетох внимателно публикацията ви и останах с някакво не дотам добро впечатление.Първо,че е обстоятелствен и визира неща,които не съм засягал,следователно не бих могъл и да реагирам!Това,което не ми хареса е като,че ли в желанието си за конструктивизъм,се опитвате да дадете право на другата страна и с усърдие издирвате факти,говорещи в тяхна полза!Какво и що са правили българите-ТЕ СА НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ,НА СВЕЩЕНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ и ТОВА РЕШАВА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ!Те имат от Бога право на защита и отстояване на вяра и чест!Както всеки един народ!Колкото до помаците,не съм ги правил аз мюсюлмани,нито съм им насаждал омраза към християните , служили са на турците!Личното ми мнение,че излишно се претрупва и академизира спорът,при очевадните исторически факти!
|
Страници: (14) « първа ... 6 7 [8] 9 10 ... последна » |